kendi isteklerinden ödün verip sonunda pişman olmak

işte bende diyorum ki eğer bunu normal zamanda yapsam evet çok ayıp ama zaten sürekli alıyoruz, banada şuan eşimin yaptığı ayıp geliyor.
hani benim gözümde bu olay ya senin ailen kim ki benim annemin yanında der gibi.
gereksiz ve çok çok zamansız bir harcamaydı. eğer onun ailesi uzakta olsa ve gelecek olsa ben yine aynı şeyi yapardım aynı şeyi düşünürdüm birde şu var kv misafir vs değil benim evi eskiden beri dingonun ahırı sanıyordu zar zor elini eteğini çektirdim bütün yaşananlara rağmen çok seviyorum ve kötü biri olmadıgını biliyorum bunca şeye rağmen eşim kızın ailesi gelecek bununla bişiler yapacaktır demeliydi.

Olan olmuş artık büyütme bence canım , kv maaşı filan yok mu ? Tek mi yaşıyo sizden başka yardım edeni yok mu ?

eşinden kalan maaşı var birde dükkanı var oranın kirası var zaten yetiyor ona bizde fatura vs ödüyoruz geçinip gidiyor benden çok bakıyor kendine valla ben kaş bıyığımı kaç aydır evde hallediyorum onun maşallahı var.

işte diyorum ya ben boşuna kısıyorum ben kıstıkça başkası yiyor madem bende bundan sonra hiç umursamıcam.

Eşinin kalan maaşı ,dükkan kirası var ooooo tek başına gecinebilir bence boşuna veriyorsunuz . Ben olsam asla vermem ya . Asgari ücretle gecinen cocuklu aileler var ya kv napıyo bu kadar parayı brnce gecinebilir . Ama size güveniyor . Ohhhh kebap ya . Bundan sonra vermeyin bence

şimdi umarım kendimi ifade edebilirim..
eşinin annem işin içinde olduğu için bu tepkiyi veriyorsun demesi nasıl yanlışsa senin de annesi yanında böyle surat asman tepki vermen yanlış. yani bence ikinizin davranışı da yanlış. hiç suçu olmayan kadını da mahcup etmişsin.
limit zaten yükseltilecekse, maaşlarınız da iyi ise (senin anlattıklarından ilerliyorum) 200tl.lik fazla bir harcama bu kadar tepkiyi doğurmamalıydı. tamam iki dakka surat yapardın geçerdi de senin tepkin fazla.
bir de eski konularını biliorm çocuk için çaba sarf ediyorsun gereksiz mevzudan konuyu uzatıp fırsatını tepiyorsun.
bence senin biraz psikolojini düzeltmen lazım çünkü bu tepki normal değil.

ayrıca allah aşkına çocuk gibi ben de annemin faturalarını ödeyim de gör ne demektir?? gerçekten saçma. sırf ders vercem die birbirinizin kesesine sokmayın..

Yahu yazık günahtır, oğlu annesine almak istemiş ödemiş. Yaşlı insanlara yapmayın böyle, üzmeyin. Siz her zaman para kazanırsınız ama o kadının yüzü şu yaştan sonra kaç kere gülecek ki. 3 kere aldık 5 kere aldık, hep öderiz az öderiz hesabı yapmayın. Tamam misafir gelecek belki sıkışacaksınız. Ama kocan da eşek değil telafi edip bişeyler yapar bu kadar takma.

geçiniyor zaten ama biz yinede arada bir yemek yapıyor vs diye veriyoruz alışveriş yaparken ihtiyaclarını alıyoruz ihtiyacı olmasa bile alırız önemli olan bu değil bizde parayı mezara götürmicez benim kızdığım eşimin düşüncesizliği ee birde her zaman para denkleşmiyor daha yeni düzelttik durumumuzu hemen ilk fırsatta böyle bişey yapması ayıp yani.

bence saygısızca davranıyorsun. dingonun ahırı filan.eşinin annesine bakış açın yanlış. madem onun tavırlarını beğenmiyorsun senin ondan daha olgun olmanı bekliyorum ama ne yazık ki o olgunluğu göremiyorum sende. ayrıca uzattığın mevzu bu kadar uzatılmayı haketmiyo bence:)
hı bide şu var, herkes annesini sever. sen şimdi eşine trip attın da nooldu. eşine dersini mi verdin yani? evinize 6000 lira para giriyor. 200 tl yi devletin bütçe açığı gibi tartışıyosun. yetmiyorsa aç bi eksi hesap yetiremediğin 300 ü 500 ü takviye edersin. ama bi insana sebebi noolursa olsun annene 200 lira harcadın demek senin değerini düşürür. bu benim fikrim tabi. eşinin annesini kendine rakip seçip didişmeye devam etmek de olabiliyor bazı kadınların tercihi. ne gerek var böyle şeylere hiç anlamıyorum.

Kv ihtiyacı yokmuş . Bence yapmayın derim . Ben ihtiyacı olmayan birine yardım etmem acıkcası ihtiyacı varsa , yardıma muhtacsa orası ayrı kesinlikle uygunsam yaparım . Ama bu durumda yapmam yani siz yine yapıyorsunuz eşinizi haksız buldum . Konuşun bir daha böyle yapmasın . Sakince ama surat yapmakla bişeyi halledemezsiniz .

Bu konunda bu defa seni haksız buldum. Ciddi abartmışsın, surat yapmayı bırak bence hemen. Kv anlamış üstelik ve çok ayıp olmuş. Evet eşin biraz kafasına göre davranmış ama o onun annesi o an öyle yapmak istemiş ve bu tolere edilebilir. Atıyorum misafirlerinizi ağırlarken bütçeniz yetmedi çıkar kv alırsınız geri çevirmez bence. Ki böyle bi durumada gerek kalmıcağını anladım yazdıklarınızdan.

böle şeylerde trip atıcaksan bile evinde annesi yokken yap annesinin yanında yapınca adam senden soğur yahu bide çok ayıp kv üzülmüştür siz bi ailesiniz yarın bigün siz dara düşseniz eminim o yardımcı olur.. annesi yanındayken o an para ödetmek istemedi belki bizde öleyiz çünkü sen böle yaparsan oda ailen gelince aynısını sana yaparr ki kadıncagız da rahatsız olmuş illa kv dememiş ki oğlum benimkileri de kasadan gecir al diye :/ maddi gücünüzde iyimiş dediğinize göre 200 300 gider rabbim fazlasını verir ailenide en güzel şekilde agırlarsın 200 300 neyse artık gitti diye ailen aç kalmaz veya kötü agırlanmaz eksik bişeyinde olmaz ağırlanıyo illaki lütfen sinirlerinize hakim olun bence eşiniz o an anlık davranmış düşünememiş yada bu kadar haksızlık edip kinlenmeyin ..

tamam da gelecek olanlar senin misafirinmis ki zaten neyin tribini yapiyorsun adama annesinin alisverisini odedi diye. Ayrica su kadina para hesap odetilmez sacmaliginida bir atalim uzerimizden kv nin maasi varsa herkes kendi odesin yada kv parayi uzattiginda alinsin yani. Simdi kadindan parayi almadiniz ama disaridan uc kisilik yemek soylediniz ben bu senaryoda ekonomik olarak karda olan tek tarafi lokantaci olarak goruyorum.
Ayrica hem maaslarimiz iyi diyorsun hem iki kredi kartindan yer acmaktan bahsediyorsun, hem gelecek olan misafire 2 ay oncede hazirlik yapiyorsun. Ortada cok buyuk tezatliklar var.
Kendi maasini kazaniyorsa alacagin ayakki icin kocandan izin alma madem, ama kendi maasini kazanan iki yetiskin gibi de evinizin ekonomisini bilin canim. Kocanin sana simdi almayalim bir dahaki aya alalim bu ay cok harcadik dedirtiyorsa orta ciddi bir sorun var ya kazandiginizdan fazlasini harciyorsunuz yada para yonetmeyi bilmiyorsunuz demektir.
Cunku o ayakkabiyi almak isterken seninde evin ekonomisinden haberin oluyor olmasi lazim.

Çok abartmışsınız. Bende annemle alışverişe gitsem cebimde az paramda olsa sıkışacağımı bilsemde ona asla para ödetmem. Bu kayınvalidem içinde geçerli. Üstelik sizin kayınvalideniz iyi biriymiş parayı vermeye çalışmış almayınca yemek ısmarlamış.

Yani ne biliim ilginç geldi bana konunuz bende anneyim çocuğum büyüse para kazansa alışverişe gitsek birlikte ve ben aldıklarımı kendi paramla ödesem.. Bir an gözümde canlandırdım ve bu manzara hiç hoşuma gitmedi.

Demeliydi diyorsunuz ama kayınvalideniz eşiniz ile aranızda planlanan konuşulan herşeyi biliyor mu ?

Kimilerin yorumlarını ağzım açık şekilde okudum gerçekten çok şaşırdım yok bilerek yapmıştır yok çok vermek isteseydi kızın çantasına atardı me kadar fesat düşünceli insanlar var allahım uzak tutsun böylelerinden .KAyınvalide doğurdu büyüttü çocuklarını mantardan bitmediler nedir bu kayınvalidelere bu kadar kininiz .kimileri yaşamıştır illaki sorunlar ,sıkıntılar ama oğlunun anası ya .Düşmana yapılmaz konuşulmaz böylesi .Ne büyük zorluklarla büyütmüştür yazık gerçekten .Annesinin market alışverişini Ödemiş ne olmuş her zaman için planlanan herşey uyacak diye bir şey yok.olmuyor yani.Eşiniz başka türlü harcamalarda yapabilirdi bırakın annesinin alışverişini yapsın mühim değil .

çok güzel yazmışssın canım başka bişeye harcansa bu kadr trip atılmaz ama kv yapıldı ya harcama batar amann allaah kızın annesine yapılsaydı oda o kdr sorn olmazdı ya anlamıorm hem maaşım iyi derler hem bole konuşurlar nedir yanii ödediyse kv ne bilsin aralarındaki muhabbeti oğlu almadıysa verdiği parayı ki almasında zaten oğlunun sorunu

Aile benim için çok çok çok önemli önceliğim aile benim ailemiz olmasa biz olmadık ailelerimizin dualarını alalım onlar bizi ayakta tutarlar .konu sahibinin ailesi yılda bir kere geliyormuş o yüzden de iyi karşılamak istedi haklı olarak ama kaynanasına surat asması çok yanlış kadın söylemiş zaten birde yemek ısmarlamış bu durumu telafi etmek için ben çok üzüldüm açıkcası kaynanasına kadın Nasıl rahatsız olmuştur bu durumdan ki zaten durumu düzeltmeye çalışmış bilmiyorum bende kimi Zaman çok gaddar olabiliyorum ama konu aile olunca kesinlikle o duygulardan eser kalmıyor bende.aynen kayınvalidesinin bilmediği kesin bilmiş olsa oğlum ben kendim alırım eşinin ailesi gelecek derdi ama kimileri yok öyle söylemezdi demiş kadın eğer ki söylememiş olsaydı gelini sırf surat astı bozuldu diye yemek ısrarlıyım demezdi gelinini umursamazdı bile param cebimde kalırdı derdi lütfen iyice tartıp düşünüp empati kurarak yorum yapın konu sahibini daha çok dolduruşa getirmeyin

Bir yandan iki mühendis bu kadar kendinizi sıkmayın demek istiyorum. Yani limitleri bu kadar aşağı çekmek neden? Ama bir yandan da benim önerilerimle daha sonra zor durumda kalmanızı istemem. Gene de gençsiniz bu kadar sıkmayın kendinizi.

aynen oyle aile bu ya başka ötesi yokk bide fişekleyenler oluyo anlamıyorum yaa benim cebimde beş kuruş yokken annemin dolabı boş diye kartımdan eksilere düşene kadar alış verişini yapar evine götürürüm keza kv mede aynı şekilde onlar bizim ailemiz birlik olmayı bi öğrenemediler hep senin ailen benim ailem yok öle bi dünya ya biz olmayı öğrenmek lazım oğlu annesine anne bu ay sıkıştm 200 tl ver dese kadın zaten verir para muhabbetleri migdemi bulandıran konular .. kötü bi kv olsa hadi anlıcam ama buna pess

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…