Kendi Ellerimde Hayatımı mahvettim.

Acımasız olacak ama 22 yaşında 120 kilo olan birini ben işe almam. Kendi bedenine saygısı olmayanın/saygısı olmayanın, işine saygı gösterip sahip çıkacağını asla düşünmüyorum.
Ne kadar acımasızsınız. Siz hiç kılo almadınızmı? Depresyona gırmedınızmı? İnsanlar neler yasıyor bılıomusun? Büyük konuşulsun yapma. Bazen öle zamanladın oluokı aynaya bışe bakamıosun. 6 ay hastanede yattım kortızondan kareye dönmüştü vücudum. Ayağa bıle kallamıyordum. Bır gün tuvalete gıttım uzerımı bıle cekemedım. Bılemezsın insanlar içinde ne yasıyor bılemezsın. Yapma. Bak bunu hayatının her anı ıcın söylüyorum.

Tamam siz o zaman öyle birini işe alırsınız. Ben almam diyorum. Ve benim pozisyonumdaki hiçbir arkadaşım da almaz. Profesyonel hayat böyle.

Neden böyle peki? Ben çalışandan en yüksek verimi almaya çalışıyorum, çünkü alamazsam onun yerine de ben çalışmak zorundayım.

120 kilo, ayakta bile dururken yorulan bir arkadaşa hayat zindan olmasın diye, kendi iş hayatımı riske atamam. Belki ilerde iyi bir çalışan olabilir, ama ben bu riski neden alayım? . Bana sunabileceği istisna birşey yoksa ( tubitak ödülü almıştır, makaleleri yayınlanmıştır falan filan) 22 yaşındaki kişi de hayatın sorumluluklarını öğrenmek zorunda.
Yazmıyim dedim dedim duramadım. Siz almayın anladık ama 21 yaşında obez oldum diye üzülen birine karşı sürekli aynı şeyleri yazıyorsunuz.
Belki hastalığı var kilo alıyor veremiyor. Çoğu obez hastaları zaten psikolojik olarak rahatsız olduğu için kilo alıyorlar. Kimi tatminsizlikten, kimi kendini cezalandırmak için yemeğe vuruyor kendilerini. Sizin sürekli ben almam ben istemem demeniz beni bile rahatsız etti konu sahibini nasıl etkiler düşünün

Ya şimdi birsey soyliycem beni burda linçleyecekler . Ben hastalığı olanlar haricinde çok aşırı şişman kadın sevmiyorum kimse kusura bakmasın. 10 20 kilo fazlası olandan bahsetmiyorum ama 120 130 kilo nedir ya istediğin gibi kıyafet bulamazsın toplu taşımada bir koltuk yerine bir buçuk koltuk yer kaplarsin yazin pişiği terlemesi bitmez ayrıca zayıf olanlara karşı aşırı gereksiz bir kıskançlık kendini beğenmeme duygusu aşırı kompleks oluyor . Şimdi bunları yazdığım için kesin linç yiycem ama malesef durum bu . Bir arkadaşımın okulunda aynı zümre iki ogretmen var . Biri zayıf ozguvenli bakımlı taş gibi hatun ve ortamda sevilen birisi ötekinin toplasan 20 kilo fazlası var kendine de pek bakmaz giyimi kuşami çok kötü ortamda da bunu belli ettiginden sevilmiyor . Allahim o az şişman olan zayıf olanı ne mobbingler ne kıskançlıklar ya arkadaşım madem kıskanıyorsun sen de zayıfla sen de kendine bak sen de giy sen de ye sen de gez sen de iç . Benim başimada geldi benden 10 yaş küçük birisi 100 kiloya yakındı ben ne giysem gözünü devirir ne kıyafet alsam büyük bedenini alır sonrada kendine yakışmayinca surat üstüne surat yapardı. Yani benim görüşüm bu :KK14:

yeni yaşıma gireli 18 dakika oldu ne arkadaşlarım ne de sevgilim kutladı.
sanırım ben cidden yalnızım
Bana bunal8mdasiniz gibi geldi karamsarliginizla. Hergun yuruyus yapmak psikolojinize iyi gelecektir. Kilo sorununuza da yardimci olur. Ayrica hayatiniza biraz duzen getirir ve bir seyler yapiyorum duygusu motivasyonunuzu arttirir.

Aynen öyle. Hiç birini. Biz fikir verebiliriz. Ama günün sonunda fikirleri değerlendirip kendi yolunu çizecek olan kişidir.

Fikir sormanin amacı, gel hayatimi yönet demek değil, belki görmediğim bir bakış açısı vardır, onu göreyimdir. Ya da basitçe içini dökmektir.

Kimse biz akil verdik diye uygulamak zorunda degil.
Buraya konu açıp soruyorsa herkeste bir şey yazar onun için doğrusu neyse

Bunu yapmaz tekrar aynı konuyu acarsa ve bu konuları sayısı bu kadarsa 9836353628928262663

Bu kadar konuya rağmen yine dön dolaş evir çevir konu acarsa bizimde Vanessa dediklerimizi yapmıyorsun deme hakkı yada söyleme durumumuz olur

o zaman konu açmayacak sormayacak ben ne yapayım diye bu kış bir dünya konu açtı hoşlandığı erkeklerle ilgili şimdi bir yıllık sevgilim var demiş tutarsız bir dediği birine uymuyor

Buraya konu açıp soruyorsa herkeste bir şey yazar onun için doğrusu neyse

Bunu yapmaz tekrar aynı konuyu acarsa ve bu konuları sayısı bu kadarsa 9836353628928262663

Bu kadar konuya rağmen yine dön dolaş evir çevir konu acarsa bizimde Vanessa dediklerimizi yapmıyorsun deme hakkı yada söyleme durumumuz olur

o zaman konu açmayacak sormayacak ben ne yapayım diye bu kış bir dünya konu açtı hoşlandığı erkeklerle ilgili şimdi bir yıllık sevgilim var demiş tutarsız bir dediği birine uymuyor
Ne demek istediğinizi anliyorum ama yukaridaki aciklamamin hala arkasindayim. Kisinin konularina yazarak emek ve zaman harcamis olmamiz kisiye bizi dinleme sorumlulugu yuklemeyecegi gibi bize de bizi dinlemesi hakki vermez.

Elbette bu kisi zaten beni dinlemiyor diyerek kisi icin zaman ve emek harcamama seceneginiz hala mevcut..

Konudan bağımsız olacak ama bazı yorumlar beni dehşete düşürdü. Karşıdaki kim olursa olsun neden bu kadar ileriye gidilir anlamış değilim. Yok vücutmuş kiloymuş. Bu kişi psikolojisi çok iyi olmayan biri ki bu kadar konu açıyor anladığım kadarıyla, hâl böyleyken burada yazılanların onun gerçek hayatında ne gibi kötü tesirler yaratacağını düşünmemek nedir? Vanessa sizi tanımıyorum ama kendinizi düşünüyorsanız buraya yazmayın derim. Psikolojik destek almayı deneyin, arkadaş çevrenizle paylaşın.

Kızım toplan kendine gel senin hiçbir özelliğin kötü değil kimya mühendisliği okuyormuşsun Kocaeli iyi bir üniversite .Kilonu da normal bulmadım ve evet 120 kilo insanların senin hakkında düşüncelerini olumsuz anlamda etkileyebilecek bir kilo .Ben 50 kilodan 60 a çıktım onda bile tavırlar değişti insanlar senin düşündüğünün çok ötesinde şekilci .Diyetisyen psikolog bunların yardımını almaktan çekinme .Her ay üç kilo bile versen seneye 80 kiloya dusersın ve hayatın tahmin edemeyeceğin kadar kolaylaşmaya başlar kendini bırakma çok gençsin

Üzülerek belirtmek isterim ki bazi arkadaşlarin yorumlarına katılıyorum, amacim mobbing yapmak değil lütfen yanlis anlasilmasin.
1. İse almam diyen arkadaslar linçlenmiş lakin, yasam kalitesi, iş gücü, ayakta durunca yorulmak gibi etkenler maalesef ki önemli.
2. Proflardan bahsedilmiş ama isinde bir yere gelmis insanlarla staj arayan insanlar ayni kefeye koyulamaz maalesef ki, bizim ülkemizde stajere joker eleman gozuyle bakiliyor ve bu yuzden her isin altindan kalkabilecek kisiler araniyor.
3. Hastaliktan bahsetmissiniz ama hanimefendinin hastalik neticesinde kilo aldigini düşünmüyorum, oyle olan bir insan "tiroid rahatsizligim cikti ve maalesef ki hizli kilo aldim" yazardi, var benim gayet kilolu bir arkadasim, onu tanidigimdan beri kilolu, kola icmez, disarda yemek yemez (fast food falan), tatli yedigini 20 senede ilk kez gördüm geçen bulustugumuzda (lise arkadasim), ama tiroid problemi var, tiroid ilacini kullanamiyor cunku beyninde kitle de var aynı zamanda. Heee ama şöyle de birsey var mis gibi de kokar, tertemiz giyinir, kilolu diye bakimsiz bakimsiz gezmez.
4. Staj bulamadim diye tikt*kta video cekmek de ayrıca konuşulması gereken bir konu ayrica. Bakın y*utube.da kendi meselegiyle ilgili bile icerik uretse tamam derdim (ki kendisi soylemis t*ktokta kimya ile ilgili icerik ureten var diye) ama hanimefendi para kazanmak uğruna biraz kolaya kaçmış.
Kimseyi kirmak degil amacim, uslubuma yeterince dikkat etmeye calistim, insallah basarmisimdir.

Ne demek istediğinizi anliyorum ama yukaridaki aciklamamin hala arkasindayim. Kisinin konularina yazarak emek ve zaman harcamis olmamiz kisiye bizi dinleme sorumlulugu yuklemeyecegi gibi bize de bizi dinlemesi hakki vermez.

Elbette bu kisi zaten beni dinlemiyor diyerek kisi icin zaman ve emek harcamama seceneginiz hala mevcut..

Konudan bağımsız olacak ama bazı yorumlar beni dehşete düşürdü. Karşıdaki kim olursa olsun neden bu kadar ileriye gidilir anlamış değilim. Yok vücutmuş kiloymuş. Bu kişi psikolojisi çok iyi olmayan biri ki bu kadar konu açıyor anladığım kadarıyla, hâl böyleyken burada yazılanların onun gerçek hayatında ne gibi kötü tesirler yaratacağını düşünmemek nedir? Vanessa sizi tanımıyorum ama kendinizi düşünüyorsanız buraya yazmayın derim. Psikolojik destek almayı deneyin, arkadaş çevrenizle paylaşın.
Siz piskolojik destek dediniz dimi bakın buda bir akıl vermek ve yardım etmek ve ne güzel

Işte biz bunları defalarca yazdık hatta doktor önerisinde bulunduk hatta doktordan randevu bile alalım diyenler oldu ve hatta burda doktor üye vardı Otrera o uzun uzun yazılar yazdı

Eminim ki çoğu yazılanlara bakmıyor bile okumuyor bile

Ve senelerdir olduğu yerde duruyor kendi için bir adım atmıyor

Hep olmayacak şeyler için ailesini kendisini heba ediyor

Önceki konularına bakın elbette fiziki görüntüsü asla eleştiri olamaz ama onun için bi ara ne kadar endişe ettik biliyor musunuz bilmem biriyle buluşmaya gitti gidiyorum dedi evine hazırlıklar o bu ve günlerce sesi çıkmadı

Ve artık vanessa bu kendi bir yoldan gidiyor o yol inşallah ders alıpta kendine geleceği yol olur

X