Kendi Soyadınızı Kullanacak mısınız?

üfff ben de çok dertliyim bu konuda, benim de sevgilimin de soyadı uzun, ama soyadımı çok seviyorum vazgeçmek istemiyorum.

tek avantajım ismim kısakaydirigubbakcemile2

tansu çiller gibi paralı olunca oluyor sanırım:)

iki soyadlı evli olan şekerler yardımcı olabilir misiniz soruma :uhm: a.s.

hiç öyle kullanmak gibi birşey aklıma gelmediği için emin değilim ama geçerli olan evrak kimlik olduğuna göre ve onda da ikisi birden yazacağına göre kullanılabileceğini sanmıyorum. ancak resmi olmayan durumlarda elbette kullanılabilir. ben ehliyetimi ve kerdi kartlarımı değştirmediğim için eski soyadınla kullanmış oluyorum. ama kimliğimde ikisi de yazdığı için sorun olmuyor.

kızlar malesef kötü bi haberim var senağlama

Kadınlar artık kocalarının soyadlarıyla birlikte kendi soyadlarını kullanamayacaklar. Yeni Medeni Kanun Tasarısı'ndaki değişiklikle artık tercih etmek zorunda kalacaklar.

Yeni Medeni Kanun Tasarısı'nı hazırlayan Adalet Bakanlığı 'soyadı' konusunda tartışma yaratacak düzenlemeler yaptı. Kadınların eşinin soyadı ile kendi soyadını birlikte kullanmasına olanak sağlayan düzenlemeyi kaldıran bakanlık ya kızlık soyadının ya da kocanın soyadının taşınmasını zorunlu kıldı.

Son düzenleme:
Soyadı seçimi yapacaklar

Kadınlar kocalarının soyadları ile birlikte kendi soyadlarını kullanamayacak. Ya kendi soyadını ya da kocasının soyadını taşıyabilecek.
Sadece kendi soyadını taşımak isteyen kadınlar bu talebini ya evlenmeden önce ya da nikah masasında yapacak. Daha sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacak.

ben kullanmak istemiyorum çünkü tamamıyla eşimin olmak istiyorum soydıyla v.s

Madde 187.- Kadın, evlenmekle kocasının soyadını alır; ancak evlendirme memuruna veya daha sonra NUFUS ıDARESıNE yapacağı yazılı başvuruyla kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilir. Daha önce iki soyadı kullanan kadın, bu haktan sadece bir soyadı için yararlanabilir.

tabi bu mart 2006da yayınlanmış offf

çok saçma ya -tatlicadiarzu-
bence isteyen kendi soyadıyla kalsın(tabi bi erkek bunu kabul ederse sırnaşık şey)
isteyen sadece eşinin soyadını alsın isteyen ikisini de alsın şakkıdı
nerde kaldı özgürlük pehh :1no2:

ben kadın sadece kendı soyadıyla kalabılıyor ancak cocuklarına soyadını veremıyor dıye bılıyorum arkadaslar...
ama ılla kendı soyadımızı kullanmak ıstıyorsak hem esın soyadı hemde baba soyadının kullanılması guzel olabılır
ben evlenırsem esımın de soyadının ne olacagına baglı olaraktan:) herıkı soyadıda almayı dusunuyorum...

ben kullanıyorum gayette memnunun hukukende hiçbir sıkıntı yaşamadım hatta iş çevresinde hala kendi soyismimle tanınıyorum bankada işlem bile yapabiliyorum sadece eski soyismimi kıullanarak.
kadınında en doğal hukuki hakkı olduğunu düşünüyorum, eğer istiyorsanız kesinlikle kullanın, kullandırmak istemeyen erkekleride son derece yobaz buluyorum o ne öyle malmı alıyoki kendi adını taşımak zorunda olsun benim öyle bi müşterim vardı ürün karşılığı ücretsiz sağlık hizmeti veriyorduk nişanlısı adına düzenletmek istedi soyisim sorunca e değişecek 2 ay sonra sorun olmasın dedi bende kendi soyisminide kullanmayacakmı 2 yıl boyunca kullanabilir diyince kullanmayacaksa niye evleniyo dedi....neyse kızın kan grubunu sorduk bilmiyo...böyleleride var işte....
hem hanımlar sevince değiştirir oluyoda erkekler neden sevince eşinin kendi soyisminide kullanmasına tahammül edemiyo...sakın hakkınızdan vazgeçmeyin baştan nasıl başlarsanız öyle gider unutmayın

demek istediğim buydu ayrı ayrı kullanmak derken... eski kartlar kimlikler değişmeyecek yani hihoyyyt
tabi hala öyle bi imkanımız varsa :çok üzgünüm:

ben başlarda kendi soyadımı kullanmak istiyodum ama düşündümde sadece bir harf değişiyo zaten ilk okuldan beri öğretmenlerim yoklama listesinde hep bana yanlışlıkla sevgülümün soyadı ile seslenirlerdi kısmet işte :asigim:
O yüzden değiştirmeyecem hemde kabul etmiyo ki yavuklum :a015: yerimseniben

bende iki soyadını kullanmayı düşünüyorum. sonuçta 22 yıldır aynı soyisimle tanınıyorum. birden herşeyin değişmesi çok zor. ama henüz karşımdakini ikna edemedim. ama zaman var ve ben ısrarlıyım. zaten işyerimde herşeyim kendi soyadıma göre düzenlenmiş durumda bütün şirket böyle biliyor bunun yeniden düzenlenmesi çok zor. problem yaşamakta istemiyorum.

bende çift soyadı kullanıyorum
hatta hala alışamadım bazen sadece kendimi soyadımı yazıyorum adımı yazmam gereken yerlerde:))

Sözlüm istersen olsun dedi ama ben istemiyorum ben kocamın soyadını almak istiyorum:))onun himayesinde olmak gibi geliyor bana bu ve hoşuma gidiyor açıkcası..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…