Kedi ve komşu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya bence sorun benim korkmam da değil.

Onun buna hakkı var mı yok mu

Ben temizlik takıntılı da olabilirdim

İstememek için bir dünya sebep sayabilirim

Zaten biliyordum tek sorunun korku olmadigini ama herkes "korkani anlamiyirlar" diye coşup duruyor. Hayvan seven ama korkan ile hayvani istemeyen ve korkuyorum diyen o kadar belli oluyor ki.

ah benim kadar hayvan fobilisi yoktur saniyorum,
asamam saniyorsunuz,
ama emin olun asabilirsiniz.

bence bu konu uzerine biraz arastirin, size mantikli gelen cozumlere yonelin derim. hipnoz terapi olabilir, veya belki baska bir ev hayvanini sahiplenmek olabilir.

ben sahibi esliginde kopeklere dokunarak biraz astim,
hala cok rahatim diyemem, ama en azindan yanlarindan gecebiliyorum artik,
hatta tanidigim bildigim bir hayvana dokunabiliyorum da,
cok iyi gelisme eskiye gore.

100 metre mesafedeki kedi bile sizi rahatsız ediyorsa acilen kedilerin hayrı ve kendi hayrınız için tedavi olun. Sokak hayvanlarıyla yaşamayı öğrenmek zorundasınız her sokakta köşe başında varlar ve olmaya da devam edecekler. Hayatı kendinize zorlaştırısınız.

Komşunun beslemeye hakkı var hem de yerden göğe kadar hakkı var. Gidip kibarca apartmanın önünde değil de daha ileride bir kısımda beslemesini rica edebilirsiniz. Anlayışlı biriyse çözüm bulur.

Sizin de acilen tedavi olmanız lazım 100 metre ötedeki kediden bile korkuyorsanız sokaklarda yürüyemiyorsunuz demektir. Metrekareye düşen kedi sayısını hesaba katarsak ya abartıyorsunuz 100 metre işini ya da yolda yürüyemiyorsunuz.

sanki insanlar hayvanlara doğal yaşam alanı bıraktı da kediler keyfinden insanların tekmelerini yiyor, sürekli azarlanıyor, arabalarının altında ezilip can veriyor.

pardon da sen ne zamandır o caddde sokakta yaşıyorsun da sokaklar kedilerin mi diye sorabiliyorsun? o sokak cadde o şehir oradaki bütün insanlar ne zamandır oralarda yaşıyorlar? onlardan önce kediler yaşamıyor idiyse bu kedileri köpekleri kim doldurdu bütün buralara?

saçma sapan konuşma insanoğlu, bencil olma. gitsin az ötede beslensin demek gibi bir doğal hakkın yok.

aslında hayvanlara karşı hiçbir hakkın yok.

Kediden korkulur mu hey Allahım.Kaplan degil üzerinize atlamazlar merak etmeyin. Konunuza gelirsek hak -sız -sı -nız. İstedigi gibi besler. Siz korkunuzu yenin. Hep karsilasacaksiniz cunku
Madem olacakları biliyordunuz acmayaydiniz konuyu kafaniza silah mi dayadik

Sen kadınla hiç konuşmamışsın, derdini anlatmamışşın ve bi anda büyük bi tepki vermişşin. Kadının hiç bişeyden haberi yok oda şaşırmıştır, nerden bilsin senin korktuğunu. Tepkisinde haklı. Kedidende korkulurmu falan demiyorum, kadınla konuşup orta yol bulsaydınız.

Kızlar benim kedi fobim var. kediden de korkulur mu demeyin ciddi manada korkuyorum hele kazara bana dokunacak olsalar sinir krizi geçirmeme ramak kalıyor. 100 metre ötede kedi görsem yolumu değiştiririm korkumun boyutunu anlayın diye söylüyorum.

Ama ne şans ki karşı komşum bir kedi delisi... evde bir sürü kedi besliyor. Bununla da kalmıyor kilolarca kedi maması alıp apartmanın önüne döküyor. Onlarca kedi bizim apartmanın önüne toplanıyor..

Kadınla selamdan öte bir diyaloğum yok. Düşünebiliyor musunuz ben eşim olmadan apartmandan adım atamıyorum eşim önce kedileri kovuyor. Sonra ben geçiyorum. Eşim olmadan eğer kediler kapıdaysa İnan’ın eve giremiyorum . Çünkü aynı anda bir sürü kedi üzerime geliyor . İnsana çok alışıklar kovsan da gitmiyorlar.

Biz bir senedir böyle iyi kötü idare ettik .

Bugün eşim işe gitmedi hastaydı. Ben az önce işten geldim baktım tam apartmanın giriş kapısına mamalar dökülmüş kediler yiyor. Eşim aradım aşağı in beni al diye

Eşim geldi ben patladım bu kez. Bıktım artık ben istemiyorum bu bencillik napıcam ben sen olmadan eve giremeyecek miyim . Konuşacam o kadınlar bu ne ya diye bağırmaya başladım. Kadının da camı açıkmış duydu söylediklerimi . Ben eve girdim o da bas bas bağırıyordu kimi ne ilgilendirir ona ne falan diye bizim eve kadar geldi sesi..

İşin kötü tarafı eşim de kadına hak veriyor

Kendi evinin önü besler isterse.
kediden korkulur mu falan diye bana kızıyor

Kim haklı kızlar
Ne yapıcam ben böyle kiracı olsam valla çıkıcam.

Başka bir yerde beslesin ne bileyim
Uzağa döksün mamayı
Ne olacak böyle

Ben hayvan düşmanı değilim
Çok korkuyorum
Kendime hakim olamıyorum elimde değil
Sizin de hayvanları koruma gününüz kutlu olsun. Gerçekten haklısınız. İnsanların sokak hayvanlarını yok sayıp, sadece kendi hayatlarını önemsemeleri büyük haksızlık. Aslında bütün canlıların derdinin yiyecek, su ve belki şanslılarsa biraz sevgi olduğunu komşunuza anlatabilirsiniz. Hatta onunla birlikte birkaç defa özellikle yavrulara mama vermeye inin. İnanın kedilerin köpeklerin o bakışı dünyadaki hiçbir insanın gözünde yok. Hayatında o anlamlı bakışı yakalamayan insanlara çok üzülüyorum ve her gün Allaha şükrediyorum. İyi ki hayvanları az da olsa anlamaya çalışan, onlarla bu iletişimi kuran şanslı insanlardanım. İnşallah sorununuz çözülür. İnşallah komşunuz vicdanlı merhametli biridir de aslında ona beyninin basit bir oyunu olan korku duygusu ile o hayvanları rızkından etmez

Anlaşılmayacağımı linç yiyeceğimi bile bile açtım konuyu neden açtıysam bu zırvalıkları dinlemek için... iyi günler bol anlayışlar dilerim
Insanlar hayvanlardan korkabilir ama bazi insanlarin tepkileri fazla ? Kedi kopek gorunce ciğlik atmalar vs bocek değil ki bu arada gorulsun kusura bakmayin ama kedi korkunuzu yenmeniz lazim sirf siz korkuyosunuz diye Turkiyede ki tum kedileri toplayalim o halde her an heryerde kedi ile karsilicaksiniz cunku onlarda yasiyor .Siz istediğiniz yere sikayet edin sonuc alamiyacaksiniz cunku kanunlar var oyle ben korkuyorumda ,kokuyolarda felan sizin ulkede ki hayvanseverlerden haberiniz yok sanirim ? Anlayis diyorsunuzda anlayislik durum yok 100 m oteden kediden korkuyormus ee napalim git doktorla gorus yen .Kediden korkan insanlarda var ama sizin ki nefret kismina giriyorum ki ben ata siddet uygulandi diye gecenin 2 sinde Afyonkarahisara gittim gozum sizin uzerinizde .Esimin mesleğini aciklamiyorum ama siz buraya konu actim nasilsa anonim diye takilmayin umarim Allah sizi islah eder asil kedilerin sizin gibi vicdansizdan korkmasi lazim.Koca dunyaya bir hayvanlari siğdiramariniz gozum sizin uzerinizde.Sen tedavi olma bisey olma kediden korkuyorum yok ya burasi Turkiye sosyal medyadan bir linc yersiniz sokağa cikmaya yuzunuz kaldirmaz .Hadi bakin bakalim kedi kopek sikayet edenlere belediyenin cevaplarini bu ulkede sizin gibi vicdansizlar varsa vicdanli hayvanseverler var iyi ki konunuzu okudum .gozum sizin uzerinizde

Son düzenleme:
Nereye döksün mesela?
Biz de kedilere yemek veriyoruz ama hemen apartman dibi değil, en dış kapının dışına koyuyoruz.
Yine de girişte en az 2 kedi oluyor.
Biz vermesek başkası verir, o vermese başkası.
Yani hep karşılaşacaksınız, insanlarla kavga etmektense kendi korkunuzun çaresine bakmaya çalışın.

[/QUOTE
Kanunen sizin hakkiniz yok , Haytap soyabeti bir goz gezdirin.Temizlik takintili olmakla kedinin ne alakasi var ? Siz sanirim ben bu kedileri gonderirim felan diye dusunuyosunuz ama ulkede cok hayvansever var .Sosyal medyada bir linc yersiniz disariya cikmaya yuzunuz kalmaz ,cevrenizde hayvan sevmeyen yok diye fazla gaza gelmissiniz .Ama heryerde cok var hayvansever .Sen istemesen ne olur ya ? Oldu sen istemedin diye kadin kedilerini biraksin yok ya hanimefendi siz sosyal medyadan kedileri kopekleri sikayet eden insanlarin ? Belediyelerin cevabini gordunuz mu ? Sen sebeb saysan ne olur

Sizin istememek için dünyaca sebep sayabilmeniz hayvanların yaşama hakkını ellerinden alamıyor, kusura bakmayın. Onlar da canlı, sizin kadar onların da yaşamaya hakkı var. Sokaklar da o canlılara ait. İstila eden, onların doğal yaşamlarını bozan insanlar. Kısacası kadının kedi beslemeye hakkı var evet, sizinse onları istememe gibi bir hakkınız yok. Çok rahatsız oluyorsanız, bir tane kedi savar alın, girip çıkarken kullanırsınız. Ama kedileri istememezlik etmeyin. Konuşamayan, derdini anlatamayan,güçsüz hayvanları rahat bırakın lütfen.

Anlaşılmayacağımı linç yiyeceğimi bile bile açtım konuyu neden açtıysam bu zırvalıkları dinlemek için... iyi günler bol anlayışlar dilerim
Ben de size iyi günler dilerim bugün Dünya Hayvanları Koruma Günü. Resmen provokasyon için konu açmışsınız. Yazık.

Herkesin çeşitli korkuları vardır. Saygı duyarım. Bu çocukluktan gelen bir şey. Yetiştirilme tarzı yani. Kişinin korkularını yenmesi kendi elinde. Benim de inanılmaz örümcek fobim vardı. Görünce donup kalıyordum. Panik atak falan geliyordu. Sonra dedim o bir canlı. Ben kocamanım o küçük. Bir vuruşluk canı var. Ben ondan kat kat güçlüyüm. Ve ben panik atak geçirirken hayvanın umurunda değilim o canının derdinde. Şimdi örümcek görünce umrumda olmuyor. Evin içindeyse yakalayıp dışarı atıyorum. Asla öldürmeden ve zarar vermeden. Köpeğinden örümceğine kadar onlar dünyanın parçası. Onlarla yaşamayı öğrenebilirsen hayat daha çekilir oluyor. Korkunuzu yenebilirseniz inanın bir kedi mırlaması kadar insanı rahatlatan bir şey yok. O hayvanlar bize muhtaç. Ben de evimin etrafında sokak kedilerine bakıyorum. Ama belli saatlerde belli yerlere mama koyuyorum. Gelişigüzel şekilde verilmesi doğru değil. Herkes birbirine saygı duymalı. Siz de taviz vermelisiniz, komşunuz da. Koskoca insanlar olarak orta yolu bulmanızı dilerim.

Size güzelce yazanlarda olmuş , bu mesajinizdan sonra cevap yazdınız mi bilmiyorum ama bu mesaj yerine " şu ana kadar komsunuzla güzelce iletişime geçip biraz daha uzağa mama dönmesini rica ettiniz mi ? Sorusuna cevap yapsaydınız daha iyi olurdu.

...

Korkusu olana " ama çok güzel neden korkuyorsun demekte empatiden uzak , gereksiz yorumlar.

Kediler sadece sevilmek ister insanlara zarar vermez saldırmaz beslemiyorsanız besleyen insanları bari rahat bırakın
F1E1C615-478B-4A5D-BB59-81EDC0B3F6FE.webp

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X