Uzun bir aradan sonra herkese yeniden merhaba canlarım;güneşin yüzünü göstermeye başladığı,toprağın yeniden uyandığı,kuşların neşeli seslerini duymaya başladığımız bu güzel ilkbahar gününden yeniden merhaba...
Bunun yanında bugün 8 Mart dünya kadınlar günü,hayatımızda olan olmayan,tanısakta tanımasakta dünyaya binbir renk salan tüm kadınlarımızın,dünya kadınlar gününü kutlarım.
Herkesin bildiği ama genelde farklı sunumlarda yaptığımız klasik peynirli börek tarifiyle aranızdayım,her ne kadar klasik desemde birazda su böreği kıvamında enfes bir börek. Hadi başlayalım o zaman;
Malzemeler
________________
1) 5 adet yufka
2) 2 adet yumurta
3) 1 su bardağı süt
4) Yarım su bardağı sıvıyağ
5)300 gr peynir(Dilediğiniz peyniri kullanabilirsiniz ancak ben tam yağlı beyaz peynir kullandım)
6)Dilerseniz iç harcınıza maydonoz ve üstüne süslemek için susam,çörekotu
Eki Görüntüle 1790774 Not:Eğer susam veya çörekotu kullanmak isterseniz kek kalıbını yağlar yağlamaz hemen susamınızı yada çörekotunu kalıbın içine serpmelisiniz ki üzerine yufka koyacağımız için piştikten sonra böreğin üst tarafında olsun.
Yapılışı
____________
Öncelikle kullanacağınız kek kalıbının heryerini güzelce yağlayın,ben silikon kek kalıbı kullanıyorum böylece hem çok fazla yağ sürmenize gerek kalmıyor hem de yaptığınız kek veya börek pürüzsüz bir şekilde çıkıyor,hatta ben kek yaptığım zaman kalıbı yağlamıyorum bile.Bunu eğer bilmeyen arkadaşlarımız varsa diye püf nokta olarak vermek istedim.
Yumurtaları bir kabın içerisinde iyice çırpıyoruz,daha sonra içerisine sıvıyağ ve sütümüzü ilave edip yeniden çırpıp bu yumurtalı sosumuzu bir köşeye koyuyoruz.Daha sonra yufkamızın bir tanesini alıp kek kalıbımızın ortasına yırtılmayacak şekilde ve yanlardan sarkacak şekilde yerleştiriyoruz.2.yufkamızı elimizle 5-6 parçaya bölüp ayırmış olduğumuz yumurtalı sosa batırıp,kalıbın içine gelişigüzel buruşuk şekilde yerleştiriyoruz,bu yufkanın üstüne peynirimizin yarısını yayarak serpiyoruz,daha sonra diğer 2 yufkayıda aynı şekilde elimizle parçalayıp yumurtalı sosa batırıp aynı işlemi tekrarlıyoruz ve geri kalan peynirimizi de ilave edip kalıbımızdan sarkan yufkaları kalıbın içine doğru topluyoruz,en son olarakta kalıbın ortasındaki yufkayı elimizle daire şeklinde aşağı doğru yırtıp diğer yufkaların arasına kardeş kardeş kaynaşıp oynasınlar diye ilave ediyoruz.
Geri kalan sosumuzu da böreğimizin üstüne boca ediyoruz ve en son sos içerisine iyice emsin diye yarım saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.Eğer hazırlama aşamasında sos yetmezse hemen sos malzemesini yarıya azaltarak tekrardan sos hazırlayın,çünkü böreğimiz ne kadar bu yumurtalı sütlü karışımı emerse ve bol olursa o kadar su böreği kıvamında ve lezzetli olur.
Tamam panik yok kızlar;belki anlatamamış olabilirim,o halde işte size fotoğraflar
Eki Görüntüle 1790778 Eki Görüntüle 1790779 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz ve mutlu sona doğru gidiyoruz.
Eki Görüntüle 1790780 Eki Görüntüle 1790781 Tabii bu böreği kuru kuru ikram etmek olmaz,yanında damak tadımıza,yaratıcılığımıza ve hayal gücümüze bağlı kahvaltılıklar hazırlıyoruz.
Eki Görüntüle 1790810 Eki Görüntüle 1790811 Ve işte sunumum,dilerim beğenirsiniz canlarım...Resimler sanki biraz bulanık ve dağınık çıkmış ama olsun
Eki Görüntüle 1791492 Eki Görüntüle 1791493 Eki Görüntüle 1791494 Eki Görüntüle 1791107 Eki Görüntüle 1791108 Eki Görüntüle 1791496 Eki Görüntüle 1791109 Eki Görüntüle 1791495 Sütaş 1975 yılında Bursa'nın Karacabey ilçesinin Uluabat köyünde kuruldu. Kurulduğu tarihteki günlük süt işleme kapasitesi 5 ton olan Sütaş, bugün Karacabey tesislerinde 1.200 ton, Aksaray tesislerinde 1.400 ton olmak üzere günlük toplam 2.600 ton süt işleme kapasitesine sahiptir.
1975 yılından beri sadece süt ve süt ürünlerine odaklı olarak faaliyet gösteren Sütaş, Türkiye, Makedonya ve Romanya’daki 4 tesisinde, yılda 750 milyon litre süt işlemekte ve tüketicilerine 70 çeşit ürün sunmaktadır.
Sütaş, Çiftlikten Sofralara iş modeli ile ineklerinin yediği çiftlikten sofralara ulaşan ürünlerine kadar, bütün süreci yönetmekte ve denetlemektedir. Ürünlerinin doğallığının ve kalitesinin güvencesi olan bu modelin gereği olarak Sütaş, üretim tesislerinin yanı sıra; eğitim merkezleri, uygulama çiftlikleri, damızlık yetiştirme çiftlikleri, yem fabrikaları, geri kazanım ve enerji tesislerinden oluşan bütünleşik bir yapı ile faaliyet göstermektedir. Bölgesel ihracat stratejisi çerçevesinde Sütaş, Ortadoğu başta olmak üzere Türki Cumhuriyetlere, Kuzey Afrika ve ABD’ye 15.5 milyon dolarlık ihracat yapmaktadır.