Kendimi guzel bulmuyorum.

Duzenleme: Aslında öğrenmek istediğim şey herkesin veya bazılarınızın da böyle hissettiği, kendini küçümsediği bir dönem var mi? Geçici mi? Buraya fotoğraf atmadım sonuçta güzel miyim ? Çirkin miyim? Diye sormaktan ziyade bu geçici birseyse iyi yok geçmez veya sadece bana olan birseyse cidden psikiyatriste gitmeyi düşünmeli miyim? İsterse dünya sizi çok beğensin başınıza taç taksın aynaya bakınca "çirkinsin, vasifsizsin vs " diye bağıran bir iç sesiniz varsa hiçbir şeyin önemi olmuyor. Benim suanki durumum bu yoksa eşimin veya başka birinin beni asagiladigi ,kötü hissettirdiği bir durum yok.

Herkes her konuyu açıyor buraya garip gelecek ama bende kendi sorunumu paylasmak istedim. Belki psikolojiden anlayan birileri bana bilinc altımda neler yattigini yorumlayabilir. Şimdi konuma gelirsem yüzümde veya vücudumda bariz kusur olarak göze çarpan hicbirsey yok ama güzel bir kadın da değilim. Mesela kendimi bazen aynada görünce yahu eşim bana nasıl katlanıyor diye düşünüyorum. Hatta bazen bosansakta bu yükten (yük olan benim) kurtulsa diyorum. Esimde dünya yakışıklısı değil kabul ama bir türlü yakıştıramıyorum kendimi yanına. Ben ortada birsey yokken çok tipsizim ayrılalım diyemem ama sanki o benden ayrilip guzel bir kadinla evlense benim uzerimden de cirkin olmanin yuku kalkacak gibi. Sacma gelebilir ,bu da dert mi de diyebilirsiniz ama yeterli olmadığım hissi cok kötü. Garip bir ruh hali içerisindeyim bilmiyorum benim gibi düşünen var mı?
Ben asla çirkin olduğunu düşünmüyorum biraz bakımsız olabilir misin ki . Mesela benim saçlarım çok kabarık kocamandir eşim düz saç seviyor diye takma saç aldım düz bı özgüven geldi resmen . Sonra bazen makyaj yaparım giysiler giyerim şort, etek , elbise falan giyerim evin içinde . Dışarda zaten örtülüym sadece evin içinde çeşit çeşit giyinirim parfümler sıkarım ve ben kendimi sevmez beğenmezsem beni zaten kimse sevmez değil mi . Önce sen kendini sevip begenmelisin . Senden bir tane daha yok bunu unutma 💕

Ben de kendimi çok güzel bulmuyorum.
Ama sizinki biraz takıntı olmuş bence
Psikoloğa gitmelisiniz hep bu düşünceler içindeyseniz

Ben de bazen kendimi çirkin hissediyorum, sonra güzellik merkezine gidiyorum. Mesela bugün de gittim. Kırık fön çektirdim, saçlarımı kestirdim, kaş bıyık aldırdım, lazer seansıma katıldım ve şu an kendimi şerın ston gibi hissediyorum. Eşime de kuaförden fotograf attım, izin alıp gelsem mi diye sordu mesela😃
Ama sizin eşinize kendinizi layık görmemeniz, bu enerjiyi ona da geçirir ve bir gün çıkar ve "daha güzel bulduğu bir kadına tutulur" ise, inanın ki sebebi sizin ona yansıttığınız enerji olacaktır.

Ben de bazen kendimi çirkin hissediyorum, sonra güzellik merkezine gidiyorum. Mesela bugün de gittim. Kırık fön çektirdim, saçlarımı kestirdim, kaş bıyık aldırdım, lazer seansıma katıldım ve şu an kendimi şerın ston gibi hissediyorum. Eşime de kuaförden fotograf attım, izin alıp gelsem mi diye sordu mesela😃
Ama sizin eşinize kendinizi layık görmemeniz, bu enerjiyi ona da geçirir ve bir gün çıkar ve "daha güzel bulduğu bir kadına tutulur" ise, inanın ki sebebi sizin ona yansıttığınız enerji olacaktır.
Yarin ilk iş kuaföre gideceğim 😅 buradan cok gaz aldım. Önceden böyle değildim yaklaşık 2 senedir böyleyim kızimın doğumuyla başladı ara ara denedim farklılık ama bu kez kombo yapacağım yürüyüş yapıp, kahvemi içtikten sonra kuaföre gidecegim(tesettürluyum o yüzden en son kuaför) fön zor saçlarımı yine böyle hissettiğim bir zamanda kesip attim ama boyatacagim ,pedikür vs bakalım.

Eşinizden önce sizi beğenen olmuşmuydu bu aklıma geldi benim de .. dogum sonrası bu psıkoloji herkeste olur, onemli olan bi yerde dur deyip bakıma başlamak , bence mutlu kadın güzeldir , mutlu olmadıgınız birseyler olabilir mi ?

Bende zaman zaman bu psikoloji içine giriyorum. Etrafınızda bu derdinizi anlattığınız birisi var mı ya da genel olarak sizi aşağı çeken birisi?

Konuyla alakasız ama benim bir arkadaşım var beni böyle manipüle eden ve ben dün farkettim ben bunu. Normal şartlarda evliliği düşünmeyen biriyim kimseyle ciddi bir ilişki yaşamadım bu evlilik muhabbetine. Sonra karşıma biri çıktı çok hoşlandım o da benden. Şimdi ciddi bir ilişkideyim ilk defa evlilik konuşuyoruz vs. Neyse bu arkadaşımla her görüşüp eve döndükten sonra görüştüğüm kişiyle sorun yaşıyorum. Biraz düşündüm ve bana empoze ettiği şey “sen evlenmezsin” o böyle söyleyince kendimi evlenmeye layık bulmuyorum. Benimle kim neden evlensin diyorum. Mesela haftasonları eğlenceye çıkıyor beni çağırıyor. Bende hayatımdaki insan istemiyor çıkmamı çıkmıyorum diyorum “aman sanki evlenecek misiniz? Niye bu kadar takıyorsun? Ya da gizli gidelim nereden haberi olacak” gibi laflarla yaptığını normalleştiriyor. Ama onun bir ilişkisi olsa ben doğruya yönlendiriyorum. Dün farkettim bunu hani derler ya aydınlanma yaşadım öyle bir şey.

Eğer hayatında böyle biri yoksa konu sensin ve değersizlik hissi.

Bu his bende de mevcut. Ara ara aynaya bakar çok çirkinsin derim kendime. Herkes beni çok beğenir. Etrafımda bir sürü erkek var benimle görüşmek isteyen ama ben diyorum ki bunlar bende ne buluyor? Bizim derdimiz güzellik değil,değersizlik hissi. Bunun üzerine yoğunlaşmalısın.

benim dişlerimde seneler içerisinde ufak ufak lekelendi öyle kötü durmuyordu dışarıdan kimse fark etmezdi ama içten içe beni rahatsız ediyormuş gülüşümü ondan saklıyormuşum. dişçiden korktuğumdan dolayı gitmemiştim ama şimdi başladım birkaç diş temizlettim. şimdi aynadan güldüğümde oh ben ne kadar güzelmişim diyorum :):):):):) acaba sizinde böyle fark etmeyip veya önemsemediğiniz ufak bi görüntü rahatsızlığı zaman içerisinde etkilemiş olabilir mi ?

Yorumları biraz okudum da kadını kimse anlamamış :KK48: başkasıyla evlense kendimi yanına yakismamamin yükünden kurtulacak gibi hissediyorum cumleniz bana şunu düşündürdü: Sanki sizin gibi biriyle (haddinden fazla kendinize yoğunlaştığınızı ve sadece kusurlarınızı kendiniz için vuguladiginizi düşündüm. Ben kendimi beğenirim ama şuram kötü başlıklı bir liste cikarmami isteseniz yemin ederim bir A4 kağıdı doldururum) birlikte olması yüzünden ona borcluymussunuz gibi. Sizinle yaşadığı hayat size minnet borcu gibi birsey hissettiriyor sanırım. Ve aklınızı sürekli bir borçlu gibi meşgul eden bu durumdan eşinizin daha güzel bir kadını size tercih etmesi sizi borçlu olmaktan dolayısıyla bu kadar yorulmaktan kurtaracak gibi hissediyorsunuz. Ben böyle hissettim. Ve evet bu bakış açısı bence terapiye muhtaç. Ama bence farkındalığı yüksek bir kadinsiniz ve sizi anlayacak bir arkadasinizla minik minik konuşarak da bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Terapi şart kadar ciddi bir mesele değil ama gündeminizi ne derece meşgul ettiği de önemli.

Yorumları biraz okudum da kadını kimse anlamamış :KK48: başkasıyla evlense kendimi yanına yakismamamin yükünden kurtulacak gibi hissediyorum cumleniz bana şunu düşündürdü: Sanki sizin gibi biriyle (haddinden fazla kendinize yoğunlaştığınızı ve sadece kusurlarınızı kendiniz için vuguladiginizi düşündüm. Ben kendimi beğenirim ama şuram kötü başlıklı bir liste cikarmami isteseniz yemin ederim bir A4 kağıdı doldururum) birlikte olması yüzünden ona borcluymussunuz gibi. Sizinle yaşadığı hayat size minnet borcu gibi birsey hissettiriyor sanırım. Ve aklınızı sürekli bir borçlu gibi meşgul eden bu durumdan eşinizin daha güzel bir kadını size tercih etmesi sizi borçlu olmaktan dolayısıyla bu kadar yorulmaktan kurtaracak gibi hissediyorsunuz. Ben böyle hissettim. Ve evet bu bakış açısı bence terapiye muhtaç. Ama bence farkındalığı yüksek bir kadinsiniz ve sizi anlayacak bir arkadasinizla minik minik konuşarak da bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Terapi şart kadar ciddi bir mesele değil ama gündeminizi ne derece meşgul ettiği de önemli.
Aslinda tam olarak bu evet. Gerçekten çok yorucu ,yıpratıcı bir süreç ama çözümsüz burada arkadaşlar yazdıktan sonra ufak bir iki denemem oldu değişiklik yapmakla ilgili ki daha öncede denemiştim ama olmuyor.Arkadasla konuşmaya gelince kendimi ezik gibi göstermek istemediğim için reelde bir arkadaşımla konuşmaya cesaretim yok. Biraz daha deneyeceğim olmazsa gerçekten yardım almak istiyorum. Yorumunuz ve tavsiyeniz için teşekkürler..

ayy ne münasebet. Kurban olsun eslerimiz bize. Güzellik gecicidir insanin huyu karakteri güzel olsun. Esiniz size belli etmiyormus etse zaten bosan derim. Dertsiz basina dert alma bosver.

Aslinda tam olarak bu evet. Gerçekten çok yorucu ,yıpratıcı bir süreç ama çözümsüz burada arkadaşlar yazdıktan sonra ufak bir iki denemem oldu değişiklik yapmakla ilgili ki daha öncede denemiştim ama olmuyor.Arkadasla konuşmaya gelince kendimi ezik gibi göstermek istemediğim için reelde bir arkadaşımla konuşmaya cesaretim yok. Biraz daha deneyeceğim olmazsa gerçekten yardım almak istiyorum. Yorumunuz ve tavsiyeniz için teşekkürler..
Hayır bu mesele bir saç bakımı yaptırmakla düzelecek bir mesele değil. Öncelikle kendinizde beğendiğiniz, çevrenizden olumlu donusler aldığınız özelliklerinizi düşünün. Ornegin çözüm odaklı biri olabilirsiniz, sürekli gülümsüyor olabilirsiniz, fazlaca merhametli biri olarak tanınabilirsiniz. Sizin çevrenize ve eşinize kattiginiz şeyleri listeleyin. Bu bir borç ise eğer, bir şekilde odesmek zorundasınız. Sizin bakış açınızla söylüyorum, eşiniz güzel olmayan karısıyla yaşamaya devam ederek sizi borclandiriyor ise siz de onun kimi huylarina katlandığıniz yahut sizin kimi huy ve özellikleriniz esinizde olmadığı ve bu özelliklere sahip bir eşe sahip olduğu için eşiniz size borclanmis oluyor. Ciddiyim elinize kağıt kalem alın fonda sakin bir müzik eşliğinde yazın. Çünkü kağıda yazacaklariniza önce kendiniz inanmalisiniz. O listeyi elinizin altında tutun ve siz değişip geliştikçe listeyi de güncelleyin. Eğer çocukluk travması yaşamıyor iseniz size kendinizi değersiz hissettiren şeyler yaşıyor olmalısınız. Eşinize karşı hissettiğiniz bu duyguyu gün içinde size yaşatan kisi yahut durumları listeleyip kendinizi tanımak adına kategorilendirin. Hangi durumlar ya da kişiler karşısında bu duygu tetikleniyor. Duygunun kaynağını arayın. Öz sayginizi arttırmanın yollarına bakın. Öncelikle birşey başarın. Yeniden okumaya başlayın, bir konu hakkında uzmanlaşmaya başlayın, dil ogrenin, enstrüman kursuna gidin. Toplum size hak ettiğiniz saygıyı göstermiyorsa siz onu çekip alın. Öz saygı düşüklüğünün de sizi tetikledigini düşünüyorum. Durumunuz çözümsüz değil sadece sakince doğru adımları atmanız yeterli bana göre. :KK200:

Duzenleme: Aslında öğrenmek istediğim şey herkesin veya bazılarınızın da böyle hissettiği, kendini küçümsediği bir dönem var mi? Geçici mi? Buraya fotoğraf atmadım sonuçta güzel miyim ? Çirkin miyim? Diye sormaktan ziyade bu geçici birseyse iyi yok geçmez veya sadece bana olan birseyse cidden psikiyatriste gitmeyi düşünmeli miyim? İsterse dünya sizi çok beğensin başınıza taç taksın aynaya bakınca "çirkinsin, vasifsizsin vs " diye bağıran bir iç sesiniz varsa hiçbir şeyin önemi olmuyor. Benim suanki durumum bu yoksa eşimin veya başka birinin beni asagiladigi ,kötü hissettirdiği bir durum yok.

Herkes her konuyu açıyor buraya garip gelecek ama bende kendi sorunumu paylasmak istedim. Belki psikolojiden anlayan birileri bana bilinc altımda neler yattigini yorumlayabilir. Şimdi konuma gelirsem yüzümde veya vücudumda bariz kusur olarak göze çarpan hicbirsey yok ama güzel bir kadın da değilim. Mesela kendimi bazen aynada görünce yahu eşim bana nasıl katlanıyor diye düşünüyorum. Hatta bazen bosansakta bu yükten (yük olan benim) kurtulsa diyorum. Esimde dünya yakışıklısı değil kabul ama bir türlü yakıştıramıyorum kendimi yanına. Ben ortada birsey yokken çok tipsizim ayrılalım diyemem ama sanki o benden ayrilip guzel bir kadinla evlense benim uzerimden de cirkin olmanin yuku kalkacak gibi. Sacma gelebilir ,bu da dert mi de diyebilirsiniz ama yeterli olmadığım hissi cok kötü. Garip bir ruh hali içerisindeyim bilmiyorum benim gibi düşünen var mı?
Bunu düşündüğünüze göre mutlaka birileri size çirkinsin imasinda bulundu. Ya da akran zorbaligi falan yasadiniz. Çirkin olduğunuza inanmiyorum. Eğer gerçekten yüzünüzde bir kusur varsa estetik yaptırabilirsinuz çok abartmamak kaydıyla. Tabi psikolojik destek de şart.

Bence zaman zaman herkesin kendini beğenmediği bir dönem vardır ben böyle bir dönemimde dolgu yaptırdım mutluyum ve neden bu yaşa kadar beklemişim diyorum
Mesela kendinizde hoşunuza gitmeyen ne var

Çirkin bile olsanız buz sizin kocanızın yanında ezik hissetmenize bahane değil.kimse kimseye acıdığı için birlikte olamaz.kolay mı 3,5 günde bir 2, 3 saat görüşmüyorsunuz ki.adam size hayatını adamış, tüm vaktini vermiş.bu arada sizin için demiyorum.ne çirkin kadınlar ne güzel eşler buluyor, ne değer gördüğü hayatlar yaşıyor.hatta atalarımızın da dediği gibi allah çirkin şansı versin derler.birisi bir kız çocuğuna çok güzel maşallah dediklerinde bile yüzü güzel olacağına bahtı güzel olsun daha iyi derler.neden ? Bence kaderimiz dış görünüşümüzle pek de alakalı değil ki atalarımız da bunu söylüyor.yetinmeyi de bilmek lâzım.ne güzel kocanız var.size değer vermiş evlenmiş. Onu bulamayanlar da çok.lütfen kuruntuya kapılmayın.ben daha onu bile bulamadım bak.

X