keman öğrenmek zor mu?

sevimlikartanesi

El-Latif,El-Cabbar,El-Mucib-Es-Semi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
1.716
489
27 yaşındayım. pek yetenekli sayılmam ama öğrenmek istiyorum. bu saatten sonra zor mu kzlar ne dersiniz

dipcik not: lütfen bir süre konum taşınmasın lütfen

kemana çok çaba harcamak gerekir.küçük yaşlarda başlamak parmak hakimiyeti açısından daha elverişlidir. ancak hevesiniz varsa deneyin.sizi uğraştırır ama güzeldir sabır ister.

Ben 16 yaşında başladım. Gayet iyi olduğumu söylüyor hocalarım. Daha doğrusu söylüyolardı 20 yaşından sonra bıraktım kemanı:)

Ama sana tavsiyem imkanın varsa özel hoca ayarla. Çok daha hızlı ilerlersin. Ve tabi iş biraz da senin yeteneğine ve çok çalışmana bağlı. Başlarda boyun ve bilek ağrısından muzdarip olacaksın, bol bol yay çekip teknik oluşturacaksın, alıştırmaları sürekli tekrar edeceksin vs. Ama ilk konçertonu çaldığında tüm bunlara değdiğini hissedeceksin bence.

Ne seviyede çalmak istediğine bağlı. İnce hareketler gerektirecek parçalar çalmak istiyorsan bu iş için zaman ayırman gerekir. Ama daha basit parçalar çalmak istiyorsan emin ol zorlanmazsın. Ben lisedeyken zorlanmamıştım en azından.

üzerine düşmen gerek , ben de bi hevesle gitmiştim ama derslerden fazla çalışamıyodum kısa süre sonra bıraktım

caddelerde rüzgar , üsküdara giderikeni çalıyoduk baya şey öğrenmiştim ama unuttum şimdi

Bence kordinasyon sorunun yoksa öğrenmen zor olmaz ama evde de egzersiz yapman gerekecek, hane halkı bu durumu nasıl karşılar bilmiyorum.

Özel ders alırsan daha kolay ilerlersin. Bu arada güzel bir seçim olmuş, tebrikler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…