Kedi ve komşu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ağır haksızsın.sokaklar hayvanların yaşam alanı,ne münasebet sen korkuyosun diye mama veremeyecek?Veya hijyen dediğin şey apartman dışı farkındasın değil mi?sokakları çamaşır suyuyla mı yıkıyorsun da mamanın hijyeninden bahsediyorsun.verdiğiniz karbondioksit,kirlettiğiniz sular,attığını atıklar ile bir hayvandan daha fazla dünyayı kirletiyorsunuz.Maalesef ki sizin gibileri şikayet edecek bile kimse yok.

Öff şimdi eski konularına baktım da bu Nasılsıniz diyen kadına Günaydın dedim rezil oldum diye buraya konu açan kadinmis.
Hayatı böyle drama gibi mi yaşıyorsun?
Kedi görünce bayılıyorum
Yok nasılsın diyene Günaydın dedim rezil oldum napcam.
Hayata bak .
Bi de bayıl istersen feriha

Gece yatarken sokaktaki kedileri umursamayip uyuyabildiginiz icin sanslisin. Ben bir kedili kadinim ve dolapta 15 kilo mamayla yasiyorum,sokak kedileri icin. Cantam ne kadar kucuk olursa olsun bir poşet mamayla geziyorum ya yolda ac bir kedi yanaşirsa diye
Kadin hem insanlik vazifesini yapmayanlar yerine de cabaliyor. Hem bir sürü emek harciyor, hem masraf yapiyor hem de kediden korkan komsusunun tripleriyle ugrasiyor. Yazik valla. Bir kedi mamasinin iki senede yuzde yuz zamlandigini biliyor musunuz?? Kim bilir nasil zorlaniyordur.
Kedi korkunuz içinse bence bir bebek kedi sevin. Hatta komsunuza rica edin,o bulur size bebeklikten bir sirin kedi. Hem korkmazsiniz cok kucuk ve az hareketli oldugu icin. Hem de girlamasini dinleyince verdigi mutlulugu duyunca bir sempati beslersiniz belki

Hayranım sizin gibi insanlara. Dünya sizin gibiler sayesinde dönüyor.
İnşallah ayağınıza taş değmez.

Bugün hayvanları koruma günü dengesiz kadının açtığı konuya bak.
Ah bunlar bana denk gelmez ki günlerini göstereyim.
Sana anlayış filan yok hayat boyu zırla dur kedi görünce

Hayvanları seviyorsunuz diye kediden korkan birine hakaret etme hakkına sahip değilsiniz.

Benim bahçem de kedi kuş köpek evleri , mamalariyla donanmış ancak korkan birine de hakaret etmem.

Kötü muamele etse sonuna kadar daha beterini hak ediyor olabilirler ama böylesi değil, haksızlık yapıyorsunuz.

Ayrıca evet apartman önlerinde hayvan beslenmez. Kedi köpek alerjisi olanlar, korkanları hiç sayamayiz iyilik yaparken.

Karşı boş kaldırımlar, boş araziler , apartman arkalari v.s çok alan var bu işler için.

Bazı hayvanseverler her hakkı buluyor kendinde. Ve abartı davranışlar sergiliyorlar.

Yazdığını okumadım.

Sokaklar Sahipsiz Hayvanların Yaşam Alanlarıdır. Hayvanlara Zarar Vermek, Beslenmelerine Engel Olmak, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince CEZAYA Tabidir.
sevgili hayvansever arkadaşlar herhangi bir şekilde beslemenize engel olmaya çalışanlar olursa kesinlikle şikayet edin.hayvanlar konusunda hiçbir şekilde uzlaşmacı olmamaliyiz. Son derece katı bir şekilde haklarimizdan yani onların haklarından yana olmaliyiz.
Kanun yaşam alanı derken kamu veya özel bir ayrıma gitmemiş.
lütfen birkaç kişinin simarikligi korkusu yüzünden bu hayvanların yasal olarak da korunan beslenme ihtiyacindan taviz vermeyin

Bu yazdığınız yeterince sizi anlatıyor.

Okumadan beğenmedim butonuna basıp ardından okumadım diye not düşmek yeterli benim için.
Öfff alıntılama beni şikayetini et git işte . Ben kendimi sana anlatsam ne anlatmasam ne. Hayatımda görmeyecegim bir kadınsın. Sana ayrılan sürenin sonuna geldik. Hadi kib yap uzaklaş

Medeniyet böyle bir şey işte herkese nasip olmaz. Tebrikler

Ben de üç kedi anası biri olarak size tamamen katılıyorum. Konu sahibesi, bence bu yorumu dikkate almalısınız zira oldukça yapıcı.
iki üç karşıt yorum gelince çekip gitmişsiniz herkes size haklısınız dese ne olacaktı?

kediden korkmanızı anlayabiliyorum ancak özgürlük adı altında başka bir insanın sırf siz rahatsız oluyorsunuz diye özgürlüğünü kısıtlamanızı, onu eleştirmenizi doğru bulmuyorum. Bu fobiniz konusunda hem kendi yaşam kaliteniz hem de çevrenizde uyandırdığınız rahatsızlık için bir yardım almanızı öneririm. Çok kısa sürelerde üstesinden geliniyor artık. Tabi siz gerçekten bunu istiyorsanız..

Ne yani sizin fobiniz yüzünden o canlar aç mı kalsın, bütün kedileri sokaklardan sürgün mü etsinler yeterki sizin ponçik bedeniniz korkmasın diye?
Komşunuz haklı. Tedavi olun.
az otede beslesin ben de evime girebileyim demis kadin.. birinin ozgurlugu bir baskasinin ozgurlugunun basladigi yerde biter sonucta.. sineye cekmek yerine bir tabak tatli yapip cay yapip davet edip, cok uzgunum soyledigim icin ama durumum bu elimde degil, hem sizi hem beni mutlu edecek nasil bir cozum bulabiliriz deseydi komsusuna is inada binmeden halledilirdi. ev sahiplerilermis kolay degil. guzelce izah edilse anlasilirdi diye dusunuyorum. hayatta cok seye sabrediyoruz sabrediyoruz patlayinca daha da cozulmez hale geliyor konular..

Şimdi bazi arkadaşlar fobisi varsa anlamaliyiz vs. demiş, beriki yok efendim gitsin az ötede beslesin demiş, otekisi alerjisi olanlar bıdı bıdı demiş. Benim de bocek,sinek,kelebek fobim var, ayrica ağır arı alerjim var yani bir ari beni sokarsa mudahale edilemediğinde 20 dk içinde ölmem an meselesi, peki ben ne yapayim? Doga anaya ben sokaklarda, kırda bayırda özgürce gezebileyim diye tüm arılari benden ötede mi uçur diyeyim? Hele haşereleri 2 metre yakınımda gezdirirsen çok fena bozuşuruz doğa ana mi diyeyim? Neyin kafasi bu yaa? Bu doğa bir size hizmet etmiyor arkadaşlar, kendiniz problemliyken çözümleri kendinizde arayin, başka yaşamlari kısıtlayarak degil

Kedilerden korkmak lanse edilen kadar kötü bir şey değil. Kedi seven insanların, kedi sevmeyenlere bu kadar düşman gözüyle bakmasını anlayamıyorum.
Eskiden komşumuz kapının önünde beslerdi. Sonra apartmanın içine aldı. O zamanlar çocuk olduğum için bende kediden korkma durumu oluştu. Yenilebilir bir şey belki ama hayatımı etkileyecek bir boyutta değil.
Kediden korkuyorum evet ama ben besleyemiyorsam, başkalarının beslemesi için yardımda bulunuyorum.
Konu sahibi bir kere üslubundan dolayı çok haksız. Ayrıca hayvanlar yeterince zulüm görüyor, birde siz eklenmeyin.

Turkiye'de kedi fobisiyle isiniz zor, ama fobileri yenmek sanildigi kadar zor degil. Kendiniz icin yapin kedileri dusunmuyorsaniz. :) Terapiyle cok kolay cozuluyor. Kendi kendinize de adim atabilirsiniz. Maruz kalmaniz lazim sadece. Bende de cok ileri derecede orumcek fobisi vardi. Orumcek gorunce paralize oluyodum, carpinti vs, sonra gunun geri kalaninda her tarafimda orumcek yuruyormus gibi hisler. Iki sene once bahcede sebze yetistirmeye basladim ve orumceklerle barismaya karar verdim. Yine normal bi insana gore cok korkuyorum, ama mantik cercevesinde korkuyorum. Mesela diyelim orumcek iki salatalik siriginin arasina ag ormus, ortada duruyor, kenarindan gecebiliyorum. Oyle yani, basarabilirsiniz!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…