Kendimi değersiz ve yalnız hissediyorum

Buna benzer bir konuşma yaptık dün akşam. Benim bu hale gelmemde kendisinin de payı olduğunun farkında zaten. Suçlamadan konuşmaya çalıştım yine de. Eğer sevgisini hissedebilseydim belki de ne ailesini ne de maddiyatı bu kadar dert etmeyeceğimi söyledim. Her şeyi açıkça konuştum. O da bu durumun sevgiyle ilgili olmadığını ama kendisi de mutsuz olduğu için içinden bir şey yapmak gelmediğini söyledi.

beklediğim şımarıkça bir ilgi de değil. Sadece sevildiğimi hissetmek istiyorum küçük bi bakış, söz vs. Bunları dile getirdim. Bu sabah düğün fotoğraflarımızdan birini paylaşmış instagramda. Aslında bunu da istemezdim çünkü ben dün akşam bazı şeyleri dile getirdiğim için yaptı muhtemelen. Önceden olsa hemen ben söyleyince yaptın çocuk mu kandırıyorsun falan derdim bu defa hiç tepki göstermedim. Hatta paylaşımı beğenmedim bile hiç konu etmedim. Görmemiş gibi devam ettim. Bu bile basit görünebilir ama aslında benim için büyük bir şey.

Aslında iletişim problemim yok. Öğrencilerle de yabancı kişilerle de kolayca iletişim kurabiliyorum. Benim sorunum tanıdığım insanlarla iletişimi devam ettiremiyor olmak. Mesela bir komşuluk ilişkisi kuramamak. Ya da eşimin çevresiyle tanışıp iletişime geçemiyor olmak. Çünkü yeni birileriyle tanışacağım zaman geriliyorum. Bıraktığım ilk izlenim soğuk, kasıntı ve gıcık bir tipmişim gibi oluyor. Ama sokakta herhangi bir insanla çok rahat iletişim kurabiliyorum. Bu bence eşimden bağımsız farklı bir problem. Araştırdığıma göre çekingen kişilik bozukluğu gibi bir şey sanırım.

Eşimle ilgili olan tarafı şu. Eskiden yakın arkadaşlarımla başımdan geçen şeyleri saatlerce konuşur yorumlardık. Ama artık yaşadığım hiçbir şeyi anlatmak içimden gelmiyor. Ailem yakın çevrem hiç kimse bu sorunları yaşadığımı bilmiyor. Son 2 yıldır hayatımı neredeyse sır gibi yaşıyorum. Gün içerisinde çok normal hayatıma devam ediyorum. Gece yatağıma girdiğimde olanları düşünüp ağlayarak uyuyakalıyorum.

Aslında kendinizi çok güzel ifade ediyorsunuz tebrik ederim sizi, probleminizin de farkındasınız bu sorununuzu çözmeyi kolaylaştırır sizin için. Yeni kişilerle tanışma işini çok büyütmeyin bence herkes tanıştığı insanların boynuna atlamak can, ciğer olmak zorunda değil.Doğru olan da bu değil zaten. Siz belli ki mesafelisiniz ilk etapta olabilir. İnsan belli bir olgunluğa erişince yeni insanlarla tanışmaktan uzak durmayı da tercih edebiliyor ama bunu kırabilirsiniz, belki çok uyumlu insanlar tanıyacak kendinizi açabileceksiniz. Eşinizin arkadaşlarına şans verin bence.
Sıkıntılarınızı da gizli yaşamayın lütfen kimse bilmiyor demişsiniz. Paylaştığınız insanlar olsun içinize atmayın stres ve sıkıntı vücudu bitiren bişey Allah korusun sağlığınızdan olmayın

Dün akşamdan beri burada söylenenler o kadar iyi geldi ki. Sanki sorunlarımı halletmiş gibi hissediyorum. Yani konuşarak bunun için bir adım attım en azından. Mesela burada bile bir sorununu paylaşırken kendimi küçük düşürmeyeyim diye bazı şerleri açıkça anlatamıyordum ama bu konuyu açarken ilk defa tüm kompleks ve problemlerimi dile getirdim. Eşime de dün akşam bazı şeyleri açıkça söyledim. Yeni kişilerle tanışmak için de kendimi motive etmeye çalışacağım.

Konu uzundu bir süre sonra okuyamadım kusura bakmauin
Böyle sürekli yalan söyleyen insanlardan nefret ediyorum ne zevk alıyorlar bundan
Ben olsam o okula gittiğinden bile suphelenirim. Belki hiç kazanmadı bile o da yalan olamaz mı

Offff. Eşini boşver. Senin ciddi problemlerin var. Daha karakterin oturmadan evlenmeye kalkmissin. Yalnız yaşamak istiyorsan yalnız yasa. İnsan istiyorsan oldugin gibi davran.
bosver

Biraz zamana bırak ona da hak ver bişeyler içinden gelmiyorsa yapmacık olur. Önce kendi motive motivasyonuna odaklan kendini topla biraz ağlamayı bırak mantıklı düşün kendini iyileştir sonra herşey yoluna girecek. Burdan takip ediyor olacağım seni kendini önce affet sonra acımayı bırak ve bolsa sev arkasından muhteşem bi varlık olduğunun farkına var ver değerli olduğunu hisset Ve şu nu yap yaşadığın hayata dışardan bak bu senin yaşadıklarını başkası yaşıyor olsaydın ona ne söylemek isterdin o başkasına nasıl davranması gerektiğini söylerdin bunu da yapmalısın. Takipteyim

Evliliğini kurtarmaya çalışan bi insan ve problemi olan bi birliktelik var körüklemek yerine sessiz kalmayı deneye bilirsiniz. Evliliklerini kurtarma yönünde bi fikriniz varsa yazın ama yoksa körüklemeyin. Zaten psikolojik olarak yıpranmış ve yıpratılmış bi insan var. Amacım size karşı tepki göstermek lakin aklı zaten şüphelerle dolu. O da mı o da mı o da mı derseniz olaylar içerisinde boğup kalacak. Sesiz kalmak bazen en güzeli

Yalanlar üzerine kurulmuş evliliğin ne gibi bir kurtarma çabası olabilir acaba? Adamın herşeyi yalan dolan,konu sahibi bu evliliği kurtararak kendine iyilik değil kötülük eder. Adamın yaşı okulu işi denkliği herşeyi yalan dolan üzerine kurulu. Sizin kocanız size yalan söylese "aa olur öyle şeyler canım, biz evliliğimizi kurtaralım" mı diyeceksiniz? Kendiniz uygulamayacağınız şeyleri başkalarına tavsiye etmeyin bir zahmet. Siz kendinize yalan söylenmesinden rahatsız olmuyor olabilirsiniz ama belli ki konu sahibi rahatsız oluyor ki açmış konuyu.

Son düzenleme:
Benim amacım konu sahibini gaza getirmek değil.
Sonraki sayfalara bakamadım evliliğini bitirmek veya kurtarmak konusundaki fikri nedir bilmiyorum
Benim öfkem bu tip insanlara
Geçmişte böyle her halta yalan söyleyen birisi vardı hayatımda asla değişmiyorlar. Değişebilen gerçekten çok nadirdir. Umarım konu sahibinin eşi o nadir kisima dahil olur ama ne yazık ki benim düşüncem bu. Bizzat yaşadığım için bu derece net çizgilerim var. Kendinizi heba da etseniz yine yalanlara maruz kalıyorsunuz bende böyle oldu.
Umarım konu sahibinde böyle olmaz

Ayrılmak istiyorsa tabi ki ayrıla bilir ki bunu ilk mesajlaşmalarda okuya bilirsin. Ancak dün akşam eşi ile konuştunu ve birşeyleri düzeltmek istediğimden attığı mesajlardan anlaya bilirsin. Yalan dolan üzerine devam etsin demiyorum sen benim attığım mesajları da okumamışsın belli. Ancak ortada durumu toparlamaya çalışan psikoloji olarak yıpranmış bi insan var. Ayrılık kararı verecekse dahi bunu sağlıklı bi ruh hali ve sağlık bi psikoloji ile vermeli. Konu başlığını açtıysa yardım almak için amacı ayrılmak olda mahkemeye gider buraya bu başlığı açmaz belli ki kurtarmak istiyor. İyi günler diliyorum

İnsallah düzeltirsiniz herseyi

Yasadigim icin dikkatimi cekti

Benden küçük olduğunu gizledi. Bir şeyler gizlediğini hissettiğim için sürekli üzerine gidiyordum o da beni takıntılı olmakla suçluyordu.

Ğenelde bu problem var hissedip bir şeylerin uzerine gidince sacmalama kafanda kurma takıntı yapma diyorlaar

İs ciddi bir boyuta gelip yalan dolana maruz kalan insan sinir krizi gecirince de "bak sen hastasın" olur hiç sasmaz

“Kafanda kurma”. O zamanlar en çok bunu söylüyordu bana. Kafanda kurup sorun çıkarıyorsun diyordu. Siz ne yaptınız peki hala o kişiyle birlikte misiniz. Hangi konuda yalan söyledi özel değilse? Benzer şeyler yaşamış ve çözüm bulabilmiş birilerinin tavsiyelerine ihtiyacım var sanırım.

Çok teşekkür ederim. Gelişmeleri buradan paylaşacağım

O yalan değil çünkü okuldan arkadaşları var. Orada mezuniyet töreninde çekilmiş kepli cüppeli fotoğrafları var. Mezun olamalayanlar da sembolik olarak katılabiliyorlar ya o şekilde katılmış fotoğrafları var. Zaten 5 sene orda yaşamış son seneye kadar okula devam etmese o kadar maddi soruna rağmen orada yaşamaya devam etmezdi diye düşünüyorum.

Mesela durduk yere senin için alkolü sigarayı bıraktım dedi hiç Aslı çıkmadı dişlerinden farketmiştim uzaktayız çünkü resimlerden bildim kahverengi lekeler oldu bıraktım dediğinde temizletmişti.
Ailem seni çok seviyor çok istiyor diyordu kardeşi engellemişti beni mesela
Bir yere gidiyordu alkol yok diyordu başkalarının durumunda görüyordum

ve bunları bizzat söylüyordum suçlu ben oluyordum ruh hastasısın sen çok düşünüyorsun beynin hasta diyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…