Tüm gece oturup bunu düşündüm ben de. Bizimki de hep odamızda yatardı ama gardırobun tepesinde uyurdu. Beş aydır yatağa alıştı. Oturma odasının ışığı kapandığı an yatağın üstüne çıkıp yerleşiyor. Bir de bir aydır huy oldu hayvanda her gece 3.45'te uyandırıp mama yiyor. Ama ben sevmeden yemiyor. Elimi çektiğim an mamayı bırakıp bana söyleniyor. Bebeği anlamış olma ihtimali var mı, ondan mı böyle tavır sergiliyor hiç bilmiyorum. Çok da oyuncu bir kedi. Sabah uyanınca ilk işi topunu önümüze atmak ya da saklambaca başlamak. Bebek olunca ihmal edeceğim diye çok korkup üzülüyorum ben de. Konuyu takipteyim, tecrübeliler yazsın Allah aşkına.
Benim kedim hep ayakucumda yatardi o yuzden bebekle sorun yasamadik :) 5 aylik bebegim var kedimde ayakucumda :)
Siz isterseniz saray yapin kedilere biliyorsunuz ki onlar istedigini yapacak :) o yuzden simdiden dusunmeyin zamani gelince herkese uygun duzen kendiliginden olusur
beiş gelince anlayacaklardır şimdiden alıştırmaya uğraşmayın sizdeki değişkliği bebeği görünce hieseder kediler merak etmeyin benim bnir kedim vardı yatarken görmesin karnım sırtım kafam neresi denk gelirse yatardı tarfik kazası gecirdm bırakın üzerimde yanıma sadece sevmek için glirdi rahat ediyim diye uzak durudu yavrum yaÖncelikle Herkese günaydın
Müne konumu bir süre taşımazsan çok memnun olurum,diğer bölüme yazdığım zaman cvp gelmiyor..
Kızlar Doğumuma az kaldı,evim 2+1.
Evimde 2 tane kedi var,malüm bebiş de gelicekkocaman bir aile olucaz
Fakat bir sorunum var ki,son zamanlarda kafama çok takmaya başladım.
Kedilerim bana da eşime de çok düşkünler.. öyle ki geceleri yanımıza gelmeden duramıyorlarbirisi kapıyı açana kadar uğraşıyor kapıya zıplıyor,diğeri ise kapıyı açana kadar kapının önünde ağlayıp duygu sömürüsü yapıyor, bende dayanamayıp içeriye alıyorum zaten
Ama bu durum beni artık zorlamaya başladı..
onları bizim yanımızda yatırmamaya alıştırmam lazım. Bebek de gelince hep birlikte yatak odasında uyuyamayız malüm
Sorum şu ki,nasıl alıştırabilirim? Kızamıyorum da,kalkıp hemen içeri alıyorum, almasam vicdan azabından uyuyamıyorum. Ama biraz katı olmalıyım sanırım bu konuda,en azından bebek biraz büyüyene kadar.. ne yapmalıyım,nasıl alıştırıp nasıl davranmalıyım hem onları üzmeden,hem kendim huzursuz olmadan.. tecrübeli olanlar,Bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Önerebileceğim bi şey Yok sadece çok tatlısın jameya demeye geldim. Sağlıkla kucağına al bebeğini de kedilerini de
Bence bebeğin odasına alıstırmayın. Salon,hol başka bir alternatif bulun zira bir kaç ay sonra bebeginizi odaya alınca orada da bırakamayacaksınız kedileri. Yine yer değişikliği yapmak zor olur.
beiş gelince anlayacaklardır şimdiden alıştırmaya uğraşmayın sizdeki değişkliği bebeği görünce hieseder kediler merak etmeyin benim bnir kedim vardı yatarken görmesin karnım sırtım kafam neresi denk gelirse yatardı tarfik kazası gecirdm bırakın üzerimde yanıma sadece sevmek için glirdi rahat ediyim diye uzak durudu yavrum ya
Yani bilemedim hassas hayvanlar kediler birinci yer değişimine alışırlar sonra tekrar sil baştan olursa onlar içinde sizin içinde yıpratıcı olur diye düşünüyorum.Evet onu da düşünüyorum ama doğumuma da annemler gelivek,yer sıkıntısı olduğu için de salonda uyuyacaklar haliyle.. e bebiş var diye de yatak odasına bırakamam. Hol var ama orda da yatmalarına gönlüm el vermiyor sanki sokakta yatıyorlarmış gibi bir his içinde oluyorum :))
Evi değiştiririm sanırım bu gidişle..
Benim de en çok korktuğum buydu.. sadece iki gün almadim oda ya.. ondan sonra hep bzimleydi.yaklastirmiyoduk beşiğine..bi sure sonra çıkıp ayak ucunda uyumaya basladi.. şimdi bile cikip kzimin ayak ucunda uyuyo..
Kediler çocukları seviyorlar ya. Başta evet kıskanırlar ama bir zaman sonra korumaya bile başlıyorlar. Jameya abla kazık kadar kız oldum beni annemden kıskanıyor piremses.
Bebeğe bir zarar vereceklerini zannetmiyorum. Hırçın kediler değiller. Erkek olan biraz kıskanç sadece. Merak edip gider koklar üzerine çıkmaya çalışır diye tedirgin oluyorum. Ağır olduğu için de nefessiz kalırNe kdr evcilde olsa bebekle tehlike bence.. hayvandir nihayetinde guvenemezsin ani hareketleri olabilir. Bencede ayri oda fikri guzel..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?