Kedim ve bebeğim

Kendimi bildim bileli hem kedim hem köpeğim var.Biz hiç ayirmadik hiçte gelip üstüne yatma girişimleri olmadi.Ayak ucuna yatarlardi. Köpeğim şimdi 2 yıldır normal insan gb sırt üstü ortamıza yatıyor küçük bir çocuk gb düşünün.Ben hiç duymadım kendinin üstüne yatıp bogdugu bebek olayı.Sadece kıl tüy mevzusu var eğer aşıları tamsa oda problem değil.Instagramda öyle bir bayan var kedileri ve yeni doğmuş bebeği birarada.İsterseniz bir bakın tugba Tuncel tülü diye.Bebek kedilerinden lavinya var bebeğin yani basinda yatıyor hiçte zarar vermiyor.

@portibon diye bir instagram hesabı var 3 tane kedisi var kademeli alıştırmayı anlatmıştı bir bakın isterseniz

Çok teşekkürler hemen takibe alıyorum

Kedinin bir hayvan olduğunun ve tıpkı davranışlarının sonuçlarını kestiremeyecek yaşta, kardeşi olan küçük bir çocuk gibi bebeğe zarar verebilme ihtimalinin olduğunu idrak edebildiğimden bu konuyu açtım zaten. Gerçekten çok güzel öneriler geldi herkesten sağolsunlar, fakat sizin gibi dilinden hayvan nefreti ve sevgisizlik akan biriyle aynı frekansta iletişim kurabileceğimi düşünmüyorum.

Derdinizin tatlışlığına bayıldım eminim kediniz ve bebişiniz çok iyi anlaşacaktır . Bu güzel yürekle sizde çok tatlı bir anne olursunuz... bence de 2.seçenek mantıklı zaten kedi gündüzleri bebeğe alışınca üzerine atlama durumu olmaz en fazla 3 4 aya normale dönersiniz.

Yatakların ayrılmasının evliliği olumsuz etkilediğine ilişkin bir calisma okumuştum. 2-3 ay olsa tamam ama 1 yıl emin olun uzar 2-3 yılı bulur. Ayrıca eşten destek sırf fiziksel değil duygusaldır da.. o yüzden ikinci diyebilirim ben. Ama kedinin de psikolojisi var tabi. O da bebeğe alışmalı. Kendini dislandi gibi hissetmemeli. Zor bir süreç. Sanırım çözüm olarak eğer kediyi ayiracaksaniz bebek doğmadan yapın. Ve duygusal olarak onu da yeni düzene hazırlayın. Bizimki bizimle uyumuyor gece. Ama öyle alıştı. Odasına kendi gidip yatıyor hatta. Sabah sarılma merasimimiz oluyor. Mamasini veriyoruz. Akşam iş donusu de oynuyoruz. Ama o rutin öyle alıştı işte. Hatta uyku arkadaşı var ördeği. Onunla yatıyor

Yazık ne kadar sevgisiz, merhamet yoksunu bi insansınız... eşya mı bu bir canlıdan bahsediyoruz "gönderin gitsin" ne demek... sizin gibiler gerçekten üremesin çoğalmayın nolur! Kedi durduk yere insana zarar vermez hanımefendi ve sakın unutmayın en tehlikeli canlı türü İnsandır malesef... Konu sahibi bende bayılırım kedimle yatmaya bu güzelliği yaşamayan sizi anlamaz...

Bir arkadaşın da köpeği böyleydi. Bebeğim odasını yakın yere yaptı. Doğduğu andan itibaren bebek odasında yattı. Anne de çok hafif uykusu olduğu için benek uyandıkça yanına gitti.

Yuh ya bu kadar da nefret dolu olmayın. Siz evde hayvan beslemediğiniz için anlayamazsınız. Evde beslenen hayvan evlat yerine geçer insanın kendi doğurduğundan bir farkı olmaz. Emin olun hayvanlar yeni doğmuş bebeğini sokağa atan sözde annelerden daha merhametlidir. Ayrıca ben bir kedi tarafından öldürülen bebek görmedim duymadım

Aksine şöyle haberler var

Eşiniz çalışan olsa da odanın ayrılmaması taraftarıyım, istisnai durumlar olabilir tabii. Eş de bebekle ilgilensin. Başka odada uyuyan erkekler keyif çatarken annenin halinden pek anlamıyor, çocuk bakımından da uzaklaşıyor sanki.

Eniştem oda ayırmadı. Ablam kalkamadığında bazen o kalkıp kucağında veya beşikte sallamış yeğenimi, emzirmesi için yanına getirmiş ve beşiğine geri yatırmış. Eniştem uykuya da düşkündür, adam kendi kalkıp ilgilendi. Hala da yeri geliyor yeğenimi gece o uyutuyor ablam uyurken.

Ben mi çok rahatım bilmiyorum ama iki çocuğumda da bir önlem almadım.
Kedimiz gidip oğlumun kafasını yalardı bebekken, kendi çocuğu sanıyordu sanırım.
Kedinin bebeğe nasıl bir zararı olabilir ki?

Baba en fazla gazini cikarip altini degistire bilir. Yanliz esiniz calisiyorsa cok yorulur.
Benim kizim 6 haftaliyken gece uyanmamaya basladi. Ben saat kurup mamasini iciriyordum, sabahda hanim efendinin uyanmasini beklerdim. Cok fazla uykusuz kalmamisdim. Umarim sizinde bebeginiz böyle uslu ve rahat olur.
Tek tavsiyem gündüzleride cocuk uydugunda sizde uyuyun. Ev isler kalsin, dinlenmis anne mutu annedir, oda mutlu cocuk demektir.
Saglikla kucaginiza alin. Kedi konusunda hic tercübem yok, yardimci olamiyacagim.

Belki benimle aynı durumda olan biri daha sonra bu konuya denk gelir diye yazmak istedim.
Bebeğim doğdu şu an 8 haftalık oldu. İlk 10 gün kadar kedimizi odaya almadık geceleri, zaten ben bebeği emzirmek için falan devamlı ayakta olduğumdan arada çıkıp onunla da ilgilendim. Tabi bebekle evde ilk gecemizde kapımıza gelmesini ve benim onu orada bırakmak zorunda olduğumuz için hüngür şakır ağlamamı hiç unutmuyorum. bu süreçte kedimizi gözlemledik, bebeği arada çok temkinli bir şekilde koklamak dışında hiçbir şekilde ona yaklaşmıyordu. Asla ne beşiğine ne ana kucağına çıktı, ki doğumdan önce aylarca o beşikte yattı. Çok şükür hiçbir agresif tavır sergilrmedi benim tontişim. Bir bakmışız eski düzene geri dönmüşüz. Şu an isterse bizim ayak ucumuzda yatıyor yine, bebek ağladığında rahatsız olup gidiyor bazen. Tabi bu bir öneri değil asla her hayvanın mizacı farklıdır, ben kendi Tecrübemi paylaşmak istedim

Sahiplendireceksiniz ya da sokağa atacaksınız diye korkarak okudum. Hep kedilerle büyüdük hiç öyle üzerine yatmalı sorun yaşamadık ama insanın aklı kalır tabi. Kedinizin huyu önemli. Bizimkilerden birine hayır gelme diyince gelmiyor, öbürünün şeyinde değil. Ben olsam napardim bilemedim.

Kedilerinde bebeginle uyuyabilir.. bunda bir sakinca yokki! Bence yazik kediyi iceriye almamak. Binlerce insan var hatta kediler bebegin besigine girip beraber yatiyorlar koltukta bebege siginip uyuyorlar.. bunu neden sorun ettiniz pek anlamadim acikcasi.

Bence cok hassas bir konu duyarliliginizdan ötürü de tebrik ederim muhtesem bir anne olacağınızı bu ince düşüncenizle de göstermiş oldunuz. Bebeginizin yataginin üzerini kapatabilirsiniz güvenli şekilde kedinizin bebege zarar vermeyeceği bir sekilde mümkün mü bu bilemedim ama aklima boyle bir fikir geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…