Kedi ve komşu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi artık hayvanlar insanlardan değerli görülüyor. O yüzden burda pek kimse size hak vermez
Yemeği kapıdan biraz daha uzakta vermek kadar basit bi çözümü varken ve bunun kimseye zararı yokken yine de siz suçlu bulundunuz. Boşverin

Konu sahibi artık hayvanlar insanlardan değerli görülüyor. O yüzden burda pek kimse size hak vermez
Yemeği kapıdan biraz daha uzakta vermek kadar basit bi çözümü varken ve bunun kimseye zararı yokken yine de siz suçlu bulundunuz. Boşverin
Evet çünkü gerçekten değerli oldukları için olabilirmi acaba ??

Valla çok ilginç yorumlar gelmis.
Kadını hayvan düşmanı ilan etmişler.
Korkan birisi için bir anda yirmi kedinin bacağına surtunmesi ne demek biraz empati yapabilse insanlar.
Evet korkusunu yenmesi lazım ama yapamamış demek ki.
Bir kedi görünce yakınından değil uzağından yürüyebilir konu sahibi ama yemek bekleyen on, yirmi kedi arasından yuruyememesi korktuğu için gayet normal.
O kedilere on metre ötede bosluk bir yerde bir yer belirleyip orda verse yemeğini suyunu kediler oraya alışır. Orda bekler.
Kapının önüne dökünce her giren cikandan yemek ve ilgi bekleyecek hayvancagizlar haliyle.
Ben de mama su koyarım ama evin giriş kapısına değil.
Komşunuzun ayak altı olmayan hiçbir yer kalmamış da sanki o apartman tek ona ait mustakilmis gibi davranması hiç bencilce değil sanki.

Ama bu kadar korkuyorsunuz madem en başından komsunuza güzellikle derdinizi anlatıp durumu izah etmeniz ve bir orta yol bulmanız lazımdı.

Ya dünyada herkes sizin gibi olsaydı, Allah muhafaza?
Çok şükür karşı komşunuz gibi insanlar var ve onlardan Allah bin kere razı olsun :dua:
Bence derhal taşının. Kediler sizinle aynı yerde yaşamak zorunda değil.
Bu arada 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü kutlu olsun :KK36:

Hayır sorun bu değil aslında
Normal insanlar aralarında bunu konuşarak çözebilirler . “Komşum benim böyle bir durumum var korkuyorum ama hayvanları da seviyorum, rızıklarına engel olmak değil niyetim , apartmanın önünde değil de yanında veya yakınında başka biryerde besleseniz olur mu ?” Diye yaklaşılırsa herkes anlayış gösterir . Ama konu sahibi evin önünde bas bas bağırarak komşusunun yaptığı iyiliği mundarlarmış oluyor . Böyle diyalog olmaz . Önce kendini ifade edersin bi çözüm ararsın . Bu derece aklın gidecek kadar korkuyorsan tedavisi çok basit tedavi olursun . Sorun bu aslında

Meyve ağaçlarını sarınca karınca
Günah var mı karıncayı kırınca?

Yarın Hakk’ın divanına varınca
Süleyman’dan hakkın alır karınca.

Bugün 4 Ekim 2019 Hayvanları koruma günü, kedi, köpek, börtü böcek, ağaçtaki tırtıl, çimlerin arasına yuva yapmış karınca, sudaki balık, gökteki kuş, kanalizasyondaki fare, salona ağını örmüş örümcek, bilumum hayvanın korunması gerektiğini hatırlatan bir gün.

Topikte korkuyoruz diyenler de haklı, hayvanların yaşam hakkı var, onların yaşadığı alanlara beton binaları diktik, hayvancıklara nefes alacak yer bırakmadık diyenler de.

Herşeyi bir kenara bırakalım, haklı haksız ayrımı yapmadan yalnızca şunu düşünelim, ormanları kestik, yaktık yok ettik ayılar, yabani domuzlar ne barınacak yer bulabildi ne yiyecek bulabildi, kış geldiğinde açlıktan şehirlere iner hale geldiler, yine ormanları yaktık, kaplumbağalar sincaplar, tilkiler ya dumandan zehirlenerek öldüler ya ateşten kavrularak.

IMG_0169.JPG

Görsellere bakması dahi iç acıtıyor değil mi?
Zehirlenerek öldürülen kedi köpek görselleri de var, İzmir'de 12, Alanya'da 50, bir sitenin bahçesinde 30 kedi zehirlendi, bunlardan çok daha fazlası mevcut tabii.

Ankara'da 16 köpek zehirlenmişti, Bursa'da da sanırım bir o kadar, işkenceyle ağızlarına yüzlerine vurularak öldürülenler, ayakları kesilerek ölüme terk edilenler, sözde hayvansever olduğunu söyleyip kendi köpeklerini arabalarının ardında sürükleyenler ayrı.

Hayvanları sevmek zorunda değiliz elbette, korkularımız ve fobilerimiz olabilir, belki çocukluktan kalma bir travma nedeniyle de korkuyor olabiliriz ama korkuyor dahi olsak söz konusu hayvanların barınma, yeme-içme gibi temel ihtiyaçları olduğunda hep bir ağızdan aynı şeyi savunmalıyız.

Hayvanlarında yaşam hakkı var.

Gelelim topiği açan konu sahibesiyle ilgili talebinize, hanımlar kusura bakmayın ama sizlere hakaret veya küfür etmediği, üyeliğin iptal edilmesini gerektirecek bir durum olmadığı ya da Türkiye Cumhuriyeti anayasasına aykırı söylemlerden bölücülük, terör faaliyetleri propagandası veyahut bu faaliyetleri övme, özendirme vs gibi bir eylem söz konusu değilse kimsenin üyeliğini bir başkası istiyor diye iptal etmiyoruz.

Konudaki raporlar elbette değerlendirilecek, konuyu kapatmak ise yine site kuralları dahilinde gerekliyse yapılacak bir işlem olacaktır.

Son düzenleme:
Sokaklar sadece size mi ait? Kedilerin de yaşam alanı bu dünya. Kadın ne güzel besliyormuş da karınları doyuyor. Saldırmıyorlarsa kapınızın önüne pislemiyorlarsa haksızsınız.
Fobinizle ilgili tedavi olmak zorundasınız açıkcası. Kedi her yerde. Timsah, yılan fobisi olsa neyse.

Hanımefendiyle konuşun biraz daha uzak bir noktaya döksün mamayı. Ama bu geçici bir çözüm elbette. Bana kalırsa fobinizi yenmek için çaba gösterin. Kucağınızda bi mırmır uyusa bu zamana kadar ne kaçırmışım ben böyle dersiniz :)

Bütün sayfaları okumadım belki kaçırmışımdır ama siz daha önce gidip komşunuzla bu konuyu konuştunuz mu? Kapıdan uzak bir noktaya dökmesini rica ettiniz mi? Çünkü bunları hiç konuşmadan bir anda kapının önünde bağırarak laf etmeye başladıysanız çok ayıp etmişsiniz. Kadın kötü bir şey yapmıyor, rahatsız olduğunuzu akıl edemeyebilir.

Benim de örümcek fobim var. Karşı komşum kapıda örümcek beslese gidip durumumu anlatırım. Bana ne korkmasaydın derse de taşınırım ne yapayım korkuyorum :KK53: Acaba alışıp sever miydim komşumun örümceklerini? Bilmiyorum belki severdim yaşamadan bilemiyor insan:KK70:

Ya bence sorun benim korkmam da değil.

Onun buna hakkı var mı yok mu

Ben temizlik takıntılı da olabilirdim

İstememek için bir dünya sebep sayabilirim
Ben de hem kedi korkusu hem temizlik takıntısı var :)))
Kuzenimle kedileri yüzünden yıllardır görüşmüyoruz.
Yaşamayan bilemez ama ben sizi çok iyi anlıyorum.
Bizim apartmanda da iki komşu öyle, kapı girişinde besliyorlar.
Hergun eve gelirken söylene söylene giriyorum.
Tabii ki isteyen kedileri besleyebilir, ama binanın girişinde olmaz bu iş.
Yazı astım girişteki panoya en sonunda. Ama kaç gün faydalı olur bilemiyorum

Kızlar benim kedi fobim var. kediden de korkulur mu demeyin ciddi manada korkuyorum hele kazara bana dokunacak olsalar sinir krizi geçirmeme ramak kalıyor. 100 metre ötede kedi görsem yolumu değiştiririm korkumun boyutunu anlayın diye söylüyorum.

Ama ne şans ki karşı komşum bir kedi delisi... evde bir sürü kedi besliyor. Bununla da kalmıyor kilolarca kedi maması alıp apartmanın önüne döküyor. Onlarca kedi bizim apartmanın önüne toplanıyor..

Kadınla selamdan öte bir diyaloğum yok. Düşünebiliyor musunuz ben eşim olmadan apartmandan adım atamıyorum eşim önce kedileri kovuyor. Sonra ben geçiyorum. Eşim olmadan eğer kediler kapıdaysa İnan’ın eve giremiyorum . Çünkü aynı anda bir sürü kedi üzerime geliyor . İnsana çok alışıklar kovsan da gitmiyorlar.

Biz bir senedir böyle iyi kötü idare ettik .

Bugün eşim işe gitmedi hastaydı. Ben az önce işten geldim baktım tam apartmanın giriş kapısına mamalar dökülmüş kediler yiyor. Eşim aradım aşağı in beni al diye

Eşim geldi ben patladım bu kez. Bıktım artık ben istemiyorum bu bencillik napıcam ben sen olmadan eve giremeyecek miyim . Konuşacam o kadınlar bu ne ya diye bağırmaya başladım. Kadının da camı açıkmış duydu söylediklerimi . Ben eve girdim o da bas bas bağırıyordu kimi ne ilgilendirir ona ne falan diye bizim eve kadar geldi sesi..

İşin kötü tarafı eşim de kadına hak veriyor

Kendi evinin önü besler isterse.
kediden korkulur mu falan diye bana kızıyor

Kim haklı kızlar
Ne yapıcam ben böyle kiracı olsam valla çıkıcam.

Başka bir yerde beslesin ne bileyim
Uzağa döksün mamayı
Ne olacak böyle

Ben hayvan düşmanı değilim
Çok korkuyorum
Kendime hakim olamıyorum elimde değil

ben de evimde kedi besliyorum. ama evimde besliyorum. hukuken apartman önü ortak alanınız, sizin rızanız hilafına kedileri oraya alıştırmasına engel olabilirsiniz. sokak kedilerini apartman giriş çıkışını engellemeyecek bir noktada besleyebilir. ancak evinde beslediği kedilere yönelik bir tedbir alamazsınız.

ben de evimde kedi besliyorum. ama evimde besliyorum. hukuken apartman önü ortak alanınız, sizin rızanız hilafına kedileri oraya alıştırmasına engel olabilirsiniz. sokak kedilerini apartman giriş çıkışını engellemeyecek bir noktada besleyebilir. ancak evinde beslediği kedilere yönelik bir tedbir alamazsınız.
Apartmanin arka bahçesine kedi evi koymustum. Dairelerden biri rahatsiz olup atmis. Guvenlik kameralari ile sikayet ettim. 350 lira odediler. Belediyede yeni ev gonderdi kediler icin. Yok oyle bir dunya. Orasi o hayvanlarin yasam alani..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X