- 22 Mart 2024
- 164
- 301
bize de öyle dedi eve gidin dedi sürekli gittik bebek olduğu için temizlik malzemesi kesinlikle kullanmıyorm bebek yumuşatıcısı detarjanı vs dedim ya kendim ciğerim rahatsız olduğu için özellikle o konuda dikkatliyim hani o da hasta olmasn diyeEvde kullandığınız parfüm, farklı temizlik malzemesi vs var mı? Koku hassasiyeti de olabiliyor ya. Sizin fark etmediğiniz farklı bir şey var gibi...
Evden taşınınca eşyalarsa sizle gelecek bunun sonu yok, hepsini birden değiştirmeye kimsenin gücü yetmezAllah kolaylık versin.
Oğlum 1.5 yaşında korktu, 2 hafta eve sokamadık... Psikiyatriste gittik. Üzerine gidin, ağlasa da evde durun dedi. Dediğini yaptık düzeldi. Sinekler böcekler geliyor demişti.
Sizinki bebek. Düşünmüşsünüzdür de fikir olsun diye soruyorum yanlış anlamayın...
Alerjik durum olduğunu sanmıyorm korku zaten durum net olarakMesela benim annemin gözleri eline bi krem sürsün ki bu kremler kokusuz alerjikler için olan kremler dahi olsa gözünü yaktığını söyler. Oğlumun cildini bebek yağı alerji yaptığında aynı böyle korkar gibi çığlık çığlığa gözlerini sonuna kadar açarak ağlamıştı canı çok yanıyordu
Ama bakın aynı tarif ettiğiniz şekilde ağlıyordu oğlum en azından neden korkuya takıldınız? Bize de çocuk doktorları böyle alerji görmedik dediler ama olduAlerjik durum olduğunu sanmıyorm korku zaten durum net olarak
sesi seviyor bizimki hep kalabalıkta olmak istiyor insanlarla konuşmaya çalışıyor oynuyor aşırı güzel bi duygu onu öyle izlemek ama evde korkuyor ne yazıkki aynı ortamı evde sağlamama rağmen korkuyorBende ses mi var acaba yakınlarda diye düşündüm. Yani komşunuzun felan çocuğu gürültü yapıyordur belki ondan korkmuştur. Siz duyamasınız da bazı sesleri bebeğiniz duyuyor olabilir. Bizden çok fazla duyarlılar sese çünkü. İlk doğduklarında bu farklı inanılmaz hissettirmişlerdi benimkiler
Hanım efendi bana msj yazar msnz size uyku ve uyanıkken çekebildiğim korkularını ve doktor konusunu ataymYani öyle absürt bir konu ki. Küçücük bebeğin korkmuş olabileceğine öyle inanmışsınız ki herkes de inanmış. Bebek korkmuyor oyun istiyor. Ya da gazı var ya da siz kalabalık olduğu için onun hareketlerine dikkat etmiyorsunuz. Göz teması vs var mı? Bebekler korku bilmez moro refleksi onlar. Doktor korkuyor demez mantıklı olun lütfen bizler de çocuk büyütüyoruz büyüttük aptal değiliz ki!
Alerji üzerine durdum bende aslında, canı yansa da benzer tepkiler verebilir diye.Alerjik durum olduğunu sanmıyorm korku zaten durum net olarak
sesi seviyor bizimki hep kalabalıkta olmak istiyor insanlarla konuşmaya çalışıyor oynuyor aşırı güzel bi duygu onu öyle izlemek ama evde korkuyor ne yazıkki aynı ortamı evde sağlamama rağmen korkuyor
Ben salak mıyım burda konu açayım aptal değilz falan diyorsunz sizi niye kandıraym aptal yerine koyayım benim kimliğim mi belli ünlü mü olacam ne olacak böyle yazınca hiç tanımadığm insanları aptal yerine koyunca elime ne geçecek Allah aşkına bi tık vicdan ya mantık diyorsunuz birazcık da mantık korku duygusu insanlara sonradan mı enjekte ediliyor Allah yaratırken vermiyor mu ya da bebeğiniz varsa sert şekilde kapıyı vurun bakın napıyor küçücük bebek korkmaz ya saçma sapan yorum yapmayın çok hevesliysenz özelden yazın ataym size ki atsam da bu mantıkla onlara da bi kulp bulursunuz bişey demiyorm o yüzdenYani öyle absürt bir konu ki. Küçücük bebeğin korkmuş olabileceğine öyle inanmışsınız ki herkes de inanmış. Bebek korkmuyor oyun istiyor. Ya da gazı var ya da siz kalabalık olduğu için onun hareketlerine dikkat etmiyorsunuz. Göz teması vs var mı? Bebekler korku bilmez moro refleksi onlar. Doktor korkuyor demez mantıklı olun lütfen bizler de çocuk büyütüyoruz büyüttük aptal değiliz ki!
Alerji de kimyasala da gerek yok, doğal temizlik ürünü olan iki farklı deterjan da alerji yaptı banaEvde hiç mi kimyasalınız yok ?
Yani benim kimyasaldan kastım sabun, arap sabunu sirke ve karbonat hariç herşey. Çünkü insanlar doğal denen ürünleri kimyasal değil gibi düşünüyor. Bizzat çocuk alerjisi uzmanı doktorumuz bunların dışında eve sokmamamızı söyledi. Ben eşim sabunla yıkanıyoruz. Saç spreyi, parfüm, kokulu krem, koku yapacak hiçbir şey yok evimizde. İnsanlar kimyasalı farklı anlıyor. Konu sahibi hanımefendi keşke bu dediklerimi dikkate alsa. Muhtemelen çocuğun gözünü ya da cildini yakacak birşey var evdeAlerji de kimyasala da gerek yok, doğal temizlik ürünü olan iki farklı deterjan da alerji yaptı bana
Ama siz ani şeylere olan refleksif korkuyla durduk yere birşeyden korkmayla başlayan ağlamayı kıyaslıyorsunuz burada. İkisi farklı şeylerBen salak mıyım burda konu açayım aptal değilz falan diyorsunz sizi niye kandıraym aptal yerine koyayım benim kimliğim mi belli ünlü mü olacam ne olacak böyle yazınca hiç tanımadığm insanları aptal yerine koyunca elime ne geçecek Allah aşkına bi tık vicdan ya mantık diyorsunuz birazcık da mantık korku duygusu insanlara sonradan mı enjekte ediliyor Allah yaratırken vermiyor mu ya da bebeğiniz varsa sert şekilde kapıyı vurun bakın napıyor küçücük bebek korkmaz ya saçma sapan yorum yapmayın çok hevesliysenz özelden yazın ataym size ki atsam da bu mantıkla onlara da bi kulp bulursunuz bişey demiyorm o yüzden
Aynen evde farklı birşey kullanıyor olabilir, çevrede alerji olmayınca anlamakta çok zor. Ki ben kazık kadar oldum. Çocukluktan beri alerjilerim var ama bir kaç şeye alerjim oluyor bulamıyorum ne yapıyorYani benim kimyasaldan kastım sabun, arap sabunu sirke ve karbonat hariç herşey. Çünkü insanlar doğal denen ürünleri kimyasal değil gibi düşünüyor. Bizzat çocuk alerjisi uzmanı doktorumuz bunların dışında eve sokmamamızı söyledi. Ben eşim sabunla yıkanıyoruz. Saç spreyi, parfüm, kokulu krem, koku yapacak hiçbir şey yok evimizde. İnsanlar kimyasalı farklı anlıyor. Konu sahibi hanımefendi keşke bu dediklerimi dikkate alsa. Muhtemelen çocuğun gözünü ya da cildini yakacak birşey var evde