• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi Soyadınızı Kullanacak mısınız?

bende iki soyisim kullanıyorum özellikle babamı kaybettiğim için kullanmak istedim, eşimi tabiki çok seviyorum onun soyadını kullanmaktanda gurur duyuyorum.

Ben ikisini de kullanıcam kendi soy ismimi çok beğeniyorum zemuszemus

Merhaba kızlar. size bir soru nikahtan sonra çift soyadı kullanmayı düşünüyor musunuz?
Nişanlınız nasıl bir tepki verdi ya da verebilir?
Açıkçası ben istiyorum. Hadi bakalım gelsin cevaplar ve yorumlar...

benim ablamların 2sindede kendi soyisimleride duruo ve bende düşünüorum...

ben eşimin soyadını kullanıyorum ikisini kullansam dedim hem uyumsuz oluo hemde çok uzun :)))) aşkımın soyadı da çok güzel zatenn. S.... T... :))))

kızlar ben eşimin soyismini aldımm...iki soyisim hele de uyumsuzsa gerek yok bence.eşimin soyisimi hiç hoşuma gitmiyor ama tek soyisimden yanayım...

nişanlımın soyadı hiç hoş değil.E beni de mesleğim gereğ kendi adım soyadımla çok kişi tanıdı..Haliyle kuvvetle muhtemel eşimin soyadını kullanmayacam..,
bence bayanlar bu konuda duygusal dawranmamalı..yani aidiyetin sembolünü soyadı değildir..daha gerçekçi düşünmekte fayda war..

insanların çift soyadı kullanmasının genel nedeni egolarını tatmin etme çabasıdr ,karşındakini ezme içgüdüsü ya da ona galip geldiğini düşündürten bir histen başka bir şey değildir bana göre ,bir insan eşini gerçekten seviyorsa onun soyadını almaktan ve taşımaktan onur ve gurur duyar evlenince bekarlıktaki gibi tek bir insan olarak mı var oluyoruz da kızlık soyadımızı kullanmak istiyoruz anlamış değilim evlilik bir bütünlük olduğuna göre seve seve eşimin soyadını taşıyorum ve bu bana aitlik duygusnu çok daha fazla yaşatıyor

hmm anlıyorum...
ozaman erkekler kendi egolarını tatmin etmek amacıyla karşısındakini ezme iç güdüsüyle eşine soyadını veriyor öyle mi yani???

tabi ki hayır dersin..

Bayan soyadını kullanmak isterse yok ezme gücü yok egosunu tatmin etme dersin erkek kullanmak isterse ooo gurur duyarım diyorsun...

sence bu bir çelişki değil mi?

evlilikteki bütünlük nüfus cüzdanında yazan bir kelimeyle artacak kadar yüzeysel mi?

Aitlik dediğin duygu bu kadar basit mi?

Ben eşinin soyadını taşıyan bayanlara saygı duyuyorum peki sen neden çift soyadı ya da sadece kendi soyadını taşıma özgürlüğünü kullanan bayanlara hakarete seviyesine varacak sözler sarfediyorsun?

Sence biz psikopatmıyız? Evleneyimde kendi soyadımla karşımdakini ezeyim düşüncesindemiyiz?

kendi adıma gerek duymam ama yapanlara da saygı duyarım bazı durumlarda kendi soyadını kullanmak da gerekebiliyor

ikisinide kullanmak istiyorum..ama nişanlımın soyadı 12 harf :kedi: benim soyadım 5 harf isim 5 harf yaz yaz bitmez..hele o günler gelsinde bi çözüm yolu buluruz gerçii :asigim:

arkadaşlar geçtiğimiz perşembe sabahı belgelerimizi teslim ettik ve nikah müdürlüğünden günümüzü aldık.Alırken aynı zamanda kızlık soyadımı kullanmak istediğimi belirtir belgeyi de doldurdum ve diğer belgelerimizin arasına koydular.Ancak çift soyadı kullanmak istememin nedeni egolarımı tatmin etme çabası ya da karşımdakini ezme içgüdüsü ya da ona galip geldiğimi düşündürten bir his değildi bu sadece bir istek.
herkesin kendi fikri var ve bu fikre saygı duyuyoruz ancak bazı arkadaşlar bu saygı çerçevesini kaldırıyor sanki aradan.

aslında soyadımı seviyorum ama cıxx sadece kocamın soyadını kullanıcam nasipse:1rolleyes:

yok ya iki soyisim bana çok saçma geliyo evlendini soyadını değişir bütün bir aile çoluk çocuk hepsi bir soyadına sahip olur anneleri farklı babaları farklı hoş değil bence ben kocamınkini kullancam evlenince

Kullanmayi dusunmuyorum kulaga hos gelmedigi icin uzun oluyo benimki bayaga bi..Nisanlim da bosver dio..

hmm anlıyorum...
ozaman erkekler kendi egolarını tatmin etmek amacıyla karşısındakini ezme iç güdüsüyle eşine soyadını veriyor öyle mi yani???

tabi ki hayır dersin..

Bayan soyadını kullanmak isterse yok ezme gücü yok egosunu tatmin etme dersin erkek kullanmak isterse ooo gurur duyarım diyorsun...

sence bu bir çelişki değil mi?

evlilikteki bütünlük nüfus cüzdanında yazan bir kelimeyle artacak kadar yüzeysel mi?

Aitlik dediğin duygu bu kadar basit mi?

Ben eşinin soyadını taşıyan bayanlara saygı duyuyorum peki sen neden çift soyadı ya da sadece kendi soyadını taşıma özgürlüğünü kullanan bayanlara hakarete seviyesine varacak sözler sarfediyorsun?

Sence biz psikopatmıyız? Evleneyimde kendi soyadımla karşımdakini ezeyim düşüncesindemiyiz?

bir kere bana senli hitap edecek samimiyetimiz yok önce onu belirteyim ...

kadın -erkek arasındaki ilişkilerde sürekli kadınların ezilmişlik duygusuyla kendilerini savunma ve ön plana çıkarma duygularını anlamıyorum aynı yukarıda sizin yaptığınız gibi ..olaylara daha derin yönden bakan biriyim ben ,olayı çok derine indirirsek kadın ve erkeğin yaratılışını irdelememiz gerekirki bu burda tartışılacak bir mevzu değil , kadın duygusal bir varlıktr o yüzden aidiyetlik duygusunu daha fazla yaşar bu demek değildirki erkek de aidiyet duygusunu yaşamıyor tabiki yaşıyor ama kadın ve erkeğin olayları yaşayışları farklıdır ,eşit de değildirler ayrıca ,hukuksal anlamda eşit olabilirler ama yaratılış olarak farklı oldukları için her mevzuda kadınların erkeklerle kendilerini aynı düzeyde görmeye çalışmasını anlamıyorum .. kadının da erkeğin yaratılış itibari ile avantaj ve dezavantajları vardır ,olaya bu açıdan bakmak gerekir yoksa herşeyde eşitlik safsatasını ortaya koyup da bundan nemalanmaya çalışmak gerçekçi bir yaklaşım olmaz ...

aidiyet nufus cüzdanında yazan basit bir kelimeyle alakalı değilse neden ozaman eşinizin soyadını almak size bu kadar ağır geliyor ,madem bu kadar basitse yaparsınız olur biter ,nedir peki eşinizin soyadını kullanmama sebebiniz bilelim de ona göre konuşalım ozaman ..ayrıca ben burda genel itibari ile fikirlerimi belirtmişim ,kişisel olarak da kimseyi suçalmış hakaret etmiş değilim ,sizinle aynı fikre sahip olmak zorunda da değilim ,düşüncelerime çizgi çekme hakkını size kim veriyor ,bir insanı kişisel olarak hedef göstermedikten sonra istediğim düşünceyi ifade edebilir ...tabi eğer burası özgür bir platform ise ...
kime saygı duyup kime saygı duymayacağımı bana öğretecek hadde sahip de değilsiniz ayrıca ...

ha bir de son olarak neden bu kadar üzerinize alındınız anlamadım ..sanırım yarası olan gocunur durumu var ...yorumsuz ....

Son düzenleme:
kocişimin soy ismini taşımak istiyorum onun soyunu bol bol çocuk doğurup devam ettirmek istiyorum kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 aklinialirimsmile

Back