• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kedimiz ölmek üzere lütfen yardım edin

ayyy ıcım parcalandı ya,
balkonun arasına gırıp aglıyor bır de oyle mı ama eve gerı gelmıyor,
sevdıgı yıyeceklerı de yıyemıyro alısmıs tabı dışarı cagarıyorlardır da onu cıkıyordur evdekıler de tutamıyordur o cıkmak ıcın bagarırken,
antıbıyotık ıctıklerını bılıyorum yesıl yaprak yıyorlar mıdelerı a grıyınca ama yaralanınca ne olur kı suyla yıkayın kendı kendıını yalayarak temızler yarasını örter sanıyorum.
doktor ne yapar pansuman yapar bezle sarar sız de oyle yapın gazlı bez alsın onunla sarsın kolunu.
antıbıyotık ıcırsın yemegınle karıstırıp onlar yeter ya kedıler 9 canlıdır ölmez sürünür ıyı olacagını düşünün.

numarayı aradım hastası varmış sonra tekrar arıycam ilgili konuştu veteriner bey. çok teşekkürler meg.

ne demek,rica ederim arkadaşımolumunekankayizsmile

inşallah sağlığına kavuşur pisicik:Saruboceq:

çok iyi bir hekimdir kendisi,güvenebilirsin..
durumu detaylı açıklaman faydalı olucaktır..

evet bir şeyler önerdi. yardımcı oldu elinden geldiğince. tabi görmeden derinliğine bakmadan zor oldu.
benzer sorunlar yaşayan olursa bir gün biri google da aratır da görürse diye buraya da yazmak istiyorum.

yaranın iltihaplanmaması için bir deri antibiyotiği merhem (prosim-purosin gibi bir şey ilacın adı)ve bepanteni karıştırıp hayvanın yarasına sürebilirmişsiniz mikrop kapmaması için. yalamaması lazımmış. bu ilaçlar herhangi bir eczaneden alınabilir.
bir de teramisin in normalde insanlar için yara merhemi var bu ürünün hayvanlar için de yara spreyi varmış ama bu eczanelerde yokmuş veterinerden almak lazımmış. yarın benim oturduğum semtte veteriner arıycam bu teramisini bulurum belki. tabi dikiş de atılması lazımmış. ama bizimkini dikiş tutar mı bilmem. annemin dediğine göre yırtık değil komple derisi kalkmış eti görünüyormuş.

veteriner iltihap kapmaz da yara kapanırsa yaşar dedi. belki bi ihtimal... of moralim biraz düzeldi kızlar hepinize çok teşekkürler. meg sana nasıl teşekkür ederim bilmiyorum...

durumunda iyi/kötü bir değişiklik olursa bildiririm. zeytine bol şans dileyin. sevgilisi de hamileymiş(sokağın en pis kızını gelin getirdi) bebikleri öksüz kalmaz inşallah

inşallah düzelir durumu miniğin:Saruboceq:

üzme kendini arkadaşımm,rahat ol bence artık:teselli:

:nazar:bol şans zeytincik,iyileş biran önce inşallahhh..

Son düzenleme:
evet bir şeyler önerdi. yardımcı oldu elinden geldiğince. tabi görmeden derinliğine bakmadan zor oldu.
benzer sorunlar yaşayan olursa bir gün biri google da aratır da görürse diye buraya da yazmak istiyorum.

yaranın iltihaplanmaması için bir deri antibiyotiği merhem (prosim-purosin gibi bir şey ilacın adı)ve bepanteni karıştırıp hayvanın yarasına sürebilirmişsiniz mikrop kapmaması için. yalamaması lazımmış. bu ilaçlar herhangi bir eczaneden alınabilir.
bir de teramisin in normalde insanlar için yara merhemi var bu ürünün hayvanlar için de yara spreyi varmış ama bu eczanelerde yokmuş veterinerden almak lazımmış. yarın benim oturduğum semtte veteriner arıycam bu teramisini bulurum belki. tabi dikiş de atılması lazımmış. ama bizimkini dikiş tutar mı bilmem. annemin dediğine göre yırtık değil komple derisi kalkmış eti görünüyormuş.

veteriner iltihap kapmaz da yara kapanırsa yaşar dedi. belki bi ihtimal... of moralim biraz düzeldi kızlar hepinize çok teşekkürler. meg sana nasıl teşekkür ederim bilmiyorum...

durumunda iyi/kötü bir değişiklik olursa bildiririm. zeytine bol şans dileyin. sevgilisi de hamileymiş(sokağın en pis kızını gelin getirdi) bebikleri öksüz kalmaz inşallah

Bence sartlarinizin ne olusa olsun 100% kediyi evinize almalisiniz bi sure. Istirahat ve iyilesme donemi acisindan, hekim degilim ama kedim var. Cok gecmis olsun :gitme:

Bence sartlarinizin ne olusa olsun 100% kediyi evinize almalisiniz bi sure. Istirahat ve iyilesme donemi acisindan, hekim degilim ama kedim var. Cok gecmis olsun :gitme:

evet evde olmalı pisicik kesinlikle..
özellikle ve özellikle iyileşinceğe kadar..
ama aslında hep..a.s

ay çok sevindim. inşallah zeytin yaşar. sizden tek ricam anne ve babanızın o iyileştikten sonra sokağa bırakmaması ve evde bakması. sokak kedisi oılmasın artık.dışarısı tehlikelerle dolu..

biz de aynı fikirdeyiz. annem ilk başta sıkılmasın oynasın diye sokağa salıyodu da çok alıştı. ama evde tutmak mümkün değil çünkü balkon kapısından hep kaçıyo sonra yaşarsa inş. yazlığa gidicez orda da sokakta.

ama şuan hasta olduğu için eve gitmiyor. ilaç içiriyorlar canını acıtıyolar diye de kaçıyo olabilir. yani normalde ev kedisi gece evde uyuyor gündüz de annemle beraber mutfakta salonda dolaşıyor sadece tuvalete,gezmeye bi iki saat çıkıyor. erkek kedi kısırlaştırılmadı tutamayız ki evde.

ah bi yakalasalar annem odaya kapatacak zaten bi daha asla salmıcak. veterinere diktirmeye götürcekler. evin altındaki dükkanın gölgeliğinde yatıyormuş yani bizim pencerenin altında.:(

Geçmiş olsun inşallah güzel haberlerini alırız.

Diğer konuda cevap yazmıştım bu konuyu şimdi gördüm, ve umarım bundan sonra ev dışına çıkarmazlar:(

teşekkürler.
hepiniz evden çıkmamasına takıldınız ama kapının önünde sürekli bağıran beni sokağa sal diyen kediyi evde tutmak onu daha çok üzüyor. zil çalınca bile sokak kapısına koşuyo hep camdan bakınıyo. arabayla bi yere gitsek bizden önce biniyo.
kaldi ki şuan hasta olduğu için açtım bu başlığı büyük ihtimalle de ölecek. hele bi iyileşsin de o zaman evden salmama konusunu düşünücez zaten.

Guzel arkadasim, hassasiyetini anliyorum, ama su saatten sonra sagligina kavusmasini diledigimiz pisiciginizi (hangi ile yakinsiniz bilemmiyorum zira bir ilcede bulundugunuzdan bahsetmistiniz) ivedilikle kisirlastirmaniz. Elbette hayati boyunca evinizde bakabilme sorumlulugunu alabilmek kosulu ile dogasi ile oynuyorsunuz sonucta.

Hayvan bakmak kolay degil, o kadar iyi biliyorum ki su anda yasadiginiz sikintiyi, aileden biri oluyorlar.

sevgiler

Evet her belediyede bulunur veteriner hekim, bulamazsanız belediyede bir araştırın bence bakıp bakmicanı da öğrenirsiniz. Bilirim kedileri duramazlar evde, nasıl dışarı çıkmak için kapının önünde beklediklerini camdan dışarıyı izlediklerini falan... Ama ne de olsa sokak kurallarına göre yetişmiş bir kedi değil, o yüzden güçlü kediler sürekli hırpalamak isterler. ıyileşirse yine sokağa çıkmak isteyecektir ama evde tutmak zor, inşallah iyileşir de ona da sonradan bir çözüm bulursunuz...

kızlar bu sabah 5te balkona gelmiş miyavlamış su istemiş. tabi annemler hemen yakalamış eve kapatmışlar. veteriner yarayı dikmeyi kabul etmiş ama kesin kurtulur da dememiş tabi zaman gösterecek.
öğlen narkozu yedi dikildi karnı. 5 e doğru annemle tekrar konuştum ayılmış ayakta geziyormuş ama hep ağlıyormuş. buna da şükür tabi...alkisalkisalkis

iyileşene kadar evde hapis. hatta annem bi odaya kapatmış mikrop kapmasın diye yanlarında da tutmucak yazık ama yapacak bir şey yok...:1no2:

bu arada belediyede veteriner var mı diye babama sordum. o masanın başından bile kalkmıyo anca köpekleri zehirliyo dediÇok üzgünüm çoook

kızlar bu sabah 5te balkona gelmiş miyavlamış su istemiş. tabi annemler hemen yakalamış eve kapatmışlar. veteriner yarayı dikmeyi kabul etmiş ama kesin kurtulur da dememiş tabi zaman gösterecek.
öğlen narkozu yedi dikildi karnı. 5 e doğru annemle tekrar konuştum ayılmış ayakta geziyormuş ama hep ağlıyormuş. buna da şükür tabi...alkisalkisalkis

iyileşene kadar evde hapis. hatta annem bi odaya kapatmış mikrop kapmasın diye yanlarında da tutmucak yazık ama yapacak bir şey yok...:1no2:
oh sevindim. yinede artık evde tutsun hep anneniniz. umarım iyileşir...

kötü bir yer değil yaa her yerde aynı malesef sokak hayvanları toplatılıyor. özellikle köpekler...
manisanın ilçesi. birçok ilden daha gelişmiş aslında da yurdumun her köşesi taşra naparsın...

çok sevindimm:)

pisiye bişey giydirseniz nasıl olur acaba,dikiş yerini yalamaması için..

ben mesela kışın üşüdüğü zamanlarda,eski bir kazak veya harhangi bir üstün kolunu kesiyorum pisinin ebatına göre,iki yandan 2 minik delik kesiyorum kolları geçiyo ordan.... ve bu kadar..:)))
bu mevsimde de ince penyeden böyle bir kıyafet giyderebilirsiniz tedbiren bence..

iyi olucak inşallahhh...

ben de pansuman yapsaydı veteriner dedim ama batikon sürülmesi gerektiği için pansuman yapmamış veteriner.
yalamıyormuş ama oraya buraya sürterse diye üzülüyoruz. ama değil bir şey giydirmek önceden ayağı yaralandığında neler yaptılar parçaladı. pansumanın üstünden bütün bacağı koli bandıyla bile sardılar yırtamasın diye ama çıkarıyor malesef. sahipli olduğu anlaşılsın biri alıp gitmesin diye boynuna kurdele bağlıyorduk onu da parçalıyordu. pire tasması falan da taktırmıyo doğal olarak çok serseri bi şey oldu başımıza.

Back