- 20 Şubat 2017
- 1.653
- 6.574
-
- Konu Sahibi VanessaRinki
Tamam siz o zaman öyle birini işe alırsınız. Ben almam diyorum. Ve benim pozisyonumdaki hiçbir arkadaşım da almaz. Profesyonel hayat böyle.bu insanlar staj yapmadan, bir şekilde işe başlamadan hiç bir şey olamayacak.
hayata daha yeni atılacak, kendini bulacak çevresini görecek toplum içine girecek eğer bir sağlık sorunu yok ise kendiside bu durumdan rahatsız olup çabalayacak bir şeyler yapacak.
ama hem işsiz hem cebinde 3 kuruş yok bir spor salonuna bile gidemeyecek vs.
bir insanin kendisine bakması için bazı olanaklarda çok önemli, o yuzden ilk işe alımda diplomadir vs evet bakılır ama sirf kilolu diye zinhar olmaz durumuda olmamalı.
ayakları üzerinde durmaya başlayıp kendine ve hayatına çeki düzen vermeye başlayacak belkide çok başarılı bir çalışan olacak bilemeyiz.
insanların kilosu ilgi alanımiz olmamalı bence yani bu toplum baskısından, yargılamalardan kurtulabilsek keşke ama sistem buna hepten karşı.
siz hangi okul ve bölümden mezunsunuzTamam siz o zaman öyle birini işe alırsınız. Ben almam diyorum. Ve benim pozisyonumdaki hiçbir arkadaşım da almaz. Profesyonel hayat böyle.
Neden böyle peki? Ben çalışandan en yüksek verimi almaya çalışıyorum, çünkü alamazsam onun yerine de ben çalışmak zorundayım.
120 kilo, ayakta bile dururken yorulan bir arkadaşa hayat zindan olmasın diye, kendi iş hayatımı riske atamam. Belki ilerde iyi bir çalışan olabilir, ama ben bu riski neden alayım? . Bana sunabileceği istisna birşey yoksa ( tubitak ödülü almıştır, makaleleri yayınlanmıştır falan filan) 22 yaşındaki kişi de hayatın sorumluluklarını öğrenmek zorunda.
Okul bölüm vermeyeyim ama kendi dönemimde sınavda ilk 500 de idim.siz hangi okul ve bölümden mezunsunuz
Kalbini kırmak istemem ama tıktok videosu çeken birinin kendini geliştirme düzeyi ortadadır kedini belli ediyordur belki bu sebepten mülakatlardan gecemiyorsunuzdur.surekli okuduğunuz okulu asagiliyorsunuz bahane bulmak için. İlk izlenim önemlidir iş gorusmelerinde kendinizi ifade edemiyorsunuz demek ki birde böyle düşünün ayrıca kendinizi geliştirin sertifikalarınızi cogaltin22 yaşına girdim tam da bugün.normalde 4. sınıfa geçmem lazım ama çoğu dersten kaldım aylardır staj aradım birçok mülakata girdim hiçbiri olumlu olmadı.iyi bir okulda olmadığım için elendiğimi düşünüyorum çünkü imaj konusunda dezavntaj yaratıyor.
çok kilo aldım an itibariyle 120 kiloyum herhangi bir kıyafetim vs olmuyor iş arıyorum ama olmuyor maalesef yarın üni sınvaına giricem artık okuduğum şehir e dönmek istemiyorum merkezi yatay geçiş veya yeniden tercih yapıcam.
sevgilimle 1 yılı geçtik çok mutluyum bu konuda kilo da alsam bana destekçi maddi olarak inanılmaz zor durumdayım sosyal medya işine girmye karar verdim tiktokta kısa bir sürede 7000 tl gibi bir gelir elde ettim ama maalesef bu yeterli değil.
bana nolur yardımcı olun para kazanma ve psikolojimi sağlam tutmada yol gösterin
Çoğu üni öğrencisi okurken çalışıyor artık. Çoğu aile yetemiyor bu anlamda çocuğuna.kocaelinde okulum ailem istanbulda maddi olarak çok zorlanıyorum gelirim sadece 800 aylık.garsonluk işi aradım gece 3te evime yoladılar tüm gün çalıştım 175 tl aldım yani maalesef başka seçenek kalmadı
ben de ailemin yanında durmak zorundayım burada hem okuyup hem çalışıcam
gerçek adımla açmadım yüzüm görünmüyor param yoktu yapmak zorunda kaldımObezite pek çok kültürde günah dahi sayılıyor. Çünkü insanın kendi bedenine saygısı olmak zorunda. Artık tıp gelişti. Çözümsüz de değil. Devlet hastaneleri dahi yapıyor tüp mide ameliyatı. Önce bunu halletmelisin. Normal bir kilo geldiğinde enerjin, motivasyonunda değişir.
Tiktoktan ağlayarak para kazanmak seni şu gün kurtarabilir ama uzun vadede Cv için kötü bir puan oluşturur. İnsanlardan saygı görmek istiyorsan kesinlikle böyle şeylere bulaşma.
eminim buradaki çoğu kişiden zekiyimdir çekmek zorunda kaldım aptalca videolar çekmedim yüzümü göstermedim veya gerçek adımı kullanmadım ayrıca tiktokta akademik içerik üreten pek çok kanal da var genellemek doğru değilKalbini kırmak istemem ama tıktok videosu çeken birinin kendini geliştirme düzeyi ortadadır kedini belli ediyordur belki bu sebepten mülakatlardan gecemiyorsunuzdur.surekli okuduğunuz okulu asagiliyorsunuz bahane bulmak için. İlk izlenim önemlidir iş gorusmelerinde kendinizi ifade edemiyorsunuz demek ki birde böyle düşünün ayrıca kendinizi geliştirin sertifikalarınızi cogaltin
Yeme bozuklugunun en buyuk nedenlerinden biridir depresyon,travma,psikolojik rahatsizliklar bunlar yasanilan seylerle alakalidir gayette aciklanabilir.Bunun calisma hayatiylyla ilgisi yok kafanizdaki sekilligi calisma hayatina baglayamazsiniz bu sizinle alakali dusunce yapinizlaGüzellik mobingi ile alakası yok. Ben size 36 beden olun, makyajsız gezmeyin, botoksunuzu, mini eteğinizi eksik etmeyin demiyorum.
40 beden de olabilirsiniz, bir kot bir t-shirt, saçlar at kuyruğu ile de gezebilirsiniz. Ki ben bunu tercih ederim.
Ama 22 yaşında 50 beden olamazsınız. Yani tabi olursunuz ama bunu hayattaki iniş ve çıkışlar açıklayamazsınız. Ama bunu hareket etmeyip, bol yemek yemek ve bunun dışında da birşey yapmak istemeyen bir insan olarak açıklayabilirsiniz. Ve bu tür bir insan hiçbir zaman favori potansiyel çalışan olmaz.
Burada Avrupa'daki üyeler iş görüşmesi için fotoğraf istemenin bile yasak olduğunu yazmıştı ama Türkiye'de şişman çalışan işe almam diyorlar. Bu kadar çok üniversite açınca biz öğrencileri de karpuz seçer gibi seçiyorlar belli ki.Yeme bozuklugunun en buyuk nedenlerinden biridir depresyon,travma,psikolojik rahatsizliklar bunlar yasanilan seylerle alakalidir gayette aciklanabilir.Bunun calisma hayatiylyla ilgisi yok kafanizdaki sekilligi calisma hayatina baglayamazsiniz bu sizinle alakali dusunce yapinizla
Acımasız demem ben bu yoruma.Acımasız olacak ama 22 yaşında 120 kilo olan birini ben işe almam. Kendi bedenine saygısı olmayanın/saygısı olmayanın, işine saygı gösterip sahip çıkacağını asla düşünmüyorum.
Şu yaptığın yorumu yazarken utanmadın mı? Burda nasılsa anonimiz diye ağzımıza geleni söyleyebileceğimiz anlamına mı geliyor. Yok artık ya ilkokul çocuğu sanki geç Bi de karşısına şişko şişko diye bağır.Meraktan soruyorum o kadar kiloyla yazın pişik olmuyor musun ?
Bu yoruma inanmak istemiyorumağladım iş bulamıyorum diye onlar da hediye gönderdi
Kardeşimin hocası sayılı üniversitelerin birinde profesör. Hep kiloluymuş. Çok kilolu öğretmenlerim vardı başarılı. Yani kiloyla işinin orantısını kurmak ilginç. Hadi diyetisyen olsa neyse, spor eğitmeni olsa neyse ama mühendisGüzellik mobingi ile alakası yok. Ben size 36 beden olun, makyajsız gezmeyin, botoksunuzu, mini eteğinizi eksik etmeyin demiyorum.
40 beden de olabilirsiniz, bir kot bir t-shirt, saçlar at kuyruğu ile de gezebilirsiniz. Ki ben bunu tercih ederim.
Ama 22 yaşında 50 beden olamazsınız. Yani tabi olursunuz ama bunu hayattaki iniş ve çıkışlar açıklayamazsınız. Ama bunu hareket etmeyip, bol yemek yemek ve bunun dışında da birşey yapmak istemeyen bir insan olarak açıklayabilirsiniz. Ve bu tür bir insan hiçbir zaman favori potansiyel çalışan olmaz.