Kendi Evimdeki Nişana Davet Edilmem

benım bıldıgım boyle seyler telefonda falan hallolmaz aıle bı araya gelır ortaklasa konusurlar :)
sonucta kayınvalıdenız yanı annesı yaslı ve o evın hanımı sızsınız...
neyse olan olmus,
sız hıcbısey yokmus gıbı davranın ve mesafe ye devam edın bence

O senin evine geldi yani.
O zaman kıza haddini bildirmen tüm kozlar senden yana.
Terbiyesizin tekiymiş görümcen.
İşte iyilik yaparsın sonra o senin görevin haline döner.
Aslında daha düzgün bir şekilde söylese hiç sıkıntı yok benim için ama böyle söylemesi çok kızdırdı

yok zaten eşimin sıkıntısı yok ama kızın sıkıntısı var annesini kıskanıyo söylediğiniz gibi ama annesi 2 gün onun yanına gitse kadın ağlaya ağlaya geri dönüyo ona da rahat vermiyo.

Siz böyle deyince aklıma geldi
Biz eşimle tatildeydik
Dönüş günümüzdü ama o akşam 'X in erkek arkadaşı ailecek tanışmaya geliyor, sizde gelin' diye kayınvalidem eşimi aradı
Eşim de biz İstanbul'da değiliz sanki bilmiyorsunuz ona göre ayarlasaydınız gelemeyiz dedi
Şaşırdım dedim siz iki kardeşsiniz sen gitmeyeceksin de kim gidecek
Bi de uçak rötar yaptı ve üstümüz uygun değil şort vs. var malum
Eve uğradık üstümüzü değiştik biz gittimizde misafirler gelmişti ama bulunmak kafiydi
İyi ki geldiniz ilk tanışma diye pek çıt çıkmıyordu siz gelince muhabbet oldu dendi
Ben sevmem ilkleri sıkılırım vs. ama eşim damat ve abisiyle muhabbet etti yaşıt sayılırlar fena da olmadı
Eşim de kardeşiyle çok iyi anlaşmazdı, evlendikten sonra daha iyi oldu araları kendimce katkıda bulunabildiysem ne mutlu

Abisi zaten anlaşamıyo deyip bende çemkirebilirdim ama ne lüzum var

Bana sizden başka herkes anormal geldi.Hadi nişan söylenmiyor ,kardeş bu.Falanca isteyen var kızım veya kardeşim her neyse biriyle görüştüğü,evlenmesi hakkında ne düşündüğü hiç konuşulmamış mı.KVnin onayı alınmamış mı Gelin dış kapının mandalı mı Nerede kaldı bizim değerlerimiz

eşim benimle evli değilken aynı sofraya bile oturmazlarmış ben zorladım eşimi yine aynı evde çok sıkıntı olmadan durabiliyorlar. Uğraştım çok herşey normal olsun diye bende sevmem öyle ayrı ayrı huzursuz oluyorum diye. birgün sofradayken kız tuzluk yüzünden eşime demediğini bırakmadı kavga kıyamat kalakaldık hepimiz durduk yere bende artık uğraşmıyorum yapabileceğim birşey yok kendisi istemiyor anlaşmayı

Ama olaylar hep çok havada
Kız bizi ilk evliliğinde evinden kovdu diyorsun, ne oldu da kovdu ?
Tuzluk diyosun öncesinde ne oldu mesela ?
Psikolojisi bozuk demeye mi getiriyosun anlamadım
Bi de niye hep abisine böyle, başkasına değil.

kayınvalidem nişanlanacağı çocuğu tanıyor anlattı şöyle sıkıntılar var ama şöyle iyiler falan eşimle hep konuştuk bunları ama eşimin nişanlısına yorum yaptığını duysa görümcem yıkar başımıza herşeyi :)

Oldu ki abim ve yengemın oturdugu evde annemle bırlıkte yasayacaklar.. Benı ıstemeye gelecekler annem ve abımın rızasını alacagım ve yengeme bır durumu arz etmeden Odandan cıkar gelırsın herhalde dıye ortaya laf atacagım..

Bence haklısınız..

Yazik kadin hastaymis zaten..kizinin huyunu biliyor..laf yetistiremem diye düsünmüstür..belki uygun bi dille anlatacaklardi ya da görümenizi ikna edeceklerdi ama patavasiz belki gicikligina yapti..ama siz de biraz daha düsünceli ve olgun davransaydiniz keske

parça parça anlatıyorum sanırım kusura bakmayın. evleneceğinde gittik evine gece yoldan gelmiştik biraz uyuyalım demiştik odada uyurken o da gelinliğini deniyordu bir yeri yırtılmış heralde bağırmaya başladı. annesi de kızım biraz sakin ol hallederiz bak abinler de uyuyo yoldan geldiler dedi. banane uyumasınlar gelmeselerdi ben mi istedim falan diye bağırdı baya ben tabi yine şok inşallah eşim uyanmamıştır diye dua ediyorum meğer uyanmış o da benim için dua ediyormuş duymasın diye tuzlukta da aynı şekilde kocamın önünde tuzluk diye bağırmaya başladı biraz dengesiz biri işte

sonradan bende üzüldüm kadını arada bıraktım sanki

nişan görümcenizin yaşadığı evde yapılsın. ne münasebet sizin evde yapılacak? bir de dalga geçer gibi sizin evinize sizi davet ediyo. abisinin bile ben katılmam dediği yerde sizin ne işiniz olur zaten. nişan görümcenizin kendi evinde yapılsın, siz de gitmeyiverin.

Demek ki evlilik onaylanmadığından ,istemediklerinden konuşulmadı .Üstümkörü bahsedildiğine göre ufak bir merasim olacak anladığım kadarıyla

Burada asıl suçlu eşiniz neden haber vermemiş ki size ?
Söylemiş olsa fikrinizi beyan ederdiniz en azından,
Görümcenizin tavrı hoş değil demek ki kendine yakışanı yapmış yapacak birşey yok bu durumda !!!

Atarlı biri herhalde
İlginçmiş
Ama eşin kendi evinizdeki nişana katılmayacak ve sende birşey demedin mi ?

neden illa bizim ev olduğunu bilmiyorum bir önceki evliliğinde kendi evinde olmuştu başka şehirde bu sefer öyle istemiş

Demek ki evlilik onaylanmadığından ,istemediklerinden konuşulmadı .Üstümkörü bahsedildiğine göre ufak bir merasim olacak anladığım kadarıyla
evet kayınvalidem de çok istemiyo evlenmesini o yüzden sadece onların birçak akrabası gelecekmiş küçük kutlama olacak

bencede çok haklısınız sizin nişanı sizin evinizde yapmaya karar veriyorlar en son sizin haberiniz oluyor hemde davet edilirken haberiniz oluyor inanılılır gibi değil ben olsam odamdan çııkıp katılmazdım nişana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…