• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi evimde misafirim..

Zamanla hersey duzelir merak etme canim. Sansli azinlik konusunda sansimiz yok onlar en basindan boyle seyler yasamiyorlar. Ne guzellll...
Ne yaparsan yap yasadiklarinin izi yillar sonra bile yureginin bir kosesinde kaliyor biliyor musun. Daha cok basindasin herseyin. Ama umarim bundan sonrasi guzel olur.
Unutma cehenneme giden yol iyiniyet taslariyla oruludur. Hersey biyere kadar yani. Kk ninda, esininde, etrafindakilerinde bunun idrakinde olmasi gerek. Sen yoluna devam et. Ben iyi sonuc alacagini dusunuyorum,umuyorum

Bak canim oncelikle sunu soyleyeyim esin annesini asla gondermeyecek bundan emin ol

cunk yapacak olsa en bastan yapardi hadi o zaman yapmadi seni evden kovdugunda ve sen geri dondugunde yapacakti bunu
madem onemli seylerde gozu donuyor o zaman da bnu anlayip sizi biraraya getirmemeliydi

bak bir onrek vereyim
biz evlendikten sonra 4 yil farkli sehirlerdeydik
ama esimin memleketine ilerde tayin isteme dusuncemiz hep vardi
ve her tatile geldigimizde kayinvalimler gelirseniz eviniz hazir diyip duruyordu
zira kayimvalidemlerin evi 3 katli ve son kati yeni yaptiriyorlardi

her defasinda esim aninda lafi agizlarina tikardi ben burada esimi oturtmam diye yuzlerinden anliyordum kayinpederim cok uzuluyordu fakat esim bunu anlamiyordu

aramizda da hic. konusu gecmemisti bir yine boyle olunca esime dedim sen anlamiyorsun ama cok uzuluyorlar dedim o gunden sonra lafini acmadi

ama eminimki onlar benim esimi tembihledigimi falan dusuyorlardi

sonra biz burya gelmeden. onceki yz evimizi aldik yani esim artik tayinimiz cikip gelsek ev. derdinde olmayacagiz diye dusundu ve anne babasinin dusuncelerini de tamamen unutmasini sagladi

ben esimden bu tavri gormesem asla tayin istemezdim cunku once benistedim sonra esim es durumuyla geldi yoksa hayatta memletine gelemezdi :)

bak biz kayinvalidemle cok cok iyi anlasmamiza ragmen esim bunu bozmamak adina onlemini almis oldu

Zamanla hersey duzelir merak etme canim. Sansli azinlik konusunda sansimiz yok onlar en basindan boyle seyler yasamiyorlar. Ne guzellll...
Ne yaparsan yap yasadiklarinin izi yillar sonra bile yureginin bir kosesinde kaliyor biliyor musun. Daha cok basindasin herseyin. Ama umarim bundan sonrasi guzel olur.
Unutma cehenneme giden yol iyiniyet taslariyla oruludur. Hersey biyere kadar yani. Kk ninda, esininde, etrafindakilerinde bunun idrakinde olmasi gerek. Sen yoluna devam et. Ben iyi sonuc alacagini dusunuyorum,umuyorum

inşallah duzelır. de ben o gunlerı goremeyecegım gıbı gelıyor artık bana.
benım hayatta hıc sansım olmadı zaten hep kazıya kazıya yaptım herseyı.
izi kalacak bılıyorum sonucta en guzel gunler oldugu soylenen gunlerı bız yasayamadık kı.
bır tek balayım var bana hatıra basbasa oldugumuz...
umarım hemen sonuc alırım.
inan sonuc alsam anında buraya yazacagım.

bı kere bu teklıfı reddetmısken sımdı nasıl acılır kı bu konu..

Zaten sen konuyu acmiycaksin esin acitiginda yada annesinin sizinle yasadigindan sikyetleri oldugunda az onceki yorumunda yazmissinya mesaj cektim eve geldi annen uyumamis felan dedim diye yine boyle bir durumla karsilastiginda tatli tatli dersinki bak annenin evde kalmasini bende istedim SEN GONDERMEK ISTEDIN ama ben kadin kirilir diye dusundum fakat bu sekilde seninle kendi odamizda bile rahat edemiycegimizi hic dusunmemistim bugun gibi

cocugum yok daha yenı evlıyım zaten ama bıkac yıl ıstemıyorum hele bu durumlar ne olacak bakayım.
Boşanmak çok kolay gıdıp dılekce verdiğimde tek celsede hallediliyor ama cocuk benı tum hayatım boyunca esıme baglar.
Ki zaten benım sorunum onunla degıl annesıyle.

Hayır.. Sizin sorununuz annesinden çok eşinizle. Ev üstüne ev kurduran, en güzel anlarınız olması gereken zamanları annesinin kaprislerine izin vererek berbat eden, sizin ailenizi ikna etmek için ne kadar uğraştığınızı bile bile 1000 km yolu ardında bırakıp gelen sizi gözünü kırpmadan evden kovan eşiniz.. Sorun eşinizle.. Öncelikle sorunun kökenini doğru algılayın.

Hayır.. Sizin sorununuz annesinden çok eşinizle. Ev üstüne ev kurduran, en güzel anlarınız olması gereken zamanları annesinin kaprislerine izin vererek berbat eden, sizin ailenizi ikna etmek için ne kadar uğraştığınızı bile bile 1000 km yolu ardında bırakıp gelen sizi gözünü kırpmadan evden kovan eşiniz.. Sorun eşinizle.. Öncelikle sorunun kökenini doğru algılayın.

algımda sorun var yanı.
ben bu yazdıgınızdan bunu anladım. dogru mu?
benım su an esımle sorunum yokkı annesı gıtse daha cok rahatlayacagız dıyorum kı bu artık sadece benım ıstegım olmayı da astı. eşimde artık ıkı ay olsun gıtse razıyım der oldu.
pardon da burda algı hatası nerede???

algımda sorun var yanı.
ben bu yazdıgınızdan bunu anladım. dogru mu?
benım su an esımle sorunum yokkı annesı gıtse daha cok rahatlayacagız dıyorum kı bu artık sadece benım ıstegım olmayı da astı. eşimde artık ıkı ay olsun gıtse razıyım der oldu.
pardon da burda algı hatası nerede???

Algılama derken, sorununun gerçek nedenini görün manasında demek istemiştim. Sizi tanımıyorum burdan algınızda sorun olup olmadığını anlamam mümkün değil.

Bu arada maşallah buraya konu açıp dert yanmışsınız ama eşim eşim deyip duruyorsunuz, eşinize toz kondurmuyorsunuz. Sanki size bu kadar sıkıntıyı çektiren kaynananızı koruyup kollayan eşiniz değil. Sizi evden kovanda eşiniz değil. Eşiniz müsaade etmeseydi kaynananız bunların hiçbirini yapamazdı. Eşiniz sizi evden kovduktan sonra o eve nasıl döndünüz, anneniz babanız nasıl izin verdi aklım almıyor..

Algılama derken, sorununun gerçek nedenini görün manasında demek istemiştim. Sizi tanımıyorum burdan algınızda sorun olup olmadığını anlamam mümkün değil.

Bu arada maşallah buraya konu açıp dert yanmışsınız ama eşim eşim deyip duruyorsunuz, eşinize toz kondurmuyorsunuz. Sanki size bu kadar sıkıntıyı çektiren kaynananızı koruyup kollayan eşiniz değil. Sizi evden kovanda eşiniz değil. Eşiniz müsaade etmeseydi kaynananız bunların hiçbirini yapamazdı. Eşiniz sizi evden kovduktan sonra o eve nasıl döndünüz, anneniz babanız nasıl izin verdi aklım almıyor..

yorumunuz için teşekkürler.

bence de asıl sorun eşinizde ve beraber oturmayı kabul eden sizde:34:

Kayganin eli ayagi tutuyor degilmi? Yoksa sakat falanmi? Neden sizinle oturuyor?
Bir insan yasliligini, yani emekliligini düsünmezmi? Demekki saldim cayira mevlam kayira yasamis yaslanincada bakacak kimsesi kalmamis.
Bence tüm kardesler toplansin anneye güzel bir daire tutun, o ergen cocuguyla birlikte yasasin cözüm bu.

Ama sen aileni bile ezip gecip evlenmissin, simdi benimi dinleyeceksinde ama yinede belki bir fikir olabilir.

Nişanlandıktan sonra eşim annesinin kendinden başka çocuğu olmadığı babasının da vefat ettiği için beraber yasamak istediğini söyledi. Çaresiz kaldım. Ama; “hayatım ev ev üstüne olmaz derler, ben kendi annemle bile iki gün üst üste anlaşamıyorken seninkiyle nasıl anlaşacağım dedim. Ama sende mecbursun sana kadını çöpe at diyemem ki mecburuz sanırım” deyip kabul ettim.
Velhasıl kelam evlendik. Benim kaygananın birde sürpriz yumurtası çıktı basıma, eşimin yeğeni. Ergen çocuk, o da bizimle kalıyor.

benim anlamadığım, madem kaynananın başka çocuğu yok, senin eşinin nasıl yiğeni oluyor?

pardon, sonradan bütün yazıyı okudum
uykusuzum

Son düzenleme:

katılıyorum arkadaşa

şuan eşin ayrı ev isteyince çıkmıyorsa o zaman suç eşindedir

herşeyi kayınvalideye atmak yanlış tamam haksız olabilir kötü olabilir ama bunu çözümleyecek orta yolu bulacak seni ezdirmeyecek olan eştir

Kayganin eli ayagi tutuyor degilmi? Yoksa sakat falanmi? Neden sizinle oturuyor?
Bir insan yasliligini, yani emekliligini düsünmezmi? Demekki saldim cayira mevlam kayira yasamis yaslanincada bakacak kimsesi kalmamis.
Bence tüm kardesler toplansin anneye güzel bir daire tutun, o ergen cocuguyla birlikte yasasin cözüm bu.

Ama sen aileni bile ezip gecip evlenmissin, simdi benimi dinleyeceksinde ama yinede belki bir fikir olabilir.

olur mu öyle sey neden dınlemeyeyım ki?? zaten ben fıkır istemek için acmıstım konuyu.
eli ayagı tutuyor,
sakat degıl,
herhangı bır hastalıgı yok,
tum kardeslerın bırlesme olanagı yok. diğerleri ayrı babadan dıye benım esımı kabul etmıyorlarmıs. Ama annelerini de kabul etmıyorlar. Diğer yandan kayınvalıdemın uvey ogulları bıle bıze daha cok destek oluyor. kadını yanlarına cagırıyorlar ama bızımkı gıtmıyor.
kısacası yenı bır ev de acsak butun maliyet bıze olacak yıne.

diğer yandan ailemi ezmedım aılemı ıkna etmek ıcın dort yıl ugrastım. sanırım ben o cumlede bı hata yaptım, bu sekılde algılandıgına gore. ben kımse ıcın aılemı ezmem . benı evlatlıktan reddettıler" sız kendınız kabul edene kadar evlenmeyecegım ama ben kararlıyım" dedım. sonucta aılem de kabul ettı. derın derın arastırdılar esımı ve kabul ettıler hatta esımı su an benden cok severler. secımımde hata oldugunu dusunmuyorum

sadece tatlı dılle kayınvalıdemı evden nasıl bıraz uzaklastırırım bılmıyorum.
yanı benım derdım üzüm yemek bağcıyı dövmek degıl.

katılıyorum arkadaşa

şuan eşin ayrı ev isteyince çıkmıyorsa o zaman suç eşindedir

herşeyi kayınvalideye atmak yanlış tamam haksız olabilir kötü olabilir ama bunu çözümleyecek orta yolu bulacak seni ezdirmeyecek olan eştir

hanımefendı neden ayrı eve cıkayım kı daha once de yazdıgım gıbı ev zaten benım.
kayınvalıdem mısafır.
hemde daha once de sudelveda ıle yazısmamıza bakarsanız esım zaten bır kere onermıstı annesıne baska ev acmayı ama ben o zaman kadına ayıp olur kalbı kırılır dıye kabul etmemıstım. şimdi nasıl dıyebılırım kı ona ev ac dıye. sımdılık koye gıtmesı ıcın ıkna edebıldım esımı özlemıstır vs diye eşimin son olaylardan sonra canına mınnet ama kadını kırmadan nasıl ıkna edecegız ben onu bılmıyorum.
yani bızım su an tek tasamız onu kırmadan kalbını ıncıtmeden koyde yasamaya nasıl ıkna edebılecegımız.
tamam gıtmesını ıstıyorum ama hır gür olsun ıstemıyorum
kalbını kırmayalım tatlı bır yolunu bulalım derdındeyım.
tamam belkı boyle deyınce kötü gelin durumuna düşüyorum ama eşimle bıkac aylıgına da olsa yalnız kalmak benımde hakkım degıl mı?

hanımefendı ıznınızle bırkac soru sormak ıstıyorum
evlı mısnız
bırını cok sevdıgınız mı
bır kız ıcın, sırf evlılıge aılesını ıkna etmek ıcın dört yıl ugrastınız mı
basınıza ne gelecegını bılmeden evlenmek ıstedıgınız kızın (sizi asla ve asla ıstemedıklerını bıle bıle) babası ve amcalarının karsısına cıkan bırını tanıdınız mı

sizi bilmem ama ben bunları sırf benım ıcın yapan bırıne tabı kı hıcbır sekılde toz kondurmam.... :42:

hanımefendı ıznınızle bırkac soru sormak ıstıyorum
evlı mısnız
bırını cok sevdıgınız mı
bır kız ıcın, sırf evlılıge aılesını ıkna etmek ıcın dört yıl ugrastınız mı
basınıza ne gelecegını bılmeden evlenmek ıstedıgınız kızın (sizi asla ve asla ıstemedıklerını bıle bıle) babası ve amcalarının karsısına cıkan bırını tanıdınız mı

sizi bilmem ama ben bunları sırf benım ıcın yapan bırıne tabı kı hıcbır sekılde toz kondurmam.... :42:

o zaman gülü seven dikenine de katlanacak:51:

Siz zaten baştan demişsiniz ben yapamam diye eşinize, dolayısıylada yaşarkende çok sıcak davranamamışsınız k.validenize, oda size anlayışlı davranmamış.

Bağlar iyice kopmuş.. Bugunler bir daha gelmiyor.İnsan evinin hanımı olduğunu bilmek istiyor.
Aşk istiyor, evinde bağırıp çağırmak istiyor belkide v.s. , haklısınız.

Size söyleyeceğim tek şey, eğer kalbiniz çok dolmamışsa bu son zamanlarda vicdani bir durumunuz kalmasın diye en azından k.validenize iyi davranmmaya çalışın, bu süre zarfında da zaten eşinizle aranızı iyi tutun yapabildiğiniz kadar.

Son kez eşinizle ince ayrıntısına kadar konuşun.Gerisini zamana bırakın.
Zamana bırakırken ne kendinizi ne eşinizin kalbini yorun. Dile kolay ama az sabır.

Allah kolaylık ve sabır,eşinizle muhabbet versin.. K.validenizde madur olmadan kendi evini kurar inşaallah.

yorumunuzu sımdı gordum nedense bazı yorunmları daha sonra gorebılıyorum
cok afedersınız.

ıyı dıleklerınız ıcın tesekkur ederım.
insallah bu konuyu sorunsuz, kimsenın kalbını kırmadan cozebılırım. benım kalbım yeterınce kırık ama bılıyorum kı onların kalbını kırmak benım kırıklarımı duzeltmez
o yuzden tatlı dılle cozmeye calısıyorum ...

[/COLOR]
o zaman gülü seven dikenine de katlanacak:51:

işte benım aylardır yaptıgım a tam olarak bu.
ama en son aramızı acacak sekılde benı sıkayet etmesı bendekı son sabır damlalarınıda tukettı.
bahsettıgı gunlerde eşimle bırlıkte olmasam "senı aldatıyor" mu dıyecektı esıme?
ya da allah korusun mesaıye kalsaydım o gunler
sahılde oturup bı cay ıcseydım
o zaman ne sokacaktı eşimin kafasına.
ne duruma dusurecektı benı?

işte benım aylardır yaptıgım a tam olarak bu.
ama en son aramızı acacak sekılde benı sıkayet etmesı bendekı son sabır damlalarınıda tukettı.
bahsettıgı gunlerde eşimle bırlıkte olmasam "senı aldatıyor" mu dıyecektı esıme?
ya da allah korusun mesaıye kalsaydım o gunler
sahılde oturup bı cay ıcseydım
o zaman ne sokacaktı eşimin kafasına.
ne duruma dusurecektı benı?

baştan bir oturmayı kabul etmemeli.ne kadar iyi olunsa da illa sorun çıkıyor.inşallah biran önce çözüm bulursunuz ama bu konunuz yeni evleneceklere örnek olsun:34:

Back