- 20 Şubat 2017
- 1.653
- 6.574
- Konu Sahibi VanessaRinki
Tamam siz o zaman öyle birini işe alırsınız. Ben almam diyorum. Ve benim pozisyonumdaki hiçbir arkadaşım da almaz. Profesyonel hayat böyle.bu insanlar staj yapmadan, bir şekilde işe başlamadan hiç bir şey olamayacak.
hayata daha yeni atılacak, kendini bulacak çevresini görecek toplum içine girecek eğer bir sağlık sorunu yok ise kendiside bu durumdan rahatsız olup çabalayacak bir şeyler yapacak.
ama hem işsiz hem cebinde 3 kuruş yok bir spor salonuna bile gidemeyecek vs.
bir insanin kendisine bakması için bazı olanaklarda çok önemli, o yuzden ilk işe alımda diplomadir vs evet bakılır ama sirf kilolu diye zinhar olmaz durumuda olmamalı.
ayakları üzerinde durmaya başlayıp kendine ve hayatına çeki düzen vermeye başlayacak belkide çok başarılı bir çalışan olacak bilemeyiz.
insanların kilosu ilgi alanımiz olmamalı bence yani bu toplum baskısından, yargılamalardan kurtulabilsek keşke ama sistem buna hepten karşı.
Neden böyle peki? Ben çalışandan en yüksek verimi almaya çalışıyorum, çünkü alamazsam onun yerine de ben çalışmak zorundayım.
120 kilo, ayakta bile dururken yorulan bir arkadaşa hayat zindan olmasın diye, kendi iş hayatımı riske atamam. Belki ilerde iyi bir çalışan olabilir, ama ben bu riski neden alayım? . Bana sunabileceği istisna birşey yoksa ( tubitak ödülü almıştır, makaleleri yayınlanmıştır falan filan) 22 yaşındaki kişi de hayatın sorumluluklarını öğrenmek zorunda.