- Konu Sahibi gokdeniz8811
-
2 senelik evliyim daha minicik bir oğlum var eşimi de çok seviyorum. 2 ay öncesine kadar bukadar kötü değildim olacağmıda düşünmüyordum ama 2 ay önce hayatımın en rezil günlerini yaşadım kendimi kaybettim adeta. 2 tane kayınvalide eşimin üvey ve öz kardeşleri ailemin huzurunu mahvettiler. hamileliğim bile bu insanlar yüzünden stresli geçti kah eşimin eski sevgililerini anlattılar bana kah eşime olan borçlarını bizim sana borcumuz yok diyerek kendileri sildiler ve eşimi tam 3 kez ağlattılar ve bende şahit oldum buna. daha düğün günü altınlarımızın kavgasına düştü kayınpederim bunların hepsi benim içimde birike birike onlara karsı nefrete dönüştü 2 ay önce çok iğren bir olay ortaya attılar üvey kaynana tarafından yenilir yutulur cinsten değil benim aileme hakaretti resmen bu ne yapmaya calıstıklarını anlamadım ben annem kardesim ayrı gözyası döktük hep ve allahıma havale ettim hepsini ne oldu üvey kayınvaliden haftasına merdivenlerden yuvarlandı kafayı gözü dağıttı. şu anda seslerini duymaya bile takatim yok hemen sinirlerim alt üst oluyor eşime karsı bir tavır alıyorum ve kavgaya dönüşüyr bu sebep. sanki onu itip kakan sürekli üvey muamalesi yapıp parasını bir güzel yiyip sonrada yüzüne gülüp arkasından konusan onlar değilmiş gibi bana onları savunuyor ve bu beni dahada cığırımdan cıkartıyor . kendide kabul ediyor ailesinin beş para etmez insanlar olduğunu o üvey annesinin yalancı ara bozucu bir insan olduğunu kendisi söyledi bunların hepsini ama bana sen saygında kusur etme diyor gerisini bosver diyor ne yapayım iyi ya da kötü ailem diyor bende kabul ediyorum bunu ama dayanamıyorum dün yine onlara telefon actı o kadının sesini duydum ya hemen agresifleştim kendi kendime konusmaya basladım nefretimi dışarı cıkardım sonra bide eşim üstüne emrivaki yapıp sende konus dedi bende simdi istemiyorum konusmak diyince kafa sallayınca sen görürsün tamam diyerek daha da dellendim ve birbirmize girdik benim sesim yükseldi birbirimizi darp ettik o anda kendimi kontrol edemiyorum aslında sussam hiç problem kalmayacak ama artık onu yapamıyorum ağlıyorum ağlıyorum o arada dahada cok sinirleniyorum eşime karsı da nefret duymaya baslıyorum bazen kendimi sesli konusmalara veriyorum bir anda kendine gel diyorum sonra ne oluyor sana ama engel olamıyorum bugün sabah eşime hadi gel kahvaltı yapalım dedim yok uyuyucam ben diyince kendime tavır yapıldığını düşündüm 2.kez daha 3. kez daha yanına gittim hadi kalk sende ye diye yine aynı tepki ile karsılasınca bir baktım canavar oldum eşime saldırmaya basladım bana vurunca o canavar dahada sinirlendi bende vurmaya basladım suan kendime inanamıyorum nasıl bu durumlara geldim ben allahım diyorum eşimi cok ama cok seviyorum eşimle ilgili sorunumda yoktu ama ailesi her yaptıkları ile içimdeki nefreti büyüttüler suan engel olamıyorum ve benim yuvamı zedeliyor seslerini isimlerini bile duymaya katlanamıyorum. kendime kendime kafamda sürekli birseyler kuruyorum bana bunu derlerse bende böyle yapıcam falan filan sayıyorumda sayıyorum öfkemi kontrol edemiyorum ondan sonrada nefesim kesiliyor nefes alamıyorum.. ne yapayım ben şimdi . İstanbulda bildiğiniz iyi bir psikolog var mı kızlar ...
Canım senin sinirlerin baya boşalmış ve şiddete eğilim bile başlamış
Bunlar bir anda olan birşey değil zaten biriktirmişsin ve artık taşmış
En kısa zamanda psikiyatriye gitmen gerek konuşarak biraz rahatlayabilirsin
ama ilaç tedavisi şart gibi gözüküyor
bir devlet hastanesinin psikiyatri bölümüne gittim öncesinde oda ilac tedavisi verdi emzirdiğim için biraz daha uzatmak istedim ben bu tedaviyi acaba psikoloğa gitsem baska yöntemler denenebilir mi ilaç tedavisi dışında var mıdır başka yöntemler ? bu yüzden doktor tavsiyeside almak istiyorum sizlerden psikolog ya da iyi bir psikiyatri servisi
O zaman başka tabi emziriyorsan durum değişiyor
Ben her zaman psikytariden yanayım ama
senin için durum faklı o zaman kısa bir süreliğine psikolga gidebilirsin
zaten tedavin uzun sürer 6 ay kadar falan ondan sonra düzelme olmazsa
o zamanda psikiytariye gidersin
sinirlerini kontrol etmeyi öğretir nefes egzersizleri falan onunda faydası dokunur canım
Canım yaşadıklarına çok üzüldüm okurken kendimi gördüm bende eşimin ailesinden özellikle kayınvalidem çektim halende çekiyorum bende senin gibi içime atıyor durduk yere kuruyorum onların adını seslerini duysam sinilrerim bozuluyor öfke nöbetleri geçiriuyorum kendime çok zararlar verdim damarlarım patladı uyurken dişlerimi sıkıyorum dişlerime zarar veriyorum en son panik atak ankestiye hastası oldum gerçi hiçbir hastalığıma inanılmadı da neyse
eşimde sinirlenir birbirimize bazen bağırıyoruz inan 2008 de yaşgünümde eşimle yine annesinin yüzünden gerildik beni duvara itmişti hiç unutmadım
canım senin anlattıklarından ben seninde ağır depresyonda olduğuna ve belkide panikatak başlangıcında olduğunu düşünüyorum tabi pisikiyatr değilim ama bende yaşadığım için çok iyi bilirim
eşini çok seviyorsan onları kafaya takmamalısın
eşinle tatlı dille konuş onlarla seni karşılaştırmasın mümkün olduğunca az görüş aslında en önemlisi imaknınız varsa onları göremeyeceğin kadar uzağa taşınınki gözünüz görmez kulagınız duymazsa kendinize gelirsiniz yoksa böyle devam edemezsin bu şekilde devam edeceğine boşanman daha faydalı olur
Allah yardımcın olsun
psikoloğ sormuşsun avrupa yakasında tanıdığım iki psikolog var
Ben evli değilim bizzat buna benzer problemleri yaşamadım. Ama kendi ailemden olsun çevremden olsun öğrendiğim bir şey var .. Çevrenizdeki insanları değiştiremezsiniz hele ki belli yaşa kadar gelmiş insanlar bunlara ne kadar dil dökseniz de faydasız biliyorum ki ne karakterleri ne tavırları değişecek değişmediği gibi özür dilemeyi de susmayı da bilmeyecekler. Eşinizi çok sevdiğinizi söylüyorsunuz küçük bir çocuğunuz olduğunuzu söylüyorsunuz. İnanın evdeki huzursuzluk , çocuğunuz bebek dahi olsa bebekken bile psikolojisini etkiler.. Eşinizin ailesi sonuçta hatalı olduklarını kabul etse bile atsa atamaz satsa satamaz. Etle tırnak birbirinden ayrılmaz. Bazı şeyleri olduğu gibi kabul edin , size acı veren durumları görmemeye çalışın eşinizi sevdiğinizi onun da sizi sevdiğinizi düşünün onunla mutlu olmaya bakın. Hayat malesef böyle bazen ne kadar canınız yansa da alttan almak zorunda bırakıyor insanı. Psikolojik destek de alarak daha da sakinleşebileceğinize inanıyorum. Siz biraz sakinleşip eşinizle yeniden huzura kavuştuktan sonra düşünüz o insanlarla görüşmek zorunda değilsiniz akrabalığın hatrına bayramdan bayrama bi el öpülür sinir bozucu laflar ederlerse bi kulağınızdan girer öbür kulağınızdan çıkar. Kendi yuvanızın huzuru kaçmasın diye elinizden geleni yapın
Esinin ailesi anladigim kadariyla cahil insanlar. Cahil insanlari neden bu kadar ciddiye aldigini sorabilirmiyim? Bu cahil insanlarin, seni uzmelerine izin verdigin icin bence hatayi kendinde aramalisin. Hamileyken yaptiklari seyler cok basit ve cahilce, ben olsam o esnada onlari bir guzel bozardim. Olaylari yasadigin an da mudahele etmezsen, bi zaman sonra birikir ve siddetle gostermeye baslarsin. Bi kadina yakismayacak davranislar var suan sende ve bu yuzden dayak bile yemis olabilirsin. Bu cok aci birsey ve bence bi an once, karsindaki insanlarin senin seviyenin altinda olduklarini idrak et ve onlari ciddiye almamaya bak. Kimseyi degistiremezsin.
Kafani dagitmak ve bu olaylardan uzaklasmak icin bi ugras bul kendine. Sen suan isin gucun yokmus gibi bu olaya sarmis durumdasin. Ve ne kadar halletmeye calismaya ugrassanda daha kotu hale getiriyosun. Esin ailesinin durumunun farkinda, ama dogal olarak ailesini de kaybetmek istemiyor. Gelenekci birisi buyuk ihtimal bu yuzdende bu tur seylerden uzaklastirmak istiyor seni. Ve sen seni degil de ailesini sectigini dusunuyorsun, ki alakasi yok. Etrafinda sana sacma sapan akil veren kisilerden, ailen olduguna eminim uzak dur. Kimseyi iliskine karistirma. Ozellikle annen olmak uzere, sakin bu tur problemlerden onlara bahsetme, cunku genelde iliskinin kotuye gitmesi icin elinden geleni yapiyolar bilmeyerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?