Kedi ve komşu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayvanları seviyorsunuz diye kediden korkan birine hakaret etme hakkına sahip değilsiniz.

Benim bahçem de kedi kuş köpek evleri , mamalariyla donanmış ancak korkan birine de hakaret etmem.

Kötü muamele etse sonuna kadar daha beterini hak ediyor olabilirler ama böylesi değil, haksızlık yapıyorsunuz.

Ayrıca evet apartman önlerinde hayvan beslenmez. Kedi köpek alerjisi olanlar, korkanları hiç sayamayiz iyilik yaparken.

Karşı boş kaldırımlar, boş araziler , apartman arkalari v.s çok alan var bu işler için.

Bazı hayvanseverler her hakkı buluyor kendinde. Ve abartı davranışlar sergiliyorlar.
Empati kurduğunuz kişi karsi komsu değil , masum kediler değil .Onlara istemeyen biriyle empati yapiyorsunuz sasirtici .Ayrica siz sanirim hic sokakta kedi kopek besledi diye darp edilen, mama kaplarina tekme atan insanlar gormediğinz icin bu kadar rahat yorum yapabilyorsunuz .Hergun ucra kenarlarinda tekmelenmis , suruklenmis kac kedi kopek gprdunuz de kedi kopek hakkinda yorum yapiyorsunuz .bilginiz yoksa fikriniz olmasin kimse hakarette etmemis konu sahibine hayvanlari seviyoruz diye tepki alan yer Turkiye eğer bir kediyi kurtarmis bir kopeğin o caresiz olumu gormus olsaydiniz konu sahibi ile empatiden once o masum canlar ve karsi komsu ile yapardiniz .

Ya bence sorun benim korkmam da değil.

Onun buna hakkı var mı yok mu

Ben temizlik takıntılı da olabilirdim

İstememek için bir dünya sebep sayabilirim
az otede beslesin ben de evime girebileyim demis kadin.. birinin ozgurlugu bir baskasinin ozgurlugunun basladigi yerde biter sonucta.. sineye cekmek yerine bir tabak tatli yapip cay yapip davet edip, cok uzgunum soyledigim icin ama durumum bu elimde degil, hem sizi hem beni mutlu edecek nasil bir cozum bulabiliriz deseydi komsusuna is inada binmeden halledilirdi. ev sahiplerilermis kolay degil. guzelce izah edilse anlasilirdi diye dusunuyorum. hayatta cok seye sabrediyoruz sabrediyoruz patlayinca daha da cozulmez hale geliyor konular..
Olay ötede beslesinde evime gireyim degil. Bu bayan anlaşmaya konusmaya bile çalışmadan direk şikayetle konuyu cozmeye çalışıyor. Üst kısma bilerek onun alintisini yaptım okuyun diye. Ben komsusunun yerinde olsam bırak anlaşmayı böyle bi insanla muhatap olmam
ki yasal olarak komşusu değil bu bayan suçlu istediği yere şikayet etsin

Empati kurduğunuz kişi karsi komsu değil , masum kediler değil .Onlara istemeyen biriyle empati yapiyorsunuz sasirtici .Ayrica siz sanirim hic sokakta kedi kopek besledi diye dar edilem , mama kaplarina tekme atan insanlar gormediğinz icin bu kadar rahat yorum yapabilyorsunuz .Hergun ucra kenarlarinda tekmelenmis , suruklenmis kac kedi kopek gprdunuz de kedi kopek hakkinda yorum yapiyorsunuz .bilginiz yoksa fikriniz olmasin kimse hakarette etmemis konu sahibine hayvanlari seviyoruz diye tepki alan yer Turkiye eğer bir kediyi kurtarmis bir kopeğin o caresiz olumu gormus olsaydiniz konu sahibi ile empatiden once o masum canlar ve karsi komsu ile yapardiniz .

Konu sahibiyle ilgili değil yazdıklarım , korkusunu bilemiyorum ne derece ki üslubu zaten hoş değil, çözüm arayışı yok ,bunu yazdım zaten fakat gerçekten bazı hayvanlara karşı fobileri olan kişiler var, bunları hiçe saymak doğru değil.

Bu verdiğiniz örnekler , canilik , kötülükle ilgili, onlarla mücadele edenlerden biriyim. Ben korkulardan , alerjiden söz ediyorum

Apartman girişlerinde değil de daha uygun yerler olduğunu yazıyorum.

5 yıldır bizimle beraber yaşayan bir kedimiz var, kedi maması da dışarıda ki hayvanlar için ayrıca alırım ama kapının önüne dökmem bu mamaları.

Sokak hayvanların evet ama aynı apartmanda yaşadığım komşularım rahatsız oluyorsa başka bir yere dökerim ki öyle yapıyorum.

Konu sahibi özelinde söylemiyorum bunu , evet tedavi olunuyorsa bu fobi için tedavi olunabilir, apartmanın önünde olmaz başka bir yerde olur kediler karşısına çıkar ama bağırıp çağırmak yerine gidip komşusuyla düzgün bir şekilde konuşsaydi haksız olduğu bir taraf yok, apartman önlerinde kedi, köpek beslenmemesini istemek. Birşeyleri savunurken aşırıya giymeye de gerek yok diye düşünüyorum.

Olay ötede beslesinde evime gireyim degil. Bu bayan anlaşmaya konusmaya bile çalışmadan direk şikayetle konuyu cozmeye çalışıyor. Üst kısma bilerek onun alintisini yaptım okuyun diye. Ben komsusunun yerinde olsam bırak anlaşmayı böyle bi insanla muhatap olmam
ki yasal olarak komşusu değil bu bayan suçlu istediği yere şikayet etsin
Benim tek kırmızı çizgim hayvanlar.
Türkiye hayvanlar için cehennem. Sokakta gördüğümüz istisnasiz her hayvanin travmasi var. Hepsinin dayak yemisligi, aç kalmisligi var. O yüzden zerre müsama gostermiyorum.
Konu Sahibi lüzumsuz gibi bağıran olmadı ah keşke olsa da görse dünya kaç bucak.
Ama bir kere site bahçesinde beslememe karışacak gibi oldular apartman toplantisindahadi bi karışın da yapı izninde olmayan o cam balkonlarinizi, eklentilerinizi, bahçeye kurduğunuz cardaklari tek tek nasıl kaldirtiyorum demiştim bir daha seslerini cikaramadilar.
Ben oldukça sakin biriyim çoğu zaman. Genelde her türlü ilişkide olsun tamam halledilir sorun yok diyen biriyim ama söz konusu hayvanlar olunca babam olsa tanımam karsimdakini.
Aaa simdi hatirladim Ankarada 3 ay önce maltepe caddesinde bir fotoğrafçı önündeki kediye fircayla vurdu da 70 yaşında demedim tüm sokağı bağıra çağıra oraya yığdım. Mum oldu serefsiz köpek.
Hayvanların hayat standartini azalmaya yönelik her talebe en şiddetli tepkiyi vermeliyiz.

Kedileri sevmenin zorunlu olduğunu da burda öğrenmiş olduk.Zarar vermiyorum ama korkuyorum,yavru kedi görünce yüzümde gülümseme oluşuyor ama korkuyorum,aklıma geldikçe kenara su kabı koyuyorum ama korkuyorum.Besleyenleri takdir ediyorum ama korkuyorum, yaklasamiyorum ve etrafımda istemiyorum bu kadar net.Mahalledekine yapacak bişey yok evet ama kapının önünde ben de istemiyorum.Köpekten korkmuyorum ama kediden korkuyorum.Korkuyorum.Yeterince açık mı?

Türkiye hayvanlar için cehennem. Sokakta gördüğümüz istisnasiz her hayvanin travmasi var. Hepsinin dayak yemisligi, aç kalmisligi var. O yüzden zerre müsama gostermiyorum.
Konu Sahibi lüzumsuz gibi bağıran olmadı ah keşke olsa da görse dünya kaç bucak.
Ama bir kere site bahçesinde beslememe karışacak gibi oldular apartman toplantisindahadi bi karışın da yapı izninde olmayan o cam balkonlarinizi, eklentilerinizi, bahçeye kurduğunuz cardaklari tek tek nasıl kaldirtiyorum demiştim bir daha seslerini cikaramadilar.
Ben oldukça sakin biriyim çoğu zaman. Genelde her türlü ilişkide olsun tamam halledilir sorun yok diyen biriyim ama söz konusu hayvanlar olunca babam olsa tanımam karsimdakini.
Aaa simdi hatirladim Ankarada 3 ay önce maltepe caddesinde bir fotoğrafçı önündeki kediye fircayla vurdu da 70 yaşında demedim tüm sokağı bağıra çağıra oraya yığdım. Mum oldu serefsiz köpek.
Hayvanların hayat standartini azalmaya yönelik her talebe en şiddetli tepkiyi vermeliyiz.
Tamamen katılıyorum sana canım elimden geldikçe bende besleme yapıyorum. Sitemizin ici kedi köpek dolu cogu zaman cantamda mama taşırım. Bazılarına deli gibi geliyoruz ama ben istemeyenleri anlamiyorum. Cok şükür cevremde öyle insanlar yok.

Alnınızdan öpüyorum! 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Konu sahibiyle ilgili değil yazdıklarım , korkusunu bilemiyorum ne derece ki üslubu zaten hoş değil, çözüm arayışı yok ,bunu yazdım zaten fakat gerçekten bazı hayvanlara karşı fobileri olan kişiler var, bunları hiçe saymak doğru değil.

Bu verdiğiniz örnekler , canilik , kötülükle ilgili, onlarla mücadele edenlerden biriyim. Ben korkulardan , alerjiden söz ediyorum

Apartman girişlerinde değil de daha uygun yerler olduğunu yazıyorum.
Hanimefendi siz hayvansever asla olamazsiniz kusura bakmayin ama .Birgun bir mahalleye gittik kopekleri istememisler belediyeyi aramislar neyse bizde gittik .Sikayet eden bir kadin cocuğu olduğunu soyledi iste korkuyorum ,kokuyolar vs dedi .Kadinin sikayet ettiği yer apartman , ev onu felan değil kadin uzak bir yeri soylemis ordan koku geliyormus.Polis araci geldi bir polis memuru dedi ki kadina sizin dedi ust katindaki komsu esi tarafindan darp edilip komoda halen siz o zaman nerdeydiniz dedi kadin kekeledi .O gun polis memuru ile konustuk karsi evde uyusuturucu satani gormezden gelip mazluma gucu yetip sikayet ediyorlar dedi .Hayvansever , vatansever diye insanlari ayirmayin alerji haplari var hanimefeni fare değil bu arada gormuyoruz onlar bizimle yasiyor o zaman hepsini oldurelim nasil fikir ? Lutfen 2 cins kedi besleyip ben hayvanseverim laflarini birakin .Empati kurduğunuz konu sahibiydi yazdiğiniz seyleri tekrar okuyun.Kim hice sariyor hanimefendi ben size hayvanseverler siddet goruyor diyorum kedi kopek besledi diye .Allah askina hangi hayvanseverin bir insana saldirdiğini gordunuz ? Googleye bakin hayvanseverlere yapilan siddete . Hayvanseverlere Ulke soz hakki bile vermiyor kaldi ki hayvanseverler kendini savunabilsin .Lutfen bilginiz olmadan fikriniz olmasin ki konu sahibi ile empati yapan siz hayvanseverim demeyin ve benimle artik diyolog kurmayin .

Kızlar benim kedi fobim var. kediden de korkulur mu demeyin ciddi manada korkuyorum hele kazara bana dokunacak olsalar sinir krizi geçirmeme ramak kalıyor. 100 metre ötede kedi görsem yolumu değiştiririm korkumun boyutunu anlayın diye söylüyorum.

Ama ne şans ki karşı komşum bir kedi delisi... evde bir sürü kedi besliyor. Bununla da kalmıyor kilolarca kedi maması alıp apartmanın önüne döküyor. Onlarca kedi bizim apartmanın önüne toplanıyor..

Kadınla selamdan öte bir diyaloğum yok. Düşünebiliyor musunuz ben eşim olmadan apartmandan adım atamıyorum eşim önce kedileri kovuyor. Sonra ben geçiyorum. Eşim olmadan eğer kediler kapıdaysa İnan’ın eve giremiyorum . Çünkü aynı anda bir sürü kedi üzerime geliyor . İnsana çok alışıklar kovsan da gitmiyorlar.

Biz bir senedir böyle iyi kötü idare ettik .

Bugün eşim işe gitmedi hastaydı. Ben az önce işten geldim baktım tam apartmanın giriş kapısına mamalar dökülmüş kediler yiyor. Eşim aradım aşağı in beni al diye

Eşim geldi ben patladım bu kez. Bıktım artık ben istemiyorum bu bencillik napıcam ben sen olmadan eve giremeyecek miyim . Konuşacam o kadınlar bu ne ya diye bağırmaya başladım. Kadının da camı açıkmış duydu söylediklerimi . Ben eve girdim o da bas bas bağırıyordu kimi ne ilgilendirir ona ne falan diye bizim eve kadar geldi sesi..

İşin kötü tarafı eşim de kadına hak veriyor

Kendi evinin önü besler isterse.
kediden korkulur mu falan diye bana kızıyor

Kim haklı kızlar
Ne yapıcam ben böyle kiracı olsam valla çıkıcam.

Başka bir yerde beslesin ne bileyim
Uzağa döksün mamayı
Ne olacak böyle

Ben hayvan düşmanı değilim
Çok korkuyorum
Kendime hakim olamıyorum elimde değil
Sen naparsan yap artık onların yeri ora değişmez.Kendin bi yardım al bence atlatırsan gerçek sevgiyi anlarsın.

Mune Mune Hanim lutfen bu konuyu kapatin .Hayvan koruma gununde resmen bilerek yapilmis konu .Kk boyle anilmasin lutfen bu uyenin hesabi ve konusu kapatilsin .
[/

Siz türünüzün hangi örneğisiniz ya. Luzümsüz derken ah senin gibiler benim karşıma çıkmıyor ki asıl . Mune Mune al bunu burdan. Ben kediye köpeğe kötü muamele mi yapıyorum korkuyorum arkadaş korkuyorum sen Aslan’dan ne kadar korkarsan ben de kediden o kadar korkuyorum. Bunu anlamak bu kadar zor mu

Kedileri sevmenin zorunlu olduğunu da burda öğrenmiş olduk.Zarar vermiyorum ama korkuyorum,yavru kedi görünce yüzümde gülümseme oluşuyor ama korkuyorum,aklıma geldikçe kenara su kabı koyuyorum ama korkuyorum.Besleyenleri takdir ediyorum ama korkuyorum, yaklasamiyorum ve etrafımda istemiyorum bu kadar net.Mahalledekine yapacak bişey yok evet ama kapının önünde ben de istemiyorum.Köpekten korkmuyorum ama kediden korkuyorum.Korkuyorum.Yeterince açık mı?
Hayir kedinden korkuyorum adi altina siğinan insanlarin yorumlarini okudunuz .Kimse size sevin demedi ki coğu insan hayvanlari haketmiyor yani siz hayvan sevmesenizde olur Bizim bahsettiğimiz tedavi olmayip kedi kopek gorunce bas bas bağiran insanlara bunu idrak edemeden yorum yapmanizda mantiksizliği anlayamadim .Yeterince aciklayici oldu mu ama siz yine idrak edemezsiniz

Bence destek almanız gerekiyor.
Size garip gelecek ama bir arkadaşım aynı sizin gibiydi çok korkuyordu ve kedi fobisini yensin diye eşi yavru kedi aldı:)) ne kadar zorlansa da kediye alıştı ve korkusunu yendi. Tabi siz cesaret edebilir misiniz bilmem ama kesinlikle destek olun. Bir gün taşınsanız dahi etrafta bir sürü kedi var en basitinden yeni evinizin önünde kedi olmayacak ama siz hiç mi tek başınıza dışarı çıkmayacaksınız. Allah yardımcınız olsun

Empati yapıyorum.
Kediden korkabilir insan . Ağır fobisi de olabilir.
Fobi bir rahatsızlıktır . İnsanın birşeyden aklını kaybedecekmişçesine korkması bir rahatsızlıktır . Ve tedavi edilmesi gerekir . Hele ki günümüzde birkaç seansta bunlar halledilebilirken.
Komşunuzun alnı şuan burda olsa da öpsem . Hayvanları beslemek yaşamlarını kolaylaştırmak hepimizin insanlık görevi.
Tabi insanların büyük çoğunluğu bu görevi üzerine vazife edinmediği için komşunuz gibi vicdan sahibi insanlar extra çaba sarfetmek zorunda kalıyor. Vay efendim sokaklar kirlenirmiş apartman önü pislenirmiş . Ya şu dünyada onca pisliğe ses çıkarılmıyor da masumların rızkı mı kaldı göze batacak bitek .
Hele birde “hayvanların doğal ortamı sokaklar değildir” diye bık bık konusan organizmalar türedi . Onlara diyecek söz bulamıyorum . Neresi bu hayvanların doğal ortamı pardon ? Doğal ortam mı bıraktık insanlar olarak .
Bi düşünün bu hayvanlar neyle besleniyor . Senin benim attığımız bozuk kokuşmuş çöplerden rızık arıyor onlar . İnsanlığının bilincinde olup iki lokma yemek verenlere bari köstek olmayın destek olun .
Özetle sokaklar hayvanlarındır. Misal yüksekten korkuyorsanız bu sadece sizin sorununuzdur. Yükseğe çıkmazsınız olur biter. Ama kedi fobiniz yüzünden kedilerin nerede besleneceğine bu üslupta müdahil olursanız sorun sadece sizin sorununuz olmaktan çıkar . Tedavi olun sizler de rahat edin kediler de

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X