Ne kadar yanlış düşünceler var… eğer doğanın seçiliminden bahsediyorsak öncelikle insan ırkının yüzde 80i ölmeli şu an, olmamız gereken sayının kat kat üzerindeyiz. Bu kadar ürayip yayılıp bir de oradaki hayvanları istemiyoruz garip şekilde… evet bu hayvanlar sokak için uygun değil ama yöntem onları ölüme terk etmek değil kısırlaştırmak olmalı. Ayrıca evdeki köpeğe bakarım diğerleri benim sorumluluğumda değil demek, ben başkasının malını alırım benim aileme gitsin, diğer ailenin bende sorumluluğu yok demekle benzer bence. Başkalarının haklarını da koruruz çünkü toplumuz. Komşunu korursun, milletini korursun, gezegenini korursun… Sosyal yapı bunun üzerine kurulu ama vicdan meselesi biraz da tabi… biri yazmış kedi tavuk farkı yok diye. Mesela ben et de yemek istemiyorum. Hayvanların seçeceğim yok ancak biz et yememe seçeceğine sahibiz. O yüzden et ürünü tüketmem gerektiğinde vicdani olarak çok zorlanıyorum. Aynı şey hayvan deneyleri yapılmış ürün kullanmakta da var. Bu iş uzuyor böyle canım, malesef vicdanlı biriysen vicdanın hep seni yoklayacak. Ancak şunu unutmamalısın, kendin ve kendi ruh sağlığın da senin sorumluluğunda. Aynı vicdanı kendine de göstermelisin. Elinden geleni yap ancak kendi hakkına gitmeyecek şekilde. Umarım senin gibi güzel kalpli insanların sayısı artar