• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi evimde misafirim..

hanımefendı neden ayrı eve cıkayım kı daha once de yazdıgım gıbı ev zaten benım.
kayınvalıdem mısafır.
hemde daha once de sudelveda ıle yazısmamıza bakarsanız esım zaten bır kere onermıstı annesıne baska ev acmayı ama ben o zaman kadına ayıp olur kalbı kırılır dıye kabul etmemıstım. şimdi nasıl dıyebılırım kı ona ev ac dıye. sımdılık koye gıtmesı ıcın ıkna edebıldım esımı özlemıstır vs diye eşimin son olaylardan sonra canına mınnet ama kadını kırmadan nasıl ıkna edecegız ben onu bılmıyorum.
yani bızım su an tek tasamız onu kırmadan kalbını ıncıtmeden koyde yasamaya nasıl ıkna edebılecegımız.
tamam gıtmesını ıstıyorum ama hır gür olsun ıstemıyorum
kalbını kırmayalım tatlı bır yolunu bulalım derdındeyım.
tamam belkı boyle deyınce kötü gelin durumuna düşüyorum ama eşimle bıkac aylıgına da olsa yalnız kalmak benımde hakkım degıl mı?

hanımefendı ıznınızle bırkac soru sormak ıstıyorum
evlı mısnız
bırını cok sevdıgınız mı
bır kız ıcın, sırf evlılıge aılesını ıkna etmek ıcın dört yıl ugrastınız mı
basınıza ne gelecegını bılmeden evlenmek ıstedıgınız kızın (sizi asla ve asla ıstemedıklerını bıle bıle) babası ve amcalarının karsısına cıkan bırını tanıdınız mı

sizi bilmem ama ben bunları sırf benım ıcın yapan bırıne tabı kı hıcbır sekılde toz kondurmam.... :42:

4 yıl uğraşmışta ne olmuş evliliğinizin 1.5 ayında (sebebi kayınvalide bile olsa) evden kovmuş

eşiniz daha annesine sizinle iş çıkışı yemek yediğini gezdiğini bile söyleyemiyor şimdi de suç kayınvalide mi

siz kocanıza laf söyletirmek istemiyorsunuz ama bu duruma gelmenize sebep kocanız

madem eşiniz herşeyin farkında ayırsın o zaman annesinin evini

bunu ayıbı mı var sizin mutsuzluğunuz herşeyden önemli

hem görmüş olursunuz eşiniz gerçekçi mi diye

baştan bir oturmayı kabul etmemeli.ne kadar iyi olunsa da illa sorun çıkıyor.inşallah biran önce çözüm bulursunuz ama bu konunuz yeni evleneceklere örnek olsun:34:

bencede bugunku aklım olsa kabul etmezdım annemde cok zorlanırsın dıyordu.
ama eşimin mecbur oldugunu dusndugumuz ıcın bosver yaslı kadın hayır duasını alsan yeter dıyordu, bende dogru dıyorsun dıyordum.
umarım çözümü bulabılırız. ama fıkrlerınız varsa ve paylasırsanız cok sevınırım.
yenı evleneceklere ben hep dıyorum sakın ha bu hatayı yapmayın.
gercı onlar benım o BENI COK SEVEN, her yerde bunu dıllendıren. KIZIM O BENIM BI TANE O dıyen kayınvalıdemın yaptıklarını duyunca evlenmekten vazgecıyorlar :1::1::1:
demekkı neymıs kopruyu gecmeden olacakları bılemezmısız.
evlilik cıdden bır kumarmıs :24::24::24::24::24::24::24:

Olmusla ölmuse care yok arkadaslar bazılarınız ne kadar tepkı vermıs evlenmıs etmıs ne yapsın kaynana ıcın sorunu olmadıgı kocayımı bıraksın anlamadım turkıyede bunu yapmak cokmu kolay oldu....... meslegın yoksa nereye kadar nasıl yasıyabılırsınız gerceklerıde gormemezlıkten gelmeyelım ,tamam evden kovmus gurur kırıcı bırsey ama suankı sorun baska . arkadasın sorununa fıkır vermemız gerekır kımse kımsenın evının ıcını bılmez tabıkı yanlıslarıda vardır evden kovmus neden hala bırlıktesın degıl kayınvalıdenın nasıl evden kıbarca gonderılmesı .bırlıkte yasamayı bastan kabul etmıs gecmısı gerı getıremıyoruz malesef keskelerle kalıyoruz ....

hanımefendı ıznınızle bırkac soru sormak ıstıyorum
evlı mısnız
bırını cok sevdıgınız mı
bır kız ıcın, sırf evlılıge aılesını ıkna etmek ıcın dört yıl ugrastınız mı
basınıza ne gelecegını bılmeden evlenmek ıstedıgınız kızın (sizi asla ve asla ıstemedıklerını bıle bıle) babası ve amcalarının karsısına cıkan bırını tanıdınız mı

sizi bilmem ama ben bunları sırf benım ıcın yapan bırıne tabı kı hıcbır sekılde toz kondurmam.... :42:

Hayır evli değilim. Birilerini sevdim ama çok değil.. Zaten yaşım genç..

Bakın burada hiçbirimizin amacı sizi üzmek ya da kırmak değil. Bir Derdim Var bölümünün en güzel özelliği derdini yazan kişiyi burada kimsenin tanımıyor olması. Bu sayede bizlerde derdini yazan kişiye karşı objektif olabiliyoruz. Bazen öyle konular açılıyor ki, konu sahibi suçlu arıyorken aslında kendisi suçlu.. Buradan bunu hepimiz görebiliyoruz ama insan kendine karşı objektif olamadığı için bir tek kendisi göremiyor. Kendisinin göremediği şeyleri biz söyleyince kimisi hırçınlaşıyor söylenen şeyleri kaldıramıyor hemen her gün görüyoruz bunları. Kimiside konusunu açıyor derdini yanıyor ama çözüm aslında çok yakında, kendide biliyor çözümü hatta konunun içinde kendisi yazmış, ama kendine objektif olamadığı için bunun çözüm olduğunu itiraf edemiyor. Bu konularda özellikle kadın-erkek ilişkisi alakalı konular oluyor. Biz kadınlar böyleyiz.. Sevince gözümüz görmüyor ne yazık ki.. Ama sizin göremediklerinizi burada biz görebiliyoruz. Bu konu sizin konunuz olmasa siz de bize hak verecektiniz siz de bizim gördüklerimizi görecektiniz. Ama öyle değil. Neden? Kendinize objektif olamıyorsunuz çünkü, gayette normal. Ben de kendime objektif olamam. Olabilen insan çok azdır.

Eşinizin ailenizi ikna etmek için 4 yıl uğraşması evet bu çok güzel bir şey. Babanızın, amcanızın karşına çıkması toz kondurmamak için bir neden değil. Belki özgüveni yüksektir çıkmıştır yani, yapılmayacak bir şey değil. Ama işte sizi 1.5 ay sonra evinden kovması hemde hiç bilmediğiniz bir şehirde, bu çok büyük bir hata. Belki sizin başınıza kötü bir şey gelecekti? 4 yıllık emeği bir kalemde çöpe atmış eşiniz. Bu hatayı onun burnundan getirerek belkide aylarca o gelip sizi alana kadar eve dönmemeliydiniz, bu da sizin hatanız. Neyse..

Burada yazılanları düşünüp, bir karara varıp bu işe bir an önce el atın isterseniz.. Yoksa kayınvalideniz artık iftira mı atar, yoksa sizi tekrar evden mi kovdurur ne olur bilemeyiz.. Siz somut bişiler yapmazsanız kocanızı adam etmezseniz, kayınvalideniz çok yakında somut adım atacak gibi görünüyor buradan..

Uzun oldu kusura bakmayın. İsterseniz konunuza bundan sonra yorum yapmam.

Saygılar
:42: :1:

Son düzenleme:
Anlamıyorum böyle eli, ayagı tutan insanları?
Cok degil 3 ay önce kaybettim annemi, bekarım kardeslerim ve babamla yasıyorum, babam 57 yasında ve bir kadın gibi kendi basına ne yemeki ne temizlik, ne de ütü yapabilecek gücte degil, daha önce hic yapmamıs ki, yapanlar yok mudur? vardır elbet, Cok uzatmayım, yani benim babam da yalnız, bekar bir adam ve bir gün evlenirsem bende babamı asla ve asla yalnız bırakamam en azından aynı apartman' da oturalım isterim, bir kadın gibi evin altından kalkamaz cünkü o, ama bir kadın pekala bir cok ihtiyacını kendisi görebilir herseyi gectim, beni evlerine kabul ettiler diye sevinip, tesekkür edecegine karsı tarafı hayatından bezdiriyor.

Yalnız yasamak eminim zordur, babam icin suan o kadar üzülüyorum ki, kolu- kanadı kırılmıs gibi, yarım kalmıs gibi..
Sizin icin yasıyorum, sizin icin cabalıyorum, sizden baska kimsem yok benim diyor bize, yani anlarım yalnız kalmıs bir insanın evladıyla varsa torunuyla yasama tutunmalarını ama bu sekilde olmaz gercekten, sizin hayatınızı zorlastıran bir insansa aynı evde yasamak cekilmez, dayanılmaz olur. En tahammül edemedigim seydir benim bu, benim anaannem bize gelirdi, cekindigi icin oturdugu yerden kalkmazdı desem yeridir, biz gücenirdik ona yabancı yer mi burası, rahat ol azıcık diye.

Sizin kaynana abartmıs biraz, siz onun evine gelmemissiniz ki, o sizin evinize gelmis, misafir olan kendisi yani, gereksiz bir sahiplenme cabası icine girmis, kaldırdıgınız seyleri tekrar yerine koymak, ne haddine? Evin hanımı'nın kim oldugunu unutmus anlasılan..
Gercekten sizin yerinize kendimi koydum, ben belki sizin kadar bile dayanamazdım, cok iyi dayanmıssınız, sizi cok iyi anlıyorum insallah bir an önce bir cözüm bulup halledersiniz bu konuyu.

Son düzenleme:
cnm cocugun olmadan sorununu cöz bıran önce gönderın esınıze ben annenden vazgec demıyorum sık sık zıyarete gıderız olmadı alt kat üst kat yada aynı maheleden ev tutalım ama ayrı yasasınlar sonucta yenı evlıyız benımde sana alısma surem var böyle gıderse bıtıcek ılıskımız deyın ama karsınıza alıp konusmayın utanarak söyluyorum ama bunu genelde ılıskı öncesı söyleyın yatak odanızda yavas yavas doldurun ama olmasa bence zoramayın ya secın kayın valıdenızle yasıyckasınız yada gıdıceksınız

annesigil birşey deyince seni hiç düşünmeden kadın başına tanımadığın yerde evden kovan kocanla evliliğin bitecek diye mi korkuyorsun

bu yargıya tam olarak hangı cumlemden yola cıkarak vadrıgınızı sorabılır mıyım.
boyle bırsey yazdım da benım mı haberım yok dıye bır saattır tum topıcı yenıden okudum da...

Olmusla ölmuse care yok arkadaslar bazılarınız ne kadar tepkı vermıs evlenmıs etmıs ne yapsın kaynana ıcın sorunu olmadıgı kocayımı bıraksın anlamadım turkıyede bunu yapmak cokmu kolay oldu....... meslegın yoksa nereye kadar nasıl yasıyabılırsınız gerceklerıde gormemezlıkten gelmeyelım ,tamam evden kovmus gurur kırıcı bırsey ama suankı sorun baska . arkadasın sorununa fıkır vermemız gerekır kımse kımsenın evının ıcını bılmez tabıkı yanlıslarıda vardır evden kovmus neden hala bırlıktesın degıl kayınvalıdenın nasıl evden kıbarca gonderılmesı .bırlıkte yasamayı bastan kabul etmıs gecmısı gerı getıremıyoruz malesef keskelerle kalıyoruz ....

"kayınvalıdenın nasıl evden kıbarca gonderılmesı "
evet arkadaslar bu konuda bana yardımcı olabılecek baska bırı daha var mı?
yoksa üzüm yemek yerine bagcıyı mı dovıcez hala...

Hayır evli değilim. Birilerini sevdim ama çok değil.. Zaten yaşım genç..

Bakın burada hiçbirimizin amacı sizi üzmek ya da kırmak değil. Bir Derdim Var bölümünün en güzel özelliği derdini yazan kişiyi burada kimsenin tanımıyor olması. Bu sayede bizlerde derdini yazan kişiye karşı objektif olabiliyoruz. Bazen öyle konular açılıyor ki, konu sahibi suçlu arıyorken aslında kendisi suçlu.. Buradan bunu hepimiz görebiliyoruz ama insan kendine karşı objektif olamadığı için bir tek kendisi göremiyor. Kendisinin göremediği şeyleri biz söyleyince kimisi hırçınlaşıyor söylenen şeyleri kaldıramıyor hemen her gün görüyoruz bunları. Kimiside konusunu açıyor derdini yanıyor ama çözüm aslında çok yakında, kendide biliyor çözümü hatta konunun içinde kendisi yazmış, ama kendine objektif olamadığı için bunun çözüm olduğunu itiraf edemiyor. Bu konularda özellikle kadın-erkek ilişkisi alakalı konular oluyor. Biz kadınlar böyleyiz.. Sevince gözümüz görmüyor ne yazık ki.. Ama sizin göremediklerinizi burada biz görebiliyoruz. Bu konu sizin konunuz olmasa siz de bize hak verecektiniz siz de bizim gördüklerimizi görecektiniz. Ama öyle değil. Neden? Kendinize objektif olamıyorsunuz çünkü, gayette normal. Ben de kendime objektif olamam. Olabilen insan çok azdır.

Eşinizin ailenizi ikna etmek için 4 yıl uğraşması evet bu çok güzel bir şey. Babanızın, amcanızın karşına çıkması toz kondurmamak için bir neden değil. Belki özgüveni yüksektir çıkmıştır yani, yapılmayacak bir şey değil. Ama işte sizi 1.5 ay sonra evinden kovması hemde hiç bilmediğiniz bir şehirde, bu çok büyük bir hata. Belki sizin başınıza kötü bir şey gelecekti? 4 yıllık emeği bir kalemde çöpe atmış eşiniz. Bu hatayı onun burnundan getirerek belkide aylarca o gelip sizi alana kadar eve dönmemeliydiniz, bu da sizin hatanız. Neyse..

Burada yazılanları düşünüp, bir karara varıp bu işe bir an önce el atın isterseniz.. Yoksa kayınvalideniz artık iftira mı atar, yoksa sizi tekrar evden mi kovdurur ne olur bilemeyiz.. Siz somut bişiler yapmazsanız kocanızı adam etmezseniz, kayınvalideniz çok yakında somut adım atacak gibi görünüyor buradan..

Uzun oldu kusura bakmayın. İsterseniz konunuza bundan sonra yorum yapmam.

Saygılar
:42: :1:

hanımefendı kımseye yorum yapmayın demem, ben fıkır almak amacıyla actım zaten bu topıc ı.
ama sızde takdır edersınız kı bır zaman makınam yok, olanları gerı donup degıstıremıyorum.
bu nedenle bazı yorumlarınız kırıcı olabılıyor.(genel olarak soyluyorum sahsı degıl)
olan zaten oldu ben artık ılerısını duzeltmeye calısıyorum.
bunu da kımseyı kırmadan yapmaya calısıyorum.
cozum onerılerınıze her zaman acıgım.
saygılar :42:

Anlamıyorum böyle eli, ayagı tutan insanları?
Cok degil 3 ay önce kaybettim annemi, bekarım kardeslerim ve babamla yasıyorum, babam 57 yasında ve bir kadın gibi kendi basına ne yemeki ne temizlik, ne de ütü yapabilecek gücte degil, daha önce hic yapmamıs ki, yapanlar yok mudur? vardır elbet, Cok uzatmayım, yani benim babam da yalnız, bekar bir adam ve bir gün evlenirsem bende babamı asla ve asla yalnız bırakamam en azından aynı apartman' da oturalım isterim, bir kadın gibi evin altından kalkamaz cünkü o, ama bir kadın pekala bir cok ihtiyacını kendisi görebilir herseyi gectim, beni evlerine kabul ettiler diye sevinip, tesekkür edecegine karsı tarafı hayatından bezdiriyor.

Yalnız yasamak eminim zordur, babam icin suan o kadar üzülüyorum ki, kolu- kanadı kırılmıs gibi, yarım kalmıs gibi..
Sizin icin yasıyorum, sizin icin cabalıyorum, sizden baska kimsem yok benim diyor bize, yani anlarım yalnız kalmıs bir insanın evladıyla varsa torunuyla yasama tutunmalarını ama bu sekilde olmaz gercekten, sizin hayatınızı zorlastıran bir insansa aynı evde yasamak cekilmez, dayanılmaz olur. En tahammül edemedigim seydir benim bu, benim anaannem bize gelirdi, cekindigi icin oturdugu yerden kalkmazdı desem yeridir, biz gücenirdik ona yabancı yer mi burası, rahat ol azıcık diye.

Sizin kaynana abartmıs biraz, siz onun evine gelmemissiniz ki, o sizin evinize gelmis, misafir olan kendisi yani, gereksiz bir sahiplenme cabası icine girmis, kaldırdıgınız seyleri tekrar yerine koymak, ne haddine? Evin hanımı'nın kim oldugunu unutmus anlasılan..
Gercekten sizin yerinize kendimi koydum, ben belki sizin kadar bile dayanamazdım, cok iyi dayanmıssınız, sizi cok iyi anlıyorum insallah bir an önce bir cözüm bulup halledersiniz bu konuyu.

teşekkür ederim.
cozum yolu bulmaya halen ugrasmaktayız.
benım annem rahatsız ederım dıye gelmıyor bıle.

" kaldırdıgınız seyleri tekrar yerine koymak ne haddine?" demişsiniz ya benım attıgım esyalar copten cıkarılıp eve yerlestırılıyor tekrar. dun gece nevrım dondu ne varsa pencereden asagı ındırecektım kı esımle baska bır yegenı(aramızın ıyı oldugu) sakınlestırdıler benı. ilaç aldım yattım. sabah kalktıgımda kapıda koca bı cop torbası "bu ne dedım eşime" "bosver hadı cıkalım" dedı. seytan durttu salona cıktım. benım ıstemedıgım ne varsa toplayıp kapıya koymus esım.:46::46: e bu saatten sonra da gerı donemez o esyalar sanırım.:4::4:
çözüm önerilerinize halen acıgım.

bu arada basınız sağolsun.

cnm cocugun olmadan sorununu cöz bıran önce gönderın esınıze ben annenden vazgec demıyorum sık sık zıyarete gıderız olmadı alt kat üst kat yada aynı maheleden ev tutalım ama ayrı yasasınlar sonucta yenı evlıyız benımde sana alısma surem var böyle gıderse bıtıcek ılıskımız deyın ama karsınıza alıp konusmayın utanarak söyluyorum ama bunu genelde ılıskı öncesı söyleyın yatak odanızda yavas yavas doldurun ama olmasa bence zoramayın ya secın kayın valıdenızle yasıyckasınız yada gıdıceksınız

bnde utanarak soyluyorum kı bahsettıgınız yontemın en ıyısı oldugu tecrube ıle sabıttır. normalde bırsey soyledıgın zaman evlatlık duyguları kabaran ınsan bu durumda daha anlayıslı olup en azından sizi dinleyebılıyor.
ben ayrı yasasınlar demıyorum kı. sonucta esımın yerınde olsam benım de canım ıstemez annemı baska eve gondermeyı. benım su ankı cabam en azından bıkac aylıgına evden uzaklastırmak.
zaten bılıyorum eşim o kadar rahatlıga alısınca annesının gerı gelmesı ona da zor gelecek. o zaman pamuk ıplıgı gıbı cozecegız ısı. emınım bundan.
su ankı asıl sorunum kalbını kırmadan benım kayınvalıdeyı koyune gondermek. bı basarabılsem benden mutlusu olmayacak dunyada.

dun aksam da yegen konusunu actım hanı bızde kalmayacaktı aylardır burda dıye. iş bulmus sanırım ama bıze cok yakın. "yapma aşkım bızde kalmaya devam mı edecek yoksa? sen bana boyle soz vermemıstın" dedım yok ıse basladıgında gıdecek dedı. şimdi dort gozle ıse baslamasını beklıyorum. çunku o gıderse kayınvalıdemın bahanelerı de tukenecek bır anda. her harukarda gıtmesı gerekecek...
sans dıleyın bana:18::18::18:

kibarca nasil gonderilir hmmm
inanin bunu siz basaramizsiniz kibarca
ama esiniz kayinvalidenizin oglu oldugu icin naz ve samimiyetle basarabilir

siz dersinizki "annecigim koy havasi sana iyi gelecek"
gelin beni istemiyor olacak (hos ben olsam soylerdim ne anlarsa anlasin)

esinizin, yigenlerin haberi var sizin bazi rahatsizliklarinizdan
onlar farkindaysa birakin kayinvalidede farkinda olsun
esyalar degistikce yerine koyacaksiniz bikmadan
telekomandayi rica edip bir filim yada bir program izlemek istediginizi
soyleyeceksiniz kararli bir sekilde
sizin bu tavirlariniz odaniza cekilmeniz fazla gorunmemeniz
karsisinda bir sey soylememeniz onu o evin sahibi oldugu hissini verir
cunku bizim yaslarimizda degiller o kadar 'kirilir, alinir" diye dusunmezler
heleki sizin arkanizda konustugu zaman
karsisina dikilin hesabini sorun usluplu sakin ve sert bir sekilde

evle ilgili bir sey yapacaginiz zaman esinizle paylasin ama onun fikrini sormayin
gezmelere gizli gitmeyin!
hatta tatile gidin gidebilirseniz
ve kayinvalidenize acik acik yigeni istemediginizi soyleyin
bunlar yapilmadan bir yere varamazsiniz
e kayinvalideninde anlayacagini beklerseniz
daha cok beklersiniz bence

Merhaba hanımlar;
Yardımınıza ihtiyacım var.
Eşimle tanısalı 7 yıl oldu. Tanıştıktan altı ay sonra ailemle tanışmak istedi bende aileme durumu anlattım. Benim eşim doğu kökenli, bende Karadenizliyim. Bu yüzden ailem kesinlikle ilişkimizi kabul etmedi. Biz direttik ve 4 yıl sonra ikna edebildik ailemi. Bu 4 yılda ben aynı evde babamla bile konuşmadım. Beni evlatlıktan reddettiler falan.
Nişanlandıktan sonra eşim annesinin kendinden başka çocuğu olmadığı babasının da vefat ettiği için beraber yasamak istediğini söyledi. Çaresiz kaldım. Ama; “hayatım ev ev üstüne olmaz derler, ben kendi annemle bile iki gün üst üste anlaşamıyorken seninkiyle nasıl anlaşacağım dedim. Ama sende mecbursun sana kadını çöpe at diyemem ki mecburuz sanırım” deyip kabul ettim.
Velhasıl kelam evlendik. Benim kaygananın birde sürpriz yumurtası çıktı basıma, eşimin yeğeni. Ergen çocuk, o da bizimle kalıyor. Basta bir şey diyemedim. Eşimi üzmek istemedim. Ama daha evlendikten bir buçuk ay sonra nedeninin sonradan kayganam olduğunu öğrendiğim bı nedenden çok büyük bir kavga ettik ve eşim beni evinden kovdu. Onun için bütün hayatını ailesini bırakıp onun pesinden 1000 km gitmiş insanı evinden kovdu. Çektim gittim. Neyse bir şekilde barıştık.
Su an yedi aylık evliyim ne evimde doğru düzgün oturabiliyorum, ne istediğim bir tv programını izleyebiliyorum, ne de kişisel bir alanım var. Kısacası kendi evimde misafirim.
Kayganam yaslı falan değil bu gidişle beni gömer. Yeğeni ergen yanında doğru dürüst oturamıyorum bile bir garip halleri var üstüne üstlük yalancının önde gideni, bir ayak üstünde kırk yalan söyler hiç birinin kuyruğu birbirine değmez.
Yine de eşim mecbur diye ağzımı açmamaya çalışıyordum ki, bu kadının dört çocuğu daha olduğunu öğrenene kadar, meğerse hanımefendi eski eşinden olduğu için onları çocuktan saymıyormuş. Zaten diğer gelinler de hanımefendiyi kabul etmiyorlarmış.
Kızlar ne olur bana yardım edin ne yapmam lazım?
Hem yeğenden kurtulmak hem de birazcık olsun kayganamın evimden uzaklaşmasını ıstıyorum.
Yoksa cidden evliliğim bitecek, antidepresanlarla duruyorum artık ayakta.
Üstüne üstlük bir de gece yatıya gelen misafirleri var birgün wc’den çıkınca tanımadık bir adam karşıma çıkacak diye ödüm kopuyor.
Fikir verin bana lütfen, ne yapmalıyım?

Burada yazıyor bakın,evden kovulduğu.

kibarca nasil gonderilir hmmm
inanin bunu siz basaramizsiniz kibarca
ama esiniz kayinvalidenizin oglu oldugu icin naz ve samimiyetle basarabilir

siz dersinizki "annecigim koy havasi sana iyi gelecek"
gelin beni istemiyor olacak (hos ben olsam soylerdim ne anlarsa anlasin)

esinizin, yigenlerin haberi var sizin bazi rahatsizliklarinizdan
onlar farkindaysa birakin kayinvalidede farkinda olsun
esyalar degistikce yerine koyacaksiniz bikmadan
telekomandayi rica edip bir filim yada bir program izlemek istediginizi
soyleyeceksiniz kararli bir sekilde
sizin bu tavirlariniz odaniza cekilmeniz fazla gorunmemeniz
karsisinda bir sey soylememeniz onu o evin sahibi oldugu hissini verir
cunku bizim yaslarimizda degiller o kadar 'kirilir, alinir" diye dusunmezler
heleki sizin arkanizda konustugu zaman
karsisina dikilin hesabini sorun usluplu sakin ve sert bir sekilde

evle ilgili bir sey yapacaginiz zaman esinizle paylasin ama onun fikrini sormayin
gezmelere gizli gitmeyin!
hatta tatile gidin gidebilirseniz
ve kayinvalidenize acik acik yigeni istemediginizi soyleyin
bunlar yapilmadan bir yere varamazsiniz
e kayinvalideninde anlayacagini beklerseniz
daha cok beklersiniz bence

dediklerinizi birkac gundur uyguluyorum ve evde resmen kuzey ruzgarları esıyor.:24::24::24:
en son dune aksam salondakı resımlerı ve garıp bır ıkı tablomsu bısıler vardı onları kaldırdım.
esım gelınce ugrasmasaydın sımdı, sonra hallederdık dedı.
rahatsız edıyordu benı dedım kapattım konuyu

bır ara salondan cıkmıstım dondugumde esım kıpkırmızıydı. "n'oldu canım" dedım cevap vermedı "ben yatıyorum" dıyerek odaya gectı bende pesinden gıttım, konusmaya calıstım "sinirliyimm sımdı sonra lutfen" dedı bende kendı halıne bıraktım dondum arkamı uyudum.
iki saat sonra uyandım hala oturuyordu "ne oldugunu soyleyecek mısın artık" dedıgımde "anneme babamın resmını duvarda ıstemedıgını mı söyledın" dedı. :30: kalakaldım. ben boyle bırseyı bırak demeyı planlamamıstım bıle. "noldu sustun" deyınce "hanı yenı cercevelere yerlestırıp dıger duvara asacaktık o fotoları, renklı cercevelerle dekor yapacaktık oyle konusmadık mı bu nerden cıktı" dedım. yuzume baktı baktı, "özür dilerim" dedı sarıldı.

kısacası yıne bır doldurusa gelme faslını bu sefer susup kendı basına bıraktıgım ıcın ben kazandım. sanırım plan benım de sınırlenıp kavga cıkarmamdı.
hayır bız su sekılde olsak :22: (en ıyı bu smıley temsıl edıyor sanırım) ellerine ne gececek merak edıyorum... :44::44:

bu arada fıkırler ıcın sagol canım:42:

peki canim kuzen gittimi??

gitmedi canım. inan kı dört gozle beklıyorum gıtmesını...
dun aksam tv ızleyeyım dedım
bızım yegen garıp bı program ızlıyordu, dedım x kumandayı versene izliyecegım bırsey var.
zor zahmet verdı kumandayı soylene soylene.
dedım kızım dur sakın ol.
ama kumandayı aldım dıye trıp attılar ustune ustluk bırde tabloları fotoları ındırdım. sonunda yıne sıkayet edıldım. bı oncekı mesajımda ayrıntıları.

ya katil edecekler benı ya da suıkaste kurban gıdecegım bu gıdısle :1::1:
hey Allahım yaa aglanacak halıme guluyorum :19::19::19::19:

Back