• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım artık ..susmaktann ve hicbişey yokmuş gibi davranmaktan .

neden eşinizin ailesinden ve kendi ailenizden birşey bekliyorsunuz kiii.Nihayetinde çocuğu siz yaptınız onlara sormadınız kiii beşiğiydi bebek arabasıydı muhabbeti yapıyorsunuzz.:ssz: almak zorunda değiller.içlerinden gelirse alırlar sizde teşekkür edersiniz.Gerçi bilemem insandan insana değişiyordur fakat ben gidip kayınvalideme bebeğime de bebek arabası alın vs. demezdim :ssz: kişisel görüşümm :40:

katılıyorum.
kimse birşey almak veya takmak zorunda değil.
böyle şeyler insanın içinden gelirse olur.
bebek arabası almadığı için torunum demesine sinirlenmenizde çok saçma.
bence sizin hamilelik psikolojisinden sinirleriniz bozulmuş.
anneane ,babaannenin sevgisi yeter çocuğunuza ,bir beklenti içine girmemelisiniz.
doğumu da kendi evinizde yapmanız daha rahat olur.
anneniz yanınıza bakmaya gelir size.

doğum yapsam yanımda annemi isterim ama bilirim ki kayınvalide de zıplar bende geleyim diye...

yani sen istanbulda da yapsan gelmeyecek mi?

Beşiği yada arabayı ne sizin aileniz ne de eşinizin ailesi almak zorunda değil. Eğer içlerinden gelirse alırlar. O çocuk sizin çocuğunuz, beşiğini arabasını kendiniz alabileceksiniz öyle doğurmalısınız.

sen hamile hamile bunları düşünüp tatlı canını, karnındaki bebişini üzme canım...
ben ve eşimde trabzonluyuz, eşimde seninki gibi polis ve görev yüzünden uzaktayız... seni bu yüzden anlayabiliyorum. bende daha şimdiden eğer hamile kalırsam naparım gurbet ellerde diye düşünüyorum.... sen nerde rahat edeceksen orda doğum yap bence. annen doğumun için gelebilecekse ne ala eğer gelemicekse senin için çok zor olur istanbulda doğum yapman... eşine zaten doğum izni verilecektir canım 10 gün kadar o sırada memlekette seninle kalır ailesinede gereken şeyleri söyler seni üzmelerine meydan vermemek adına... sende ailenle kalır rahat bi şekilde doğum sonrası dönemini atlatırsın inşallah. Rabbim başka dert vermesin canım.
umarım hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın:emir_bebek::emir_bebek:

off okurken bana bıtkınlık geldi. iyi sabır etmişsin gerçi bizimkilerde öyle ben dayanamıyorm nşanlıma yapmadıkları herşeyi söylüyorm . siz eşinize olsun kayınvalidenize olsun hiç bişe söylememişsnz gerçi en dogrusuda bu. onların yzünden kendi ailenin yanında olamıcaksın buna üzüldüm başka çıkar bi yol yokmu. inşallah hakkında hayrlısı olur. RABBİM saglıcakla kucagına versin bebişini...:emir_bebek:
zaten bugun uzun uzun konustum aılemle sukurler olsun ben gelırım dedi ya dünyalar benım olduu ...
Bana destek olan herkese tesekkur ederım sa olunnn :D

sen hamile hamile bunları düşünüp tatlı canını, karnındaki bebişini üzme canım...
ben ve eşimde trabzonluyuz, eşimde seninki gibi polis ve görev yüzünden uzaktayız... seni bu yüzden anlayabiliyorum. bende daha şimdiden eğer hamile kalırsam naparım gurbet ellerde diye düşünüyorum.... sen nerde rahat edeceksen orda doğum yap bence. annen doğumun için gelebilecekse ne ala eğer gelemicekse senin için çok zor olur istanbulda doğum yapman... eşine zaten doğum izni verilecektir canım 10 gün kadar o sırada memlekette seninle kalır ailesinede gereken şeyleri söyler seni üzmelerine meydan vermemek adına... sende ailenle kalır rahat bi şekilde doğum sonrası dönemini atlatırsın inşallah. Rabbim başka dert vermesin canım.
umarım hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın:emir_bebek::emir_bebek:
cokkkk tesekkur ederım canım benim Allah razı olsunn .. gurbetlık cok zor cok . ama herseyı eşime de anneme de anlattım saolsunlar . eşim havalara uçtu annemde sorun etme ben gelırım yavrum dedi :)

Beşiği yada arabayı ne sizin aileniz ne de eşinizin ailesi almak zorunda değil. Eğer içlerinden gelirse alırlar. O çocuk sizin çocuğunuz, beşiğini arabasını kendiniz alabileceksiniz öyle doğurmalısınız.
belliki konuyu yanlıs anlamıssınız ... neyse yıne de zaman ayırdıgınız ıcın cok tsk ederimmm

Valla benim anneciğim hayatta olsaydı ne maddi imkansızlık dinlerdi, ne tatil ne izin; kuşun kanadına atlar yine gelirdi.

Evladı doğum yapacak var mı ötesi; bizahmet geliversin annen de. seni bu halinle müşkülde bırakmasın.

E tabii bunları, senin anlattıklarına göre haklı olduğunu varsayarak yazıyorum.

Eğer haksız olan sen isen ve sırf kaprisinden, huysuzluğundan kocanın ailesinden kaçıyorsan emin ol fatura yine sana çıkar eninde sonunda; hiç gerek yok huzurunu kaçırmaya kendi elinle.

Ayrıca senin konundan bağımsız olarak ekleyeyim ki en güzeli, insanın lohusalığını kendi evinde geçirmesi.

Valla benim anneciğim hayatta olsaydı ne maddi imkansızlık dinlerdi, ne tatil ne izin; kuşun kanadına atlar yine gelirdi.

Evladı doğum yapacak var mı ötesi; bizahmet geliversin annen de. seni bu halinle müşkülde bırakmasın.

E tabii bunları, senin anlattıklarına göre haklı olduğunu varsayarak yazıyorum.

Eğer haksız olan sen isen ve sırf kaprisinden, huysuzluğundan kocanın ailesinden kaçıyorsan emin ol fatura yine sana çıkar eninde sonunda; hiç gerek yok huzurunu kaçırmaya kendi elinle.

Ayrıca senin konundan bağımsız olarak ekleyeyim ki en güzeli, insanın lohusalığını kendi evinde geçirmesi.
en sonda ekledıgın seyi bugun bır cok arkadasımdan duydum .. Kocişle de annemle de konustummm hersey yoluna girdi şukurler olsunn . kendı evımde olacagımı ve annemın gelecegını dusundukce havalara ucuyorumm .. yorumun için cok teskk ederımmm:16:

saten konu sahibide ' ben alamam babannesi degilmi o alsın banane ' demiyoki arkadaşım . almak zorunda da demiyo. sadece önem görmediginden dolayı yakınıyo olay bu neden konuyu başka tarafa çekiyosunuz anlam veremedim. deger görmemek çok zor bişe. konu sahibide onlara güvenerek çocuk yapmadı yaaaa sadece canını acıtan bişeyi paylaşmış...

takma bunları kafana canım seni anlayabiliyorum ama belli yaşa gelmiş insarın huyunu suyunu değiştiremezsiniz ki en iyisi umursamamak.doğumda annende yanına geliyormuş hadi gözünaydın:34:

canım benım cok uzuldum .
ınan cok kızıyorum boyle aılelere .dugun de dernek de hıc yardımcı
olmayıp da son derece saygı da beklemıyorlar mı ! o zaman uyuz oluyorum .
hanı ınsan da bırazcık gurur olmalı dımı .
ayrıca anlayamıyorum artık ,bu erkek aılelerı neden boyle,sorumsuz vurdumduymaz oldu !
eskıden ogullarının evlılıgıyle aıleler cok boburlenırdı .
koluya komsuya karsı nıspet yaparcasına dugun yaparlardı .
sımdı oyle mı ! evlenecek olan sızssınız sız yapın dugunuzu deyıp cekılıverıyorlar koselerıne .
yıne ne yapıyorsa kız aılelerı yapıyor .artık anlamıyorum ben bu erkek aılelerını valla .
burada aslın da asıl darbeyı alan sız degıl de esınız oluyor .
dusunsenıze sızın aılenız son destek yanınız da ıken ,esınızın aılesı oralı degıl .
kımbılır sızın aılenıze karsı nasıl utanıp mahcup oluyordur .
kayınvalıdenızın ettıgı soze de ozellıkle takıldım ,alt tarafı aldgı bır besıkle ovunup
"torunum kıymetımı bılsın "demek de ne demek ya !
neyse kı canım ,dogumun da annen yanın da olacakmıs .
rabbım saglıklı bır sekıl de bebegını kucagına vermeyı nasip eder insallah (amin )

Önemli olan eşinin iy olması. Ailesiyle aynı şehirde bile değilsin. muhattap olma, sinirini de bozma..Kendi yuvana, bebeğine, mutluluğuna odaklan.. Çok sinirine dokunursa laf sok çekil kenara..

canım madem eşin bu kadar farkında ailesini ve senin yanında varsın istanbulda yap bak ne güzel annende geliyomuş gitmediğin iyi olmuş lohusalıkta 2 kat batıyo herşy insana,eşin aratmaz kimsenin yokluğunu takma cahil insanları çok var öyle :))

saten konu sahibide ' ben alamam babannesi degilmi o alsın banane ' demiyoki arkadaşım . almak zorunda da demiyo. sadece önem görmediginden dolayı yakınıyo olay bu neden konuyu başka tarafa çekiyosunuz anlam veremedim. deger görmemek çok zor bişe. konu sahibide onlara güvenerek çocuk yapmadı yaaaa sadece canını acıtan bişeyi paylaşmış...
:44::44::44::44::44: tesekkur ederımmm anladıgın için sa ol arkadasımmm .. konunun altına duzeltme yaptımm bu yuzdn yanlıs anlasıldıgıonı gorunceee

canım benım cok uzuldum .
ınan cok kızıyorum boyle aılelere .dugun de dernek de hıc yardımcı
olmayıp da son derece saygı da beklemıyorlar mı ! o zaman uyuz oluyorum .
hanı ınsan da bırazcık gurur olmalı dımı .
ayrıca anlayamıyorum artık ,bu erkek aılelerı neden boyle,sorumsuz vurdumduymaz oldu !
eskıden ogullarının evlılıgıyle aıleler cok boburlenırdı .
koluya komsuya karsı nıspet yaparcasına dugun yaparlardı .
sımdı oyle mı ! evlenecek olan sızssınız sız yapın dugunuzu deyıp cekılıverıyorlar koselerıne .
yıne ne yapıyorsa kız aılelerı yapıyor .artık anlamıyorum ben bu erkek aılelerını valla .
burada aslın da asıl darbeyı alan sız degıl de esınız oluyor .
dusunsenıze sızın aılenız son destek yanınız da ıken ,esınızın aılesı oralı degıl .
kımbılır sızın aılenıze karsı nasıl utanıp mahcup oluyordur .
kayınvalıdenızın ettıgı soze de ozellıkle takıldım ,alt tarafı aldgı bır besıkle ovunup
"torunum kıymetımı bılsın "demek de ne demek ya !
neyse kı canım ,dogumun da annen yanın da olacakmıs .
rabbım saglıklı bır sekıl de bebegını kucagına vermeyı nasip eder insallah (amin )
hadi bısey yapmadınız yapmak zorunda da degılsınız bunu anlarım
ama yapmıs gıbı böbürlenmelerı benım zoruma gıdıyor . besıgı benım annem aldı .. o bebek arabasını aldı da işte torunum kıymetımı bılsın dedi bende:53::53:olunca dayanamdım bende actım konuyu ıste . evet annemın gelmesı benı cok motıve etti.. ohh dedım yani.. ıyı dıleklerın ıcın Allah razı olsunnn :49:

Önemli olan eşinin iy olması. Ailesiyle aynı şehirde bile değilsin. muhattap olma, sinirini de bozma..Kendi yuvana, bebeğine, mutluluğuna odaklan.. Çok sinirine dokunursa laf sok çekil kenara..
:1::1::1: evet en ıyısı kulak tıkamak

canım madem eşin bu kadar farkında ailesini ve senin yanında varsın istanbulda yap bak ne güzel annende geliyomuş gitmediğin iyi olmuş lohusalıkta 2 kat batıyo herşy insana,eşin aratmaz kimsenin yokluğunu takma cahil insanları çok var öyle :))
konuma bır arkadas lohusalıgı kendı evınde gecırmek kadar guzelı yok yazmıstı . bunu yuzyuze br cok arkadastan duydum hak verdıler .
:)) takmamaya calısıyorum bende ne yapayım Allahtan susmayı becerebılıyorummm:1:

Back