mafoldumben
geçen yazın yavrusu yani şu aralar 1 yaşında bir kedimiz var.(benim değil annemlerin evinde) evin içinde besliyorlar ama tuvaleti için ve bahar da geldiği için sokaklarda geziyor hep. sokaktaki kedilerle kavga edip yaralanmıştı bir süre önce. tam iyileşmek üzereyken şimdi tekrar yaralanmış.
annem 2 haftalığına şehir dışında bendeydi babam da pek ilgilenmemiş kedi hem çok zayıflamış hem de birkaç gün önce gene ısırmışlar bacağını. annemin dediğine göre bayağı büyük açık yarası varmış. avuç içi kadar falanmış. normalde evde beslendiği halde artık sadece günde 1 kere yemek yemeye geliyormuş onu da çok az yiyormuş. ciğer bile yemiyormuş. normalde fırında kıymalı yemek bile pişse ağlar ister o kadar çok seviyor eti. balkonumuzun altında biraz boşluk var orada yatıp ağlıyormuş. çocuk antibiyotiği almışlar içirecekler ama kedi kaçıyormuş. anca yemeye geldiğinde yakalayıp zorla içiriyorlar. bir de mazı diye bir bitki var onun suyunu sürüyorlarmış. daha önce kardeşimin kocaman açık yarasını geçirmişti. bu gün yemeğe gelirse annem söz verdi yakalayıp eve kapatacak.
şimdi diyeceksiniz ki niye veterinere götürmüyorsunuz. ilçede yaşıyorlar veterinerler kediden anlamıyor ilaç da yok. daha önce götürdüklerinde evdeki antibiyotikleri kırıp içirin demiş. başka veterinerler de ben kediden anlamam inekten anlarım deyip geri çevirmiş. daha önce bir kedimiz bi veterinerin elinde ölmüştü ilaç dozu ayarlayamadığı için. o yüzden pek de veterinere götürmek istemiyorlar ama ben inatla götürün dedim. götürmezlerse de ölecek malesef
az önce haberim oldu bu durumdan. biraz geç kalındı galiba ama hala yapılabilecek bir şey var mı? ne yemeli? yarasına ne sürülmeli? ağızdan alabileceği ilaç var mı? büyük şehirlerdeki hayvan ilacı satan bir yer olmadığı için eczanede satılan ilaç adı söylerseniz ben anneme ileticem. ayrıca dozunu da söyleyin lütfen. markette satılan birkaç mama çeşidi hariç bir şey bulunmaz orada kediye dair.
forumda veteriner olan var mı? kullanıcı adı verebilir misiniz özel mesajla ulaşsam? yardım edin lütfen biran önce tedavi edilmezse ölecek
konunun yeri burası değil biliyorum. evcil hayvanlar bölümüne de yazdım ama burada daha çok kişiye ulaşabilirim. lütfen konuyu taşımayın:1no2: