- 24 Mayıs 2010
- 7.753
- 9.873
- Konu Sahibi nurumoglum
Anneniz 600 lira mı alıyor sizden torununa bakmak için ya kusura bakmayın lütfen ama çok şaşırdım gerçekten.... Maddi durumunuz çok iyi olsa borcunuz olmasa neyse diyeceğim... Şaşırdım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
öyle de canım annemlerin bizde kalmasını sorsan o benden çok istiyor.
yani şimdi kavgalıyız.Konuşsak bana diyeceğini biliyorum. Annenlerle alakası yok. Sen şöylesin sen böylesin.
bana hiçbir zman demedi ki annenler kalmasın diye.
Kart borcuna gelince nasıl yapıcam bilmiyorum. Asla ona söyleyemem. Çok kötü şeyler olur biliyorum.
Merhaba nurumoglum, öncelikle belirtmek isterim ki; sırf sizin bu konunuza yorum yazmak, naçizane fikir beyan etmek ve dozunda eleştiri yapmak için bir kaç dakika önce üye oldum. Sizin yazdıklarınızı ve diğer bütün yorumları tek tek okudum. Siz şuanda en diptesiniz keza ben de öyleyim bu sebeple yazmak istedim. Öncelikle her ne şekilde olursa olsun aileniz keni evine dönmeli ve bu duruma bir daha müsaade etmemelisiniz. Çünkü eşinizin huzursuzluğu ve huysuzluğu kendi evinde olduğunu hissedememesinden kaynaklı bir problem. Evlendikten sonra hiçbir şey evladınız ve eşinizin yani ailenizin önüne geçmemeli. Elbette bizi yetiştiren ailelerimiz her şeyimiz ama artık sizde bir ailesiniz. Bir diğer husus ise ailenize tabi yardım edin ancak her şey kararınca olmalı. Siz bin liraya yakın bir harcamadan söz ediyorsunuz. Bu çok fazla keza babanızın hem emekli maaşı hem de şuanda aldığı bir maaş var. Bunun haricinde eşinizden habersiz 5bin tl borç yapmışsınız . Eğer bu miktar artarsa ve borcu kapatamazsanız yaşayacağınız senaryoları yazmak istemiyorum. Size tavsiyem zaten anne babanız borcunuzu biiyormuş onlara bu borcu kapatana kadar para veremeyeceğinizi söyleyin. İnanın bana işin rengi o zaman ortaya çıkacaktır. Eğer tamam kızım sen yeter ki derdini hallet derler ise ne ala yok bundan sonraki süreç kötü şekilde işlerse evladınızı kreşe verin. Kaldı ki kreş yaşına da gelmiş size tavsiyem yazı falan beklemeden hemen şimdi araştırmış olduğunuz kreşe bırakın çocuğunuzu. Böylece verdiğiniz 600 tl haricindeki bütün masraflardan kurtulacaksınız. Ailenize şu vakte kadar her şeyi yapmışsınız ama artık bir dur demelisiniz. Onlar siz evlenmeden ve çalışmadan nasıl geçiniyorsa şimdide daha rahat geçinebilirler. Bunca yük bir omuza çok fazla. Siz içinde olduğunuz için farketmiyorsunuz ama bizler dışarıdan daha iyi görebiliriz. Çocuğunuzu kreşe verin ve bütün dertlerden kurtulun yoksa bu böyle devam eder. Size son söyleyeceğim ise bir daha her ne olursa olsun eşinize yalan söylemeyin ve böyle bir şeyi ailenizle paylaşmayın. Üstelik bunca şeyi bilmelerine rağmen ailenizin sizden hala para almasını sorgulayın derim. Mutfak alışverişi doğalgaz faturası kredi çekmek .... bunlar çok fazla. Yanlış şeyler yazmak istemiyorum ama dışarıdan bakınca iyi kullanılıyorsun biraz daha akıllı ol demek en doğrusu sanırım. Sizin şuan birinci önceliğiniz evladınız eşiniz ve kendiniz olmalı. Bunu asla unutmayın! İnşallah en iyi şekilde bu sorunları halledersiniz. Sağlıcakla.
Neden bu kadar harcama yapmak zorundasin anlamadim?Anneme aynı cümleleri kurdum. Tamam dedi. Anneme 600 lr veriyorum. Hem o hem kreş karşılayamam.
şimdi kendi evine geçtiği için doğalgaz,alışveriş vs. masrafları da olacak.
ben de 1 saat mesafede sandım.Evleri bizden bir durak ötede. Yürüyerek on dk.
ama annemin çocuk sabah evden çıkmasın soğukta diye tutturduğu bir sözü var.
ve ben kimseyi aksine ikna edemiyorum. (arabamız var)
Benim eşimde bana sorsa ailemden rahatsız mısın diye hayır derim eşimi kırmak istemem. Olur mu evladımıza bakıyolar derim ama ne kadar iyi olursalar olsunlar aynı evin içinde olmuyo çünkü hareketleriniz kısıtlanıyor. Rahat hareket edemiyorsunuz. Lütfen kusura bakma ama ailen seni kullanıyor. Senin evinde kaldıkları için kendi evlerine fatura az geliyor ee sizden 600 lira da para alıyolar. Burada tükenen yıpranan sizsiniz. Ben sizin yerinizde olsam ya kreşe veririm ya da 5000 liralık borcumu bitirene kadar aileme para vermem. Durumu konusur borcumu bitirmem gerektiğini anlatırdım. Zaten o zamanda işin rengi belli olur ailenizin tavrına göre.
ya tabikide paranın yetersizliğine lafım yok ama konu sahibi arkadasımızda da yok sonuçta eşinden gizli borç yaptığını da biliyolar. önce kızlarının o borcu ödemesini istemeleri lazım diye düşünüyorumTek emekli aylığıda artık yetmiyor çoğu evlat açık veya gizli aileye yardım ediyor sanırım babasının durumu çok da iyi değil ki kp ve kv emekli olmasına rağmen paranın yetersizliğinden hep şikayet ederler
Büyüklerle birlikte yaşamak ister istemez baskı oluşturuyor insan üzerinde.Şimdi annemle konuştuk. Anne lütfen p.tesi evine geçecekmiş gibi işlerini ayarla dedim.
Bizi istemediğinden mi böyle yapıyor dedi.Hayır öyle söylemiyor ama bence öyle dedim.
Ben evinin alışverişini yaparım. Doğalgazını öderim dedim.
Tamam ayarlarız kızım dedi.
ben bu kısma takıldım.Kart borcuna gelince nasıl yapıcam bilmiyorum. Asla ona söyleyemem. Çok kötü şeyler olur biliyorum.
Evde çocuk olmayınca doğalgazı yakmıyor olabilirler.Arkadaşım anneniz bebenize bakmasaydı da o doğalgaz yine yanmayacak mıydı?
Yine siz ödeyecektiniz di mi?
Her ay hem pazar,doğalgaz hem de 600 lira bence çok fazla.
İnsan kendi torununa bakmak için para mı alır?
Tamam hediye alırsınız,giderken meyva falan götürülür de maaşa bağlamak her iki taraf için de kötü olmuş bence.
En güzeli kreşe verin bebenizi. Lütfen şu diğer masrafları da düzene sokun.
Aileniz sizi düşünseydi zaten bunları ödemek için ne kadar borç yaptığınızı tahmin ederdi.
Babanızın hem emekli maaşı hem normal maaşı varmış,neden faturalarını ödeyemiyorlar hiç anlamadım.
Eşinizde bi suç yok o zaman. Insanlar daha ekonomik olsun diye çocuklarını anne-kayınvalideye veriyorlar. Tamam hadi Çocuğunuza bakıyor diye alışverişlerini yaparsınız da 600 tl ne yahu, üstelik de babanız da çalışıyormuş. Eşinize dürüst davranmamışsınız, o gizli borcun stresi de var üzerinizde. Ya annenizle ya da eşinizle açık açık konuşun, bu kadar strese girmişsiniz, yazık değil mi size!!!biliyor canım. Ama annemlerin bizde kaldığı süreçte ev alışverişine yardım ettiğiini sanıyordu. Bunları da ben yüklenince boyumu aştı. Şuan ondan habersiz 5000 tl borcum var.
Evleri bizden bir durak ötede. Yürüyerek on dk.
ama annemin çocuk sabah evden çıkmasın soğukta diye tutturduğu bir sözü var.
ve ben kimseyi aksine ikna edemiyorum. (arabamız var)
ben de 1 saat mesafede sandım.
ne yani annen yada çocuk seker mi eriyecek 10 dakika yahu.. çok mu zor
senin araban da varmış işe giderken bebeği götürmek zor gelirse annen gelsin 10 dakika yürüsün.
bir arkadaşın dediği gibi ailen cok düsüncesiz kusura bakma ama 10 dk icin yatılı kalınmaz haftanın 5 günü.
eşinin hırçınlığı bundan olabilir. saygısız davranması hoş değil ama insan kendi evinde de rahat etmek ister.aynı şeyi kv olsa ve yapsa sen de biraz empati kur...
Evet ben kadin olarak esimin ailesinin bende kalmasini istemezdim. Erkek olsaydim da istemezdim esimin ailesinin bende kalmasini. Herkesin evi ayri yolu ayri :) bi ailenle konus bence guzel bir dilleBuna dikkat etmemişim ailenizinde hatası madem bu kadar yakın eviziniz gün içerisinde ya sizde ya kendinde baksın çocuğa. Madem çocuk dışarı çıksın istemiyor soğukta kendi imkanı varsa binsin dolmuşa gelsin yada arabanız varmış sabahları siz alıp getirin annenizi akşam evine geri bırakın.