Kedim benim yüzümden öldü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hem kedi hem de köpek besledim.
Köpeğim aşılarına rağmen yaşayamadı.
Çok zor atlattığım dönemdi.
Kedimle avutmaya çalıştım ve onunla inanılmaz bir bağımız vardı.
Hayvan severim ama çoğunuzun yazdıklarına hayret etmeden geçemedim.
Hayvanları korumak için gösterdiğimiz sağduyuyu diğer canlılara da göstermeliyiz diye düşünüyorum.
Netice de terapistinin onayıyla sahiplenmiş.
Anne ve babasında ayrı ayrı bakmaya farklı kişilerle çözüm bulmaya çalışmasının hiç mi önemi yok?
Zaten vicdanen rahatsız ki bunları yazmış.
Cani olsaydı da yerden yere vursaydık.
Ben şokla okuyorum bazı yorumları. Kalbi kötü insanların hayvan seviyor olması daha tuhaf bence. Böyle duyar kasıp hayvan aşkından ölüyormuşcasına etrafa saldıranlar nasıl hayvan sevgisi besliyorlar onu anlamadım. Hayır konu sahibinin yazdığını okumayıp yoruma bakan kediyi elleriyle öldürmüş sanacak. Bu ne kin bu ne öfke arkadaşlar biraz merhametiniz olsun. Kadında zaten ayrı acı çekiyor ölümüne bundan sonra ki ona ders olacak ki gözüyle baksın temizliği ona göre azaltsın hastalık anlamında yani. Beddua etmek nedir ya Allah önce sizden korusun bizleri.

Yanlis anlamadiysam Calico olarak geçiyor bahsettiginiz türler. Bayilirim bende calicolara benimki kahveli ve bryazdi ipek gibiydi tuyleri
Bunun aynısıydı diyebilirim. Tortoiseshell olarak çıkıyor daha çok bende çok anlamıyorum açıkçası türlerden kaybedince bakayım dedim meğersem tüm özelliğini taşıyormuş doğurganlığı yokmuş kuzumun. Calico biraz daha beyaz yoğunluklu sanırım. Keşke bulsam benzerini kaçırıcam ilk görüşte :))

Eklentiler

• 14-1.jpg
    14-1.jpg
    56 KB · Görüntüleme: 43
Ben şokla okuyorum bazı yorumları. Kalbi kötü insanların hayvan seviyor olması daha tuhaf bence. Böyle duyar kasıp hayvan aşkından ölüyormuşcasına etrafa saldıranlar nasıl hayvan sevgisi besliyorlar onu anlamadım. Hayır konu sahibinin yazdığını okumayıp yoruma bakan kediyi elleriyle öldürmüş sanacak. Bu ne kin bu ne öfke arkadaşlar biraz merhametiniz olsun. Kadında zaten ayrı acı çekiyor ölümüne bundan sonra ki ona ders olacak ki gözüyle baksın temizliği ona göre azaltsın hastalık anlamında yani. Beddua etmek nedir ya Allah önce sizden korusun bizleri.
Ben beddua etmedim mesela kolay kolay etmem de ama hayvanlar bizim kendimizi iyileştireceğimiz canlılar değildir.
Ya da oo bından sonra iyi hayvansever olmamamızı sağlayacak canlar da değildir.
Bundan sonra on numara hayvansever olursun diyenler mi çok can seviyor oluyor o zaman?
Bu konuda ne yazsan eksik kalıyor ya da fazla oluyor sanki.
Ben iki tarafa da hak veremiyorum.

Hayır kendi hastalıgımı tedavi etmek icin degil tedavi ıldugum icin almistim
Tedaviniz başarısız olmuş. İnsan önce kendini bilmeli. Kediyi kendinize kobay etmişsiniz ki ordan oraya taşımışsınız. Hayvanlar duygusaldır, bağlanır. 3 ev bir de iş yeri gezmiş.
Hayvanseverler için çocuğu neyse beslediği evcil hayvanda odur. İnsan çocuğunu sokağa atar mı? İşte sizin gibi bağ kurmayanlar atar.
Benim annem hasta filan değildi ama titiz bir kadındı. Benim rottweilerım vardı. Annem onlara gittiğimde garajda bakmama izin veriyordu. Biz ortak bir çözüm buluyorduk.
Siz kedi sahiplenip, sonra da aa pismiş diye yolluyorsunuz. Kuzenimim kedisi var. Evinde tek bir tüy görmedim. Robot süpürge almış. Kendi de temizliyor. Siz kediyi ölüme sürüklemişsiniz.

Bir yıldır kedi bakıyorum. Sütten kesildikten sonra annesinden ayırdım evime getirdim. Bir kere bile bir yere pişirmedi. sadece kumunu çok saçıyor etrafa. Onu da süpürüp geçiyorum. Ilk zamanlar poposu kaka oluyordu ıslak mendille temizliyordum geçiyordu. Yerleri ozonla silerdim kedim ishal olunca o alışkanlıktan vazgeçtim. Aşırı titiz domestik biriyimdir bende ama kedim sayesinde torpulendim biraz.

Çok üzüldüm durumunuza. Aslında bu obsesifligi yenmek için bir fırsatmış sizin için ama kullanamamışsınız.

O zaman şoyle anlatayım anca öyle anlarsınız size muhtaç bebeğiniz bokunu ayağına süruyor diye sizde katlanamayıp onu ilk önce ödü koptuğu bir dükkana götüreceksiniz size ve eve alıstığı halde hani kücük bebek ya bu sonrada orda da istemeyip baska bir aileye vereceksiniz tabi bu aralardaki stresi üzüntüsünü geçiyorum onu siz düsünün, o ailede ne doğru düzgün besleyecek bebeginizi ne ilgilenwcek ne sevece hasta olacak bakmayacak agzı var dili yok derdinide anlatamiyor sonunda hasta olup zorla dr a götüreceksiniz ama bebeginizin böbrekleri iflas etmiş bile ölecek belki böyle anlarsınız.
Evet kalbi kötu olan benim aylarca hayvana işkence gibi ordan oraya savurup öldürmüşler

Umarım hepsini okuyabilirsiniz. Öncelikle kendimle ilgili ufak bir bilgilendirme yapayım. Ben 4 yıldır OKB yle yabi bi bakıma ileri seviye temizlik takıntısıyla uğraşıyorum. Yeri geldi çamaşır suyuyla keselendiğimde oldu. Ve hep küçüklüğümden beri de kedi sahiplenmek istemiştim. Bir türlü denk gelmemişti. Geçen senenin kasım ayında kedi sahiplenmeye karar verdim. 2-3 aydır rahatsızlığımda iyi gidiyordum ve psikiyatristimle beraber buna hazır olduğuma karar verdik. 26 Kasım 2021 de oğlumu sahiplendim. Her şey başlarda iyi gidiyordu. Tüyleri, koltukları tırmalaması asla sorun olmuyordu bana. Ama zamanla kakasına basmaya başladı ve bu beni aşırı rahatsız hissettiriyordu. Temizlik yapmak için günlerce evden çıkmadığımı bilirim. 2 ay sabrettim ama daha fazla dayanamadığıma karar verdim. Ve sınav senemdi ama mezuna da kalacağım artık boşuna verdim oğlumu. Keşke çamaşır suyu kullanmaktan kemiklerim gözükseydi de vermeseydim oğlumu. Temizliği bitirdikten bir sonraki gün tekrar kakasına dağıtınca çıldırdım ve ona çok kızdım. 2 ay baktıktan sonra babamın işyerinde bakmaya karar verdik. Onu iş yerine bıraktığımız ilk gün dolabın altından çıkmamış bile. Yanına geldiğimde çıkmıştı anca. Belki iş yerinde tuvaletine basmasına çözüm buluruz ve eve geri alırız diye orada kaldı yaklaşık 2 ay. Ama hala kakasına basmaya devam ediyordu. Her ne kadar iş yerinde gayet iyi baksak da bir evi olmaması içimize sinmiyordu. Babamla onu sahiplendirmeye karar verdik her ne kadar istemesem de. Babam bir yuva bulmuştu ama ben istememiştim. Israr etmeye devam edince bende kabul ettim ve oğlumu onlara verdik takip şartıyla. Ama ne zaman resim istesem günler sonra atıyorlardı. Sonrasında 2 ay onlarda kalınca attıkları fotoğraflarda giderek zayıfladığını fark ettim. Onlar da kedi koktuğu için geri vermek istemişti zaten bende kabul ettim. Annemin evine götürmeye karar verdik bu sefer(annemle babam ayrı). Kedi onlarda kaldığı zaman içerisinde 2 kilo vermişti ve çok kötü bir haldeydi. Gözü enfeksiyon kapmıştı. Solunum ve sindirim sorunları çıkmıştı ama bir kez bile veterinere götürmemişlerdi miniği. Kediyi ne yapacağımıza karar vermek için bayramdan sonrasına kadar zaman tanımalarını istedik. Bayram bittikten birkaç gün sonra da geri aldık. Alır almaz veterinere götürdük. Tedavisi biraz yüksek olduğu için babam yaptırtmak istememişti ama ben yaptırttım. Sonrasında oğlumu annemin evine götürdük ve 2 hafta boyunca tekrar veterinere götürmedik iyileşir diye. Bir gün kedi kötüleşince annem veterinere götürdü. Yapılanlara göre götürdüğümüzde şeker komasındaymış. Böbrekleri iflas etmiş. Kanı kalmamış. 5 gün yoğun bakım mücadelesinin ardından da oğlumu kaybettik. Ölmeden bir gün önce onu yoğun bakımda ziyaret etmiştim ve hayvanın ruhu emilmiş gibiydi. Sevgi dolu gözlerinin arkasında hiçbir şey kalmamıştı. Böyle anlattığımda yine ne kadar bencil ve cani olduğumu bir kez daha hatırladım. Affet beni miniğim.
Hayvanlar terapi , meşkale, kafa dağıtma, moral düzeltme amacıyla kullanılan araçlar değillerdir!! Kendinizi iyi hissetmek için başka canlarla oynamayın!! Keşke hayvan sahiplenmenin de kuralları olsa, önce bi denetimden geçilse.

Okb niz varken hele ki bu temizlik üzerineyken, hangi akla hizmet bir hayvan aldınız eve? Hadi siz düşünmediniz, etraftan kimse de mi demedi?? Anne babanız da mı düşünemedi??

Geçenlerde elimde büyüyen sokağımızın kedisini kaybettiğimizi öğrendim ve o günden beri ciğerim yanıyor, yemin ediyorum ağlıyorum aklıma geldikçe, acı çekiyorum. Bir de bu konuyu gördüm ya, ızdırap haline geldi şu an. Kusura bakmayın hiç teselli edemeyeceğim sizi!! Hatalısınız ve vicdan azabı çekmeniz isabet olmuş!!

Teşekkür ederim elimden gelecek hiçbir şey olmamasına rağmen acabalardan kurtulamamıştım.
Ağlayın bol bol atın, içinizi dökün
eminim elinizden gelse sonuna kadar yapardiniz. keske bende yapsaydim. Kendinize ve guzel yureginize cok iyi bakin 💕

Bunun aynısıydı diyebilirim. Tortoiseshell olarak çıkıyor daha çok bende çok anlamıyorum açıkçası türlerden kaybedince bakayım dedim meğersem tüm özelliğini taşıyormuş doğurganlığı yokmuş kuzumun. Calico biraz daha beyaz yoğunluklu sanırım. Keşke bulsam benzerini kaçırıcam ilk görüşte :))
Bulursunuz umarimm

O zaman şoyle anlatayım anca öyle anlarsınız size muhtaç bebeğiniz bokunu ayağına süruyor diye sizde katlanamayıp onu ilk önce ödü koptuğu bir dükkana götüreceksiniz size ve eve alıstığı halde hani kücük bebek ya bu sonrada orda da istemeyip baska bir aileye vereceksiniz tabi bu aralardaki stresi üzüntüsünü geçiyorum onu siz düsünün, o ailede ne doğru düzgün besleyecek bebeginizi ne ilgilenwcek ne sevece hasta olacak bakmayacak agzı var dili yok derdinide anlatamiyor sonunda hasta olup zorla dr a götüreceksiniz ama bebeginizin böbrekleri iflas etmiş bile ölecek belki böyle anlarsınız.
Evet kalbi kötu olan benim aylarca hayvana işkence gibi ordan oraya savurup öldürmüşler
Bebek olsaydı aynısını derlerdi senle Bibi. Madem niye dünyaya getirdin diye başlarlardı. Ama kedi olunca “O senin daha iyi olmanı sağlayacak” diyorlar.
Bence can, candır.
Sen doğurmasan da evine alıp tüm bakımını, ilgini vermeyi kabul ediyorsan o da bebeğin olmuş demektir.
Mesela ben kedimi anneme bırakıyorum zorda kalınca ama kızımı da bıraktım zorda kalınca 1.5 yaşından itibaren hem de. Ayırmıyorum yani. Zorunluluk oluyor bazen. Evde tek bırakmaktan çok daha iyi diye düşünüyorum çünkü

Ben konu sahibi yüzde yüz haklı demiyorum ama yaşı küçük, anne baba ayrı, okb tedavisi gören ve terapi almaya devam eden birine aşırı yazdığınızı düşünüyorum.
Sizi tanımıyorum neticede burada öyle kolay kimseye kötü kalpli denmez
Şartlar göz önünde bulundurulunca
Bir canı savunurken diğer cana bu kadar yüklenmesi biraz fazla kaçıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X