• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım artık ..susmaktann ve hicbişey yokmuş gibi davranmaktan .

şöyle bi okudum, çok derinlemesine değil ama :)
şimdilik o tarafa trabzonda yapmıycam deme, kontrolleri burada yaptırıyoruz fanan değin. 8. aydada miniminnacık pembiş bi yalanla, yolculuk bebek için çok riskliymiş, doktor müsade etmiyor, risk almayın diyor dersiniz. kimse bişi diyemez. insanın annesi gibi olmaz, lohusalık bambaşka bişi. depresyona girip intaar eden kadınlar var. annen ayaklanana kadar baksın yeter zaten sana. kafan nasıl daha rahat olacaksa öyle hareket et, sitrese girmemen lazım. şuan göbüşlerimizde bebeişlerimiz, ağlamıyo mızıldamıyo. rahat rahat uyuyup uyanıyoruz. doğunca dünyamız değişecek, bu duruma adepte olmaya çalışırken birde kayınvalde olur olmaz laf söylerse insan büsbütün kötü hisseder kendini.
insanı en iyi anası korur kollarmış, ne varsa analarımızda :16:

şöyle bi okudum, çok derinlemesine değil ama :)
şimdilik o tarafa trabzonda yapmıycam deme, kontrolleri burada yaptırıyoruz fanan değin. 8. aydada miniminnacık pembiş bi yalanla, yolculuk bebek için çok riskliymiş, doktor müsade etmiyor, risk almayın diyor dersiniz. kimse bişi diyemez. insanın annesi gibi olmaz, lohusalık bambaşka bişi. depresyona girip intaar eden kadınlar var. annen ayaklanana kadar baksın yeter zaten sana. kafan nasıl daha rahat olacaksa öyle hareket et, sitrese girmemen lazım. şuan göbüşlerimizde bebeişlerimiz, ağlamıyo mızıldamıyo. rahat rahat uyuyup uyanıyoruz. doğunca dünyamız değişecek, bu duruma adepte olmaya çalışırken birde kayınvalde olur olmaz laf söylerse insan büsbütün kötü hisseder kendini.
insanı en iyi anası korur kollarmış, ne varsa analarımızda :16:
derınlemesıne gırmek ıstemıyorum arkadasım inan sıkıldım cunku ben kulaklarımı kapatmasını agzımı da tutmasunu bılen bır ınsanım ınsanların gozunde ama ınan bazen benı oyle sıkıyorlarki bunalıyorum elımde degıl .
aılelerımıze sunu soyledık . hamıle hamıle 18 saatlık yol gıdemem . butun esyaları topla trabzona getır sora topla buraya gel . yazın ortası ezıyet olur . hem ucaga da bınemeyız dr um yolculuk yapamassın dedi falan .. annecım sen gelmek zorundasın falan dedikk :))) bısey demedıler henuz ..

ben doğum için 34. haftada yolculuk yaptım. 3 saatlik yolu 6 saatte geldim. bebek ayağını kaburgama dayadı, arabada yamuk yumuk oturarak geldim. her yarım saatte bir de mola vermek zounda kaldık. kızım araba yolculuğunu hiç sevmedi, evden hastaneye gitmek bile benim için büyük eziyet. araba hareket eder etmez daha içimdeyken anlıyo, ayakları dayıyo kaburgama arka koltukta yatamıyorum bile. ki sen 12 saat yolculuk, aman diyeyim. annemin yanındayım ama anneme ben hemen aya kalkarım, 1-2 haftada hiç bişieyim kalmaz diyorum. insanın kafası rahat olunca daha rahat kalkar ayaga gibi geliyor bana :16:

benceDE canım doğumunu istda YAP. hem kendi evinde loğusalık DÖNemin daha rahat geçer. annen gelsin senin yanına en iyisi bu. kayınvalideleride kafana takma ben evlendim bana bir çöp yapmadı kimse bir lokum alıp hediye getirmediler düşün. napayım bişey beklememek en doğrusu galiba öbür türlü insanın morali çok bozuluyor. eşimle mutlu olayım hayatımı rayına oturtayım bebeğim sağlıkla dünyaya gelsin daha ne isterim ki? doğumunu evinde yap kayınvalidenlede çok sık muhattap olma bu dönemde moralini bozuyorsa. eşine ben hamilelikten dolayı çok hassasım annenle konuşursan olumsuz konuları (borçları vs) bana yansıtmasa nasıl olur bebeğin sağlığı etkilenicek stresten diye korkuyorum desen oda annesiyle konuşsa durumu belki biraz daha rahat bırakırlar seni

benceDE canım doğumunu istda YAP. hem kendi evinde loğusalık DÖNemin daha rahat geçer. annen gelsin senin yanına en iyisi bu. kayınvalideleride kafana takma ben evlendim bana bir çöp yapmadı kimse bir lokum alıp hediye getirmediler düşün. napayım bişey beklememek en doğrusu galiba öbür türlü insanın morali çok bozuluyor. eşimle mutlu olayım hayatımı rayına oturtayım bebeğim sağlıkla dünyaya gelsin daha ne isterim ki? doğumunu evinde yap kayınvalidenlede çok sık muhattap olma bu dönemde moralini bozuyorsa. eşine ben hamilelikten dolayı çok hassasım annenle konuşursan olumsuz konuları (borçları vs) bana yansıtmasa nasıl olur bebeğin sağlığı etkilenicek stresten diye korkuyorum desen oda annesiyle konuşsa durumu belki biraz daha rahat bırakırlar seni
ben nasıl bır aılede yetıstıgımı bılıyorum dedım esıme . paranın içinde yuzmedım bu yasıma kadr. asgarı ucretle gecınen bır evde buyudum . her sıkıntıyı her zorlugu da cektım . Ama Rabbıme hep sukrettım . annem babam evlenıp evlerınden ayrılsam bıle hep sorarlar . kızım nasılsın canının ıstedıgı bısey var mı bulup yollayalım kiranızı verebıldınız mı yok 3 lü testı yaptırabıldınız mı herseye yardım etmeye calısırlar . Aılemden gordugum ıyılıgın 1000 de 1 ini beklemem zaten kocamın aılesınden . Kimse benım annem babam gıbı olamaz
beklemem de zaten .. ama hıc heves olmaz mı ınsanda ya Rabbı ?? ist da dogum yapacagımı duyunca sok oldu benim k. valideeee

ben doğum için 34. haftada yolculuk yaptım. 3 saatlik yolu 6 saatte geldim. bebek ayağını kaburgama dayadı, arabada yamuk yumuk oturarak geldim. her yarım saatte bir de mola vermek zounda kaldık. kızım araba yolculuğunu hiç sevmedi, evden hastaneye gitmek bile benim için büyük eziyet. araba hareket eder etmez daha içimdeyken anlıyo, ayakları dayıyo kaburgama arka koltukta yatamıyorum bile. ki sen 12 saat yolculuk, aman diyeyim. annemin yanındayım ama anneme ben hemen aya kalkarım, 1-2 haftada hiç bişieyim kalmaz diyorum. insanın kafası rahat olunca daha rahat kalkar ayaga gibi geliyor bana :16:
18 saat gıtsem demek bende ya dinlenme tesıslerınde dogururum yada otobuste . :52::52: töbe töbeeee.. sımdı ne kadarlık bebısınn??

Canım yaaa Rabbim hayırlı,huzurlu doğum nasip etsin sana.Benim eşimin ailesi de sizin memleketli bende neler çektim neler evlendim sadece ilk bir hafta mutlu ve huzurluydum (oda balayındaydık)ondan sonra eşimle kavgalı,huzursuz günlerimiz başladı.Bende doğum yaptım ilk torunlarını dünyaya getirdim bende pek birşey görmedim onlardan.Şimdi kızı doğuracak daha hamile olduğunu öğrenir öğrenmez şunu yaparım,bunu yaparım demeye başladı aman benden uzak olsun yeter.Bence de eşini ve onun sana karşı olan gururunu düşün ve doğumunu İstanbul'da yap.Hem orada gelen gidenin haddi hesabı olmaz burada daha rahat edersin.Allah yardımcınız olsun tatlım

neden eşinizin ailesinden ve kendi ailenizden birşey bekliyorsunuz kiii.Nihayetinde çocuğu siz yaptınız onlara sormadınız kiii beşiğiydi bebek arabasıydı muhabbeti yapıyorsunuzz.:ssz: almak zorunda değiller.içlerinden gelirse alırlar sizde teşekkür edersiniz.Gerçi bilemem insandan insana değişiyordur fakat ben gidip kayınvalideme bebeğime de bebek arabası alın vs. demezdim :ssz: kişisel görüşümm :40:

Alın benden de o kadar! Evlenen bizleriz tabiki dügünü de diger seyleri de bizler yapacagız. Herseyi esim yaptı mantıgını anlayamıyorum malesef, bana abes geliyor ben ve esim gücümüz neye yeterse o kadarını yaparız ama eksik, ama fazla.. En güzeli kimseye muhtac olmamak, kimseye prim vermemek.
Ama, birsey yapmadıkları halde sizin borcunuzu ödediklerine dair imalar' da bulunmaları hos degil besige gelince; adettenmis ilk cocugun besigini kız annesi alırmıs bunu daha önce' den bilmiyordum yeni ögrendim..
:ssz:
Annem sunu aldı, bunu aldı onlar hic birsey yapmadı diye düsünmeyin, anneniz icinden geldigi icin yapıyor kayınvalidenizin gelmiyor demek ki, yapıcak birsey yok, hersey hediye degil ki?:34:

Dogumu nerde yapacagınız konusunda bircok arkadasla hemfikirim bence de istanbul..
:emir_bebek:

Zeynebim sakın memlekete gideyim deme bırak onlar gelsin. Hem hamileliğin had safhasında yola çıkacaksın, hem de doğurur doğurmaz istanbula dönemeyeceksin. Lohusalığını kayınvalidenle mi geçirmek istiyosun? Trabzona gitmek sadece sana eziyet olur. Ayrıca ne mutlu ki eşin durumların farkında. Hiç yerinden kıpırdama derim...

Canım yaaa Rabbim hayırlı,huzurlu doğum nasip etsin sana.Benim eşimin ailesi de sizin memleketli bende neler çektim neler evlendim sadece ilk bir hafta mutlu ve huzurluydum (oda balayındaydık)ondan sonra eşimle kavgalı,huzursuz günlerimiz başladı.Bende doğum yaptım ilk torunlarını dünyaya getirdim bende pek birşey görmedim onlardan.Şimdi kızı doğuracak daha hamile olduğunu öğrenir öğrenmez şunu yaparım,bunu yaparım demeye başladı aman benden uzak olsun yeter.Bence de eşini ve onun sana karşı olan gururunu düşün ve doğumunu İstanbul'da yap.Hem orada gelen gidenin haddi hesabı olmaz burada daha rahat edersin.Allah yardımcınız olsun tatlım
yorumun ıcın tsk ederım ederım arkadasım Allah razı olsun . Rabbım agzımızın tadını bozmasın huzuru eksık etmesın hayatımızdan ..
hamıle olunca bıde gurbette olunca bir nebze daha hassasım galibaaa .. sa ol tatlımm:16:

Zeynebim sakın memlekete gideyim deme bırak onlar gelsin. Hem hamileliğin had safhasında yola çıkacaksın, hem de doğurur doğurmaz istanbula dönemeyeceksin. Lohusalığını kayınvalidenle mi geçirmek istiyosun? Trabzona gitmek sadece sana eziyet olur. Ayrıca ne mutlu ki eşin durumların farkında. Hiç yerinden kıpırdama derim...
haklısın bıtanem .İstanbulda dogum en mantıklısı . yerimden kıpırdamıyorum . tememmmm:46::46::30:

Alın benden de o kadar! Evlenen bizleriz tabiki dügünü de diger seyleri de bizler yapacagız. Herseyi esim yaptı mantıgını anlayamıyorum malesef, bana abes geliyor ben ve esim gücümüz neye yeterse o kadarını yaparız ama eksik, ama fazla.. En güzeli kimseye muhtac olmamak, kimseye prim vermemek.
Ama, birsey yapmadıkları halde sizin borcunuzu ödediklerine dair imalar' da bulunmaları hos degil besige gelince; adettenmis ilk cocugun besigini kız annesi alırmıs bunu daha önce' den bilmiyordum yeni ögrendim..
:ssz:
Annem sunu aldı, bunu aldı onlar hic birsey yapmadı diye düsünmeyin, anneniz icinden geldigi icin yapıyor kayınvalidenizin gelmiyor demek ki, yapıcak birsey yok, hersey hediye degil ki?:34:

Dogumu nerde yapacagınız konusunda bircok arkadasla hemfikirim bence de istanbul..
:emir_bebek:
yorumunuz ıcın tsk ederımm .. :42:

ben sizin ne demek istediğinizi çok iyi anladım ama üzmeyin kendinizi şimdi hamile olduğunuz için tabii daha fazla düşünüp üzülüyor olabilirsiniz ama doğum yapınca biraz daha takmamayı öğrenirsiniz alsın bir araba dünyayı bağışlamış gibi davransın sinir bozucu ama eşiniz de biliyor ailesinin nasıl insanlar olduğunu etrafınızdaki herkes de biliyordur emin olun ama şu düğün borcunu kime yapmışlar kapılarına gelen kimmiş onları da öğrenirdim sizin yerinize olsam ne kadar borc için gelmişler kapılarına kem küm etmeleri de hoşunuza gidebilir di sanki :)

Canım bebişini hayırlısıyla kucağına al, güzel günlerde büyüt… zaman eski zaman değil artık aileler seyirci kalıyor evlilik, eşya olaylarına…dünya pek çok açıdan değişiyor onlara ayak uyduruyoruz ama bu konuda nedense bir kabullenememe var hepimizde… benim de öyle oldu, buradaki pek çok arkadaşın da aileleri karışmamıştır eşya vs olaylara emin olabilirsin. Zaten artık 2 taraf da çalışıyorsa evlilik gibi ciddi bir olayın sorumluluğunu alabilecek zihniyetteyse ödemeleri kendi yapabilir diye düşünüyorum. Seninkiler yine altın vs yapmış bende o da yoktu..cahilliklerine ver canım onlar da öyle öğrendi.. bebek arabasının parasını yine göndermiş bak yine de birşeyler yapmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Bazı aileler vardır ki “ben okuttum bana bakacak “ zihniyetindedir ihtiyacı olmamasına rağmen. O yüzden bu tür şeyler için hiç ne kendi canını sık ne de eşinin tadı hiçbir şeye benzemeyen bu dönemim tadını çıkar. İstanbulda doğur hem daha avantajlı senin için dönerken bebekle onca yolu yapmak nasıl zor olur düşünsene bir…gitmesi bir zor dönmesi bir zor. Evinde misler gibi dinlen. Annen zaten gelir…

canım çok haklısın düşüncelerinde kırılmakta ama benim sana tavsiyem istanbulda yap doğumunu kimse gelmesede olur eşin yeri gelince izin alır sana bakar hiç değilse kimseye minnet etmemiş olursun.. ayrıca çok fazla takma kafana onların istediğide bu bence biz sıkıntı çekiyoruz oda çeksin modundalar.. vardır içlerinde bir hesapları bazı aileler oğullarının gidişini başka biriyle oluşunu kabullenemez ve biraz paraya değer veriyosalar işte hemen atandı evlendi tam bize faydası olacaktı çekti gitti modunda olurlar.. hiiiiçç takma eşin iyiyse ve uzaktasın yılda bir kez görüncede sallama duyma bazen karşındakini umursamamak ona verilebilecek en ağır psikolojik cezadır.. bebeğinle mutlu güzel günler diliyorum.. tadını çıkar içinde sana ait bir parça taşımak harika bişey :49:

Eşine ilk doğumum,ailemi yanımda istiyorum,strese girmeyim vs dersen birşey diyemez.İstanbul'da doğum yap onlar da kendilerinden utansınlar

Bu kadar mutluyken maşaallah, bebeğinizde yoldayken, eşinizde arkanızdayken bunları dert bile etmemeniz gerekiyor.

Dile kolay diyebilirsiniz belki, fakat insan huzurlu ve mutlu olunca etrafındaki hiçbir huzursuzluk can sıkmamalı.

Hele hele bu haksızlıkları eşinizde görüyorsa.

Ya ne güzel mutlu bir yuvanız var sizi seven bir eşiniz ve yolda birde bebişiniz var maaşallah..Bence bundan ötesi can sağlığı..Emin olun çoğu insan bunlar için yanıp tutuşuyor elinizdekilerin kıymetini bilin..:) Allah hayırlısını versin inşallah...

Back