• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi bile bile ateşe atıyorum

Psikolog değilim, bu konularda bilgim de yok. Ama bana "gaslighting" denen naneyi çok ciddi uygulamış gibi geldi. Ekşide filan çok güzel bir entry vardı, araştırın bunu.

Hatanızdan ders alın da kendinizi hırpalamayın.
1984 kitabındaki gibi 2+2=5 diyecek kadar manipülasyona maruz kalmış gibisiniz.
Umarım toparlanırsınız kısa sürede.

Psikolog değilim, bu konularda bilgim de yok. Ama bana "gaslighting" denen naneyi çok ciddi uygulamış gibi geldi. Ekşide filan çok güzel bir entry vardı, araştırın bunu.

Hatanızdan ders alın da kendinizi hırpalamayın.
1984 kitabındaki gibi 2+2=5 diyecek kadar manipülasyona maruz kalmış gibisiniz.
Umarım toparlanırsınız kısa sürede.
Evet bazı konularda onu yapacak kadar uzaklaştım kendimden, bakacağım ona da teşekkür ederim

Arkadaşlar merhaba. Anlatabilecek hiç kimsenin olmadığını ve anlatmaya çalıştığımda da sürekli yargılandığımı fark ettiğim için içimi buraya dökmek istedim.
28 yaşındayım iyi bir işim, iyi bir ailem var, çok sıradan ama mutlu bir hayatım vardı. 9 ay önce biriyle tanıştım iş sebebiyle ve kısa sürede bu ilişkinin içinde buldum kendimi. Benim hayatımdaki ilk ilişkim. Kendisinin ise sayısız kadınla ilişkisi olmuş, evli nişanlı, küçük, büyük hiç fark etmemiş. Pişman olmuş gibi anlatıyordu başlarda ben de insanız hata yapabiliyoruz dedim bir süre davranışlarına bakarım dedim ses etmedim.
Daha sonra bir de iddia borcu çıktı ortaya bayağı bir ev parası yenmiş ve hala da borç ödeniyor icralık olan eşyalar var, ona da ses çıkaramadım ve hala neden diye kendime çok soruyorum, kızıyorum da.
Tüm bunların üzerine bana güvensiz hiç yapmadığım şeyler yakıştırıldı, dengemi bozdu, sürekli aldattığım, yalan söylediğim söylendi 3 güne bir terk etti ben kendimi ama seviyor demek ki diye kandırıp döndürdüm bir şekilde. Aylardır psikolojik şiddet görüyorum ne olursa olsun ben özür dileyip alttan alıyorum ve bunu inanılmaz normalleştirdim. Kendime niye bunu yapıyorum sorusuna bir cevabım yok. Ve ben kendime gelmek istiyorum artık 3 hafta önce ayrıldık ve ben haklı olduğumu dönmemem gerektiğini bildiğim halde pişman olmaya başladım.
İnsanın kendi kendine yaptığını kimse yapamıyor gerçekten. Bütün hayatımı birilerinin kafesinde sürekli itham edilerek, suçluyum diye düşünerek hiç yapmadığım şeyler için özür dileyerek geçirmek istemiyorum. Evet çok güzel zamanlarım oldu ama 9 ayda toplamda 1 ay mutluyumdur ancak gerisi kavga gürültü. 11 kilo verdim, sindim, kendimi dışarıya kapattım, arkadaşlarımdan uzaklaştım, asla yapmam dediğim şeyler yaptım. Her sorunda ağzıma bir parmak bal çaldı tek adımına ben koştum. Biriyleriyle görüşüyorsun diyip ertesi gün beni abisiyle tanıştırmak istediğini söyledi, sen aranıyorsun diye kavga çıkardığı gün sabah ablasında kahvaltıdaydık nasıl güzel sözler ben daha önce duymadım kendisinden.
Hanımlar bana yardım edin Allah kurtardı beni, dönmemem kendime bunu yapmamam lazım ama nasıl sinmişsem hala aklımın bir köşesinde belki sen hata yaptın düşüncesi yanıp sönüyor, ben böyle bir insan değildim kendimi tanıyamıyorum.
Psikologa gideceğim dedim bu virüs çıktı adım atamıyoruz evde kaldıkça da daha çok düşüyorum bu düşüncelere.
Kişilik bozukluğu var heralde. Çok basit aslında. Ya siz bu adamla barışır evlenirsiniz ömür boyu şiddete maruz kalırsınız belki birgun kafası atar siiz de öldürür, zaten eve kapatır ya da kurtulmusken heryerden siler engellersiniz.
Bu kadar duygusal olma sebebiniz ilk ilişki olduğu içindir. Online destek araştırın

Kişilik bozukluğu var heralde. Çok basit aslında. Ya siz bu adamla barışır evlenirsiniz ömür boyu şiddete maruz kalırsınız belki birgun kafası atar siiz de öldürür, zaten eve kapatır ya da kurtulmusken heryerden siler engellersiniz.
Bu kadar duygusal olma sebebiniz ilk ilişki olduğu içindir. Online destek araştırın
Çok uç noktalarda yaşıyordu her şeyi, yapmaz diyemiyorum hiçbir şey için haklısınız

Ee bir laf var deveye diken insana öpen yaranir. Uzerinde baski kurmasi bi yandan hosunuza gidiyor bi yandan şevkinizi kiriyor siz olayin tam olarak farkındasınız ama önüne geçemiyorsunuz. aman dikkat edin sonra geri dönüşü olmayan yollara girip başınızı daha büyük belalara sokmayın şu anda yalnız kalmak istemediğiniz için ve o insanla alışkanlığa döndüğü için onu bırakamıyor sunuz ama karşınıza başka biri çıktığında tüm geçmişinizi unutturacak o günlere bekleyin birazcık sabredin bence hiç bir kadın şiddet görmeyi hakliyken ozur dilemeyi hak etmez. bence kendinize değer vermiyorsunuz bir değersizlik duygusu var sizde bunu açamıyorsunuz ve bu yüzden sürekli başa dönüyorsunuz kendinize değer verin siz değerlisiniz sizden daha önemli hiç kimse yok kimse sizi kandıramaz siz enayi değilsiniz gayet aklı başında işi gücü yerinde karakterli birisiniz. ve başkalarını bulabilecek kapasiteye ve potansiyele sahip siniz bu insana muhtaç değilsiniz bunları bence kendinize tekrar ve telkin edin Bir de destek alın kafanızda bitirdiğinizde tüm sorunları nasıl çözülecek önce kafada bitirmeyi deneyin illa bu adamın size aldatmasını beklemeyin. Bide adam ev parasi yemis. Demekki istikrarsiz bir adam ne koca olur ne baba oyle adam sokakta tonla var size bisey katmayan sizi yukseltmeyen insanlarla ne isiniz var sizin ya cahil degilsinz kac yasinda kizsin kendine gel

Ee bir laf var deveye diken insana öpen yaranir. Uzerinde baski kurmasi bi yandan hosunuza gidiyor bi yandan şevkinizi kiriyor siz olayin tam olarak farkındasınız ama önüne geçemiyorsunuz. aman dikkat edin sonra geri dönüşü olmayan yollara girip başınızı daha büyük belalara sokmayın şu anda yalnız kalmak istemediğiniz için ve o insanla alışkanlığa döndüğü için onu bırakamıyor sunuz ama karşınıza başka biri çıktığında tüm geçmişinizi unutturacak o günlere bekleyin birazcık sabredin bence hiç bir kadın şiddet görmeyi hakliyken ozur dilemeyi hak etmez. bence kendinize değer vermiyorsunuz bir değersizlik duygusu var sizde bunu açamıyorsunuz ve bu yüzden sürekli başa dönüyorsunuz kendinize değer verin siz değerlisiniz sizden daha önemli hiç kimse yok beni kimse sizi kandıramaz siz enayi değilsiniz gayet aklı başında işi gücü yerinde karakterli birisiniz. ve başkalarını bulabilecek kapasiteye ve potansiyele sahip siniz bu insana muhtaç değilsiniz bunları bence kendinize tekrar ve telkin edin Bir de destek alın kafanızda bitirdiğinizde tüm sorunları nasıl çözülecek önce kafada bitirmeyi deneyin illa bu adamın size aldatmasını beklemeyin.
Tam olarak yaşadıklarım bunlar, insan sürekli bir acabayla yaşayamıyor zaten sürekli huzursuz ve gerginim

Daha genç bir yaşta ilişki yaşasaydınız bu yaşta muhtemelen bunu çekmeyecektiniz. Korona var bahanesiyle kendinizi kapatın, hiçbir şey yazmayın etmeyin. Bu dönemde sürekli karşınıza da çıkamaz hem

Hayatında çok problem yaşamamış rahat bir hayat sürmüş insanlar bu tarz yanlışlara düşebiliyor. Ailevi sorunlarınız yok güzel bir işiniz var bir de mutsuzluk nasıl oluyor dye merak mı ettiniz kendinize kastınız mi var 😳 dışardaki sorunlar bir yere kadar takılıyor akraba arkadaş iş sorunları vs... ama ailevi problemler tüm hayatını etkiliyor. Lütfen kendine bunu yapma! Hiç evlenmeyecek olsan dünyada bir bu adam kalmış olsa dönme ona. Böyle adamla ömrünü çürütmektense yalnız kalıp yalnızlığına üzül daha iyi tek derdin bu olur ama bu adamla olursan pek çok sorunla boğuşmak zorunda kalacaksın

Sadece kendini değil aileni de ateşe attigini düşün, kendin için yapamiyorsan bile onlar için bu adam görünen karaktersizden uzaklaş. Unutma bu yeryüzünde milyarlarca insan var karşına çok daha iyileri çıkacaktır. Ondan önce nasıl yasadiysan öyle olmamış gibi devam et. Ilk ilişkin ve sen bu şansı hiç hak etmeyen birine vermissin. Çok pişman olursun cooooooook. Gözünü erken aç şimdi vazgecmezsen iş ciddiyete evliliğe falan giderse çok daha zor olur. Gönül laftan anlamıyor amenna da sonuçta çöp tenekeside değil ki gereksizleri doldurasin. Yak gemileri tek kalemde çiz üstünü arkana bakma daha da zorlastirirsin işini. Iyi bir işin, ailen var neden elalemin haylaz çocuğuna sen sabır cekesin ki. Aileni seviyorsan bu mutluluk daim kalsın istiyorsan onu bırak. Bir tercih yap ailen ve sen mi? Yoksa o ve mutsuz ailen (sen) mi?

Hayatında çok problem yaşamamış rahat bir hayat sürmüş insanlar bu tarz yanlışlara düşebiliyor. Ailevi sorunlarınız yok güzel bir işiniz var bir de mutsuzluk nasıl oluyor dye merak mı ettiniz kendinize kastınız mi var 😳 dışardaki sorunlar bir yere kadar takılıyor akraba arkadaş iş sorunları vs... ama ailevi problemler tüm hayatını etkiliyor. Lütfen kendine bunu yapma! Hiç evlenmeyecek olsan dünyada bir bu adam kalmış olsa dönme ona. Böyle adamla ömrünü çürütmektense yalnız kalıp yalnızlığına üzül daha iyi tek derdin bu olur ama bu adamla olursan pek çok sorunla boğuşmak zorunda kalacaksın
Tek çocuğum el bebek gül bebek büyüdüm, etrafımda da hiçbir şekilde bu tarz insanlarla karşılaşmadım ve ne yapacağımı bilemedim sanırım

Sizin durum sizin hiç erkek arkadaşınız olmamış ve karşınızdaki insan ne olursa olsun hayatınızda olsun ve tek kalmak istememenizden kaynaklı.
Bunun başka bı açıklaması yok.
Yazdıklarınız kabul edilebilecek şeyler değil hem kumarbaz, hem borç batağında, hem kadına zerra saygı ve ahlakı olmayan bi erkek...
Geçen biri bı konu açmıştı, turk erkekleri neden böyle diye...
İşte o canavar erkeklerin büyük bı kısmı da siz kadınların eseri...

Konumu biliyor musunuz bilmiyorum ama kendinizi toplamazsanız sonunuz benim gibi olabilir. "BAĞLANMA" adlı bir kitap var. E-kitabı da var internette. Ben neden vazgeçemediğimi bu kitabı okuyunca anladım. Çok fayda gördüm. Mutlaka öneririm. Eğlenceli ve akıcı bir kitap. Hayati değerde benim için. 3. kez okumaya başladım.

Canım benim şunu hayat boyu kulağına küpe yap : boş teneke çok tıngırdar.
Nerde ayaklarını yerden kesen vaatler ya da konuşmalar yapan birini duyarsan bil ki üfürüyordur. Eş adayı, arkadaş, komşu, kp kv fark etmez. Saçmalayan insan gördün mü kaç, kaçamıyorsan uzak dur

Arkadaşlar merhaba. Anlatabilecek hiç kimsenin olmadığını ve anlatmaya çalıştığımda da sürekli yargılandığımı fark ettiğim için içimi buraya dökmek istedim.
28 yaşındayım iyi bir işim, iyi bir ailem var, çok sıradan ama mutlu bir hayatım vardı. 9 ay önce biriyle tanıştım iş sebebiyle ve kısa sürede bu ilişkinin içinde buldum kendimi. Benim hayatımdaki ilk ilişkim. Kendisinin ise sayısız kadınla ilişkisi olmuş, evli nişanlı, küçük, büyük hiç fark etmemiş. Pişman olmuş gibi anlatıyordu başlarda ben de insanız hata yapabiliyoruz dedim bir süre davranışlarına bakarım dedim ses etmedim.
Daha sonra bir de iddia borcu çıktı ortaya bayağı bir ev parası yenmiş ve hala da borç ödeniyor icralık olan eşyalar var, ona da ses çıkaramadım ve hala neden diye kendime çok soruyorum, kızıyorum da.
Tüm bunların üzerine bana güvensiz hiç yapmadığım şeyler yakıştırıldı, dengemi bozdu, sürekli aldattığım, yalan söylediğim söylendi 3 güne bir terk etti ben kendimi ama seviyor demek ki diye kandırıp döndürdüm bir şekilde. Aylardır psikolojik şiddet görüyorum ne olursa olsun ben özür dileyip alttan alıyorum ve bunu inanılmaz normalleştirdim. Kendime niye bunu yapıyorum sorusuna bir cevabım yok. Ve ben kendime gelmek istiyorum artık 3 hafta önce ayrıldık ve ben haklı olduğumu dönmemem gerektiğini bildiğim halde pişman olmaya başladım.
İnsanın kendi kendine yaptığını kimse yapamıyor gerçekten. Bütün hayatımı birilerinin kafesinde sürekli itham edilerek, suçluyum diye düşünerek hiç yapmadığım şeyler için özür dileyerek geçirmek istemiyorum. Evet çok güzel zamanlarım oldu ama 9 ayda toplamda 1 ay mutluyumdur ancak gerisi kavga gürültü. 11 kilo verdim, sindim, kendimi dışarıya kapattım, arkadaşlarımdan uzaklaştım, asla yapmam dediğim şeyler yaptım. Her sorunda ağzıma bir parmak bal çaldı tek adımına ben koştum. Biriyleriyle görüşüyorsun diyip ertesi gün beni abisiyle tanıştırmak istediğini söyledi, sen aranıyorsun diye kavga çıkardığı gün sabah ablasında kahvaltıdaydık nasıl güzel sözler ben daha önce duymadım kendisinden.
Hanımlar bana yardım edin Allah kurtardı beni, dönmemem kendime bunu yapmamam lazım ama nasıl sinmişsem hala aklımın bir köşesinde belki sen hata yaptın düşüncesi yanıp sönüyor, ben böyle bir insan değildim kendimi tanıyamıyorum.
Psikologa gideceğim dedim bu virüs çıktı adım atamıyoruz evde kaldıkça da daha çok düşüyorum bu düşüncelere.
Ne ailene ne de kendine bu kötülüğü yapma. Haketmiyoruz biz bunları diye düşün. Kendine ailenle ne kadar mutlu oldugunuzu hatırlat. Söylediğine göre hem düzgün bi işin hem de düzgün bi ailen var. İlk ilişkin olduğu için böyle hissediyorsun emin ol. Güçlü ol yakma kendini. Önüne çok iyileri çok daha değer verenleri çıkacak. Eğer sen izin verirsen

Back