• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi Soyadınızı Kullanacak mısınız?

tek cocuk olsam alırdım
ama kocamın soyadını ısterım
zaten ıkı soyad cok tuhaf gelıyy bana
patronum esının öle
gecen gun eşının kımlığı cıktı bak dıo tek sahıbı oldum sey bu bende espırı yaptım onun bıle yarısına sahıpsn:roflol:

tek cocuk olsam alırdım
ama kocamın soyadını ısterım
zaten ıkı soyad cok tuhaf gelıyy bana
patronum esının öle
gecen gun eşının kımlığı cıktı bak dıo tek sahıbı oldum sey bu bende espırı yaptım onun bıle yarısına sahıpsn:roflol:

dogrusun böcügüm kaydirigubbakcemile5
bende eşimin soyadını isterim :asigim:
onu kullanırım büyük bir zevkle hemde :lepi:

Bende eşimin soyismini isterim..
zaten iki soyadi olmuyor kizlar belirteyim kizlik soyadin ikinci ismin olup esinin soyismi asil soyismin olarak yerini buluyor. Yani kizlik soyismi yine isim gibi kaliyor hatira işte

Bende eşimin soyismini isterim..
zaten iki soyadi olmuyor kizlar belirteyim kizlik soyadin ikinci ismin olup esinin soyismi asil soyismin olarak yerini buluyor. Yani kizlik soyismi yine isim gibi kaliyor hatira işte

tabiki oluyor canim iki soyadi naniknanik, ben kulaniyorum iki soyadi kulanmak tercih meselesi tabi herkez istedigi tercihi yapar ama bence iki soyisim daha güzel.
Kizlik soyadi özüm niye nikahlaniyorum diye vazgeceyim ki. Bide calisan bayanlar icin tavsiye ederim a.s.

Bu konuda şanslıyım herhalde nişanlımla akraba olmadığımız halde soyadlarımız aynı anlayacağınız değişmeyecek:asigim:ama farklı olsaydı eşimin soyadını alırdımm yerimseniben

kaydirigubbakcemile3 Aynen vallahi, ben inat ediyorum o karşı çıkıyor, o karşı çıktıkça ben daha çok inat ediyorum :jeyyar:
Ama şu var ki benim soyismim aşkımın soyisminden daha güselll onun için kendiminkini kullanmak isterdim kaydirigubbakcemile

aslında karşı çıkmasalar ne kadar masum akıllı kızlarız biz demi:utangac:
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Ben de eşimin soyadı çok uzun olursa tek onu düşünebilirim diyordum ki;
sevgilimin soyadı çok cici ve kısacık bir isim gibi, o sebeple kendi soyadıma ek olarak kullanmak istiyorum.
hem çalışan bayanlar için evli olduğunu daha kolay belli etme yolu gibi geliyor bana.

Ben de eşimin soyadı çok uzun olursa tek onu düşünebilirim diyordum ki;
sevgilimin soyadı çok cici ve kısacık bir isim gibi, o sebeple kendi soyadıma ek olarak kullanmak istiyorum.
hem çalışan bayanlar için evli olduğunu daha kolay belli etme yolu gibi geliyor bana.

bencede :lepi:

ben sadece nişanlımın soyadını kullanacağım:asigim: ikimizin soyadları birleşince uzun bi cümle gibi oluyo çünkü:roflol:

Aslinda benim soyadim cirkin, ama yinede vermek istemiyom. Belkide nisanlim istemedigi icin öyle düsünüyorum. Ama calisan kadinlarin evli gözükmenin iyi bir düsünse. Bugün öyle diicem ona ;=))) Ben zaten kafa soktugumu yaparim, ama onunda ayni fikir olmasi lazim.

Aslinda benim soyadim cirkin, ama yinede vermek istemiyom. Belkide nisanlim istemedigi icin öyle düsünüyorum. Ama calisan kadinlarin evli gözükmenin iyi bir düsünse. Bugün öyle diicem ona ;=))) Ben zaten kafa soktugumu yaparim, ama onunda ayni fikir olmasi lazim.

ya haklısın:) ama bunun içinde gerginlik olmaz işallah çünkü etraftan duyuyorum şiddetle karşı olup hatta bunu hakaret olarak gören beyler var.

ya haklısın:) ama bunun içinde gerginlik olmaz işallah çünkü etraftan duyuyorum şiddetle karşı olup hatta bunu hakaret olarak gören beyler var.

Ay aslinda benimki bu tür seyler kafasina takan adam degildir. Arkadas cevresinde ben bir gün söyledim kendi soyadimi kullanmak istedigimi. Aralarinda bir kac tane kiro vardi lülülülülülü Onlar da sey dediler: Benim karim böyle yapamaz. Erkek benim filan... Erkeklige vurdular yani. Bizimkiside onlarin gazina geldi biraz. Ama ben simdi daha kararliyim :roflol:

erkeklik soyadı ile olsaydı ooo (: çok saçma bir düşünce bence bu isteğimize saygı duymaları lazım aslında bide bi arkadas demişti belki hemen kabul etseler biz geri cekilcez istemicez die doğru demiş

erkeklik soyadı ile olsaydı ooo (: çok saçma bir düşünce bence bu isteğimize saygı duymaları lazım aslında bide bi arkadas demişti belki hemen kabul etseler biz geri cekilcez istemicez die doğru demiş

YA hakketen yaaaa. iki soyadi bence cok avantajli yani. Sonra ben yine onun soyadini tasiyacagim. Ne var yani.

Erkek adamin karisi kendi soyadini tasimaz mis misda . iiiiiigrenc bir düsünce yani.
Iyiki ben böyle birisiyle evlenmiyorum dedim icimden. Benimki sadece biraz onlardan dolayi naz yapiyo, yoksa onun öyle düsündügünü zannetmiyorum. Zaten son zamandirli sadece kafa sallayip gülüyo ;=))):icecream:

bana mantıksız geliyor kızlık soyadını kullanmak.madem kızlık soyadından vazgeçemiyorsun evlenme o zaman...

Yorumları okuyunca şok oldum, kadınlar kaçıncı asırda yaşıyorsunuz? Biz kölemiyiz soyadımızı kullanmak istersek kullanırız tabiki,eşiniz sizin için nelerden vazegeçebilir düşünün bakalım tabiki hiçbişey, en doğal hakkımız bu bizim, yazarken bile sinir oldum:1shok:

Yillarca askimin soyismini tasimayi beklemis biri olarak tabikide onun soyismini aldim nikahimizdan sonra. Hic pisman degilim, her ne kadar hala kizlik soyismimi imza atarken, isyerinde vs kullaniyor olsamda cok gurur verici birsey :asigim: Tamamen esimin soyismiyle dolasacagim gün dügün günümüzdür :nazar:

Kızlık soyadından vazgeçemiyorsun madem evlenme gibi bir yaklaşım bana çok garip geliyor. Yani eşinin soyadını alanlar eşlerini daha mı çok seviyor? Bence kendine güveni olan hiçbir erkek zaten böyle bir konuda illa benim soyadım diye bir yaklaşımda bulunmaz. Ben kendi soyadımı da ve tabiki eşiminkini de gururla taşımaya hazırım. İkisi arasında bir tercih şart olsaydı tabiki çocuklarımla farklı soyadına sahip olmak istemediğimden eşimin soyadını yalnız kullanırdım

ben kendi soyadımı da kullanıyorum. eşimle de bu konuda hiçbir problemimiz olmadı. ama ara sıra resmi evraklarda özellikle üst üste çok isim yazıp imzalamak gerektiğinde sorun olabiliyor. soyisimde kısaltma yapılamadığı için uzun uzun ikisini de yazmak zor oluyor biraz. bu anlamda bazen pişman olmuyor değilim. ben soyadımı sevdiğim için kullanmayı tercih ettim ama güzel bir soyadım olmasaydı kullanmayı düşünmezdim sanırım.

bende kendi soyadımı almak istiyorum erkek arkadaşıma da söyledim istersen ekletebilirsin problem yok dedi. bunun soy adını taşıyacak kimsenin olmamasıyla alakası yok ailene soyuna bağlıysan kendi soyadını taşımayı istersin tamamen doğal bi durum canım bence erkek arkadaşına yada nişanlına bu bi sorunmuş yada istememen gereken bişeymiş gibi bahsetme tamamen kendi hakkın gibi konuş ve kararlı ol eminim etkili olacaktır :delphin: bol şanslar canım

Back