• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi Soyadınızı Kullanacak mısınız?

bende yalnız eşimin soyadını kullanmayı düşünüyorum
brujuvalığa gerek yok ne fark ediyo.
Baba soyadını kullanmayınca babanın kızı olmuyor musun yine, ne saçmalık
aslında soyadı kavramı başlıbaşına saçmalık
yani evlendikten sonra değişmesi hele ki kütüğün kocanınkine giriyor olması da saçmalık.
İstanbul da doğmuş büyümüşüm babam istanbul lu eşim sinop hooop birden bire bende sinop lu oluyorm garip geliyor.
Yurtdışı ne kadar mantıklı halbuki
doğunca hem annenin soyadını hem babanın soyadını alıyorsun. Çift soy ismin oluyor ve evlenirken değişmiyor. Böyle bişeyler tam detayını bilmiyorum.

bende kullanıcam inş.kızlar ..
"Duygu .C" sana katılmıyorum arkadaşım babanın kızı olmamakla alakası yokki ben şahsen babamın soyadını devam ettirmek istiyorum madem bana böyle bir hak verilmiş neden değerlendirmeyeyim ki...:icecream:kaydirigubbakcemile2

bende kullanıcam inş.kızlar ..
"Duygu .C" sana katılmıyorum arkadaşım babanın kızı olmamakla alakası yokki ben şahsen babamın soyadını devam ettirmek istiyorum madem bana böyle bir hak verilmiş neden değerlendirmeyeyim ki...:icecream:kaydirigubbakcemile2

olabilir tabiki kendi görüşlerimi yazdım ben :hulya:
yalnız nasıl devam ettireceksin ki doğacak çocuğuna kendi soyadını veremezsin.
sende kalıp gidecek başka bişey yapamazsın ki.

Valla ben babamın kızıyım iki ismim var benim de ama gerekirse kullanmadığım ismimi sildirip kendi soyadımım kullanırım.. çocuğuma da soyadıma yakın bir isim vermeyi düşünüyorum zatenn :lepi:

bende kullanmayı düşünüyorum soyadımı zaten hep iki ismim olsun isterdim bari 2 soyadım olsun:D

aslında olabilir ama benim için sorun yok yani illede kendi soyadımı değişmem demem iki soyisim biraz acayip geliyor ama isteğe bağlı olabilir niye olmasın

Yarında benim nikahım var kızlarr..Evlililer kervanına katılıyorum:) Yalnız müstakbel eşimin soyadını alıcam.Kendi soyadımıda kullanmak isterdim ama okunuş bakımından kulağa çok uzun ve çirkin geldiğini düşündüm.. O yüzden ben tercih etmedim.

ben de kullanmayacağım, gereksiz geliyor ve uzun oluyor. çocuklarına veremedikten sonra sadece benim kullanmamla ne olacak ki

olabilir tabiki kendi görüşlerimi yazdım ben :hulya:
yalnız nasıl devam ettireceksin ki doğacak çocuğuna kendi soyadını veremezsin.
sende kalıp gidecek başka bişey yapamazsın ki.

olsun ben kullanayım o bile yeter benim için zaten soyadım isim olarak da kullanılabilir çocuğuma isim verebilirim :lepi:

Ben de kullanacağım formu doldurdum imzamı bile soyadıma göre atıyorum ben 25 yıl olmuş imza değiştiremem öğretmenim günde 20 dosyaya imza atıyorum resmi yazılara.ıki soydı birden kullanacağım ben

Çekiç Ay soyadı nasıl olur. Nişanlımın soyadı Ay. Ben de kendi soyadımı kullanmak istiyorum. Ama nişanlım kabul etmiyor.

Eğer benim soyadımı kabul etmezsen üzülürüm diyor. Kendisinin gelenekçi bir yapıya sahip olduğunu, eğer benim soyadıgımı kabul etmezsen, beni de tam olarak kabullenmediğini, çift soyadı kullandığında içinde her zaman bir yara olacağını söylüyor. Eğer çift soyadı kullanırsam kızı olursa benim ismimi vermek istediğini söylüyor.

Çift soyadı kullanan çevresindeki bütün kadınlar eşini tam kabullenemeyen, ona tam güveni olmayan , biraz feminist, biraz otoriter, özgürlüğüne düşkün kadınlar olarak görüyormuş. O yüzden seni de öyle kadınlardan görmek istemiyorum diyor.

Ben ona benim öyle birisi olmadığımı biliyorsun ama çift soyadı kullanımı ile böyle biri olduğumu nasıl öyle görürsün falan deyince, o da olsun soyadı kullanımının kendisi için sembolik bir anlam taşıdığını , beni tamamiyle kabulleneceğini, kötü bir soyadının olmadığını, toplumda erkekler arasında çif soyadı kullanan kadınlarının öyle görüldüğü için, kendi aile yapsının öyle görülmesini istemediği için kabullenemiyorum dedi.
Hatta çift soyadı kullanan kadın için saydıkları niteliklerin kendinde biraz olduğunu , çift soyadı kullanımı ile bunun kanıtlandığını söyledi. Bu sözüne biraz kızdım, işi iyice inata bindirecem kötü şeyler olacak diye korkuyorum.

Bir de bu konu açlıdığı için artık, onun soyadını kabul etsemde bir şey değişmeyecegini, bu saatten sonra bu değişimi baskı sonucu değiştini kabul edecegini söyledi.

Bu konuştuklarımız hiç aklımdan çıkmıyor. Ne yapacagım, nasıl davranacağım bilmiyorum.

sen kullan soyadını canım bakma ona.:umursamaz:söyledikleri yanlış şeyler.çok saçmalamış

bende kesinlikle kullanacağım Allaha şükür ondanda hiç bi şey duymadım kullanma etme diye zaten 2 isim severim daha karizma gelmiştir bana bari soyadım iki tane olsunsüprizzzzz gerçi bu işin şakası ama şöle bişeyde var beni bu yaşa getiren canım babamdan ailemden yadigar o sayadı bana canım ailemle bağım o vazgeçmem geçemem:sinifsinif:

bende 2 soyadı kullanmayı düşünüyorum ama baktım çok uzun olucak vazgeçtim form doldurmaya kalksam bir yerde sığmayacak kaydirigubbakcemile3 sadece nişanlımın soyadını kullanıcam ama kendi soyadım kısa olsaydı kesin kullanırdım kendi soyadımıda

Slm kizlar..en her iki ismide kullanmayi coook isterdim..fakat bir sorun var :olmaz:
Iki soyadida kullanirsam Ismimde toplam 4 tane Ü harfi olacak :dance:
Bu bir rekor olur bence .. yani hic hos durmicak..aslinda ikisini kullanmak istiyorum ne yapsma bilmiyorum CADIARZU

Bence her modern kadın kendi soyadını da kullanmalı. Ama tabi çok uzun olduğu için kullanmayanlara bir şey diyemem, haklılık payı var. Ben ne olursa olsun, evleneceğim vakit kendi soyadımı da kullanacağım... aklinialirimsmile

bende yalnız eşimin soyadını kullanmayı düşünüyorum
brujuvalığa gerek yok ne fark ediyo.
Baba soyadını kullanmayınca babanın kızı olmuyor musun yine, ne saçmalık
aslında soyadı kavramı başlıbaşına saçmalık
yani evlendikten sonra değişmesi hele ki kütüğün kocanınkine giriyor olması da saçmalık.
İstanbul da doğmuş büyümüşüm babam istanbul lu eşim sinop hooop birden bire bende sinop lu oluyorm garip geliyor.
Yurtdışı ne kadar mantıklı halbuki
doğunca hem annenin soyadını hem babanın soyadını alıyorsun. Çift soy ismin oluyor ve evlenirken değişmiyor. Böyle bişeyler tam detayını bilmiyorum.

Bunu burjuvalık olarak değerlendirmenizi çirkin buldum. Biz nasıl sizin görüşlerinize saygı duyuyorsak, siz de bizimkilere duyacaksınız...

Back