• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi Soyadınızı Kullanacak mısınız?

kızlar bugün okuduğum bir haber.. kendi soyadını kullanmak isteyenlere yerimseniben

"Adalet Bakanlığı, Türk Medeni Kanunu'nda devrim niteliğinde bir değişiklik için yasa tasarısı taslağı hazırladı.

Tasarı taslağında kadınlar evlendiklerinde kocalarının soyadlarını almadan eski soyadlarını kullanmaya devam edebilecek. sengözlerimebaksanab
Medeni Yasa'da yapılacak değişiklikle anne ve babanın soyadları farklı olacağından, doğacak çocuk babanın soyadını alacak.

Öte yandan evlilik dışı doğan çocuğa da babasının soyadı verilecek. Ancak çocuğun yararına olması durumunda evlilik dışı dünyaya gelen çocuk annesinin soyadını da kullanabilecek. Tasarı taslağında, söz konusu değişikliğin eşitlik ilkesi gereğince yapıldığı vurgulandı."

kızlar bugün okuduğum bir haber.. kendi soyadını kullanmak isteyenlere yerimseniben

"Adalet Bakanlığı, Türk Medeni Kanunu'nda devrim niteliğinde bir değişiklik için yasa tasarısı taslağı hazırladı.

Tasarı taslağında kadınlar evlendiklerinde kocalarının soyadlarını almadan eski soyadlarını kullanmaya devam edebilecek. sengözlerimebaksanab
Medeni Yasa'da yapılacak değişiklikle anne ve babanın soyadları farklı olacağından, doğacak çocuk babanın soyadını alacak.

Öte yandan evlilik dışı doğan çocuğa da babasının soyadı verilecek. Ancak çocuğun yararına olması durumunda evlilik dışı dünyaya gelen çocuk annesinin soyadını da kullanabilecek. Tasarı taslağında, söz konusu değişikliğin eşitlik ilkesi gereğince yapıldığı vurgulandı."

yok okadarda değil hiç almayım desem hiç evlenmeyelim istersen derdi heralde kaydirigubbakcemile3

Eveeeeet ben de kendi soyadımı da müstakbel eşimin soyadı önünde kullanmak için dün evlendirme dairesinde dilekçeyi imzaladım. Hayırlısı olsun artık hihoyyyt

canım haklısın karşı taraftan pek hoş karşılanmayabilir ilk zamanlar ama bu da geçer kaydirigubbakcemile3
umarım bende bu kararıma pişman olmam
sende pişman olma boşveeerr 3 günlük dünya

aslında haklısın canım ama ben soyadımı çok seviyodum.
şimdi bi yerlerde sorulunca yenisini söylemek zor gelio.
amaaaaan ilerde mecburen alışıcam.alışmayıp napıcam eski soyadıma elveda :a015:

Kız bu eski haber değil mi :bbo: son 2 yıldır böyle biiliyorum,
ya da kanun tasarısıydı da sımdı mı yürürlüğe gırdı, olabılır evet

cocuk babanın soıyadını alacaksa ben neden farklı soyadıyla yasiyrem ki,
ekletırım en guzelı. aile adamın ailesi oluyor sonucta.
gamyoncuiremsu

Eveeeeet ben de kendi soyadımı da müstakbel eşimin soyadı önünde kullanmak için dün evlendirme dairesinde dilekçeyi imzaladım. Hayırlısı olsun artık hihoyyyt

formları dolduruken yazıyorsunuz değil mı cnm isimlerınızı vs.. ? :ecrin_bebek:

1 aylik evliyim istersem kullanabilirsin dedi eşim
ama ben istemedim simdiye kadar babamin soyadini taşidim
birazda eşimin soyadini taşiyim dedim
hem çok uzun oluyor öyle bence gereksiz yani şahsi fikrim budur:icecream:

bende istiorum soy ismimi çok seviorum sevgilimin soyismide güsel uyar inş:)o ne der acaba

bende o kadar çok istedimki kullanmayı ama malesef ne nişanlılık dönemimde nede evlendikten sonra ikna edemedim eşimi:(
şimdi facebook profilimde ikisi birden var onda bile az sorun çıkarmadı

waaw bu da radikal bir karar ben okadarını sölemeye cesaret edemedim valla tebrik ederim seni arkadasımmm alkisalkisalkis

bizim burda ya esinin soyadina gecersin ya gecmezsin.ben gecmiycem.bizde 2li soyad var mi bilmiyorum ama haberim yoksa herhalde yoktur.:)))))hic rastlamadim cunku:roflol:

bı cok erkek bu konuda anlayıslı degıl yaa cok nadır yanı anlayıslı olan erkeklere gore kadının soyadını tasıması cok onur verıcı onlara gore o yuzden ızın veren pek az sanırım:1no2:

Back