- 27 Mart 2019
- 29.131
- 104.314
-
- Konu Sahibi VanessaRinki
Keşke biraz da düşünme mantık fikir bunları uygulama yeteneği de olsaydı kiloyla birlikte en azından gencecik yaşı heba olmazdıE merak ettim yazın pişik olmuyor mu ? Kilosu çok fazla çünkü hatırladığım kadarıyla boyu da kısaydı.
Vanessanin kafa iyi çalışıyor ama hep başka şeylere.Keşke biraz da düşünme mantık fikir bunları uygulama yeteneği de olsaydı kiloyla birlikte en azından gencecik yaşı heba olmazdı
Ailesinin durumu iyi değil mezun olur bir destek olur du hala tik tok vb..diyo
ya isterse 22 degil on beş olsun.Akademik hayat ile profesyonel iş hayatının çok farklı gereksinimleri var. Ben obezler akıl yoksunudur demiyorum, ama evet profesyonel iş hayatı için prezentabl olmak önemli bir kriterdir.
Ayrıca profların çoğu zaten masa başında, gece gündüzü, yemek düzeni olmadan çalıştığı için kilo almaya daha elverişli. Ama gene de sadece belli bir yüzdesi görece kilolu. Ve biz burada 22 yaşında bir genç kızdan bahsediyoruz.
E merak ettim yazın pişik olmuyor mu ? Kilosu çok fazla çünkü hatırladığım kadarıyla boyu da kısaydı.
Tiktokda ismin ne takip edelim seni22 yaşına girdim tam da bugün.normalde 4. sınıfa geçmem lazım ama çoğu dersten kaldım aylardır staj aradım birçok mülakata girdim hiçbiri olumlu olmadı.iyi bir okulda olmadığım için elendiğimi düşünüyorum çünkü imaj konusunda dezavntaj yaratıyor.
çok kilo aldım an itibariyle 120 kiloyum herhangi bir kıyafetim vs olmuyor iş arıyorum ama olmuyor maalesef yarın üni sınvaına giricem artık okuduğum şehir e dönmek istemiyorum merkezi yatay geçiş veya yeniden tercih yapıcam.
sevgilimle 1 yılı geçtik çok mutluyum bu konuda kilo da alsam bana destekçi maddi olarak inanılmaz zor durumdayım sosyal medya işine girmye karar verdim tiktokta kısa bir sürede 7000 tl gibi bir gelir elde ettim ama maalesef bu yeterli değil.
bana nolur yardımcı olun para kazanma ve psikolojimi sağlam tutmada yol gösterin
Orta kiloda olmakta bir sorun yok ki, ama obez olmak da var. Ve burda hiçbir tecrübesi olmayan bir insandan bahsediyoruz. Eğer ben 0 tecrübe ile yeni mezun işe alacaksam, neye bakacağım. Okuluna bakacağım, transcriptine bakacağım, akıl yürütme/ iş sonuçlandırma potansiyelini bakacağım, prezentabl olup olmamasına bakcağım.ya isterse 22 degil on beş olsun.
insanları dış görünüşlerine göre değerlendirmek, ona göre puan vermek çalışma potansiyelini buna göre belirlemek bence çok saçma.
ha evet çalışma hayatı böyle ama bence çok yanlış, ben bekarken çalışıyordum gayet fit idim, şuan mesela orta kilodayım ama inanın çalışmaya bir başlarsam o fit dediğiniz ekipde calisacak üç kişinin işini tek başıma sorunsuz yaparım.
hiç bir tecrübesi olmayan, iş hakkında en ufak bir sorunla karşılaşmamış bir insanı sırf fit diye işe alacağıma, yüz kilo olan ama tecrübelenmiş işinin ehli bir insanı tercih ederim mesela ben.
okuma özürlüsü müsün tiktok yazıyor kocamanSosyal medyada nasıl 7 bin kazandın onlyfans mı açtın kız ?
tamam napalım okuduğum alanda sırf kilo fazlam var diye işe alınmamak çok mu mantıklı sizce?Orta kiloda olmakta bir sorun yok ki, ama obez olmak da var. Ve burda hiçbir tecrübesi olmayan bir insandan bahsediyoruz. Eğer ben 0 tecrübe ile yeni mezun işe alacaksam, neye bakacağım. Okuluna bakacağım, transcriptine bakacağım, akıl yürütme/ iş sonuçlandırma potansiyelini bakacağım, prezentabl olup olmamasına bakcağım.
Sonuçta ben de obez ceo tanıyorum. Hem de baya kurumsal uluslarası bir firmada. Ama bu insan inanılmaz başarılı biri. Yani kimse ona bakınca obezliğini görmüyor, çünkü kendini kanıtlamış biri. Ama mesela bizim şirkette ceo olana, yaşam kalitesini ve fiziksel verimini artırmak için hemen bir de diyetisyen atanıyor.
bu insanlar staj yapmadan, bir şekilde işe başlamadan hiç bir şey olamayacak.Orta kiloda olmakta bir sorun yok ki, ama obez olmak da var. Ve burda hiçbir tecrübesi olmayan bir insandan bahsediyoruz. Eğer ben 0 tecrübe ile yeni mezun işe alacaksam, neye bakacağım. Okuluna bakacağım, transcriptine bakacağım, akıl yürütme/ iş sonuçlandırma potansiyelini bakacağım, prezentabl olup olmamasına bakcağım.
Sonuçta ben de obez ceo tanıyorum. Hem de baya kurumsal uluslarası bir firmada. Ama bu insan inanılmaz başarılı biri. Yani kimse ona bakınca obezliğini görmüyor, çünkü kendini kanıtlamış biri. Ama mesela bizim şirkette ceo olana, yaşam kalitesini ve fiziksel verimini artırmak için hemen bir de diyetisyen atanıyor.
insanların neler yaşadığını bilmeyen konuşmayın bence.cidden hastalığım var ve maddi durumum iyi değil üstelik girdiğim mülakatlardan elenmek beni orta kiladan obeze çevirdiGüzellik mobingi ile alakası yok. Ben size 36 beden olun, makyajsız gezmeyin, botoksunuzu, mini eteğinizi eksik etmeyin demiyorum.
40 beden de olabilirsiniz, bir kot bir t-shirt, saçlar at kuyruğu ile de gezebilirsiniz. Ki ben bunu tercih ederim.
Ama 22 yaşında 50 beden olamazsınız. Yani tabi olursunuz ama bunu hayattaki iniş ve çıkışlar açıklayamazsınız. Ama bunu hareket etmeyip, bol yemek yemek ve bunun dışında da birşey yapmak istemeyen bir insan olarak açıklayabilirsiniz. Ve bu tür bir insan hiçbir zaman favori potansiyel çalışan olmaz.
Bu bölümde motivasyonunuz yok,derslerden kaldınız tekrar sınava girip baştan başlayınca motivasyon mu yüklenecek,hirsla sarılıp harıl harıl çalışacakmısınız? Sanmıyorum.22 yaşına girdim tam da bugün.normalde 4. sınıfa geçmem lazım ama çoğu dersten kaldım aylardır staj aradım birçok mülakata girdim hiçbiri olumlu olmadı.iyi bir okulda olmadığım için elendiğimi düşünüyorum çünkü imaj konusunda dezavntaj yaratıyor.
çok kilo aldım an itibariyle 120 kiloyum herhangi bir kıyafetim vs olmuyor iş arıyorum ama olmuyor maalesef yarın üni sınvaına giricem artık okuduğum şehir e dönmek istemiyorum merkezi yatay geçiş veya yeniden tercih yapıcam.
sevgilimle 1 yılı geçtik çok mutluyum bu konuda kilo da alsam bana destekçi maddi olarak inanılmaz zor durumdayım sosyal medya işine girmye karar verdim tiktokta kısa bir sürede 7000 tl gibi bir gelir elde ettim ama maalesef bu yeterli değil.
bana nolur yardımcı olun para kazanma ve psikolojimi sağlam tutmada yol gösterin
bu insanlar staj yapmadan, bir şekilde işe başlamadan hiç bir şey olamayacak.
hayata daha yeni atılacak, kendini bulacak çevresini görecek toplum içine girecek eğer bir sağlık sorunu yok ise kendiside bu durumdan rahatsız olup çabalayacak bir şeyler yapacak.
ama hem işsiz hem cebinde 3 kuruş yok bir spor salonuna bile gidemeyecek vs.
bir insanin kendisine bakması için bazı olanaklarda çok önemli, o yuzden ilk işe alımda diplomadir vs evet bakılır ama sirf kilolu diye zinhar olmaz durumuda olmamalı.
ayakları üzerinde durmaya başlayıp kendine ve hayatına çeki düzen vermeye başlayacak belkide çok başarılı bir çalışan olacak bilemeyiz.
insanların kilosu ilgi alanımiz olmamalı bence yani bu toplum baskısından, yargılamalardan kurtulabilsek keşke ama sistem buna hepten karşı.
sağ olun beni gerçketen çok iyi anladınız.öğrenciyim düzgün garsonluk işi bile bulamıyorum cebimde 5 kuruş yok.bu insanlar staj yapmadan, bir şekilde işe başlamadan hiç bir şey olamayacak.
hayata daha yeni atılacak, kendini bulacak çevresini görecek toplum içine girecek eğer bir sağlık sorunu yok ise kendiside bu durumdan rahatsız olup çabalayacak bir şeyler yapacak.
ama hem işsiz hem cebinde 3 kuruş yok bir spor salonuna bile gidemeyecek vs.
bir insanin kendisine bakması için bazı olanaklarda çok önemli, o yuzden ilk işe alımda diplomadir vs evet bakılır ama sirf kilolu diye zinhar olmaz durumuda olmamalı.
ayakları üzerinde durmaya başlayıp kendine ve hayatına çeki düzen vermeye başlayacak belkide çok başarılı bir çalışan olacak bilemeyiz.
insanların kilosu ilgi alanımiz olmamalı bence yani bu toplum baskısından, yargılamalardan kurtulabilsek keşke ama sistem buna hepten karşı.
kocaelinde okulum ailem istanbulda maddi olarak çok zorlanıyorum gelirim sadece 800 aylık.garsonluk işi aradım gece 3te evime yoladılar tüm gün çalıştım 175 tl aldım yani maalesef başka seçenek kalmadıBu bölümde motivasyonunuz yok,derslerden kaldınız tekrar sınava girip baştan başlayınca motivasyon mu yüklenecek,hirsla sarılıp harıl harıl çalışacakmısınız? Sanmıyorum.
Dağınık halde fazlaca oyuncağı bulan çocuğun sürekli birini eline alıp 2 evirip cevirip oynamadan diğerine geçmesi,haliyle hicbiriyle layıkıyla adam akıllı oynamaması misali sizinde kafanız dağınık bence. Önce başladığınız işi layıkıyla bitirin,4 sene gitmişsiniz okula mesela onu notlarınızı toparlayıp bitirmeniz gerekmiyor mu? Zaman kaybı değil mi bu?
Yani ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum.
Yeni bir okula geçseniz kazanıp ,siz değişmediğiniz sürece birşey değişmeyecek ki.
Kilo konusuna ne denir bilemedim,benimde kilomla her daim mücadelem var zira ama salmayın sevgilim bu halimi sorun etmiyor diye,kendiniz için ,sağlığınız için atın üzerinizden fazlalıklarınızı. Başkası için değil,kendiniz icin yapın bunu. Hic kolay olmadığını biliyorum ama başlayıp bitirebilirsiniz tabi ki zaman alacak ama kilo verdikçe motive olacaksınız zaten, yeter ki o ilk eşigi atlayın.
Doğum gününüz kutlu olsun,sağlıklı mutlu yaşlar.
Eğer okuduğun alanda, seninle aynı şartlarda ama obez olmayan biri varsa, onun senin önüne geçmesi mantıklı bence. Mesela sen diğer kimya mühendislerinin önüne nasıl geçeceksin? Aynı sınıftan 5 kişi aynı yere başvurdunuz, neden seni alsınlar? Akademik olarak mı daha başarılısın, onlardan daha mı insan canlısısın (şeytan tüyün mü var), daha prezentabl mısın ( dış/iç müşteriye karşı onları daha iyi mi temsil edersin) , iş disiplinin ile mi onların önüne geçiyorsun, ne?tamam napalım okuduğum alanda sırf kilo fazlam var diye işe alınmamak çok mu mantıklı sizce?
ve bu normlar genelde kadınlara işliyor erkekler şişman bile olsalar onlardan prezentabl olmak beklenmiyor.
bu şekilde bile sırf ataerkiyi kadını sadece görünüşüyle değerlendirmeyi desteklemiş oluyorsunuz
okuma özürlüsü müsün tiktok yazıyor kocaman
Oluyordur bunu siz de biliyorsunuz da niye soruyorsunuz?E merak ettim yazın pişik olmuyor mu ? Kilosu çok fazla çünkü hatırladığım kadarıyla boyu da kısaydı.
ağladım iş bulamıyorum diye onlar da hediye gönderdiNeden durduk yere para kazandın ne yaptın tiktok dilenciliği mi ?