Kedim benim yüzümden öldü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
içimi döküp geri kapatacaktım zaten en başından

Öyle veya böyle sana abla tavsiyesi: tedavi oluyorsan devam et. Yok olmuyorsan başla. Bu olaydan büyük ders cikarman lazim. Daha o sorumlulugu tasiyacak durumda belli ki degilsin ve bunu yargilamak icin söylemiyorum. Yaşın genc, tecrübesiz oldugun belli, ama muhakkak iyilesmeye odaklan. Kedileri cok severim ve gercekten hayvana acidim, ama su anda tek yapabilecegin ders cikartip ayni hatana düsmemek

İçimi dökeyim derken millet birbirine döküldü.Olan olmuş madem anlatıp da insanları üzmeseydiniz,sinirlendirmeseydiniz bu kadar keşke.
Bu saatten sonra yapabileceğiniz tek şey rica ediyorum hayvan beslemeyi düşünmeyin.Terapist ve doktorunuz aksini söylese de tamamen iyileşmeden yapmayın bunu.
O da neticede canlı siz de üzülüp vicdan yapmış olabilirsiniz ama intihar edeceğim diyip de insanları daha fazla telaşlandırmayın.
bu kadar okuncagını beklemiyodum bi iki kişi görür geçer diyordum

bu kadar okuncagını beklemiyodum bi iki kişi görür geçer diyordum
Güzelim burası tahmininden daha fazla üyeye sahip bir site.Bir iki kişinin okuyacağı bir yer bile olsa yazdıklarının önünde, arkasında durmalısın.Eleştiriler de gelir ki haklılar da bunun sonucunda intihar edeceğim diye bir cümle kurarsan ortalık karışır.Yaş olarak küçüksün anladığım kadarıyla.Sosyal platformda paylaştığın,yazdığın çizdiğin herşeye dikkat etmeni öneririm.

Güzelim burası tahmininden daha fazla üyeye sahip bir site.Bir iki kişinin okuyacağı bir yer bile olsa yazdıklarının önünde, arkasında durmalısın.Eleştiriler de gelir ki haklılar da bunun sonucunda intihar edeceğim diye bir cümle kurarsan ortalık karışır.Yaş olarak küçüksün anladığım kadarıyla.Sosyal platformda paylaştığın,yazdığın çizdiğin herşeye dikkat etmeni öneririm.
ilk defa duyuyorum bu siteyi beklemiyordum

Beddua eden eder. Ben etmedim. Herkesin hassasiyet noktası ve seviyesi farklı.

Sizin başınıza gelen, komşunuz oldugu için kadin suçlanmadı. Bebeğe üzülmeniz daha ağır bastı. Dışarıdan bakan biri için anneyi linçlemek kadar doğal bir şey yok.

Kedi sahipleri bilir. Balkonlar, camlar sağlam kedi filesi ile kaplanıyor. Olur da bir anlık dikkatsizlikle kedim balkona kaçmasin, kaçarsa düşüp ölmesin diye. Bunu kedi sahipleri kedileri için düşünüyor, annenin düşünmemiş olmasi ihmal degil de ne?

Sonucunda çok büyük acı çekti diye sorumsuz yetişkinin ihmalini yumuşatmak gelmez benim içimden.
Ben Komşuyu da bebeği de tanımıyordum, o zamanlar genç Bi kız olarak komşularla işim yoktu. Yani sevdiğim biri olduğu için empati yapmadım. Empati yapabilmem için birini tanımam gerekmiyor. anneye çok üzülmüştüm. Şimdi Bi anne olarak düşününce yine anneye ayrı bebeğe ayrı için acıyor. Çocuk büyütüyorum ve insanın başına herşey gelebiliyor, Bunu görebiliyorum. He anne suçlanabilir mi evet suçlanabilir, ama beddua etmek? Sen de aynı acıları çek beter ol demek? Zaten ben burda beddualar için yazdım, yoksa eleştirenlere, bir daha hayvan sahiplenme diyenlere lafım yok.

😭😭😭😭 of of zavalli minik nasil yapabilirsiniz bunu nasil sirf hevesim gitsin diye sirf kendinizi tatmin etmek icin bir can öldürdünüz öylemi yaziklar olsun. Benim oglumda Okadar cok istiyorki ama ben almiyorum kendime guvenemiyorum bakamam diye almiyorum. Onunda bir kalbi duygulari aliskanliklari uyku duzeni tuvalet duzeni var nasil ya oyuncakmi 2 ay orda 2 ay burda kaliyor cok sinirlendim size cok

Kedi tabi ki bebek kadar değerli ancak olan olmuş. Bu saatten sonra linçlenmesi sanmıyorum ki ders almasını ve kedilere tüm canlara daha çok değer vermesini sağlasın. Pişman olan biri görüyorum, çok insan var hata yapıp hatasından dönüp çok daha iyi hayatlar süren… linçlemek ancak hatasını kabul etmeyen, pişman olmayan kişilere uygun bence
İyi misiniz siz? Burada bebeğini boğan bir anne vardı ve herkes haklı olarak tepki gösterdi. Benim için bu konunun o konudan hiçbir farkı yok. İnsanoğlunun egosu işte bu. Size göre “insan” en değerli varlık. Diğer canlılar ise insan kadar önemli değil. O yüzden “olan olmuş” diyip geçebiliyorsunuz.

ben ki temizlikten anladığım tek şey ev süpürmektir
gerisini temizlikçi gelirse yapar
üstüne de bir o kadar tembelim
evde hayvan bakamam kılını tüyünü temizleyemem
bir okbli nasıl kedi sahiplenir inanmak istemiyorum gerçekten
şimdi siz benden daha çok hayvansever mi oldunuz
çok mu iyi oldu

İyi misiniz siz? Burada bebeğini boğan bir anne vardı ve herkes haklı olarak tepki gösterdi. Benim için bu konunun o konudan hiçbir farkı yok. İnsanoğlunun egosu işte bu. Size göre “insan” en değerli varlık. Diğer canlılar ise insan kadar önemli değil. O yüzden “olan olmuş” diyip geçebiliyorsunuz.
Bu üye o bahsettiğiniz konuda da bize duyar kasmıştı, kadına kızanlar ondan farklı değilsiniz demişti. Bence hiç uğraşmayın anlaşabileceğinizi sanmıyorum

Üyeler birbirine düşsün diye, hayvanlarla, kürtajla, din ile, eşcinseller ile ... ilgili konu açan bir grup var
Hep yapılan bir şey bu.

Sürekli benzer tepkileri vermekten vazgeç. Yuh, saçmalama, ne alaka gibi cevaplar konuna güvenilirlik katmiyor. Hayir konum gerçek yazsan daha çok inandırıcılığı olacak. Senin tepkilerin şüpheleri besliyor.

Üyeler birbirine düşsün diye, hayvanlarla, kürtajla, din ile, eşcinseller ile ... ilgili konu açan bir grup var
Hep yapılan bir şey bu.

Sürekli benzer tepkileri vermekten vazgeç. Yuh, saçmalama, ne alaka gibi cevaplar konuna güvenilirlik katmiyor. Hayir konum gerçek yazsan daha çok inandırıcılığı olacak. Senin tepkilerin şüpheleri besliyor.
hayır gercekten inanamadigim icin diyorum. tartisma cikarmak istedigim bi konu olsa böyle olmazdi gruplar bu sekilde olmazdi. hayvanlarla ilgili cikarmak istesem sokaktaki köpekler uyutulmalı/uyutulmamalı seçerim. kimsenin bu kadar uzun ugrasacagini sanmiyorum. cok zeki saniyosunuz kendinizi garip. inanmiyosaniz oglumun fotolarini da atarim yani

Lutfen kendinizi suclamayin. Simdi uzgunsunuz evet ama kendinizi oldurme dusuncesi cok abartili. Kedinizin olumune sebep vermemissiniz bana kalirsa. Sahiplenen kisilerde bir tuhaflik var. Ozellikle zararli bir seyler vermisler kediye gibi duruyor. Belki de evden birisi kedi istemiyordu ve oldurmeye calisti. Eger cok uzgunseniz sinirinizi o kisilerden cikarin onlarla kavga edin ama kendinize bir zarar vermeyin. Ben de kedimin aslinda ucuncu sahibiyim. Ikinci sahibi de baskasindan aldigini gizlemisti sonradan ortaya cikti. Uzun hikaye. Bir gun olsun yargilamadim o kizlari. O da onlarin hayati, kimse mukemmel degil. Ben kediyle ulke degistirdim bir suru masrafa girdim onlar duvar kagidina zarar veriyor diye kediyi istemediler. Onlarin da o kadar umrunda olmadi ki. Bir gun bile kiz resmini istemedi merak etmedi. Siz onlara gore melek sayilirsiniz. Her gun sormussunuz, kilo verdigini gorunce de geri istemissiniz. Durumun ciddiyetini anlasaydiniz daha erken gotururdunuz veterinere eminim. Bu sizin sucunuz degil. Suclu olanlara kizin biraz. Burada atip tutan cok olur ama herkesin bazen kedisini birine birakmasi gerekebilir. Ve de kimse bilemez kedisini birisine verince o kisinin kediyi oldurecegini.

Offf çıldırmamak için sonuna kadar okumadım. Çamaşır suyuyla kendinizi yıkamınızdan sonrasını tahmin ediyorum. Evet kedi sizin yüzünüzden ölmüş çünkü tedavi görmeniz gerekirken bencillik yapıp bir canlı sahiplenmişiniz. Yazık !!!!
devamını okusaydınız iyileştikten sonra aldıgımı da anlardınız

kendimi öldürmekle tehdit etmiyorum acındırma yapacak degilim. uzun zamandır verdiğim bi karardı bu. sadece dogru zamanı bekledim buradaki yorumlarla degil. ne yapayım hayatıma güle oynaya devam mı edeyim
Yaptıklarınızın sorumluluğunu almayı taşımayı öğrenin böyle saçma sapan kararlar kolaycılık ve cahillik. Çocuk değilsiniz yapmışsınız bir hata dersinizi alın bi daha hayvan sahiplenmeyin dışarda sevin bundan sonra. Hayvana çok üzüldüm ama şu an yapacak bir şey yok vadesi gelmiş ömrü bitmiş bu da bahanesi olmuş keşke huzur içinde verebilseydi son nefesini ama böyle kısmetmiş. Siz hastalık sahibisiniz sağlıklı karar alamamış olabilirsiniz ama psikoloğunuzla ailenize kızdım ben asıl, keşke bi kediyi sahiplenmeden önce kısa süreli misafir edip tepkinizi gözlemleselermiş.

Kedi köpek vs bunları sahiplenmek hiç kolay değil ben canımın içi kedimi ilk eve aldığım gece delirecektim zavallı sabaha kadar uyutmamıştı beni yorganın içinde ayaklarıma saldırıyodu hem acıdan hem huylanmaktan hem ya gece uyurken farketmeden bi zarar verirsem korkusundan sabahı zor etmiştim allahım her gece böyle mi olacak diye pişmanlık duyduğumu bilirim ama birbirimize alışınca hiç sorun kalmadı. Bakın ben sağlam psikolojiyle sabrımın sınırlarında gezindiysem sizin hiç kalkışmamanız gerekirdi psikolog kuş vs tavsiye etseymiş daha uygun olurmuş kedi ne cesaret

Evet. Benim ailemin mahallesinde annenin yanında bebek balkondan düştü. Belki baba tarafı can acısıyla suçlamıştır duydum öyle bir şeyler, ama konu komşu gidip başsağlığı etti yanında oldu, kimse beddua etmedi tabi ki. Hatta kadın evliliğine de devam etti. O kadından çok da kimsenin canı yanmadı ki. Çocuktan sonra en çok kadına acıdık. Evlat acısı ayrı, vicdan azabı ayrı. Bence bazı konularda niyete bakılır. Evet sonuçları çok kötü. Başıma böyle bir şey gelse kendimi affedemem. Zaten konu sahibi de kendini öldürmekten bahsediyor, elbet acı çekiyor. Oldu ama olsun kedidir öleceği varmış demiyor. Bu durumda bakamıyosan niye alıyorsun eleştirisini anlarım, ama beddua edip linçlemeyi anlayamam.
Ay Allah gerçekten sabır versin insan bu durumda delirir ya . Çok korkunç bir şey .

Beş yaşındaki kızım , yıllardır kedi istiyor resmen doğduğu günden beri.
Şu an bir muhabbet kuşumuz var evde
Ama ben asla layıkıyla bakamayız bunu bildiğim için kedi almadım . Burada konu açmışlığım dahi var . Layıkıyla bakamadıktan sonra , yazık günah hayvana . Kendısını koruyamaz savunamaz aciz bir varlık .
Yani bilemiyorum çocuğunuz gibi bakacağınıza eminseniz almalısınız Eğer bakamazsanız bunun vebali çok bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X