kendimi çok mutsuz hissediyorum :((

kızlar ben doğum yapalı 1 ay oldu.ama içim çok daralmaya başladı...ben evde oturmaya alışkın değilim.2 gn evde dursam psikolojim bozulurdu benim şimdi 1 aydır evden çıkamıyorum....zaten anksiyete bozukluğum da vardı.ilaçlarımı kullanamıyorum emzziriyrum çünkü..bu zamana kadar ara ara ağlama krizleri yaşadım şimdi tekrar hastalığım geliyor diye çok korkuyorum.....5 nisanda işe başlamam gerekiyor.öğretmenim.okulum çok uzak.bir taraftan başlamak istiyorum çünkü evde kafayı yicem.ama diğer taraftan da bebeğim çok küçük daha......napacağımı şaşaırdım.......

cnm 40 günlük heyet raporu alsana bebeğini biraz daha büyüt sonra nede olsa hep çalışacaksın.hem nisanda bebeğinle yürüyüşe gezmeye falan gidersin.

rapor alabilirim evet ama evde oturunca psikolojim iyice bozulacak diye de korkuyorum....okula gtisem de çok yorulacağım biliyorum....aynı durumda olan yok sanırım ?

ilk 3 yazıyı okumam yeterli oldu benim yalnız olmadığımaalkisalkisalkis benimde 4.5 aylık bir bebeğim var.gündüz bazen uyur bazen uyumaz gece desen hiç uyumaz.uyanık olunca kucak ister.sürekli kucağımda taşımaktan sırtım ağrıyor uykusuz kaldığım için gözlerim morarmış.kendi başıma çıkamadığım için kuaföre gidemiyorum.eşime vakit ayıramıyorum.daha yazsammı acabakafamçokkarıştı yani hanımlar hep aynı durum kilo çatlak ev işi bebek üstümüze geliyor herşey büyüsün diyoruz büyüyünce başka şeyler çıkıyor.allah cümlemize yardımcı olsun amin.:çok üzgünüm:

rapor alabilirim evet ama evde oturunca psikolojim iyice bozulacak diye de korkuyorum....okula gtisem de çok yorulacağım biliyorum....aynı durumda olan yok sanırım ?

Olmaz olurmu canm.Ben varım işte. Gerçi öğretmen değilim ama. Benim evde son 14 günüm. Bir yandan seviniyorum tekrar sosyal yaşama karışacam diye ama oğlumada kıyamıyorum daha çok küçük. Evde onunla olmakta bazen sıkıyor kendimi çok kötü hissediyorum kötü bir anne oluyorum sinirli ve yorgun. Ama çalışıncada farklı olmayacak yine yorgun gelicem ama özlemiş olacağım. Ama onu da şimdiden bırakmak istemiyorum. İkilemde kaldım kısır döngü gibi. Bazen diyorum bırak işi çocuğunu büyüt diye ama maddi açıdan zorluk çekeceğiz. Bebeğimin geleceğini hazırlamam lazım diye vazgeçiyorum. Ama çalışıncada annesinden ayrı büyüyecek. Ama şimdi bile ona yeterli sevgiyi veremiyormuşum gibi geliyor bazen. Offffff psikolojim alt üst saçmalıyorum...

cnm ben de öğretmenim ve çok düşündüm sonunda ücretsiz izin aldım zaten nisanda iznin bitiyorsa bence hazirana kadar iki ay ücretsiz alabilirsin sanırım çok zorlamaz maddi olarak ben 6 ay aldım ama iyi ki de almışım diyorum çünkü ilk aylar bebiş sürekli emmek istiyor ve süt ne kadar verirsen o kadar iyi bebek için. bence kafan evde kalacağına iki ay idare etmek zor olmasa gerek ama herkesin şartları farklı yani şıu yazdıklarına bakarak izin alırdım diyorum okula başlasan hem işin ağırlığı hem bebek yüklenecek omuzlarına eve geleceksin ev işleri bebek bakımı okul işleri b ir de işin en civcivli zamanı... not teslimi dosyaların düzenlenmesi sınıf işleri en kötü zaman bence iyi düşün ve bu yılı böyle kapat eylülde bebek daha da büyür o zaman daha raha bırakabilirsin ben her şeyi göze aldım bebek için. ve bana daha önce doğum yapan pek çok arkadaşım şunu dedi: izin alırsan pişman olmzsın ama almazsan pişmanlık duyarsın. bbekle geçirilen o ilk zmanlar çok önemli

ilk bir ay evden çıkmak zor ama zamanla çıkarsın
yakın mesafe yürü mesela artık portbebeyle çıkabilirsin cnm kendini eve kapatma güzelce sar bebişi ve azcık da olsa yürü
ilk bir ay zor geçiyor ama sonrası eğlenceli oluyor
biz geçen ay 4. ayda yani avm ye gittik tam altı saat boyunca gezdik
kırkımız çıkınca da 6 saat yol gittik memlekete gezdik
istersen gezebilirsin
kendini kapatma eve
hava da düzeliyor şansına
ben tam kışa denk geldiğimizden pek çıkamadım ama sen şanslısın
moralini bozma şekerim olumunekankayizsmile

innuk ben de bazen istifa düşünüyorum çocuklarla uğraşmaktan akşama kadar, kendi çocuğma ne kadar sabrım kalacak bilemiyorum
kafam karışık eşim destek çıksa hiç düşünmem 10 yıllık emeği. şimdiden kederleniyorum eylülde nasıl başlayacağım işe diye.

bende nisanda başlamalıyım ama izin yerine rapor alcam sende öyle yap canım. havalar düzeliyor yakında çıkarız açık havaya inşallaaaaaaaaaaaaaaaaaah
delikafadulden

Canım eylüle çoookkk var o zaman oğlunda büyümüş olcak zaten. Şimdikinden daha zevkli olur ozaman tam oyun çağı olacak...
Ben mecburen başlayacağım işe. İşten nefret ediyorum yaa. O kadar zor kii adamalar bütün sinirini senden çıkarıyor. Sende gık demeden dinliyorsun ve günde bu şekilde 100 kişiyle uğraşıyorsun en az. Hiç başlamasam diyorum ama maddi açıdan çok zorlandık zaten SSK doğum izni paramıda ödemedi. Bitmiş durumdayız başlamazsan hiç toparlayamıycaz. Bir de iş yerim çok uzak. Çok özlüycem oğlumu çokkk. Hiç bırakmak istemiyorum..En güzel zamanlarında ben işte olacağım.Özel sektör zor hiç gözünün yaşına bakmıyorlar insanın...

kızlar Allah kolaylık versin durumunuz zor gerçekten.0-3 yas arası çocuklar en çok anneye ihtiyacı olduğu dönemdeler.keske imkanınız olsada şu kısacık süreyi onlarla dolu dolu geçirebilseniz.bende çalısmıyorum ve evlenmeden önce çok çalısmıstım ama bende nefret ederek gidiyordum işe.insallah mecbur kalmamda birdahada hiç çalışmam.

kızlar valla herkes birbirinden dertli bende öğretmenim bu sene raporla kapatayım diyorum ama gerçekten evde olmak hiç bana göre değil bide gurbetteyim kimsem yok burda üstelik birde kızım var anaokuluna giden...öğle onu hazırla yok evi topla...tabi vermem gereken 8 kilo var...spor yapıyorum evde yeni yenhi...ama geçicek inanın geçmese ben ikinciyi doğuramazdım...biraz zor ama geçiyor...

ben de nefret ediyorum işten cnm... büyüyünce daha zor bence bırakmak:) oyuncu olacak tam, nasıl ayrılıp da gideceğim? ben de günde kaç çeşit çocukla genç arasında kalmış insanla velileriyle müdürle uğraşıyorum gına geliyor bazen ekstra işler de biniyor üzerimize yapılan saçmalıklar öğrencilerin yaramazlık ve ukalalıkları da cabası.... bir de en kötüsü ne biliyor musun keşke düyorum bazen düz memur olsammm eve iş getirmezdim o zaman... eve de getiriyoruz iş, günlük plan hazırlama yazılı hazırlama okuma etkinlik düzenlemek için evde ön hazırlık yapma her gün bir iş çıkıyor saatlerim bilg başında geçiyor du eskiden bakalım bundan sonra ne olacak? bebekle nasıl yapacağım yapmasam olmaz bizim mdr kadın öğrtlere karşı takıntılı biraz erkek öğrtler ne dese dinler onların eksiklerini görmez bzim en ufak eksiğimizi başımıza kakar durur... hep geri geri gidiyordu ayaklarım artık hiç gidemem heralde eşim zorla götürür mafoldumben bir de oğlanın özlemi binecek nasıl tahammül edeceğim çocuklara?

cnm keşke ben de çalışmasam... bazı ülkelerde 3 yaşa kadar ücretsiz izin veriliyor keşke türkiyede de olsaydı en önemli dönemi çocuğun. psikolojik ve zihinsel gelişiminin temeli atılıyor o dönemde. bazen bırakayım diyorum ama olmuyor memur olmak da kötü herkes ne güzel işin var diyor ama kimse arka planını görmüyor ki . ne var 3te çıkıp geliyorsunuz eve diyorlar ama ben eve en erken 4 te geliyorum bir de müdür her ay bir bahaneyle toplantı yapıyor toplantılar da hep 3te başlıyor saat oluyor 6 etkinlikler kültürel faaliyetler derken bazen haftasonu bile gidiyorum. hiç de özenilecek bir meslek değil bir de yorucu akşama kadar hep ayaktayım bazen değer mi diyorum oğlumu yalnız bırakmaya? kendi çocuğum dururken başkalarının çocuklarıyla uğraşmaya?eşim ha dese hemen gideceğim arkama bile bakmadan istifamı verip güle oynaya çıkacağım okuldan. umrumda değil okumuşum yıllarca emek vermişim hiç düşünmüyrum onları...

Off yaa annem hep öğretmen ol diyordu en azından yaz tatili ,15 tatili var diye . Görüyorumki siznde bizden farkınız yok. Çok zor yaa benim normalde başım ağrıyor iş yerinde hamileliğimde panik atak oldum müşteri kaprisleri yüzünden. Şimidinsan evde şirin sempatik güzeller güzeli yavrusunu bırakıp nasıl giderki sorunlu iş yerine. Ayy çok az vaktim kaldı 29 mart iş başı iyice sıkıntı basıyor....

cnm valla benm annem beni görüp de nerden öğrt oldun yavvv diyor:))))
ama davulun sesi uzaktna hoş geliyor gerçekten de....
15 tatil var cnm var olmasına ama şu eve iş taşıma olayı beni deli ediyor hele benden ilgi bekleyen bir yumurcak olduğundan beriiii
bir de 3 ay deil bizim yaz tatilimiz 2 aya yakın bir süreye tekabül ediyorr hükumet her seferinde daha da kısaltıyor:) toplantılar zümreler kalan öğrencilerin bir daha sınav yapılması.... biz 15 tatil dönüşü haziranda okul bitince ve okullar açılmadan önce kalanları bi daha bi daha sınav yapıyoruz midem kalkıyor artık sınav okumaktan hele benm branş felaketttt

Lise öğretmenisin galiba.. Branş ne peki sakın matematik deme :1no2:

hayır cnm daha fena... edebiyat...

ben severim edebiyatı beeaa.. nie güzelmiş işte branşın.. Lisede bizim edebiyat öğr. hep klasikleri okuturdu bize başta çok kastı ama sonra bi açıldık tam açıldık.. çok severdim..

Ayyy bak kitap okumayı özlemişim...Bundan sonra çok zorr olacak kitap okumak falan.. Eyyy hamileler bebeğinizi beklerken okuyun bol bol sonra vaktiniz hiç olmayacak...

şekercik seni çok iyi anlıyorum çünkü bizim evdede bir öğretmen var maalesef ,eşim:çok üzgünüm:sözde 3 te çıkıyolar ama yok egzersiz yok toplantı yok ihale derken 5 yada 6 yı buluyor gelmesi.Allahtan yatılı okulda lojmanda kalıyoz yani okulla aynı bahçeyi paylasıyoruz.en azından yolda zaman harcama sorunu yok.

innuk şekerim karşıdan öyle görünüyor ben de edebiyatı severim hem de çok... ben bebeği uyutunca okuyorum canımın içi:) kitap dayanmıyor bana... güzel cnm ama müdrü konuşma yapacak konuşmasını hazırla, yarışmalara katılacak öğrencilerin eserlerini incele gönder hatta komisyonda bulun, 29 ekim 10 kasım 18 mart 19 mayıs törenlerini tiyatrolarını sunumlarını yap yıl sonu gecesi hazırla her önemli günle ilgili okulda duvar gazetesi çıkması için öncülük et, öğrencilerde de okuma yazma araştırma isteği yoksa he rşey hazır geliyorsa yandın ki ben yanan gruptayım. hah ben okutuyorum ama okuyan olmuyor bizim dönemden farklı cnm öğrenciler maalesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…