Kedi ve komşu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gidip tedavi olun o zaman, kedi beslememe karışan komsum olsa cevabını alır çok net. Çok korkan gitsin Kendine mustakil ev alsın etrafına da dikenli tel örsün otursun o sokaklar kedi köpeğin evi sizin değil. Nasıl Bi bencillik bu o hayvanlar açlıktan ölüyo insanların bu şımarıklıkları yüzünden

Benimde kedim var.çok severim kedileri tam apartman önünde mama verilmesine bende karşıyım çünkü hayvanlarla insanlar karşı karşıya geliyor ve olan hayvanlara oluyor.komşunuzun yaptığı yanlış ama sizde fobinize çare bulun bu hayvanlar heryerde var sonsuza kadar kaçamazsınız hayat kaliteniz düşüyor.

Kızlar benim kedi fobim var. kediden de korkulur mu demeyin ciddi manada korkuyorum hele kazara bana dokunacak olsalar sinir krizi geçirmeme ramak kalıyor. 100 metre ötede kedi görsem yolumu değiştiririm korkumun boyutunu anlayın diye söylüyorum.

Ama ne şans ki karşı komşum bir kedi delisi... evde bir sürü kedi besliyor. Bununla da kalmıyor kilolarca kedi maması alıp apartmanın önüne döküyor. Onlarca kedi bizim apartmanın önüne toplanıyor..

Kadınla selamdan öte bir diyaloğum yok. Düşünebiliyor musunuz ben eşim olmadan apartmandan adım atamıyorum eşim önce kedileri kovuyor. Sonra ben geçiyorum. Eşim olmadan eğer kediler kapıdaysa İnan’ın eve giremiyorum . Çünkü aynı anda bir sürü kedi üzerime geliyor . İnsana çok alışıklar kovsan da gitmiyorlar.

Biz bir senedir böyle iyi kötü idare ettik .

Bugün eşim işe gitmedi hastaydı. Ben az önce işten geldim baktım tam apartmanın giriş kapısına mamalar dökülmüş kediler yiyor. Eşim aradım aşağı in beni al diye

Eşim geldi ben patladım bu kez. Bıktım artık ben istemiyorum bu bencillik napıcam ben sen olmadan eve giremeyecek miyim . Konuşacam o kadınlar bu ne ya diye bağırmaya başladım. Kadının da camı açıkmış duydu söylediklerimi . Ben eve girdim o da bas bas bağırıyordu kimi ne ilgilendirir ona ne falan diye bizim eve kadar geldi sesi..

İşin kötü tarafı eşim de kadına hak veriyor

Kendi evinin önü besler isterse.
kediden korkulur mu falan diye bana kızıyor

Kim haklı kızlar
Ne yapıcam ben böyle kiracı olsam valla çıkıcam.

Başka bir yerde beslesin ne bileyim
Uzağa döksün mamayı
Ne olacak böyle

Ben hayvan düşmanı değilim
Çok korkuyorum
Kendime hakim olamıyorum elimde değil
Sizi çok iyi anlıyorum hayvan düşmanlığı değil bu korku bende köpeklerden çok korkarım ama öyle böyle değil ufacık köpekler olurya kucağında taşıyor insanlar onları bile görünce kalbim hızlanır korkudan apartmanın önüne dökmesi yanlış yani daha uzak uygun bir yerde besleyebilir bence

Ya bence sorun benim korkmam da değil.

Onun buna hakkı var mı yok mu

Ben temizlik takıntılı da olabilirdim

İstememek için bir dünya sebep sayabilirim
Senin takıntın senin sebebin.
Başka kimseyi ilgilendirmez
Dünya ruh hastalarının isteklerine göre dönmüyor .
Kedi fobin varsa git tedavi ol.
Hayvanların yediği 2 lokma yemek o da sen hastasın diye ondan mi mahrum kalacak.
Nefret ediyorum senin gibi insanlardan.

Apartmana bu kdr yakin beslemesi cokta uygun degil aslinda. Hepsi aşılı kedilermi cocuklar hamileler veya alerjisi olanlar ne yapacak?
Ben ara ara sokak hayvanlarina mama veriyorum ama kimsenin kapisinin onune birakmiyorum hayvanda umutlanir hep orada mama bekler diye.
Uygun bir yer yokmu siz alternatif sunmus olun

Alsın evinde beslesin çok seviyorsa. Kimsenin özgürlük alanını daraltmaya hakkı yok kedi besleyeceğim diye. Kedilerin doğal yaşam alanı sokaklar mı... siz onları görün bahçede ne biçim avcılar. Ama yok sanki cadde hayvanı gibi muamele görüyor kedi köpekler ve bu çağdaşlık oluyor. Let the the linch begin 👍 😂
Kedilerin doğal yaşamı sokaklar. Her yere bina yapıp sonra da sokakta hayvan istemiyorum yok ya isteme bakalım nasıl istemiyorsun.
Eşek gibi alışıp hazmedeceksiniz hepiniz .

Yani haklisiniz ama yetişkin bir insan olarak bu fobiniz icin yardim almalısınız.
En nihayetinde kediler heryerde.
Kedi görünce kafede vs sandalye tepesine tünemiş -genelde kadınlar oluyor bunlar- bana çok abes geliyor.

Sizi çok iyi anlıyorum Kedi severlerin bu korkuyu anlaması mümkün değil.Her an üstünüze atlayacaklar gibi hissediyorsunuz.İçiniz çekiliyor yanlarından geçerken, yüzünüze kan pompalaniyor.Bir insanın yüksekten korkmasıni nasıl sorgulamiyorsak bunu da sorgulayamayiz.Fobi bu; kimine göre anlamsız,bize göre değil.Komsuya sakince korkunuzdan bahsedin.O da eşek değil heralde,insanların geçtiği yere dökmez mamaları.

Alsın evinde beslesin çok seviyorsa. Kimsenin özgürlük alanını daraltmaya hakkı yok kedi besleyeceğim diye. Kedilerin doğal yaşam alanı sokaklar mı... siz onları görün bahçede ne biçim avcılar. Ama yok sanki cadde hayvanı gibi muamele görüyor kedi köpekler ve bu çağdaşlık oluyor. Let the the linch begin 👍 😂

Sizene, size mi soracağız nerede besleyeceğimizi? Bu tarz fobiler için "tedavi" seçeneği var isterseniz bir ara konunun sahibiyle beraber deneyin iyi gelir hani :D :)

Kızlar benim kedi fobim var. kediden de korkulur mu demeyin ciddi manada korkuyorum hele kazara bana dokunacak olsalar sinir krizi geçirmeme ramak kalıyor. 100 metre ötede kedi görsem yolumu değiştiririm korkumun boyutunu anlayın diye söylüyorum.

Ama ne şans ki karşı komşum bir kedi delisi... evde bir sürü kedi besliyor. Bununla da kalmıyor kilolarca kedi maması alıp apartmanın önüne döküyor. Onlarca kedi bizim apartmanın önüne toplanıyor..

Kadınla selamdan öte bir diyaloğum yok. Düşünebiliyor musunuz ben eşim olmadan apartmandan adım atamıyorum eşim önce kedileri kovuyor. Sonra ben geçiyorum. Eşim olmadan eğer kediler kapıdaysa İnan’ın eve giremiyorum . Çünkü aynı anda bir sürü kedi üzerime geliyor . İnsana çok alışıklar kovsan da gitmiyorlar.

Biz bir senedir böyle iyi kötü idare ettik .

Bugün eşim işe gitmedi hastaydı. Ben az önce işten geldim baktım tam apartmanın giriş kapısına mamalar dökülmüş kediler yiyor. Eşim aradım aşağı in beni al diye

Eşim geldi ben patladım bu kez. Bıktım artık ben istemiyorum bu bencillik napıcam ben sen olmadan eve giremeyecek miyim . Konuşacam o kadınlar bu ne ya diye bağırmaya başladım. Kadının da camı açıkmış duydu söylediklerimi . Ben eve girdim o da bas bas bağırıyordu kimi ne ilgilendirir ona ne falan diye bizim eve kadar geldi sesi..

İşin kötü tarafı eşim de kadına hak veriyor

Kendi evinin önü besler isterse.
kediden korkulur mu falan diye bana kızıyor

Kim haklı kızlar
Ne yapıcam ben böyle kiracı olsam valla çıkıcam.

Başka bir yerde beslesin ne bileyim
Uzağa döksün mamayı
Ne olacak böyle

Ben hayvan düşmanı değilim
Çok korkuyorum
Kendime hakim olamıyorum elimde değil
bu tedavisi olan bir durum uc dort seansta bitirebiliyorlar

Koskoca kadınsınız hiç utanmıyor musunuz da el kadar kedilerle sidik yarıştırmaya? O mu haklı ben mi haklıyım bilmem ne! Kocanız bile size hak vermiyormuş farkındaysanız.
Kediden korkmak başka, işi trajediye dönüştürüp dramatize etmek başka. Bir doktora görünün.

Bir fobi yaşam standardını etkiliyorsa çözüm yoluna gidilmeli. Tedavi olmayı denediniz mi hiç?

Benim bir tanıdığım da çok korkuyor. Kapıda kedi olsun biri uzaklaştırsın diye bakıyor. Kaldı ki kediler de o tarafta mama koyulup besleniyor. Tuhaf gelse de artık alıştık onun korkusuna..

Ama her yer kedi dolu nereye kadar gardiyanlık yapılabilir? Bence artık terapi görmeye başlayın..

Bence haklısınız.ben de hayvanseverım.ama sız bu kadar korkarken evın onune degil baska yer bulup orada beslerım kedileri ne olacak.orta yolu budur.o baska yerde beslesın.nıye cıldırıyoe yanı.ayrıca zarar vermedıkten sonra sevmek zorunda degilsiniz korkabılırsınız de. mecbur musunuz kedı sevmek.komsunuz anlayıslı olmalı.neden iletişim kurmayı denemedınız kı soylenmek yerıne.buraya yazdıgınız gibi komsunuza anlatabılırdınız.ben olsam kahve ıcmeye ewime davet edip, kendısının yaptıfının cok guzel bı davranıs oldugunu, takdir ettigimi ama elımde olmadan cok korkutuhumu bırlıkte bır cozum bulmamız gerektigini izah ederdim.komsu da cıldırmazdı.kimse de gerilmezdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X