kedimiz ölmek üzere lütfen yardım edin

HuzunApla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
528
7
mafoldumben
geçen yazın yavrusu yani şu aralar 1 yaşında bir kedimiz var.(benim değil annemlerin evinde) evin içinde besliyorlar ama tuvaleti için ve bahar da geldiği için sokaklarda geziyor hep. sokaktaki kedilerle kavga edip yaralanmıştı bir süre önce. tam iyileşmek üzereyken şimdi tekrar yaralanmış.

annem 2 haftalığına şehir dışında bendeydi babam da pek ilgilenmemiş kedi hem çok zayıflamış hem de birkaç gün önce gene ısırmışlar bacağını. annemin dediğine göre bayağı büyük açık yarası varmış. avuç içi kadar falanmış. normalde evde beslendiği halde artık sadece günde 1 kere yemek yemeye geliyormuş onu da çok az yiyormuş. ciğer bile yemiyormuş. normalde fırında kıymalı yemek bile pişse ağlar ister o kadar çok seviyor eti. balkonumuzun altında biraz boşluk var orada yatıp ağlıyormuş. çocuk antibiyotiği almışlar içirecekler ama kedi kaçıyormuş. anca yemeye geldiğinde yakalayıp zorla içiriyorlar. bir de mazı diye bir bitki var onun suyunu sürüyorlarmış. daha önce kardeşimin kocaman açık yarasını geçirmişti. bu gün yemeğe gelirse annem söz verdi yakalayıp eve kapatacak.

şimdi diyeceksiniz ki niye veterinere götürmüyorsunuz. ilçede yaşıyorlar veterinerler kediden anlamıyor ilaç da yok. daha önce götürdüklerinde evdeki antibiyotikleri kırıp içirin demiş. başka veterinerler de ben kediden anlamam inekten anlarım deyip geri çevirmiş. daha önce bir kedimiz bi veterinerin elinde ölmüştü ilaç dozu ayarlayamadığı için. o yüzden pek de veterinere götürmek istemiyorlar ama ben inatla götürün dedim. götürmezlerse de ölecek malesef:KK43:

az önce haberim oldu bu durumdan. biraz geç kalındı galiba ama hala yapılabilecek bir şey var mı? ne yemeli? yarasına ne sürülmeli? ağızdan alabileceği ilaç var mı? büyük şehirlerdeki hayvan ilacı satan bir yer olmadığı için eczanede satılan ilaç adı söylerseniz ben anneme ileticem. ayrıca dozunu da söyleyin lütfen. markette satılan birkaç mama çeşidi hariç bir şey bulunmaz orada kediye dair.

forumda veteriner olan var mı? kullanıcı adı verebilir misiniz özel mesajla ulaşsam? yardım edin lütfen biran önce tedavi edilmezse ölecek:KK43:

konunun yeri burası değil biliyorum. evcil hayvanlar bölümüne de yazdım ama burada daha çok kişiye ulaşabilirim. lütfen konuyu taşımayın:1no2:

arkadaşlar lütfen bilen varsa yardımcıolsun.
lütfen bir can kurtaracağız. veteriner bir arkadaş varmı burada...

canım yaa yazıkk vallahi bilmiyorum bilen varsa yazsın gerçekten.. =( ama lütfen ne olursa olsun iyi bir veteriner bulun hemen bu evde olacak iş değil bulunur elbet veteniner lütfen evde yapmaya çalışmayın..

daha önce aramışlardı veteriner ama yok malesef. köpek olsa belki ama kediden anlamayız demişler hep. bi tek evin sokağında bir veteriner var zaten önceden yaralandığında da oraya götürmüşlerdi sadece o ilgilenmiş. o adam sokakta kedileri seviyor yemek veriyor, bizim kedi oraya gezmeye gidiyormuş veteriner tanımış da bakmış yoksa ilgilenmiyorlarmafoldumben

daha önce aramışlardı veteriner ama yok malesef. köpek olsa belki ama kediden anlamayız demişler hep. bi tek evin sokağında bir veteriner var zaten önceden yaralandığında da oraya götürmüşlerdi sadece o ilgilenmiş. o adam sokakta kedileri seviyor yemek veriyor, bizim kedi oraya gezmeye gidiyormuş veteriner tanımış da bakmış yoksa ilgilenmiyorlarmafoldumben

o veteriner yardımcı olabilir belki. bırakın ona. tedaviye başlasın. köpekten anlayan kedidende anlar..

eve gelirse o adama götürecekler yarın. gece sokakta gürültü kesilince çıkıp arıyorlarmış. ağlama sesini duyuyorlarmış. çağırınca gelmiyormuş. üzülmeyeyim diye bana söylememişler ah yavrum yazık yaa

canım çok geçmiş olsun. umarım iyileşir.

bu arada veterinerin tavrı çok gerizekalıca olmuş. kediden anlamam ne demek ya? yaralanma durumunda yapılacak müdahale inekte de kedi de de, köpekte de aynıdır. bunlar üni.de hayvan hayvan sınıflandırılıp mı eğitim görüyolar? inek vet.i, kedi vet.i fln diye ayrı ayrı veterinerlik bölümleri mi var?

benim 4 senelik kedim bu embesiller yüzünden acı çeke çeke vefat etti. karnı şiştiği için en yakın veterinere götürdük. şanssızlık işte her zamanki doktorumuz kapalıydı o gün. adam ben anlamam kem küm dedi. e be salak sen anlamıcaksın da ben mi anlıcam? karnı yürüyemeyecek kadar şiş hayvana çocuklar için vitamin şurubu verip eve yolladı düşünebiliyo musunuz? bu kadar düşüncesiz olamaz bi insan.

Son düzenleme:
off çok üzücü bi durum:KK43:

gerçek bir veteriner hekimin önermesi gerek ilaç ismi ve kullanılıcak dozu..
çocuklar için kullanılan ilaçlar verilebiliyo aslında kedilere ama doz çok önemli tabii..
doz aşımı durumunda hayati tehlike oluşur çünkü..

açık yaranın dikilmesi gerek..
bu işi yapmak için,çok deneyimli ve uzman bi hekim olmak gerekmiyor..
sizin ordaki vette yapabilir yani bence..
sora temizlenicek ve pansuman yapılıcak tabiiki..

çok üzüldüm gerçekten:KK43:((

nasıl bir duygu olduğunu iyi bilirim :KK43:(((
benimde kopegim vardı :KK43:( hastalanmıştı bir aksam gece daha dogrusu..sabaha kadar basında beklemiştim..
keske bir bilgim olsa da yardım edebilsem :KK43:((
umarım biran önce iyileşir..

mafoldumben
geçen yazın yavrusu yani şu aralar 1 yaşında bir kedimiz var.(benim değil annemlerin evinde) evin içinde besliyorlar ama tuvaleti için ve bahar da geldiği için sokaklarda geziyor hep. sokaktaki kedilerle kavga edip yaralanmıştı bir süre önce. tam iyileşmek üzereyken şimdi tekrar yaralanmış.

annem 2 haftalığına şehir dışında bendeydi babam da pek ilgilenmemiş kedi hem çok zayıflamış hem de birkaç gün önce gene ısırmışlar bacağını. annemin dediğine göre bayağı büyük açık yarası varmış. avuç içi kadar falanmış. normalde evde beslendiği halde artık sadece günde 1 kere yemek yemeye geliyormuş onu da çok az yiyormuş. ciğer bile yemiyormuş. normalde fırında kıymalı yemek bile pişse ağlar ister o kadar çok seviyor eti. balkonumuzun altında biraz boşluk var orada yatıp ağlıyormuş. çocuk antibiyotiği almışlar içirecekler ama kedi kaçıyormuş. anca yemeye geldiğinde yakalayıp zorla içiriyorlar. bir de mazı diye bir bitki var onun suyunu sürüyorlarmış. daha önce kardeşimin kocaman açık yarasını geçirmişti. bu gün yemeğe gelirse annem söz verdi yakalayıp eve kapatacak.

şimdi diyeceksiniz ki niye veterinere götürmüyorsunuz. ilçede yaşıyorlar veterinerler kediden anlamıyor ilaç da yok. daha önce götürdüklerinde evdeki antibiyotikleri kırıp içirin demiş. başka veterinerler de ben kediden anlamam inekten anlarım deyip geri çevirmiş. daha önce bir kedimiz bi veterinerin elinde ölmüştü ilaç dozu ayarlayamadığı için. o yüzden pek de veterinere götürmek istemiyorlar ama ben inatla götürün dedim. götürmezlerse de ölecek malesef:KK43:

az önce haberim oldu bu durumdan. biraz geç kalındı galiba ama hala yapılabilecek bir şey var mı? ne yemeli? yarasına ne sürülmeli? ağızdan alabileceği ilaç var mı? büyük şehirlerdeki hayvan ilacı satan bir yer olmadığı için eczanede satılan ilaç adı söylerseniz ben anneme ileticem. ayrıca dozunu da söyleyin lütfen. markette satılan birkaç mama çeşidi hariç bir şey bulunmaz orada kediye dair.

forumda veteriner olan var mı? kullanıcı adı verebilir misiniz özel mesajla ulaşsam? yardım edin lütfen biran önce tedavi edilmezse ölecek:KK43:

konunun yeri burası değil biliyorum. evcil hayvanlar bölümüne de yazdım ama burada daha çok kişiye ulaşabilirim. lütfen konuyu taşımayın:1no2:

veteriner hekim arkadaşlar bakabilirler mi konuya ...

evet malesef ben inek veterineriyim diyorlarmış. tamam inek üzerine uzmanlaşmış olabilir ama 4 sene boyunca kediye dair hiç mi bir şey okumadılar ya:KK43:
bi sene önce gayet de tosun gibi güçlü kedimiz narkozda doz aşımı yüzünden öldü veteriner ellerinde. bizim kediye şişko diye inek muamelesi yaptı herhalde.

o yüzden burdan bir veterinerin önereceği ilaç ve doz bile daha güvenilir geliyor bana.
küçük şehir işte... insana da aynı şeyi yapıyorlar. yoğun bakıma yatırıp ölsün diye bekliyorlar. ne uzman doktor ne ekipman... vay benim güzel ülkem...

canım yanılmıyosam mesleklere özel bölümler görmüştüm forumda. bi bak istersen?

baktım orada veteriner göremedim. forumda mesajlarda veteriner arattım çıkmadı. o yüzden size soruyorum profilinde meslek olarak veteriner gördüğünüz biri var mı? ona ulaşsam?

baktım orada veteriner göremedim. forumda mesajlarda veteriner arattım çıkmadı. o yüzden size soruyorum profilinde meslek olarak veteriner gördüğünüz biri var mı? ona ulaşsam?

canım herhangi bir vet hekim telefonu elde etsen de sorsan??
telefonda ilaç ismi verirler onlar sana..
hatta ben sana istanbulda benim vetimin telini veriim özelden..
ona anlatırsın,o da ilaç ismi söyler sana..

canım herhangi bir vet hekim telefonu elde etsen de sorsan??
telefonda ilaç ismi verirler onlar sana..
hatta ben sana istanbulda benim vetimin telini veriim özelden..
ona anlatırsın,o da ilaç ismi söyler sana..

çok teşekkürler numarayı aldım. çok ağladım sesim düzelsin birazdan arıycam. böyle aramak ayıp olacak belki ama napayım en fazla terslenirim. zeytincik iyileşsin yeterkimafoldumben

çok teşekkürler numarayı aldım. çok ağladım sesim düzelsin birazdan arıycam. böyle aramak ayıp olacak belki ama napayım en fazla terslenirim. zeytincik iyileşsin yeterkimafoldumben

rica ederim arkadaşım..

habersiz bırakma burayı olur mu,yaz lütfen..

inşallah iyileşir pisiciğin:Saruboceq:

numarayı aradım hastası varmış sonra tekrar arıycam ilgili konuştu veteriner bey. çok teşekkürler meg.

X