Çorbalar Kelle Paça Çorbası-Söke Un Sponsorluğunda

Kelebek2356

Nam-ı diğer Tuzsuz_ruh 🙃🙃🙃🙃
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2015
25.788
73.561
598
34
Herkese merhabaaaaa

Bugün sizlere çok ama çok sevdiğim bir corbayi yapicam.
Veeee müthiş sağlıklı müthiş şifalı bir çorba oldu yemeyenlere bile tavsiye ederim bir kere yapmalarını disaridakilere aslaaaa benzemiyor
Ben dışarıdaki içtiklerimden sonra kendim denedigimde artık dışarıda icmemeye başladım fazla uzatmadan gelelim asıl konumuza
Kelle paça çorbası için malzemeler
Ben kuzu kellesi kullandım sizin zevkinize kalmış dana kellesi de kullanabilirsiniz
Iki kaşık un
3 kaşık tereyağı
Bir limon
Bir yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber

Öncelikle kelleyi haşlamakla işe başlıyoruz yaklaşık bir saat kadar haşladim ve didikledim

Sonra tencereye un ve tereyağını koydum un kokusu çıkana kadar kavrulacak daha sonra içine ben bir bardak normal et suyu iki bardak kelleyi hasladigim su ve iki bardakta soğuk su kullandimsuyu katarken karistiralim ki toparlanma olmasinkaynayana kadar bırakmadan karistiralim ve kelleyi içine koyalım
Tekrar kaynamaya birakalimyarım limon suyu ve yumurtanın sarisini cirpalim içine yavaşça ocakta kaynayan çorbanın suyundan koyalım cirpmaya devam edelim ki kesilmesin çırptıgımız karışımı yavaş yavaş çorbaya dökelim bir elle karıştırmaya devam edelim son olarak bir taşım daha kaynatiyoruz ve tuzunu döküp kapatıyoruz

Son olarak tereyağ ve kırmızı biber yakıyoruz vee sunummmmm

Böyle bir corbayi bu kapta sunmak istedim yapanlara yiyenlere afiyet olsun.
Tabiki yanında sirke ve sarımsak ikilisi var teşekkür ederimmm

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık canım keşke yiyebilsem pek sevilmiyor ama yenilmesi gereken bir çorba şifa kaynağı başarılar dilerim

Ellerine sağlık canım,ben de çok severim,yapsam mı acaba diye düşünüyordum ,iyi oldu yaptığın.Başarılar dilerim.

Eline sağlık güzel olmuş duruyor.
Un kavurarak koymayız sadece sulandırıp koyarız unu o da hafıf yoğunluk versın dıye çorbaya. Şifa kaynağı gerçekten. Geçenlerde yapıp yemıstık bıZde. Dana kellesıydı beynı dili yanağı derken bereketli şifalı bır çorba olmuştu.
Başarılar.

Ellerine sağlık canım, cok lezzetli gözüküyor. Bu tarif çorbalar arasında olmalıydı. Başarılar dilerim

Veee bizim evin eşimiN vazgeçilmeZ bayılarak yediği çorbamız ellerine sağlık canım enfes görünüyor yarışmada başrılar bende çok severim bayılırım hattaa canımı istettin kız gece gece diyetteyim beeen harika olmuş bol şans

Ellerine sağlık cnm..

Normal haşlama etle yapsak nolur sibel?? Bide limon ile sarımsağı piştikten sonra mı ekliyoruz nasıl oluyo??

Ellerine emeğine sağlık canımBu kategoriyi kelle paçasız bırakmadığın için teşekkür ederim
Yarışmada bol şans diliyorum
Teşekkür ederim nevoşummmm
Ellerinize sağlık, yarışmada başarılar diliyorum.
Teşekkür ederim canım çok sağol
Ellerine sağlık canım, kelle paça olmazsa olmazdı gerçekten. Başarılar diliyorum yarışmada
Çok sağol canım benim bence de olmazsa olmazdı herkes çok sevmiyor ama bu çorba gerçekten baska

Ellerineee sağlık canısı
Yarışmada başarılar diliyorummmm
Oyyy sağol canım benim
Eşimde ben de grip olduk şifalı şifalı iyi giderdi komşum olsaydın isterdim 3-5 kase
Aaaa ayipsin inan verirdim tenceresiyle hemde geçmiş olsun canimmm

Ellerine emeğine sağlık canım keşke yiyebilsem pek sevilmiyor ama yenilmesi gereken bir çorba şifa kaynağı başarılar dilerim
Teşekkür ederim ama keşke tattirma imkanım olsaydı bu corbayi zannedildiği gibi asla değil ve gram koku yok

Ellerinize saglik basarilar
Teşekkür ederim canimmm

Ellerine sağlık canım,ben de çok severim,yapsam mı acaba diye düşünüyordum ,iyi oldu yaptığın.Başarılar dilerim.
Ahahahah teşekkür ederim sen mi yapacaktin yarışmada pek tercih edilmiyor kimse yapmaz diye yapayım demiştim aslinda

Teşekkür ederim ışte orda un kokusu çıkmıyor yaaa o yüzden kavurarak koyuyorum ben tabi koyulmayabilir sadece terbiyesi ile de yapılabilir

Ahahahahha gel ikram edeyim sana canım ayipsin

Ellerine sağlık cnm..

Normal haşlama etle yapsak nolur sibel?? Bide limon ile sarımsağı piştikten sonra mı ekliyoruz nasıl oluyo??
Canım öyle de olur sarımsak önce eklenecek normal etle yaparsan piştikten hemen sonra ocaktan indirmeden ben kelleye yerken ekliyorum sirke sarımsak yada limon da olabilir tabiki kelle bulabilirsin sen orda yaaa zor olmaz yani bi dene kokmuyor hic

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…