• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi Soyadınızı Kullanacak mısınız?

ben de evlenince sadece kocamın soyadını kullanmayı planlıyorum. çünkü onunki 11 harf, bir de benimkini eklersem yaz yaz bitmez kaydirigubbakcemile3

bir de ilerde çocuğum banka başvurusu yapar, anne bekarlık soyadını sorarlar, herkes bilmesin :1ninca: kaydirigubbakcemile3

ben soyadımı da kullanırsam iki ismim varmış gibi olcak bir sürü karışıklık ıvır zıvır yok sebep aramalar bilmem ne onunkini kullanırım az ve öz iyidir:)

ben kocamın soyadını büyük bir zevkle kullanıyorum walla:)kendi soyadımı kullanmak aklımın ucundan bile geçmedi:)

bende nüfus cüzdanımı değiştirdim geçen hafta kocamın soyadını aldım başlarda biraz garip geliyor ama alışıcaz heralde :)

ben çift soyadı kullanıyorum.ama bana kalsan tek kendiminkini kullanırdım.insanın kendi ailesiyle soyadının farklı olması saçma adı üstünde SOY ADI yani hangi soydan geldiğimiz insanın soyuda değişmeyeceğine göre eşimizinkini kullanmak saçma ve ailemizi inkar etmek demek bence.şu kütük meseleside saçma kanunlar şu kendi kütüğümüzü kullanmamıza izin verse ne iyi olur.zemuszemus

Doktor, avukat, yazar ya da akademisyen olsaydım kullanırdım. Daha önceden makalelerim ya da iş ilişkisinde bulunduğum insanlar olacağı için ama öyle bir ihiyaç duymuyorum. Nişanlımda bozulurdu zaten.

Doktor, avukat, yazar ya da akademisyen olsaydım kullanırdım. Daha önceden makalelerim ya da iş ilişkisinde bulunduğum insanlar olacağı için ama öyle bir ihiyaç duymuyorum. Nişanlımda bozulurdu zaten.

saydığın 4 meslek grubu içinde değilim ama makalelerim ve iş ilişkilerim olduğu için çok büyük kolaylık sağladı

bende nişanlıyken sormustum kullanıyımmı kendı soyadımıda dıye yok gerek yok dedı aklinialirimsmileıyı dedım şimdı esımınkını cok severek kullanıyorum zemuszemus

insanların çift soyadı kullanmasının genel nedeni egolarını tatmin etme çabasıdr ,karşındakini ezme içgüdüsü ya da ona galip geldiğini düşündürten bir histen başka bir şey değildir bana göre ,bir insan eşini gerçekten seviyorsa onun soyadını almaktan ve taşımaktan onur ve gurur duyar evlenince bekarlıktaki gibi tek bir insan olarak mı var oluyoruz da kızlık soyadımızı kullanmak istiyoruz anlamış değilim evlilik bir bütünlük olduğuna göre seve seve eşimin soyadını taşıyorum ve bu bana aitlik duygusnu çok daha fazla yaşatıyor

Back