• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi Soyadınızı Kullanacak mısınız?

ben kendi soyadımı da kullanıyorum önce eşim reddetti ama sonra başka bir yolla kabul ettirdim. ünlü bir meclis üyesinin soyadı ve kolay kolay bulunan bir soyadı değil soyadım her nekadar akrabası olmasam da işime yarıyor adamın soyadı. pasaport alıyorduk beraber, baktı işimize yarıyor kabul etti :D

görümcem eşimi şişirmeseydi bende kullanacaktım

Son düzenleme:
ya kızlar ben sözlümün kütüğüne geçmek istemiyorum evlenince
onun kütüğünü taşıyalım dedik artık kütük taşımak olmuyomuş
erkek de kadının kütüğüne geçemiyormuş.
bunun yolu yordamı var mıdır
bileniniz var mı?

ya kızlar ben sözlümün kütüğüne geçmek istemiyorum evlenince
onun kütüğünü taşıyalım dedik artık kütük taşımak olmuyomuş
erkek de kadının kütüğüne geçemiyormuş.
bunun yolu yordamı var mıdır
bileniniz var mı?

Kadınların kütükleri eşlerininkine geçiyo da, erkeğinki geçer mi bilmiyorum. Bende istemiyorum ama, yapılabilecek birşey yok. Olsa da uğraşmaz benimki zaten. Kendi soyadımı da kullanıcam diye sinir oluyo zaten, ama yine de nikah işlemleri için o belgeyi de doldurdum. kaydirigubbakcemile3

benim sevgilim kullan istiyorsan dedi. düşünme aşamasındayım hiç aklıma gelmemişti bugüne kadar böyle bir durum bakalım :)

ben kizlik soyadimida kocamin soy adinida tasiyorum.benim iki ablamda tasiyor.benim ailemin istegiydi ve hepimiz yaptik.babamin soyadini hala tasidigim icin cok gururlaniyorum tabi yurt disinda biraz zor oluyor ama.kocam basta istemedi ama eee ailemin ilk sarti.kaydirigubbakcemile3

bende yalnız eşimin soyadını kullanmayı düşünüyorum
brujuvalığa gerek yok ne fark ediyo.
Baba soyadını kullanmayınca babanın kızı olmuyor musun yine, ne saçmalık
aslında soyadı kavramı başlıbaşına saçmalık
yani evlendikten sonra değişmesi hele ki kütüğün kocanınkine giriyor olması da saçmalık.
İstanbul da doğmuş büyümüşüm babam istanbul lu eşim sinop hooop birden bire bende sinop lu oluyorm garip geliyor.
Yurtdışı ne kadar mantıklı halbuki
doğunca hem annenin soyadını hem babanın soyadını alıyorsun. Çift soy ismin oluyor ve evlenirken değişmiyor. Böyle bişeyler tam detayını bilmiyorum.

Bu sefer iki soyadlı çocuk iki soyadı olan başka kişiyle evlenirse toplam dört soyadı oluyo o da çocuğuna dört soyadımı vercek akannehir

Bende çocuğuma soyadımı verebilseydim kullanmak isterdim tabisi boshayallersmile

kendi soyadım uzun, eşimin soyadı da çok uzun.. ee doğal olarak meksikalı gibi iki uzun soyisim kullanmaktansa eşiminkini kullanmayı tercih ediyorum.. ama kimlik haricinde heryerde (sadece baş harfi bile olsa) kendi soyadımı da kullanıyorum..

Ben de nişanlıma kendi soyadımı kullanmak istediği söyledim itiraz etmedi.iki hafta önce nikahımız oldu kendi soyadımı kullanmaya devam ediyorum:nazar:

Bu sefer iki soyadlı çocuk iki soyadı olan başka kişiyle evlenirse toplam dört soyadı oluyo o da çocuğuna dört soyadımı vercek akannehir

Bende çocuğuma soyadımı verebilseydim kullanmak isterdim tabisi boshayallersmile

çocuğa anneden babadan 1 soyadı gelio
herkes iki soyadlı :D

ben hem kendi soy ismim hem eşiminkini kullanıyorum...bu durum babamın bile hoşuna
gitti o kendi zamanındaki gibi olsun ister sanmışdım ama o benden çok istiyormuş...
biraz uzun ama genede iyi oluyor...şu kütük olayı çok saçma geliyor bana.

nikah işlemlerinde bayanın ilk lafı şuydu
Lütfen dışarda karar verin kavga istemiyorum..
Kendi soy adınımı nişanlının soy adınımı taşımak istersin
Kararlaştırıp bana söyle...demesine kalmadan nişanlımın o kara kalın kaşları :asigim:yukarıya dogru alnına yaklaşa yaklaşa kafasını salladı banakaydirigubbakcemile3 demek.bende omuzumu büktüm banane benim hakkım varsa kullanmakda bana düşer(ki kullanıcagaımdan degil bende istemem kızdırmak için yaptım).
veee bana soyadımı almayan babasının evinde kalır dedi.:oklava:böyle işte

ben hem kendi soy ismim hem eşiminkini kullanıyorum...bu durum babamın bile hoşuna
gitti o kendi zamanındaki gibi olsun ister sanmışdım ama o benden çok istiyormuş...
biraz uzun ama genede iyi oluyor...şu kütük olayı çok saçma geliyor bana.

kütük konusunda dava açmayı düşünüyorum.. anayasa da kadın erkek eşit deniyor. ama erkek istediği takdirde kadının kütüğüne geçemiyor. bu anayasaya aykırı olmalı..

Soyadım çok uzun o yüzden ben kullanmayı tercih etmedim zaten eşimde karşıydı direkt değişecekmiş öle de oldu onun soyadını kullanıyorum sadece.

sonra iki soya isimli kisilerin evlendigini düsünün ve onlarin cocuklarini kaydirigubbakcemile3
teklif ederim sorun yapmazsa olur yaparsa olmaz bu kadar basit

yav onu diyorum
iki soyadlı iki kişi evleniyo
sonra çocuk annenin iki soyadından birini babanın iki soyadından birini alıyo keyfe kalmış bişey :)
yine iki soyadlı oluyo

Back