Kelelemek

Aycemil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2016
4.434
6.628
158
36
iyi geceler hanımlar. 20 aylık kız bir yiğenim var. Yaklaşık 2 aydır gayet düzgün ve anlaşılır konuşuyordu. 2-3 kelimelik cümleler kurmaya başlamıştı ama 10 gündür kekeliyor. Baya baya kekeliyor. O o o o oyuncak diyor. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Daha önce başına gelen ve atlatan var mı? Şu durumda neler yapılabilir?

Fiziksel de olabilir pskolojik bir nedenlede..doktora gittiniz mi?
Hayır henüz gitmedik. Korkuya bağlı olabileceği kanısındayız şu sıra uykusunda çok korkuyor. Bir de 3 yaşından önce kesin teşhis koyulanaz dediler

Eğer ailede çocuğa bağıran kızan varsa çocuk bir şekilde tepki veriyor.O yüzden olabildiğince sakin konuşmak/davranmak gerek sonra da kekeleyerek konustuğunu çocuğa hissettirmedn her şey normalmiş gibi davranın.Kitap okuyun masal anlatın,dikkatini başka yöne çekecek aktiviteler yapın

Hayır öyle bir ortam yok. Kitap okumayı seviyor. Bu durum açığa çıkmadan önce de kitap okuyorduk.

Bi uzmandan yardım alın konuşma terapistleri varmiş mutlaka görüşün bir de cümlelerini tamamlamayın kendisi anlatsin ne demek istedigini

Öncelikle söylemeye çalıştığı kelimeyi sabırla tamamlamasını bekleyin . Hergün siz kitap okuyun ona tekrar ettirin . Önce birer ikişer kelime şeklinde , sonraki zamanlarda kelime sayılarını arttırarak devam edin . Biraz yorucu , zaman ve sabır isteyen bir süreç ama sonradan oluştuğu için düzelme ihtimali yüksek . Biz bir uzman tavsiyesiyle bu şekilde üstesinden geldik . İçinizi rahatlatmak isterseniz bir kekeme terapi merkezinden randevu alıp , görüşebilirsiniz . Ufaklıkla sohbet edince size yol gösterecektir . Kolaylıklar diliyorum , yakında inşallah düzelir

Son düzenleme:
Teşekkür ederim.

Canım çevrem de bir kaç kişiden daha duydum. Olabiliyor böyle şeyler. Düzeltmek ooo oyuncak değil oyuncak yerine. Oyuncak mi istiyorsun gibi kelimeyi doğru şekilde telaffuz edin. Sabırla cümlesinin bitmesini bekleyin. Üstüne düşerek böyle yapma yerine biraz görmezden gelmeye çalışın ki oyuna döndürmesin.
Ama içinizin rahat etmesi ve doğru yolu bulmak için bi uzmandan yardım almanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…