Kedim benim yüzümden öldü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kedi senin neyine ya ? Mundar etmişsiniz hayvanı. Sırf sevimliler diye sahiplenip sonra sorumluluğunu alamayıp başınızdan atıyorsunuz olan hayvana oluyor. Onların da kendince bir düzeni alışkanlıkları var. Oradan oraya savrulunca psikolojileri mahvoluyor. Kedi kakasına basıyorsa vardır bir sebebi. Bir zahmet çözüm üreteceksin. Çoluğunuz çocuğunuz hastalanınca ya da davranış bozukluğu gösterince başkasına mı veriyorsunuz? Nasılsa hayvan anlamaz alışır gider diye düşünüyorsunuz işte. İnsanların bencilliği beni çileden çıkarıyor artık. Lütfen bundan sonra balık bile sahiplenmeyin.

Bizim uzun zaman kedilerimiz oldu. Boklari veya idrarlari ile herhangi bir sorun olsa genelde rahatsiz olduklarindan olurdu. Bir kere hatta ameliyat olmasi gerekti bir tanesinin. Yani hayvan almak cok büyük bir sorumluluk ve masrafi da cok. Insanlar bunu hesaba katmiyor maalsef

Ağzınıza sağlık👏🏼👏🏼👏🏼

Tatmin olmuşlardır inşallah. Tamam en çok siz seviyorsunuz hayvanları, en çok siz hayvanseversiniz en çok en en en çok 🏆
Kolayca birinin ölmesini dileyenlere kaldı sjw’luk, komik. Keşke önce bu altını doldurmadan tatmin ettikleri hayvantapar kimliği nedeniyle çılgınca çoğalan sokak köpekleri ve çektikleri eziyetlere, boğdukları kedilere, ne idüğü belirsiz dernek (!)lerin nasıl duygularını sömürerek maddi kazanç elde ettiklerine odaklanıp bilinçli hareket edebilseler. Ama şu konudaki bedduaları görünce beyhude bir dilek olduğunu görebiliyorum bunun.

Bir oyuncak, bir eşya alır gibi kedi getiremezsiniz öyle eve. O bir canlı, bir can taşıyorDU. Sayenizde artık yaşamıyor ama, sizin gibi sorumsuz insanlar mümkünse hiçbir şeye elini atmasın çünkü kurutuyosunuz. Bi de çok normal bi şeymiş gibi konu açmışsınız buraya teselli verelim diye.

Hastalığınızı yenmeden bu toplara girmeniz açıkça hayvanların taşıdığı cana kıymet vermediğinizi gösteriyor. Ne diyeyim, Allah bütün hayvanları sizden uzak tutsun dilerim ki.

O yaştaki gençler intihara meyilli olabiliyor, başka şeylerden dolayı böyle bir şeye karar vermiş olabilir. Burdaki yorumlardan da ekstra etkilenip canına kıyabilir, palavra veya değil. İntihar diyince ben doğru mu yalan mı diye bakamıyorum, yaşı da genç olunca biraz tedirgin oldum. İnşallah rol yapıyordur.
İntihar etmek isteyen direk eder zaten başkası ile paylaşmaz ki onu geri çevirmesin diye.

Arkadaşlar karşınızda hayatı yeni öğrenmeye başlamış bir genç var, neler söylüyorsunuz böyle?
Ben bir kedi aşığı olarak inanılmaz üzüldüm ama çocuğun suçu yok ki; doktorunun okeyini alarak girişmiş bu işe.
Çevresindeki yetişkinler daha suçlu.
Barınaklara yardım ederek acını hafifletebilirsin canım.. Unutma hatasız kimse yoktur, eminim sen yaşadığın bu acıyla gerçek bir hayvansever olarak hayatına devam edeceksin.. Kedin sana birşey öğretti ve gitti. Onu bağrına bas ve hergün sula. Hayat acılara rağmen güzel Yaşamalısın hakkını vererek.
doktorun neye istinaden böyle bir şeye izin verdiğini de anlamadım. Psikolojik rahatsızlıklar tekrar etmeye çok meyillidir. Hele ki okb. Anlayamıyorum cidden ya. Hastalığı olmayan hatta titiz bile sayılmayan insanlar dahi kediye köpeğe zor bakıyor neyin aymazlığıdır bu.

“Cahil” lafını ağzından düşürmeyen kör cahillersiniz, insanların ölmesini diliyor, beddualar ediyorsunuz. Yazıklar olsun.
Gaza gelip sağı solu ateşe veren faşistlerden farkınız yok, yeri geliyor çaresiz kadınları aşağılık hissettiriyor, yeri geliyor küçücük kız üzerinden hayvantapar kimliğinizi tatmin etmek için ego savaşı veriyorsunuz.
Karşınızda hatasının farkında, ebeveyn ayrılığı deneyimlemiş, muhtemelen tonla çocukluk çağı travması olan bir çocuk var.
Ama siz cehaleti en iyi bilirsiniz, devam edin böyle. Ben de beddua edeceğim, inşallah bu çok bilmişlik her türlü belayı başınıza açar da susmayı öğrenirsiniz.
"Hayvantapar kimliğinizi tatmin etmek için ego savaşı veriyorsunuz. "
Evet siz bu kelimeyi kullanınca harika, kültürlü bir insan oldunuz.
Kişiye edilen bedduaları eleştirebilirsiniz.
Yazılan yorumları fazla bulabilirsiniz.
Ama bir zahmet konu sahibi arkadaşın hatası yüzünden ölmüş bir hayvancağız için üzüldüğünüzü belirtmenizi beklemiyorum da hayvansever insanlara da hayvantapar demeyiverin.
Eleştirirken kurduğunuz cümleleri gözünüz görsün rica ediyorum arkadaşlar.

"Hayvantapar kimliğinizi tatmin etmek için ego savaşı veriyorsunuz. "
Evet siz bu kelimeyi kullanınca harika, kültürlü bir insan oldunuz.
Kişiye edilen bedduaları eleştirebilirsiniz.
Yazılan yorumları fazla bulabilirsiniz.
Ama bir zahmet konu sahibi arkadaşın hatası yüzünden ölmüş bir hayvancağız için üzüldüğünüzü belirtmenizi beklemiyorum da hayvansever insanlara da hayvantapar demeyiverin.
Eleştirirken kurduğunuz cümleleri gözünüz görsün rica ediyorum arkadaşlar.
Hayvanseverlik ve hayvantaparlık aynı şey değildir. Kültürlü ya da harika olmak gibi bir gayem hiçbir şekilde yok bu konuda. Bir insanın ölmesini dilemek söz konusuysa söylediklerim az bile.

Şusunuz busunuz demedim. Kediler yikanmaz dedim. Kimse kedi bakimini anne karnında öğrenmiyor. Zaman icerisinde ögreniyoruz. Size de öğrenmeye açık olmanızı oneririm.
Biraz önce sizde katilsiniz dediniz hemde sırf yorumunuzu beğenmedim diye. Kimse aynı fikirde olmak zorunda değil ki insanlara katil damgasını vurmak bu kadar basit değil. Öğrenmeye açık olup olmadığımı daha önce ki yorumlarımda da bahsettim kedi beslemeye hazır olduğumda öğreniğimde başlayacağımı da yazdım bunları görmezden gelip hala öğrenmeye açık olun demenizde çok ironik. Lakin siz ön yargılı ve nefretle yaklaştığınız için benim söylediklerimi farklı yerlere çekmişsiniz valla bravo.

Yooo gayet konu sahibi suçlu.

Bir bebeğe bunu yapabilir miydi?

Bakacağım diye aldığı bebeğin kakasindan iğrenip başkasına verip kötü halini gördükten sonra evde iyileşir diyerek 2 hafta doktora götürmeden durabilir miydi? Ölüme terk etmek değil mi bu?

Bunu yapsa günlerce linçlenir twitter'da. Cani anneye çıkar adı.

Kedi niye bebek kadar degerli değil?
Kedi tabi ki bebek kadar değerli ancak olan olmuş. Bu saatten sonra linçlenmesi sanmıyorum ki ders almasını ve kedilere tüm canlara daha çok değer vermesini sağlasın. Pişman olan biri görüyorum, çok insan var hata yapıp hatasından dönüp çok daha iyi hayatlar süren… linçlemek ancak hatasını kabul etmeyen, pişman olmayan kişilere uygun bence

Burda cocuğuna bağıran bi tokat atan annelere etmediğini bırakmayan kadınlar (bedduaları yazmiyayim) gelmiş aylarca eziyet goren hayvan için beddua etmişiz diye bik bik konuşuyorlar hiç umrumda değilsiniz az ötede oynayın beğenmeyende göz ardı etsin hic bir canlı kimsenin oyuncağı değil

Kedi tabi ki bebek kadar değerli ancak olan olmuş. Bu saatten sonra linçlenmesi sanmıyorum ki ders almasını ve kedilere tüm canlara daha çok değer vermesini sağlasın. Pişman olan biri görüyorum, çok insan var hata yapıp hatasından dönüp çok daha iyi hayatlar süren… linçlemek ancak hatasını kabul etmeyen, pişman olmayan kişilere uygun bence
Tamam bu kedi degilde bebeginden bahseden bi anne olsaydı herkes ah canım sen elinden geleni mi yaptın derdi ağzına geleni sayarmıydı diyeceklerim bu kadar

Burda cocuğuna bağıran bi tokat atan annelere etmediğini bırakmayan kadınlar (bedduaları yazmiyayim) gelmiş aylarca eziyet goren hayvan için beddua etmişiz diye bik bik konuşuyorlar hiç umrumda değilsiniz az ötede oynayın beğenmeyende göz ardı etsin hic bir canlı kimsenin oyuncağı değil
Siz az ötede oynuyorsunuz belli ki. Burada size katılmayıp beddularınızı eleştirenler hakkında grup kurup konuşuyorsunuz zaten niye orada devam etmiyorsunuz ki o zaman?

Siz az ötede oynuyorsunuz belli ki. Burada size katılmayıp beddularınızı eleştirenler hakkında grup kurup konuşuyorsunuz zaten niye orada devam etmiyorsunuz ki o zaman?
Grup mu :KK70: yoo acık açık profilimde konuşuyoruz buyrun gelin ben kimsenin yüzüne soyleyemiyecegim şeyi arkasından da söylemem dümdük yüze soylemek huyumdur şükür

Kimseyle birebir tartışmaya girecek değilim, herkes düşüncelerinde özgür. Ben de kendi düşüncelerimi gayet anlaşılır şekilde ifade ettiğimi düşünüyorum. Herhangi bir sebepten bir insanın ölmesini dilemek söz konusu sebebe ilişkin varlığa/duruma tapmayı gerektirir. Sevmekle tapmanın boyutları ve sonuçları da farklıdır. Kimin kendini nasıl konumlandıracağı da kendi duygularına, kararlarına kalmıştır. Böylesine üzgün, hatasının farkında olan ve sorunları bulunan bir çocuğa ölümü dilemeyi doğru bulmuyorum. Sonuçları çok ağır olabilir. Bunu anlatmaya dahi gerek yok sanırım.
Yeniden bir yorum yapmayacağım konu çerçevesinde, iyi akşamlar diliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X