• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi Soyadınızı Kullanacak mısınız?

benimkinin soyadaını ilk defada anlayan çok az birazda sölemesi zor
ama onunkini kullanacağım
ço uzun olur yoksa bi yere yazsam sığmaz vs...
zaten ben soyadımı devam ettirsem nolcak ki
çocuk oldu mu gene babanın soyadını alıyor

ben aslında 2 soyadımıda kullanmak isterim ama zor olur öylede ya çok uzun ne gerek var hem sevgilim de izin vermez mecbur onun soyadını kullanıcam :)

Nerden çıkarttın kadın erkek eşit tezini savunduğumu...Hukuksal eşitlik benim çift soyadı kullanmam için yeterli bir sebep zaten aynen dediğin gibi...
aidiyet nufus cüzdanında yazan basit bir kelimeyle alakalı değilse neden ozaman eşinizin soyadını almak size bu kadar ağır geliyor
demişsin anlamadın sanırım ben eşimin soyismini de taşıyorum. Fakat benim makalelerim var iş ilişkilerim var bu yüzden kendi soyadımı da kullanmak istedim...
fikrimi belirttim ama kimseyi suçlamadım diyorsun peki ben çift soyisim kullandığımı söylüyorum üzerine sen bunları söylüyorsun
"insanların çift soyadı kullanmasının genel nedeni egolarını tatmin etme çabasıdr ,karşındakini ezme içgüdüsü ya da ona galip geldiğini düşündürten bir histen başka bir şey değildir bana göre vs.." sence bu bana ve benim gibi çift soyadı kullananlara hakaret değil mi?
kadın -erkek arasındaki ilişkilerde sürekli kadınların ezilmişlik duygusuyla kendilerini savunma ve ön plana çıkarma duygularını anlamıyorum demişsin bende böyle bir duygu yok ama sen benim her kelimemden bunu çıkartmaya çalıştığına göre böyle bir derdin var...Belkide mutfakta fazla zaman harcıyorsun:)
Tabikide kime saygı duyup duymayacağını sana ben öğretmem ama bana saygı duymalısın...
Neden üstüne alındın demende ilginç neden acaba?
Acaba topici açan kim?
Acaba çift soyadı kullanıpta hakaretlerine maruz kalan kim?
Düşün bakalım neden acaba?

valla ne var bunda anlamadım
ısteyen ıstedgı soyadını kullanır ıkısınıde kullanır gayet normal
ben evlenırken öyle bir ildirimde bulunmadım yanı ıkısınıde kullanacagm diye ama
iş hayatımda hala eski soyadımı kullanıyorum alıskanlık
ıkı soyadını kullanmak bencede gayet normal bi durumdur

valla ne var bunda anlamadım
ısteyen ıstedgı soyadını kullanır ıkısınıde kullanır gayet normal
ben evlenırken öyle bir ildirimde bulunmadım yanı ıkısınıde kullanacagm diye ama
iş hayatımda hala eski soyadımı kullanıyorum alıskanlık
ıkı soyadını kullanmak bencede gayet normal bi durumdur

vereliniortak

Nerden çıkarttın kadın erkek eşit tezini savunduğumu...Hukuksal eşitlik benim çift soyadı kullanmam için yeterli bir sebep zaten aynen dediğin gibi...
aidiyet nufus cüzdanında yazan basit bir kelimeyle alakalı değilse neden ozaman eşinizin soyadını almak size bu kadar ağır geliyor
demişsin anlamadın sanırım ben eşimin soyismini de taşıyorum. Fakat benim makalelerim var iş ilişkilerim var bu yüzden kendi soyadımı da kullanmak istedim...
fikrimi belirttim ama kimseyi suçlamadım diyorsun peki ben çift soyisim kullandığımı söylüyorum üzerine sen bunları söylüyorsun
"insanların çift soyadı kullanmasının genel nedeni egolarını tatmin etme çabasıdr ,karşındakini ezme içgüdüsü ya da ona galip geldiğini düşündürten bir histen başka bir şey değildir bana göre vs.." sence bu bana ve benim gibi çift soyadı kullananlara hakaret değil mi?
kadın -erkek arasındaki ilişkilerde sürekli kadınların ezilmişlik duygusuyla kendilerini savunma ve ön plana çıkarma duygularını anlamıyorum demişsin bende böyle bir duygu yok ama sen benim her kelimemden bunu çıkartmaya çalıştığına göre böyle bir derdin var...Belkide mutfakta fazla zaman harcıyorsun:)
Tabikide kime saygı duyup duymayacağını sana ben öğretmem ama bana saygı duymalısın...
Neden üstüne alındın demende ilginç neden acaba?
Acaba topici açan kim?
Acaba çift soyadı kullanıpta hakaretlerine maruz kalan kim?
Düşün bakalım neden acaba?

sizin ne kullandığınız beni hiç alakadar etmiyor ,anlamayn sizsiniz ,bu konuyu açmanız ve çift soyadı kullanmanız yazdıklarımı üzerinize almanızı gerektirmez ,burda başka çift soyadı kullananlar da var neden onlar üzerlerine alınmıyor da siz alınıyorsunuz sebebi açık ve net...
mutfakta hiç zaman harcamam siz benden daha fazla harcıyorsunuzdur ona da eminim ,benim derdim yok olsa da sizi zaten alakadar etmez ,ben konuya genel açıdan bakarak kimseyi kişisel olarak sorgulamadan yaklaşıyorum ama siz olayı bana çevirmeye çalışıyorsunuz ..
keyfimin kahyası değilsiniz fikirlerimi istediğim şekilde ifade ederim kimseye de saygısızlık etmedim sadece siz üzerinize aldınız o da sizin sorununuz üzgünüm...

ayrıca benim size saygı duymamı bekliyorsanız önce kendiniz gibi düşünmeyenlere tahammül etmeyi öğrenin ozaman ancak saygıyla karşılanabilrsiniz

bende kısmetse çift soyisim kullanmayı düşünüyorum
herkesin kendine göre sebepleri wardır
en başta 24 yıllık bi alışkanlık wazgeçmem
ben değişmicem ben kalıcam adımla soyadımla sadece hayatıma eklenen biri olcak ve ismime bi ek
onun soyadını o şekilde görürüm
benim erkek kardeşim yok ve ben babamın soyadını taşımak istiyorum ölene kadar
bunda ne gibi bir eziklik duygusu vs olabilir acaba?

tansu çiller kadar olamadık bee kocasına soyadını wermiş hatın :olmaz:

sizin ne kullandığınız beni hiç alakadar etmiyor ,anlamayn sizsiniz ,bu konuyu açmanız ve çift soyadı kullanmanız yazdıklarımı üzerinize almanızı gerektirmez ,burda başka çift soyadı kullananlar da var neden onlar üzerlerine alınmıyor da siz alınıyorsunuz sebebi açık ve net...
mutfakta hiç zaman harcamam siz benden daha fazla harcıyorsunuzdur ona da eminim ,benim derdim yok olsa da sizi zaten alakadar etmez ,ben konuya genel açıdan bakarak kimseyi kişisel olarak sorgulamadan yaklaşıyorum ama siz olayı bana çevirmeye çalışıyorsunuz ..
keyfimin kahyası değilsiniz fikirlerimi istediğim şekilde ifade ederim kimseye de saygısızlık etmedim sadece siz üzerinize aldınız o da sizin sorununuz üzgünüm...

ayrıca benim size saygı duymamı bekliyorsanız önce kendiniz gibi düşünmeyenlere tahammül etmeyi öğrenin ozaman ancak saygıyla karşılanabilrsiniz

Kendim gibi düşünmeyenlere saygılıyım şu topici tam okusan anlarsın...sana neden tepki verdiğimi de gayet iyi anladın..
Mutfakta zaman geçirmeye gelince zamanım olsa inan geçirirdim ama maalesef yok sana böyle bir şey dememin sebebide nickin böyle düşündürdü...ısyan eder gördüm seniii

Son düzenleme:
keşke 2 isimli olmasaydımda babacığımın yadigarı ismide taşıyabilseydim...boshayallersmile
lakin şu durumda mümkün olmuyor çift isim çftt soyisim brezilya isimleri gibi oluyor...:roflol:

ben eziğim kompleksliyim
aynı zamanda buldumcuk oldum
kocayı bulunca geyşası oldum
kulu köpeği oldum
erimin erkeğimin soyadından başkasını zinhar kullanmam

uy yirim ben onu kurban olurum
değil soyadını gerekse adını bile kullanırım uy

buldumcuğum ben buldumcuk buldumcuk
bu sayede üzerimde elini hissediyorum her zaman ona karşı bi minnet duygum olacak

ez beni sevgilim ez ez ez
egolarını üzerimde tatmin et oh yeah

Son düzenleyen: Moderatör:
ben eziğim kompleksliyim
kulu köpeği oldum

bu sayede üzerimde elini hissediyorum her zaman ona karşı bi minnet duygum olacak

AY COK ezikk gördüm siziiiiiii:lepi:

esmy hanım siz ben ezik deiğilm diye çığırırken
ben ezikliğimi işte böylesine gözler önüne eller altına
ne bileyim işte
kapı eşiğine sererim

ben eziğim kompleksliyim
kulu köpeği oldum

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 aklinialirimsmile

ben çift soyismi kullanıyorum hatta kocamın soyismini almasam da olurdu
çünkü ben bir narsistim kendimi ve benim olan herşeyi ölesiye beğeniyorum
ayrıca kocamı ortada olan kendi soyismimle günde 3 posta ezikliyorum
unutmasın diye hatırlatıyorum an be an
tabii yaptığım bu eziyetler soyisimle sınırlı kalmıyor
arada kırbaçlıyorum
falakaya yatırıyorum
anlasın kim üstün kim ezik
ben ona değil o bana ait
onun olan herşey bana ait ve tüm hayatı
ee imzamda da söylemişim egonarsistik
kendimi seviyorum

ben çift soyismi kullanıyorum hatta kocamın soyismini almasam da olurdu
çünkü ben bir narsistim kendimi ve benim olan herşeyi ölesiye beğeniyorum
ayrıca kocamı ortada olan kendi soyismimle günde 3 posta ezikliyorum
unutmasın diye hatırlatıyorum an be an
tabii yaptığım bu eziyetler soyisimle sınırlı kalmıyor
arada kırbaçlıyorum
falakaya yatırıyorum
anlasın kim üstün kim ezik
ben ona değil o bana ait
onun olan herşey bana ait ve tüm hayatı
ee imzamda da söylemişim egonarsistik
kendimi seviyorum

yorumda son nokta bu olsa gerek kaydirigubbakcemile5

ama şu kırbaçlama fikri baya hoşuma gitti :jeyyar:

Ben hem kendi soyismimi hem eşimin soyismini kullanıyorum...
Başta eşime söylediğimde yok istersen ben senin soyadını alayım demişti yani bu hayır anlamına geliyordu :)
ama evlendikten sonra kimliğimi bir değiştirdim iki soyismim var. Eşim sağolsun :)

Back