• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi Soyadınızı Kullanacak mısınız?

hahaha çalışan bayanlar için evli olduğunu belirtmede kullanmak hıı:))) bende de tam tersi bi düşünce olduu için sadece eşimin soyadını kullanuyorum... bende ewlilik fobisi vardı, ayrıca kendimi evlenince yaşlanmış kısıtlanmış gibi hissecem zannediyordum.. ondan dolayı teksoyad kullanmaya karar verdim... herkes beni berkar zannediyor hahahhaha:)))) hoş daha sadece nikah oldu düğün olmadı ama olsun genede sonuçta evliyiz...

ben çok karşıydım bu düşünceye ama babam vefat edince nişanlıma söylemiştim kabul etmedi ama ben kararlıydım. ama evlenme zamanında eşyalar falan uğraşırken her yere iki soyismimi yazmaya başlayınca ömür boyu bu kadar uzun isimle yaşayamam deyip vazgeçtim. gerçekten çok zor. iki soyadıda uzun olunca daha zor isim=6 aile soyadı=6 yeni soyadı=6 toplam 18 harf yer kalmıyor valla

bana mantıksız geliyor kızlık soyadını kullanmak.madem kızlık soyadından vazgeçemiyorsun evlenme o zaman...

kendi soy adımı taşımak istememden bu anlam mı çıkar acep? :uhm:
aslında böyle de düşünmemek lazım nasıl ki tek soyadı taşımak bir seçimse 2 soyadı taşımakta seçimle alakalı. Birşeyden vazgeçme ya da vazgeçmeme savaşına dönüştürülmemeli.
Ne evlenip sadece eşinin soyadını almak bir aşşağılık ifadesidir ne de çift soyadı kullanmak bekarlıktan vazgeçememe simgesidir. Bence...
Tercih sadece tercih...

Son düzenleme:
Yorumları okuyunca şok oldum, kadınlar kaçıncı asırda yaşıyorsunuz? Biz kölemiyiz soyadımızı kullanmak istersek kullanırız tabiki,eşiniz sizin için nelerden vazegeçebilir düşünün bakalım tabiki hiçbişey, en doğal hakkımız bu bizim, yazarken bile sinir oldum:1shok:

:lepi: :enbuyukkk: :enbuyukkk: :enbuyukkk: :enbuyukkk: :enbuyukkk:

soyisimlerr hiç önemli deil,allah anlaşmayı nasip etsin ,ha onunkini kullanmışım ha benimkini farketmiyor:)

bu yaşıma kadar kullanmışım benim için artık zaten adım soyadım değil sadece adım gibi olmuş.. bu yüzden bırakmayı düşünmüyorum kendi soyadımı.. :asigim:
nişanlım da bunu biliyor.. sen bilirsin dedi ama içten içe hiç bi erkek aman ne güzel yapmışsın diyip onaylamıyor sanırım bunu sırnaşık şey

bu arada saydım da toplamda 22 harf ediyor -tatlicadiarzu- sırnaşık şey

ah bi de bişey sorucam kızlar iki soyismi ayrı ayrı da kullanabiliyor muyuz :uhm:
yani istediğimizde sadece birini :uhm:
öbür türlü biraz yorulucam da sırnaşık şey

kendi soy adımı taşımak istememden bu anlam mı çıkar acep? :uhm:
aslında böyle de düşünmemek lazım nasıl ki tek soyadı taşımak bir seçimse 2 soyadı taşımakta seçimle alakalı. Birşeyden vazgeçme ya da vazgeçmeme savaşına dönüştürülmemeli.
Ne evlenip sadece eşinin soyadını almak bir aşşağılık ifadesidir ne de çift soyadı kullanmak bekarlıktan vazgeçememe simgesidir. Bence...
Tercih sadece tercih...

:hooray:

Çok saçma olabilir kızlar ama bişey sorucam eşinizin sizin soyadınızı alması mümkünmü?yani böyle bişey olması için dava falan mı açılıyo?nebilim merak ettim saçma oldu belki amakaydirigubbakcemile3

Çok saçma olabilir kızlar ama bişey sorucam eşinizin sizin soyadınızı alması mümkünmü?yani böyle bişey olması için dava falan mı açılıyo?nebilim merak ettim saçma oldu belki amakaydirigubbakcemile3

evet böyle birşey oluyor mesela Tansu çillerin eşi tansu hanımın soyadını taşır özer çiller

bende kullanmayı istiyordum ama hem kendi soy adım hemide nişanlımın ki uzun ikisi birleşince upuzun olduğundan kullanmayacağım zaten artık geçti.

nan buket saymak hiç aklıma gelmedi yanyana gelince uzun oluyor diye istemedim 16 harfluyor soyadlar 4 harfte adım var toplamda 20 harf.

nan buket saymak hiç aklıma gelmedi yanyana gelince uzun oluyor diye istemedim 16 harfluyor soyadlar 4 harfte adım var toplamda 20 harf.

uuu 20 harf mi, benim bir kız arkadaşım 3 isimliydi 1 de soyadı 4, evlendi 5 isimli oldu
kabus gibi ama hepsini kullanıyordu kaydirigubbakcemile3

benim kaç olacak ismim soyadım 9 harf, 4 de sevgiliminki etti 13
aaaaay uğurlu sayım oluyorr hihoyyyt
:nazar:

a.s.

kendi soyadimi kullanmadim cunku nefret ediyorum kendi soyadimdan gecmisimdeki kotu anilarimi hatirlatiyor cok sukur kurtuldum esimin soyismi cok guzel anlamidacok guzel ....

uuu 20 harf mi, benim bir kız arkadaşım 3 isimliydi 1 de soyadı 4, evlendi 5 isimli oldu
kabus gibi ama hepsini kullanıyordu kaydirigubbakcemile3

benim kaç olacak ismim soyadım 9 harf, 4 de sevgiliminki etti 13
aaaaay uğurlu sayım oluyorr hihoyyyt
:nazar:

a.s.

arkadaşın abartmış o kadar da olmaz yani. sülalemde soyadımızı yürütecek kimse olmasaydı uzunda olsa kullanırdım çok şükür ki kız kıtlığı olduğundan erkek sayısı fazla devamı var.

arkadaşın abartmış o kadar da olmaz yani. sülalemde soyadımızı yürütecek kimse olmasaydı uzunda olsa kullanırdım çok şükür ki kız kıtlığı olduğundan erkek sayısı fazla devamı var.

evet abartmıştı bence de, zaten 3 tane ismi var onlar bile gereksiz.
:dilcikar: 1 isim 2 soyad iyi ya da 2 isim 1 soyad
yani max 3 olmalı

22 harfle rekor hala bende :hooray:
tabi şu 5 isimli olan arkadaşı saymassak sırnaşık şey

ah bi de bişey sorucam kızlar iki soyismi ayrı ayrı da kullanabiliyor muyuz :uhm:
yani istediğimizde sadece birini :uhm:
öbür türlü biraz yorulucam da sırnaşık şey

iki soyadlı evli olan şekerler yardımcı olabilir misiniz soruma :uhm: a.s.

Back