Kendi Evinde Korkan Bebek

Mesela benim annemin gözleri eline bi krem sürsün ki bu kremler kokusuz alerjikler için olan kremler dahi olsa gözünü yaktığını söyler. Oğlumun cildini bebek yağı alerji yaptığında aynı böyle korkar gibi çığlık çığlığa gözlerini sonuna kadar açarak ağlamıştı canı çok yanıyordu

bize de öyle dedi eve gidin dedi sürekli gittik bebek olduğu için temizlik malzemesi kesinlikle kullanmıyorm bebek yumuşatıcısı detarjanı vs dedim ya kendim ciğerim rahatsız olduğu için özellikle o konuda dikkatliyim hani o da hasta olmasn diye

Alerjik durum olduğunu sanmıyorm korku zaten durum net olarak

Bende ses mi var acaba yakınlarda diye düşündüm. Yani komşunuzun felan çocuğu gürültü yapıyordur belki ondan korkmuştur. Siz duyamasınız da bazı sesleri bebeğiniz duyuyor olabilir. Bizden çok fazla duyarlılar sese çünkü. İlk doğduklarında bu farklı inanılmaz hissettirmişlerdi benimkiler

Yani öyle absürt bir konu ki. Küçücük bebeğin korkmuş olabileceğine öyle inanmışsınız ki herkes de inanmış. Bebek korkmuyor oyun istiyor. Ya da gazı var ya da siz kalabalık olduğu için onun hareketlerine dikkat etmiyorsunuz. Göz teması vs var mı? Bebekler korku bilmez moro refleksi onlar. Doktor korkuyor demez mantıklı olun lütfen bizler de çocuk büyütüyoruz büyüttük aptal değiliz ki!

sesi seviyor bizimki hep kalabalıkta olmak istiyor insanlarla konuşmaya çalışıyor oynuyor aşırı güzel bi duygu onu öyle izlemek ama evde korkuyor ne yazıkki aynı ortamı evde sağlamama rağmen korkuyor

Hanım efendi bana msj yazar msnz size uyku ve uyanıkken çekebildiğim korkularını ve doktor konusunu ataym

Alerjik durum olduğunu sanmıyorm korku zaten durum net olarak
Alerji üzerine durdum bende aslında, canı yansa da benzer tepkiler verebilir diye.

Oğlum o aylarda kalabalıkta duramıyor çığlık çığlığa ağlıyordu. Oda da farklı biri olsun ortalığı yıkıyordu. Bende sokmadım büyüdükçe geçti.

Benim o kadar saçma şeylere alerjim var ki paranormal düşünemedim. Duvar boyası bile alerji yapabiliyor. Yada bir böcek illa astım olmama da gerek yok. Baş ağrısı, göz yanması, bağırsak problemi vs vs bir sürü çeşiti mevcut

sesi seviyor bizimki hep kalabalıkta olmak istiyor insanlarla konuşmaya çalışıyor oynuyor aşırı güzel bi duygu onu öyle izlemek ama evde korkuyor ne yazıkki aynı ortamı evde sağlamama rağmen korkuyor

Sesi bende severim müzikle uyuttum hep mesela kendimde müzikle uyumaya alışkınım diye ama buna rağmen hilti sesi beni aşırı gerer Bebeklerimde öyleydi ve apartmanımız sağolsun sürekli bir tamirat tadilatta Keza çevremizde hep inşaat ve sürekli taş kırılıyor, beton deliniyor, korkuyolardu.Benimkilerde o yüzden en iyi uykuyu anneme gittiğimde uyuyorlardı. Sessiz ve karanlık oda dışarda kuş sesleri , böcek sesleri hariç ses yok. Ne gece sıçraması ne bişey olmuyordu.
Onun gibi bişey mi acaba dedim?

Ben salak mıyım burda konu açayım aptal değilz falan diyorsunz sizi niye kandıraym aptal yerine koyayım benim kimliğim mi belli ünlü mü olacam ne olacak böyle yazınca hiç tanımadığm insanları aptal yerine koyunca elime ne geçecek Allah aşkına bi tık vicdan ya mantık diyorsunuz birazcık da mantık korku duygusu insanlara sonradan mı enjekte ediliyor Allah yaratırken vermiyor mu ya da bebeğiniz varsa sert şekilde kapıyı vurun bakın napıyor küçücük bebek korkmaz ya saçma sapan yorum yapmayın çok hevesliysenz özelden yazın ataym size ki atsam da bu mantıkla onlara da bi kulp bulursunuz bişey demiyorm o yüzden

Doktorlar evde korktuğunu onayladı mı? Cin, hayalet falan mı varmış evde de çocuk korksun ya. Koskoca nörologlar da buna onay verdi öyle mi? Yani bu size mantıklı geliyor mu? 4 aylık bebekler tepki verirler ama korkmazlar. Kötü, iyi algısı mı var onlarda? Neden evde çığlık çığlığa ağlasın? Hiçbir mantığı yok anlattıklarınızın kusura bakmayın. Her şeyi öyle tıkıyorsunuz ki evde cinleri görmesinden başka seçenek kalmıyor bize.

Alerji de kimyasala da gerek yok, doğal temizlik ürünü olan iki farklı deterjan da alerji yaptı bana
Yani benim kimyasaldan kastım sabun, arap sabunu sirke ve karbonat hariç herşey. Çünkü insanlar doğal denen ürünleri kimyasal değil gibi düşünüyor. Bizzat çocuk alerjisi uzmanı doktorumuz bunların dışında eve sokmamamızı söyledi. Ben eşim sabunla yıkanıyoruz. Saç spreyi, parfüm, kokulu krem, koku yapacak hiçbir şey yok evimizde. İnsanlar kimyasalı farklı anlıyor. Konu sahibi hanımefendi keşke bu dediklerimi dikkate alsa. Muhtemelen çocuğun gözünü ya da cildini yakacak birşey var evde

Aklıma ilk gelen şey, bebek korktuğunda bezini takip ettiniz mi?
Benzer şeyler yaşadım, asitli idrarı olan bebeklerin canı 1 damla dahi olsa aşırı yanıyor ve bahsettiğiniz tepkileri veriyor.
Yine temizlik maddeleri, kokular, dış manzara vb etkili olabilir.
İkincisi ise evin dekorasyon renkleri.
Diğer gittiğiniz yerleden farklı mıydı?
Misal bazı ev krem bej kahvedir, diğeri siyah beyaz gridir, vs vs. Soğuk sıcak, belirgin ana tonlar ara tonlar meselesi.
Aklınıza başka saçma şeyler getirmeyin, bebiş büyüyor, korkmaktan ziyade bir şeylere tepki veriyor, bunu bulmak lazım.

Ama siz ani şeylere olan refleksif korkuyla durduk yere birşeyden korkmayla başlayan ağlamayı kıyaslıyorsunuz burada. İkisi farklı şeyler

Aynen evde farklı birşey kullanıyor olabilir, çevrede alerji olmayınca anlamakta çok zor. Ki ben kazık kadar oldum. Çocukluktan beri alerjilerim var ama bir kaç şeye alerjim oluyor bulamıyorum ne yapıyor . Kortizon iğneleri ile geçiriyorum. Tekrar teste gideceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…