kendi isteklerinden ödün verip sonunda pişman olmak

Eşinin kalan maaşı ,dükkan kirası var ooooo tek başına gecinebilir bence boşuna veriyorsunuz . Ben olsam asla vermem ya . Asgari ücretle gecinen cocuklu aileler var ya kv napıyo bu kadar parayı brnce gecinebilir . Ama size güveniyor . Ohhhh kebap ya . Bundan sonra vermeyin bence

Ooo senin kv birikim yapıyordur üstüne. O size maket alışverişi yapıp getirse iyi olacak.

Bir anneye yapılan alışveriş için bu kadar surat asmak nedir?
Ayakkabıyı almadınız diye bunları yapmaya hakkınız yok..
Madem limit yükseltebilirsiniz bunu annenizin faturalarını ödemek yerine misafirleriniz için kullanın..
Eşinizin yerinde olsam ben de annemin alışverişini öderdim...
arkadaşa katılıyorum.

evet o da var biraz o duruma düştüğünü hissettim o da fişe bakıp bana eksik söylemesinden anladım.

valla tam emin değilim ama max 7-8 kişi oluruz zaten bir tek yenilecek alınır yani sanmıyorum 250yi geçsin dediğim gibi hadi olsun 350 üstüne 50 koymak ayrı 200 koymak ayrı.

bir çok kişi olayı sırf kv ye alışveriş yapamak için oldugunu sanıyor ama Allah biliyor alakası yok sırf o seviyor saçma sapan şeyler alırım ben ona hani bencil düşüncesiz çirkef değilim cimri hele hiç değilim.

gerçekten iyice sinirlerim bozuluyor burada böyle olayı çarpıtan insanları görünce.
bos ver canim biz seni anliyoruz seni anliyan arkadaslar yeter sana sikma canini bazi arkadaslar konuyu iyice okumuyor albuki cok güzel anlamisin

limit zaten mecbur yükseltilecek misafirler için ben ekstra kendi kart limitimi yükseltip annemin faturalarını ödemek istiyorum sırf hesapta olmayan bir harcamanın nasıl hissettirdiğini anlasın diye.
tekrar söylüyorum ki annesine yaptığı alışveriş değil beni sinirlendiren aynı harcamayı başka şekilde de yapsa yine bozulurdum.
asıl takıldığım şey bunu konuşmaya çalışsam heh annem var ya işin içinde sırf o yüzdne bu tepkileri veriyorsun deyip üste çıkmaya çalışacak.

tamam ama annesinin yanında surat yapmasaydınız keşke kadın çok kötü hissetmiş kendini..
benim eşim anneme aldığım bir şey için surat yapacak, hele ki annemin yanında, sonra da ben onun peşinde özür dileyeceğim öyle mi? evdeki durum tam tersi olurdu bizde, adam bir de o kadar peşinizde koşmuş.
zaten markete girilince beraber ayrı ödenmesi zor.. eşiniz de hesaplayamamış, olabilir... market alışverişi nihayetinde, lüks değil.. arada olur böyle şeyler..
piknik ve misafirleriniz, sizin aileniz için de neticede bütçe ayrılacakmış. o piknik iptal edilmiyor ki para yok diye.. ben sizi anlamaya çalışsam da, içinize sinmeyen bir para hesabı için surat yapmanızı doğru bulmadım.. ben böyle şeylerin ayıp olduğunu düşünürüm hep. insan içinden yapmalı bu hesapları, yüzüne yansıtmadan. çünkü kvniz de iyi birine benziyor, düşünceli bir kadın belli.. o o kadar para verirken oğlundan değil de sizden olur mu anne hiç gerek yok bu defa böyle olsun aşk olsun, demenizi beklemiş olabilir, demeyince de ödemek istemiş, ısrar etmiş, neden, sırf oğlunun evdeki huzuru bozulmasın diye. her anne böyle oğlunun evinin içindeki huzurunu düşünmüyor, kadın için gerçekten daha zor bir durum olmuş.. ne yalan söyleyeyim benim içim size değil kvye bir cız etti :KK43:
eşinizin kvye yaptığı bir masrafla ile ilgili bir sorununuz varsa, eve kadar yüz ifadenizi kontrol etmeliydiniz bence hiç değilse..

pembesu pembesu
farkinda misin hayatindaki butun kadin faktorleri ile bir cephe acmis haldesin.
babanin esine karsi... kayyum validene karsi... babanin esinin kizina karsi...
hatta cok sessizce olmasina ragmen, annene de karsi.

bunun altinda yatan temel acaba hani cok ozel oldugu icin yazmadigin anne ve babanin -annen kaynakli- bosanma sebebi olabilir mi?

Bir Alman atasozu vardir, der ki:

- Allah'in degirmeni gec ogutur ama iyi ogutur...

her kulturun farkli isimlerle andigi, bizim ise ilahi adalet dedigimiz bir kavram var.

Babanin esinin hamileligine -haklisin ya da degil, o ayri- turlu sebeplerle ofke kusarken, babanin bu yeni evladini ve babanin esinin kizini "babanin ailesi olarak" gormezken Hak'tan bir evlat niyaz ediyorsun... sence gelir mi?

Babanin yeni evlendigi ve hamile olan esini birakip, seninle "onlarsiz" gorusmesini bekleyecek kadar katiyken; esinin annesine yaptigi bir alisverisin kuruslarini "karisi" olarak sorgulayabilecegini iddia ediyorsun. sence o kuruslar sana nasip olur mu?

adil degilsin pembesu, sorunlari da hep bu vesile cekiyorsun uzerine.

bir kavgan, bir hirsin, bir incinmisligin var ki boylesin. boylesin ki daha da depresiyor an be an bu kavga, hirs, incinmislik ama hic unutma; kirdigin yerden kirilir, incittigin yerden incinirsin.

zaten bi kaç kez daha böyle oldu ama kv o zaman cips bisküvi vs almıstı tabiki bizden ayırmadık ödedik bu sefer kadın bildiğin ev alışverişi yaptı ve eşime ödetme gibi bir niyeti de asla yoktu eminim buna. dediğiniz gibi eşimde oğlu olarak kasada onu ayırmayı kendine yediremedi muhtemelen sonra böyle oldu işte. hani diyorum ya ay sonu olur parası olmaz zaten biz öderiz ama şimdi cebimizde 50 lira kaldı hadi bi kahve içmeye gidelim deseler hesabı nasıl ödicez.
bakın birde şu var biz annesine her zaman bişeyler alıyoruz küçük büyük benim ilk kez ailem geliyor ve cebimde para yok böyle bişey olamaz yani. evde bişeye ihtiyacım olsa babamdan mı isticem misafir geldiniz ama bizde para kalmadı mı dicem.

maaşını aldığında yada kartta daha fazla yer olduğunda olmus olsa bu olay Allah biliyor ki asla bozulmazdım ama şimdi çok kötü hissediyorum kendimi. hırsımdan da keşke ayakkabı alsaydım bari bu kadar sinirim bozulmazdı diyorum.
Maaşlarımız iyi demişsiniz hiç mi kenarda köşede paranız yok?? Anlayamadım ben sizi.. kendinizi o kadının yerine koyun nasıl da içerlemiştir o kadıncağız belki de ağız tadıyla yiyemeyecek bile aldıklarınızı.. evine gittiğinde ağlamıştır bile belki.. bi de dulmuş bi başına kusura bakmayın da aynı durumda siz de olsanız aynını yapardınız bende öyle yapardım şahsen.. siz ne kadar kabul etmek istemeseniz de azıcık da olsa kıskançlık olmuş içinizde farkında değilsiniz ama

pembesu pembesu

bunun altinda yatan temel acaba hani cok ozel oldugu icin yazmadigin anne ve babanin -annen kaynakli- bosanma sebebi olabilir mi?

her kulturun farkli isimlerle andigi, bizim ise ilahi adalet dedigimiz bir kavram var.

Babanin esinin hamileligine -haklisin ya da degil, o ayri- turlu sebeplerle ofke kusarken, babanin bu yeni evladini ve babanin esinin kizini "babanin ailesi olarak" gormezken Hak'tan bir evlat niyaz ediyorsun... sence gelir mi?

Babanin yeni evlendigi ve hamile olan esini birakip, seninle "onlarsiz" gorusmesini bekleyecek kadar katiyken; esinin annesine yaptigi bir alisverisin kuruslarini "karisi" olarak sorgulayabilecegini iddia ediyorsun. sence o kuruslar sana nasip olur mu?

bir kavgan, bir hirsin, bir incinmisligin var ki boylesin. boylesin ki daha da depresiyor an be an bu kavga, hirs, incinmislik ama hic unutma; kirdigin yerden kirilir, incittigin yerden incinirsin.
Harika tespitler :KK9::KK9::KK9:

bakın benim ailem ilk kez evime geliyor ve tabiki onlara bişeyler almak ağırlamak istiyorum.
eşimin annesine bizim bu ilk alışımız değil eşimi geçtim ben bile bişey alırken aa kv de bunu sever deyip alırım sizin kadar bende biliyorum verince eksilmediğini bozulduğum şey kırk yılın başında gelecek ailem için harcamam gereken paranın neden durduk yere bu alışverişe gittiği. farzediyorum banka limit arttırma talebini olumsuz sonuçladı ne yapcam o zaman ?
gelen misafirime ne yapabilcem ? annesi bi yere kaçmıyor ya zaten alıyoruz büyük alışverişi ödemek için bu haftayı mı buldu yani.
aynı şeyi ben yapmazdım anneme daha sonra alırdım ne alacaksam böyle bi durumda.
Böyle düşünmezsen eğer yani helal hoş olsun Allah başka yerden verir denk getirir bize desen sen bile şaşarsın nasıl denk geldiğine.. sen böyle düşündükçe ve dile getirdikçe daha büyük aksiliklerle karşılaşırsınız veya o para başka şekilde çıkar sizden.. adam karıya kıza kumara alkole yatırmamış.. şu konuyu okuyup da eşim keşke alkole kumara elin karılarına para yedireceğine annesine alışveriş yapsaydı diyenler olmuştur mutlaka.. kv zin hayır duası yeter

Maaşlarımız iyi demişsiniz hiç mi kenarda köşede paranız yok?? Anlayamadım ben sizi.. kendinizi o kadının yerine koyun nasıl da içerlemiştir o kadıncağız belki de ağız tadıyla yiyemeyecek bile aldıklarınızı.. evine gittiğinde ağlamıştır bile belki.. bi de dulmuş bi başına kusura bakmayın da aynı durumda siz de olsanız aynını yapardınız bende öyle yapardım şahsen.. siz ne kadar kabul etmek istemeseniz de azıcık da olsa kıskançlık olmuş içinizde farkında değilsiniz ama
bende ayni seyi dusundum kesin evde aglamistir.nasil zoruna gitmistir yazik ya .kayinvalideye cok uzuldum.

pembesu pembesu

ben böyle hatırlayamıyorum her zaman, diğer konularına da bakmıyorum genelde, ama sayende hatırladım şimdi bakarak bazı konuları.. tespitlerini ben de çok yerinde buldum gerçekten :KK9:
belki de bazen insanlar gerçekten dışarıdan tarafsız insanlardan fikir almak için değil de "iyi yapmışsın" diyenleri okuyup da rahatlamak için konu açıyor, bilemiyorum...

ben böyle hatırlayamıyorum her zaman, diğer konularına da bakmıyorum genelde, ama sayende hatırladım şimdi bakarak bazı konuları.. tespitlerini ben de çok yerinde buldum gerçekten :KK9:
belki de bazen insanlar gerçekten dışarıdan tarafsız insanlardan fikir almak için değil de "iyi yapmışsın" diyenleri okuyup da rahatlamak için konu açıyor, bilemiyorum...
degerlendirmen icin tesekkur ederim zeytin. ben gercek rahatligin objektiflik olduguna inandigim icin konulari butun degerlendirmeye calisiyorum. tabii ki her konuyu-konu sahibini aklimda tutamiyorum. ama eger ki bir konuda cok uc bir his var ise eski acilan konulara da bakarak yorum yapiyorum.

degerlendirmen icin tesekkur ederim zeytin. ben gercek rahatligin objektiflik olduguna inandigim icin konulari butun degerlendirmeye calisiyorum. tabii ki her konuyu-konu sahibini aklimda tutamiyorum. ama eger ki bir konuda cok uc bir his var ise eski acilan konulara da bakarak yorum yapiyorum.
ben de arada bunu yapmalıyım, daha netleşiyor insanın kafasında, daha rahat yorumluyor kesinlikle :KK39:

Yanlış anlamayin ama benim eşimin issizken bile annesinin aldıklarını odemisligi vardır. Bunun için surat yapsam eşim benden direk sogur, nedeni ne olursa olsun... Kaldı ki o benim anneme bunun için surat yapsa sogumakla kalmam çok buyuturum olayı senin ailen geldiğinde kuruş odemeyeceksin ozaman filan derim. Cocuk duruken uc bes kurusluk seyi odemek anneye dusmez, annedir neticede, komsusu degil. Esinizin kıymetini bilin hala alttan aliyo

Cok abartmissin.annesiyle alisveriste jest yapmak istemis. O ayyakabiyi kendi aileniz geldiginde onlari piknige goturmek en iyi sekilde agirlamak icin otelediniz.
Ayda 200 veraek sarsmaz diyorsunuz ama oturup fisibhesaplamissiniz ve suratinizdannkv niz anlamis ayip olmus.
Sorun annesi degil diyosunuz ama hesapta olmayannharcama neymia gorsun diye kendi annenizim faturasini odemeyi dusunuyosunuz kv degil.
Demmeki aorun kv ye harcanan para.
Kendinizide esinizide yipratmayin bence

gerçekleri duymak hoşunuza gitmiyor, önceki konularınız da size hak verdiklerinde miğdenize oturan yumru gidip kelebekler gelmişti? yani burada her zaman doğru neyse o söyleniyor ama siz sinir oldum diye yakınıyorsunuz halbu ki önceki konu da mutluydunuz ve bu konuyu da o nedenle açtınız ''hak verenler'' çıkar diye, ama sizin cidden bazı duygu durumlarınızda ciddi sıkıntılar olduğunu düşünüyorum bence kv çok iyi bir insan cidden bana gelinim bu şekilde davranacak bende gönlünü almak için uğraşıcam yemeğe götürcem kusura bakma ama çok bekler yani büyük konuşmayaym, geleceğin kaynana adayıyım oğlum var bir evlat kolay yetişmiyor ,büyümüyor maaşı da olabilir,zenginde olabilir elbette evladı kasada annesinden para alacak değil ,çok sıkışırsa gider annesine sıkıştım der o da eminim elinde olanının fazlasını yapar, bi annenin görevi hiç bir zaman bitmiyor ve destekte olur bu da çözülür, benim kv yanımda oğluma bakmak için yanımda, emekli maaşı var çektirmiyoruz biz veriyoruz,bi şey oluyor vermek istiyor almıyoruz acil memlekete gidecek oldu mesela ki ciddi ciddi sıkıntıdaydık ne yaptık ettik aldık baya yüksek fiyattan biletini vermek istedi eşim almadı ,alacak oldu ben alma dedim ve yine derim ,benimde annem var evladım var kağıt parçası altı üstü, ayrıca bu ay düşersin eksiye sonra ki zaman toparlarsın ne olacak bu kadar basit bir olay için bu kadar büyütmek o kadar gereksiz ki, sizde ben her ay alıyorum zaten diyorsunuz olabilir ama orada bir evlat annesinden para istemek istememesi gayet normal bir davranış onun hesabını muhasebesini o an yapamaz zaten eşiniz orada, keza bu ara anca toparladık kartları şimdi gelmesin ailen sonra gelsin şimdi pikniğin zamanı mı diyebilirde eşin...

oğlum oldu ciddi maddi sıkıntılar yaşadık çalışamadım vs vs ama borç yaptık yine de annemlere bi şey yansıtmadık cunku benım annemınde eşimin annesininde eşi yok ikisininde vefat etti ama ben bu şekilde davrandığım için eşim aile karşı cebinde son parası olsun verir, saygıda kusur etmez, bi şey istesin yapar, koşar bunlar böyledir ve bu tarz davranışlarınız ciddi anlamda evliliğinizi zedeler, ben babamı kaybettim ve kaybın ne olduğunu çok iyi biliyorum ölümün ne olduğunu yani bu dünyada ölüm var ,onlarda yaşlı ne olursa olsun emekleri var olsun diyorum her seferinde, kendimden ödün mü veriyorum hayır ödün vermek değil bu ahde vefa bu bana göre, benim yiyemediğimi 'ailem' yiyorsa yesin onun annesi benimde annem kendi anneme yapmışım gibi oluyor ki çokta mükemmel bir kayınvalidem yok inan ama ben onun yaşında onun yaşadıklarını yaşamadım ve benim eşimi büyütmüş bana eş olmuş cocugumun babası olmuş, iyi ki de var eşime sevgim oldukca anneme sevgimde olacak, saygımda olacak ben kayınvalidenize cidden üzülüyorum...

Herkes hesabını bilsin ne annene ne kv dene alışveriş yapmak zorunda değilsin yada fatura ödemek.Herkesin kesesi ayrı bütçesi ayrı.kv deniz kendi odeyebilirdi hesabı niye odemesin oğlu diye ödemek zorunda mi.o zaman sizde annenizin faturalarını ödeyin sonuçta kız anneleri de anne dimi.
Haklısınız ama mevzuyu uzatmanın bence ve çok istediğiniz birşeyi mutlaka alın boşverin alın gitsin okadar tutumlu olmaya gelmiyor bu hayatta.birileri alışıyor sizin tutumlu olmanıza olmayın zaten çalışıyorsanız ne güzel eşinizin görevi eve bakmak sizde paranızı harcayin gönlünüzce ara sıra .eşiniz rahat suzde için vermeyin ne kendinizden ne istekleriniz den.koca eline bakmıyor çalışıyor sun çok güzel gerisini boşver sallama bile...

pembesu pembesu

geçen yıl kısa bir süre doktora gittim sırf bu içimdeki hislerden kurtulmak için ne yazıkki tespitlerinizin bir kısmını doktorda söyledi bana.
küçüklükten yaşanmışlıklarından kalan bi yer var orasını tamir edemiyoruz demişti.
sonra bıraktım bir daha gitmedim. ama teşekkür ederim gerçekten doğru okuyup doğruca yazmışsınız..

-----

dün eve gidene kadar tekrar konuşmadım eşimle en sonunda açıkca söyle ne oldu vs dedi bende anlattım o da sana söylemeyecektim ama zaten kart limitini yükselttim ben sana sürpriz bişey aldım dedenler içinde oradan bütçe ayırmıstım. o yüzden içim rahattı hemde o kadar tutmaz diye düşündüm gerçekten dedi ben tabi şaşırdım bayaga bi mahçup oldum.
o da bi sıkıntı varsa böyle yapma söyle açık açık dedi.

kv de benim en sevdiğim yemekleri yapmıştı dün çıktım yukarda yedik bişey söylemek istedim ama dilimden çıkmadı sağol eline sağlık falan dedim yarın ne yaapyım vs dedi öyle muhabet ettik bende eve indikten sonra sevdiği tatlıdan yaptım kahveye çağırdım biraz oturduk halloldu gibi.

yapma arkadaşım ya inan ki hayatı kendin için zorlaştırıyorsun. Herşeyi bu kadar kontrol altında tutamazsın. her ay hesapladığın miktar kadar harcayamazsın. Dua et ki bu miktar keyfi çıkmış, bir kaza veya hastalık için değil. kaldı ki kendi annenler için herşeyin tamıtamına olmasını istiyorsun ama eşinin annesine yaptığı yüzünden surat asmışsın.

ilerde sen de kv. olacaksın. ne olur böyle bir sahneyi düşün. evladı para ödedi diye surat asan bir gelin. ki bu kadın mahcubiyetinden sizi yemeğe götürmüş ve eşinin ödediği masraflarla size yemekler hazırlamış.

Bak eşin de ne kadar peşinden koşmuş. bunların kıymetini bil. kafana herşeyi takarsan bir gün elinde tutunacak birşeyin kalmaz.

X