• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime eşimin sırtında bir kambur gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Herkese merhaba

Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.

Bunca lafin altinda kalacagima çığ altinda kalirim daha iyi.
Yani adam demedigini birakmamis zaten, siz hala calisarak evlilik yurutemem diyorsunuz.
Zaten evliliginiz yurumuyor ki, sadece siz iste yorulmayip bu adamin laf sokmalarina sabrediyorsunuz.
Insan su laflari duysa gider merdiven siler yinede parasini cikartir.
Kaldi ki kendiniz icin kazanin, bu adam sizi evde cok uzun sure tutmaz cunku.

Son düzenleme:
Normalde kadınların çalışması gerektiğini desteklerim. Ama sen hem evde hem işte çalışacaksın bir de görümce kaynana yiyecek. Yemişim o işi. Eşek gibi çalışıyorum sen yiyorsun diyince hep anan kardeşin değil ya bende yiyeceğim sefam olsun derdim ben olsam. Onlar yerken utanmasın sen eşisin hayati paylaşıyorsun neden utanacakmışsın?

Ben tembel değilim ama sizin iradenize hayran kaldım. Ben yapamam. Ama yapana saygı duyarım. Benim eşimin maddi geliri gayet iyi benim parama ihtiyacı yok. Hatta o kadar iyi ki aylık sadece nerdeyse 3000 kendi ailesine gidiyor. Ama ben hem gece vardiyasında 45 saat çalışıp hemde hafta 1 gün izinle evlilik,çocuk falan yapamam. Kendimi bu kadar sistemin kölesi yapamam. Ne anladım ben bu hayattan. Nerde kaldı benim hayallerim nerde kaldı kadın olabilmem, nerde kaldı oturup rahat bir nefes alabilmek. Ben yapamam yapana helal olsun

O zaman omur billah laf yiyerek yasarsiniz, ona da yasamak denirse.
Biri benim yedigimi ictigimi sayacak ve ben hala sistemin kolesi olamam calisamam diycem..
Bence sorun sizin rahatiniza olan duskunlugunuz.

İş arıyorum. Ama birkaç görüşmem olumsuz geçti. Oturduğum eve yakın yerlerdi. İstanbul da ulaşım malum. Ben hem bu sıkıntıları çekip hemde bunlara rağmen bu evliliği yürütemem. Başkası yürütür belki ama ben yapamam. Ağır gelir bana. Boşanır eşşek gibi çalışır istediğim zaman yer istediğim zaman temizlik ütü yaparım daha iyi. Çaresiz hissediyorum
Pardon da zaten iş bulur bulmaz ilk işiniz boşanmak olmalı ..

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. İnan’ın burda paylaşmak bile çok iyi geldi. Yarın eski iş yerime gidip başvuru yapacağım o olmazsa başka bir vakıf hastanesi var oraya. Benim evliliği düşündüğüm kadar o da düşünse sanırım daha iyi konumlar da olurduk. Dediğiniz gibi Benim kendi ayaklarım üstüne tekrar basmam şart. Sadece biraz cesarete ihtiyacım var.

Bu şekilde devam etseniz evliliğiniz yürümeyecek işe girsem ben yürütemiyeceğim diyorsunuz her halükarda bu evliliğin yürümeyeceğine getiriyorsunuz.
Eşiniz çok saygısızmış erkek tabiki de karısına bakmakla yükümlü. Ataerkil diyorsunuz ama çalışmaya gelince hiçte ataerkil değil.
Kadınların ekonomik özgürlüğü olmasından yanayım elbette ki ama şartlar el vermiyorsa sizi idare etmek zorunda.
Ben bir çıkış yolu bulamadım size ayrılın kendi ayaklarınız üzerinde durun diyemem ama bu evlilik bu şekilde devam etmez gibi

Ben tembel değilim ama sizin iradenize hayran kaldım. Ben yapamam. Ama yapana saygı duyarım. Benim eşimin maddi geliri gayet iyi benim parama ihtiyacı yok. Hatta o kadar iyi ki aylık sadece nerdeyse 3000 kendi ailesine gidiyor. Ama ben hem gece vardiyasında 45 saat çalışıp hemde hafta 1 gün izinle evlilik,çocuk falan yapamam. Kendimi bu kadar sistemin kölesi yapamam. Ne anladım ben bu hayattan. Nerde kaldı benim hayallerim nerde kaldı kadın olabilmem, nerde kaldı oturup rahat bir nefes alabilmek. Ben yapamam yapana helal olsun
Güzel arkadaşım sen diyorsun ki sistemin kölesi olamam,kadın olmak istiyorum ,hayallerim var....esin diyor paramı yemeye mi evlendin,calismayacaktin neden evlendin,sana harcanan para boşa masraf!!! Köle olmadığın düzen bu mu? Bu mu seni hayallerine götüren yol ? Kadın olduğunu böyle hissediyor musun? İşe gir hatta iş yerinde yaşam alanını oluştur ve evliliğini sonlandir derim.

Eşin çok kaba asla söylenecek bişey değil dedikleri ev hanımıyım bekarken çalıştım ama okurken bile çalıştım burası küçükyer sigortasız günlük işlerdi ama olsun 7yıldır da evli ev hanımıyım ve çalışmak istiyorum bende eşime yük olduğumu düşünüyorum ama o istemiyo sen benim eşimsin seni rahat ettiremiceksem neden evlendim diyo arada günlük işlere gittim çocuklarıma babam baktı ama eşim kızdı yetemiyomuyum diye...

Bence çalış gerekirse başka sektöre gir ama o adamın parasıyla bi lokma ekmek yeme insan düşmanına demez bunları

çakılı kalmak istiyorsa çok rahat sizi bir yerde sigortalı gibi gösterebilir. size giden paranın hesabını yapıyor. annesi kardeşi ne ise sizde osunuz. daha bunun bilincine varamamış. sizi aileden gibi benimsemiyor sanırım. sizin yerinizde olsam iş bulurdum. çalışırdım. onun parasıyla temizlikçi tutardım haftada bir gün. yemek olayınada çok girmezdim.
işin gerçeği sizin ayaklarınız üzerinde durmanız lazım. harcadığınız para göze batıyorsa çok güvenmeyin evliliğinize

Esin istedigi icin degil kendi ayaklarin ustunde durmak icin is bul. Sonra da bu adami sutla. Agir terbiyesizmis esin. Anasinin danasinin kredisini odeyip onlara butce ayirip karısına para yiyici muamelesi yapan adam adam degildir.

Bir erkek eşine bakmakla yükümlüdür. kadının ekonomik özgürlüğü olmasından yanayım ama eşinizin bu şekilde cümleler kurması bana çok kırıcı geldi. Amacım sizi kötü etkilemek değil ama ben olsam büyük mesele yapardım. Bence de çalış ama bu evliliği yürütmek için değil, ayakları yere basan biri olmak için. Ve lütfen çocuk yoksa yapmayın şuanda . Eşinizin tavrı hoşuma gitmedi :KK43:
çok doğru...ne demek paramı yedin filan gibi sözler.

Herkese merhaba

Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.
çalışıp çalışmamak bir yana dursun bana bunları söyleyen eşi iyice tartardım . nasıl lafflar böyle

Ben esin mesleğini de merak ettim.Esinin ozel sektörde ki 3 yillik sigortasi ile çakılı kim kalabiliyor ki?

Bu kadar lafin ustune ben olsam bir lokma yiyemezdim o evde.Git lutfen ise basla. Kac saat calisirsan calis. Hic mi gururuna dokunmiyor? Yogunluktan iyi mi yani bunlari duymak? Esin cok kirici olmus ama olayin ozunde kadinin calismasi gerektigi dogru.

Yuhh diyorum lütfen kusura bakmayın. Evlendikten sonra ailesine bütçe ayırıp bir de ev kredilerini ödüyor ve sizin yaptığınız harcamalara takılıp laf söylüyor öyle mi? Ben olsam inadımdan çalışmazdım. Evlendim evleneli hiç çalışmafım ama eşimin kazandığı her kuruşta hakkım var. Sonuçta evin düzenini ben sağlıyorum. Asla bana parayı ben kazanıyorum deme hakkı vermedim. Vermemde. Ezdirmeyin kendinizi. Yeni nesil erkeklere bir haller oldu. Evin sorumluluklarrını eşlerine yükleyip sıyrılmaya bakıyorlar. Olurda çalışmaya başlarsanız paranızı kendinize ayırın. Böyle bir adama zırnık koklatmamak lazım.

Şimdi gençsiniz , bu adam ilerde size daha çok hakaret eder , o zaman da körelmiş olursunuz ve daha çıkmaza girersiniz , yaş geçti diye çalışamazsınız da.Gençken başlayın çalışmaya , şu hayatta kimseye güven olmuyor , paramı yiyorsun ne demek? Sen doğum yap , seks ihtiyacını karşıla , ev işini yap , evde her türlü ihtiyaca koş ama paramı yiyorsun densin.Çalışın ve ev işleri için de yardımcı tutun.Yapan Nasıl yapıyor hem çalışıp hem ev işi derse öyle biriyle evlenseydin o zaman diyin.Şu hayatta en çok kendinizi sevin ve eşinize de fazla güvenmeyin derim.Ben burdan sinir oldum.

Herkese merhaba

Adam gibi adam (afedersiniz) çalışır evini geçindirir evet eşşek gibi karısına çocuğuna da bakmakla yükümlüdür. Gel gelelim ki kadının çalışması kadının istediğine şartlarına bağlıdır bende kadının ekonomik öZgürlüğünün olmasından yanayım olmalı ama şartlar seni zorlayacaksa çalışmak zorunda olmamanla beraber kocanın sana bakması mecbur bakması gerekiyor. Zira ben böyle bişey duysam kocamdan çalışırdım zırnık koklatmazdım keşke okumasaydım ya bu yazıyı acayip sinirlendim suan bi işe gidiyo diye ettiği eziyete bak işe giderken mis gibi ütülü kokulu gömlekleri giyorsun evine geliyorsun mis gibi yemek hazır ise girince bunlarda aksama olunca da sızlanacak bu adam Yok yemek Yok ütü diye dertleri bitmez

Herkese merhaba

saka gibi kadın düsmanları gene sana yuklnemis esin olucak shıs kardesini ve anasının parasını öderken senin masrfalarını ödeyemiyosa bi care erkegim diye dolasmaısın bencee

Herkese merhaba

Kendi madem anasina kardesine bakacakti karisina bakamiycakti kendi niye evlenmis ? Bir ailenin gecimini saglayamiycaksa niye nikah masasina oturmus hayret bisey ya.ne gunlere geldik.kadin erkek esit diye diye hem ev isini hem disar isini kadini sirtina yuklediler. Boyle erkek zihniyetinden nefret ediyorum

Back