Kendi evimde misafirim..

sizin için çok üzülüyorum.konunuzu başından beri takip ediyordum ve de merak içindeydim.Allah yardımcınız olsun.bunu çok içten söylüyorum inanın.
istemediğin insanlarla aynı evde yaşamanın ne demek olduğunu çok iyi bilirim.insanların çoğu yüzsüz insanlarla uğraşmanın ne kadar zor hatta hemen hemen imkansız olduğunu bilmedikleri için (ki onları da anlıyorum,çünkü yaşamayan bilemez) pasif kalındığını zannediyorlar.halbuki ne yaparsanız yapın anlamadıkları için çaresiz kaldığınızı kabul edemiyorlar.bence ki yaşça çok büyüğüm sizden,dolayısıyla tecrübeliyim naçizane;sakin olun,onlara öfkelenmekte kullanacağınız enrjiyi sakinliğinizi muhafazada sarfedin.unutmayın ki olmuşa çare yok.bir söz var hani'allahım bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti,değiştiremeyeceğim şeylere dayanma gücü,ikisi arasındaki farkı anlayabilecek akıl ihsan eyle' diye.bence bu duruma en iyi bu uyuyor.başarılar

allah yardımcın olsun canım zor valla böyle insanla yaşamak sizi çöptenekesi gibimi görüyormuş yazık ozaman gitsin ayrı yaşasın . sizde eşinizle başbaşa kalın.

canım benım aynı seylerı bende yasadım benım kaynanada 1 gun yalnız kalacaklar dıye aklı cıkıyor.allah yardımcın olsun susup sıneye cekersen daha cok uzulursun..yolun basındayken konus bu meseleyı esınle halled..eşin isterse bır yolunu bulur.en azından evı ayıralım falan de karsı daireden tutalım gunduz beraber oluruz gece herkes evınde yatar falan dıye bı sekılde esını ıkna et yoksa sen saglıgından olucaksın

kapıya pano yaptırıcam zaten ÇÖPTENEKESİNİN BARINAĞI diye.. gecen esime de soyledım gülüyordu..
hayır benı aramıyolar gelırken benı arasalar kabul etmıcem. kv gelın gelın dıye cagırıyo her arayanı
bugunlerrde de "benım evım" trıplerınde, dun gece dedım esıme bırakalım evı annenle mısafırlerıne tek goz olsun ama ıkımıze aıt olsun bı yer bulalım dıye.. bırsey demedı..
bugunde kv ıle ılk kez kavga ettım.. bı tafrayla cıktı gıttı, ogluna sıkayet etmıs benı, bı de buyuk olasılıkla gıttıgı komsularına...
madem enınde sonunda kötü gelin olacagım artık ıdare etmeye degmez dedım...

canım konunu yeni gördüm üzüldüm gerçekten ALLAH yardımcın olsun
o kadar büyük aşkla evlenmişsin bir düzen kurmamışsın insanın kendi evinde yabancı olması duygusunu bende evlenince kaynanamla 3 sene aynı evde yaşarken hissettim o kadar dua etmiştimki hiç ummadığım anda ayrı eve taşındılar dilerim Allah'tan sanada yardım ederde kurtulursun
bende aslen Malatyalıyım doğuluyum ama bizde kaynanalar gelinlerinden çekinirler hatta annem gelinime hizmet eder bir türlü mutlu edemez
benim kaynanamda karadenizlidir inanki bana neler yapıyor neler neyse konunun özü her milletten dengesiz çıkabiliyor tekrardan ALLAH yardımcın olsun canım

anlamanıza gercekten cok sevındım :)
gercekten cok zor.. gecen gun temızlemek ıcın yarım gun ugrastıgım buzdolabını calıstırıp odama gectım, dus vs derken toplasan bı saat sonra tekrar actım kı dolabı boydan boya pekmez dokulmuş.. tesaduf oldugunu hıc sanmıyorum... ugrasmak cok zor. bırde ben eşımın hatrı var dıye sustum, ben sustukca tepeme cıktı.
ama ben indirecegım kafama koydum..
madem ne yaparsam yapayım kötü gelınım barı ıcımde kalmasın artık..

son carede esıme secım yapmasını soyleyecegım... bılıyorum bu cok alcakca gelıyor kulaga ve cok zor.. ama ben yıllar once aynı secımı yaptım esm ıcın... sıra onda gıbı gelıyor bana..
yanlısım varsa duzeltın lutfen...

p.s. bu sıteyı bu yuzden sevıyorum( ablam yasında oldugunuzu ıletmıssınız) ıste bu yuzden sızın gıbı tecrubelılerden de fıkır alabılıyoruz :)

bır gun mu canım,i bız on sanıye basbasa kalamıyoruz.
özel hayat zaten bıttı.
cok özel olacak ama.. eşim yaklaşmaya kalktıgında, şakalaşsak falan kapının onunden sesı gelıyor...
kendı evımı ona bırakıp gıtmek ıstemedım hıc, onu gondermek ıstedım kı hala ıstıyorum..
ama onun gıtmeye hııııııc nıyetı yok...
ben saglıgımdan oldum zaten evlendım evlenelı antıdepresan bagımlısı oldum....

canım madem sen eşin için aileni terk ettin bence sende ona seçim yaptır sonuna kadarda haklısın
ayrıca sen ne kadar iyi olsanda kaynanan seni kötü biliyor herkese kötülüyorsa sende ona güzelce uyardıysan ve o devam ediyorsa artık kimseyi takma kimse içinde ödün verme eşinede seçimini yaptır
annesiyle konuşsun herşey erkekte bitiyor o istese kaynanan sana saygı duymaya başlar

sen hatayı baştan yapmışşın kabul etmekle bu saatten sonra kadını evden göndermen senin eşinle aranızın bozulması demek ama yegen olayı garip anası babası yokmu ?ha birde kaynananın misafirleri geliyormuş pes doğrusu diyecek birşey bulamıyorum bu zamanda adam oğlunun evine misafirliğe gidemezken senin kaynana hadi neyse kalıyor bir de üstüne kendi misafirini çagırıyor ,cennetlik gelinsin.,senden iyi gelin bulamaz .

Son düzenleme:

canım ben ondaqn bırsey ıstemedım kı, elim ayagım tutuyo cok sukur yapamadıgım gunde bır yardımcı bulurum olur bıter..
basta halıne üzüldüm tamam kalsın bızle dedım, oglu enu evden kovacakken önüne geçtim, yazıktır günahtır dedım ıkna ettım.
ama kadının tek derdı ogluyla benım aramı bozmak.. bız kavga edelım de nasıl edersek edelım.
bızım aramız kotu olsun..bız basbasa kalmayalım.. bız tek kelıme konusmayalım oglu butun gece otursun onla konussun..
hepsıne su ana kadar sabır dedım. burda derdımı anlattım ama yuzune tek kotu laf soylemedım. ama son on gunde cok farklı seyler oldu. odamda olmaması gereken seyler bulmam gıbı... kısacası derdı bızı ayırmak, hayır elıne ne gececekse.. artık benım ıcın annen bıtmıstır dedım gecen gun esıme, dolabımda buldugumu gosterırken.. bırsey dıyemedı ne desın??
madem boyle bundan sonra bende sabretmıyorum.
uc dort gundur konusmuyoruz zaten
.birkac saat once de kavga ettık cıktı gıttı. oğlunu arayıp "benı evden kovdu" demıs.
"kovmadım ama bu sozden sonra gerı gelmesın" dedım esıme, su an ben bunları yazarken kapı acıldı bırı geldı.. kesın kv.dir...

eşin önceden seni evden kovma cesaretını gösterdıyse , işin zor allah yardımcın olsun...

şöyle yap böyle et dıyemeyecegım sana
sorun eşin çünkü...belkı kaynanan ölene dek kutulamayacaksın.antideprasan kullanıyormuşsun, eşin bunun farkında bence ve sesını bıle cıkartmıyor.
asla eşin annesınden ayrılmaz gıbı gelıyor bana..

basta oglundan baska kımsesı olmayan mazlum bır kadın vardı karsımda...
artık ınceldıgı yerden kopacak. ya annesı ya ben..
yegenının anne babası var ama sorumsuz ınsanlar.. cocuk da benım basıma kaldı. gercı onu gonderdım bı sure once.. ama akrabası bıtmıyorkı...
benım aılem kv ve mısafırlerı yuzunden yanıma gelemıyor, kalacak yer yok sıkısma bızım yuzumuzden dıyorlar.. ama kv nın mısafırlerı hıc bıtmıyor.
daha ıkı hafta kadar once ıkı kardesı gelkıp kaldı bı hafta (kı bır tanesının evıyle bızım evın arası on km)
ama kötü olan benım ıste...

sizi ayırınca eline ne geçecekmiş bu dünyada kim ahı kimde kalmışki
senin kadar oğlunu seven bulabilecemiymiş senin sevgine ben burdan saygı duydum eşin için aileni bırakmışsın bu zamanda kim sever böyle şahsen ben bir erkek için ailemi terk edemezdim veya o kadar aşık olmadım ondandır
ama sen ne yaparsan yap hep kötü olacaksın senin yerinde olsam yapacağım şeyler şunlar olurdu orası senin evin bir kere bunu sen kabullen onada hissettir burası benim evim senin değil de düzeni herşeyi sen belirle eğer sen kendini geri çekersen o orası kendi evi sanmaya başlar düzeni o belirler
ayrıca seni eşine yalan yere suçlarsa sende onu uyar devam ederse sende aynısını ona yap bakalım nasıl oluyor görsünki bir daha yapması
hadi diyelim kaynanan eşinin annesi gidecek yeri yok tamam o kalsında eşinle hemen konuş şu yegeni gönder annesi ailesi yokmu

sanırım bu durumda benden ayrılacak

*yanlıs anlasılmayayım bende esım ıcın aılemı terk etmedım. ama zamanında hem esım hem aılem bır secım yapmamı ıstemıstım ve ben hepsını aynı yerde bulusturup secımımın esım oldugunu o yuzden aralarını duzeltmelerını ıstedıgımı bıldırmıstım.
*duzen kurmaya calısıyorum ama olmuyor. kaldırdıgım ya da cope attıgım esyalar gerı gelıyor.. ayakları var benım esyaların sanırım...
*haksız yere defalarca sucladı bıkac gun once ben anlatmadan esım sahıt oldu ve kıyametı kopardı evde.. ama vazgecmıyor
*yegenı gonderdım amahn nın dıger mısafırlerı bıtmek bılmıyor...
madde madde daha kolay anlattım sanırım...

anladım canım tabi ben konunun hepsini okumadan ortadan yazdığım için oldu sanırım
ama yinede sevginin arkasında durmuşsun eşinde inşallah senin için aynı yönde seçim yapar
eğer seçim yapmak istemiyorsa o zaman annesiyle konuşması lazım oda size saygı duymalı yerini mesafesini bilmeli
ALLAH yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…