- 22 Mart 2016
- 683
- 653
- 35
yook alınmıyorum ben sansasyonel bişey yazmadım zaten:) ama bence yanlış yaptığınız. mali konularda eşler beraber hareket etmeli bu okey. sizin kendi harcamanızdan kısıp limitinizi açık tuttuğunuz parayı eşiniz tutup da gereksiz yere saçsaydı, yemeklerde alışverişlerde harcasaydı haklısınız kızın. ama annesine harcama yapmış olduğu için bu denli triplere girmeniz herşeyden öte ayıp. sizin planlarınız suya düşmüş olabilir ama olgunlukla karşılamalısınız. şahsen anneme aldığım bişey için hiç paramız kalmasa da eşim bana böyle bi trip atsa çok üzülürdüm.
Olan olmuş artık büyütme bence canım , kv maaşı filan yok mu ? Tek mi yaşıyo sizden başka yardım edeni yok mu ?
limit zaten mecbur yükseltilecek misafirler için ben ekstra kendi kart limitimi yükseltip annemin faturalarını ödemek istiyorum sırf hesapta olmayan bir harcamanın nasıl hissettirdiğini anlasın diye.
tekrar söylüyorum ki annesine yaptığı alışveriş değil beni sinirlendiren aynı harcamayı başka şekilde de yapsa yine bozulurdum.
asıl takıldığım şey bunu konuşmaya çalışsam heh annem var ya işin içinde sırf o yüzdne bu tepkileri veriyorsun deyip üste çıkmaya çalışacak.
Eşinin kalan maaşı ,dükkan kirası var ooooo tek başına gecinebilir bence boşuna veriyorsunuz . Ben olsam asla vermem ya . Asgari ücretle gecinen cocuklu aileler var ya kv napıyo bu kadar parayı brnce gecinebilir . Ama size güveniyor . Ohhhh kebap ya . Bundan sonra vermeyin bence
bence saygısızca davranıyorsun. dingonun ahırı filan.eşinin annesine bakış açın yanlış. madem onun tavırlarını beğenmiyorsun senin ondan daha olgun olmanı bekliyorum ama ne yazık ki o olgunluğu göremiyorum sende. ayrıca uzattığın mevzu bu kadar uzatılmayı haketmiyo bence:)işte bende diyorum ki eğer bunu normal zamanda yapsam evet çok ayıp ama zaten sürekli alıyoruz, banada şuan eşimin yaptığı ayıp geliyor.
hani benim gözümde bu olay ya senin ailen kim ki benim annemin yanında der gibi.
gereksiz ve çok çok zamansız bir harcamaydı. eğer onun ailesi uzakta olsa ve gelecek olsa ben yine aynı şeyi yapardım aynı şeyi düşünürdüm birde şu var kv misafir vs değil benim evi eskiden beri dingonun ahırı sanıyordu zar zor elini eteğini çektirdim bütün yaşananlara rağmen çok seviyorum ve kötü biri olmadıgını biliyorum bunca şeye rağmen eşim kızın ailesi gelecek bununla bişiler yapacaktır demeliydi.
dün gece 1 gram uyku girmedi gözüme doktor yumurtan çatladı dediği halde ilişki bile olmadı aramızda.
sinirden başım çatlıyor hiç bişey yapamıyorum bari yazayım dedim.
haftasonu ailem gelecek ilk kez bu kadar kalabalık gelecekler aralarında evime ilk gelenler de var. bu yüzden bu ay ki harcamalarımızı en aza indirmiştik ki misafirler geldiğinde bi pikniğe götürürüz dışarı çıkartırız diye kredi kartını harcamadık hiç hatta 2-3 aydır almak istediğim bir ayakkabıyı sırf bu yüzden bi sonraki aya erteledim misafir geldiğinde kartta yer olsun cebimizde para olsun diye.
dün de eve kahvaltılık alayım diye iş çıkışı markette gittik. kayınvalidem de herşeyim bitti madem arabayla gidiyorsunuz bende geleyim dedi. geldi herkes alışverişini yaptı kasaya bir geldik eşim anne bırak onları da biz ödicez dedi benimde kulağıma eğilip 50-60 bişey tutuyor zaten bişi olmaz dedi bende hiç sepetine bakmadım bile ne almış diye o alışveriş tam 350 lira tuttu. bizimkiyle beraber zaten kartımda 400 lira vardı.
benim surat 5 karış oldu kv hemen anladı eşime al şu 100 lirayı bak ölümü gör ben daha maaşımı yeni aldım gerek yok falan dedi ama eşim hayır anne zaten ne zamandır sana bişey alamadık falan dedi.
arabaya bindik eşime hala para vermeye çalışıyor bak çok tuttu benimkiler zaten 200 lira bari 100ünü al diyor yok eşim almıyor. neyse indik eve madem öyle size dışardan yemek söyleyeyim dedi eşimde söyle o zaman dedi neyse yemek falan yedik kv kendi evine gitti ama anladı bende sıkıntı olduğunu.
eşim geldi ne oldu kadının aldıkları 60 lira bişey tuttu ne bu surat dedi. hiç bişey söylemedim mutfağı topladım yattım. yanıma geldi bak fiş orada hesapladım 100 lira anca tutmuş dedi ama yalan söylüyor çünkü mutfağı toplarken ben hesapladım 200den fazla çünkü benim aldığım hiç bişey yok eşimin sigarasını çıkarırısak 70-80 anca olur.baktım sesini yükseltmeye başladı kırk yılın başında anneme bişey alıyorum senin suraını çekiyorum bilmem ne hiç cevap vermedim geldi yattı sonra yanaştı kendimi kötü hissediyorum istemiyorum uykum var dedim yattım uyudum.
sabah kalktık iyi miyiz dedi yine cevap vermedim ne oldu bi söyle diyor ama adı gibi biliyor ne olduğunu o fişe baktığında anladı zaten ben biliyorum.
işe gelene kadar yarım saat 40 dk hiç konuşmadım sürekli neyin var anlatmıcakmısın diyor yok bişey diyorum hep. en son arabadan inerken tekrar sordu yine bişey demedim.
eşimle annesi konusunda ne zaman tartışsak hep üste çıkıyor üstelik bu sefer kesinlikle kayınvalidemin suçu yok. çünkü bir kere bile öyle bir niyetle market alışverişine çıkmadı eşimin ödeyeceğini bilse eminimki öyle bir alışverişte yapmazdı. eşime söylesem böyle böyle fişe baktım o kadar değil diye olay çıkacak diyorum ya ne zaman böyle içinde annesi olan her hangi bi konu geçse sürekli o bana babamın emaneti bilmem ne diye konuşuyor.
annesine aldığımız şeyler normalde bizi zorlamaz her ay 200 lira versek bizi sarsmaz bu ay kredi kartlarını limitleni en aza düşürdük az harcama yapalım diye diyorum ya ayakkabı bile almadım kendime misafir geldiğinde para kalsın diye şimdi onun böyle yapması acayip sinirimi bozdu.
ve adım gibi eminim ki ben böyle bir tartışmaya girsem yine çok büyük kavga etcez başka şekilde anlamasını sağlamam lazım aklıma da sadece kredi kartı limitini yükseltip annemin faturalarını ödemek geliyor sadece.
ben normalde kv ye alışveriş yaparken hep bişeyler alırım bakın olay yanlış anlaşılmasın kaldı ki eşimle daha önce bu tarz bi plan yapmamış olsak ben yine bişey demezdim herşeyden önce kadın dul ve eşim onun oğlu bizim de maaşlarımız iyi çok şükür. ayrıca avm de gezerken ayakkabıyı gördük eşimde bir sonraki ay alırız söz bu ay çok harcadık para kalmadı dedi şimdi bu yaptığıda ayayip ağrıma gitti. konuşsam da eminim daha beter olcaz ve haftasonu misafirlerimi berbat bi şekilde karşılayacağım.
adam annesi söz konusu olduğunda asla anlamak istemiyor resmen fişe bakıp yalan söyledi bana ben hayır bende hesapladım desem anneme aldığımız şeyler sana batıyor diyecek eşimi gerçekten çok seviyorum ama bu hareketlerinden dolayı aşırı soğudum diyorum Allahın işareti oldu heralde dün gece bana bu adamdan çocuk yapma diyor.
daha yeni maaşını aldı hani ay sonu olsa yada bizim bi planımız olmasa inanın dert etmem ama şimdi ben kendimi mal gibi hissediyorum. kendi isteklerimden kısıp annesine vermiş gibi hissediyorum. keşke o ayakkabıyı alsaydım da kartta yer kalmasaydı diye geçiriyorum içimden.
işte bende diyorum ki eğer bunu normal zamanda yapsam evet çok ayıp ama zaten sürekli alıyoruz, banada şuan eşimin yaptığı ayıp geliyor.
hani benim gözümde bu olay ya senin ailen kim ki benim annemin yanında der gibi.
gereksiz ve çok çok zamansız bir harcamaydı. eğer onun ailesi uzakta olsa ve gelecek olsa ben yine aynı şeyi yapardım aynı şeyi düşünürdüm birde şu var kv misafir vs değil benim evi eskiden beri dingonun ahırı sanıyordu zar zor elini eteğini çektirdim bütün yaşananlara rağmen çok seviyorum ve kötü biri olmadıgını biliyorum bunca şeye rağmen eşim kızın ailesi gelecek bununla bişiler yapacaktır demeliydi.
çok güzel yazmışssın canım başka bişeye harcansa bu kadr trip atılmaz ama kv yapıldı ya harcama batar amann allaah kızın annesine yapılsaydı oda o kdr sorn olmazdı ya anlamıorm hem maaşım iyi derler hem bole konuşurlar nedir yanii ödediyse kv ne bilsin aralarındaki muhabbeti oğlu almadıysa verdiği parayı ki almasında zaten oğlunun sorunuKimilerin yorumlarını ağzım açık şekilde okudum gerçekten çok şaşırdım yok bilerek yapmıştır yok çok vermek isteseydi kızın çantasına atardı me kadar fesat düşünceli insanlar var allahım uzak tutsun böylelerinden .KAyınvalide doğurdu büyüttü çocuklarını mantardan bitmediler nedir bu kayınvalidelere bu kadar kininiz .kimileri yaşamıştır illaki sorunlar ,sıkıntılar ama oğlunun anası ya .Düşmana yapılmaz konuşulmaz böylesi .Ne büyük zorluklarla büyütmüştür yazık gerçekten .Annesinin market alışverişini Ödemiş ne olmuş her zaman için planlanan herşey uyacak diye bir şey yok.olmuyor yani.Eşiniz başka türlü harcamalarda yapabilirdi bırakın annesinin alışverişini yapsın mühim değil .
çok güzel yazmışssın canım başka bişeye harcansa bu kadr trip atılmaz ama kv yapıldı ya harcama batar amann allaah kızın annesine yapılsaydı oda o kdr sorn olmazdı ya anlamıorm hem maaşım iyi derler hem bole konuşurlar nedir yanii ödediyse kv ne bilsin aralarındaki muhabbeti oğlu almadıysa verdiği parayı ki almasında zaten oğlunun sorunu
aynen oyle aile bu ya başka ötesi yokk bide fişekleyenler oluyo anlamıyorum yaa benim cebimde beş kuruş yokken annemin dolabı boş diye kartımdan eksilere düşene kadar alış verişini yapar evine götürürüm keza kv mede aynı şekilde onlar bizim ailemiz birlik olmayı bi öğrenemediler hep senin ailen benim ailem yok öle bi dünya ya biz olmayı öğrenmek lazım oğlu annesine anne bu ay sıkıştm 200 tl ver dese kadın zaten verir para muhabbetleri migdemi bulandıran konular .. kötü bi kv olsa hadi anlıcam ama buna pessAile benim için çok çok çok önemli önceliğim aile benim ailemiz olmasa biz olmadık ailelerimizin dualarını alalım onlar bizi ayakta tutarlar .konu sahibinin ailesi yılda bir kere geliyormuş o yüzden de iyi karşılamak istedi haklı olarak ama kaynanasına surat asması çok yanlış kadın söylemiş zaten birde yemek ısmarlamış bu durumu telafi etmek için ben çok üzüldüm açıkcası kaynanasına kadın Nasıl rahatsız olmuştur bu durumdan ki zaten durumu düzeltmeye çalışmış bilmiyorum bende kimi Zaman çok gaddar olabiliyorum ama konu aile olunca kesinlikle o duygulardan eser kalmıyor bende.aynen kayınvalidesinin bilmediği kesin bilmiş olsa oğlum ben kendim alırım eşinin ailesi gelecek derdi ama kimileri yok öyle söylemezdi demiş kadın eğer ki söylememiş olsaydı gelini sırf surat astı bozuldu diye yemek ısrarlıyım demezdi gelinini umursamazdı bile param cebimde kalırdı derdi lütfen iyice tartıp düşünüp empati kurarak yorum yapın konu sahibini daha çok dolduruşa getirmeyin