Kedi tırmalaması şişlik !

Kedide kuduz çok çok nadir görülüyor. Basit bir enfeksiyondur muhtemelen. O elinizi fazla kullanmayın geçene kadar. Bir de bir eczanede temizletip sardırın isterseniz

Mikrop kapmıştır.

Kedimle oynarken tırnağı, tırnakla parmakların birleştiği noktaya girdi.şişti, kızardı ve uzun süre çok acıdı. Ben de sabun ve suyla yıkadım, kendi kedim olduğu için kuduz açısına gerek görmedim, belki de yanlış yaptım. Bir kaç günde de geçmeyince tavsiye ile kına yaktım o parmağıma. İltihap olduğunu düşünüyorum. Bir kaç gün sonra da acısı geçti. Sonuçta bir zedelenme var. Deriniz hassas da olabilir. Teramisin gibi kremler de sürebilirsiniz.ben ikisini de yapmıştım

yıllardır sokakta bakmadığım kedi köpek yok, tırmalandım, ısırıldım defalarca. kuduz ülkemizde yaygın görünen bir hastalık değil ama tatanoz aşınız yoksa onu yaptırın. kalanı elinizi yemek yaparken keserseniz nasıl bakım yapıyorsanız o kadar. dezenfekte edin, varsa antibiyotikli bir merhem sürün, yoksa da dert değil hijyenik tutarsanız. hiç paniklemeyin

En yakin hastaneye gitmende fayda var sonucta hayvanin tırnaklarinda bakteri var

Yıllar önce öğrenciyken benim de başıma gelmişti, kediye yemek vermek isterken bana uzanıp istemsizce elimi boydan boya tırmalamıştı, kanamıştı biraz; ben de hemen suya tutmuştum ama etrafımda herkes git aşı yaptır baskıları yapınca doktora gitmiştim.
Bana her zaman söylenen, kedide kuduz olmadığı. Ama mikrop kapma ihtimaline karşı tetanoz aşısı olmuştum. Kedi de okulda her öğlen gittiğimiz restoranın kedisiydi bilinen, bir hafta takip ettim hergün Kedide kuduz olmuyor yani içiniz rahat olsın ama her ihtimale karşı tetanoz aşısı olmanız lazım sanırım.

Tetenoz olmanıza gerek yok çünkü metal kesik yok.Kedilerin aşısı tam ise birşey olmaz.Benim kedimde oynarken çiziyor ilk gün şişip kabarıyor

Sanırım kedi alerjiniz var. Kedilerle oynaşınca hapşırma, göz yanması gibi şikayetleriniz de oluyor mu? Nasıl da doktor gibi soruyorum yaaa Yine de şişliğiniz birkaç saate inmezse doktora gidin.

Kardeşimin kedi alerjisi var. Bazen tırmalandığında kesilmiyor hatta kedinin tırmaladığı yer gözükmüyor ama çizik şeklinde şişlik oluyor. Hatta ısırıldığında da aynı şekilde şişiyor. Kediler kardeşimi hep dövüyor maalesef oradan biliyorum

bildigim kadarı ile kedilerde kuduz oymuyor

Cat scratch fever, kedi tırmalaması hastalığı diye bir durum var. Basit bir alerji olabilir tabii. Ben hiç yaşamadım, sağlık personeli de değilim ama bir doktora görünmeniz faydanıza olabilir.

Cat scratch fever, kedi tırmalaması hastalığı diye bir durum var. Basit bir alerji olabilir tabii. Ben hiç yaşamadım, sağlık personeli de değilim ama bir doktora görünmeniz faydanıza olabilir.

Bende bunu yazacaktım, alerjik değil vücudun verdiği bir tepki olarak noldül olarak kabarıyor vücudun bazı kısımları ve birkaç günde geçiyor. Ama eğer tırmalanan yerde kızarıklık acı ve ateş bulunuyorsa iltihap kapmış olabilir, en azından antibiyotikli bir tedavi almakta yarar var

Öncelikle herkese teşekkür ederim cevaplar için herkese toplu cevap olsun
Kuduz şüphem olmadı kedinin aşıları tam
Tetanoz aşım zaten vardı geçen ay olmuştum
Şişlik biraz indi yanma falan yok mikrop veya alerjik olabilir geçiyor zaten:) ben bunca sene kedilerden hep uzak durmuştum bu sene böyle yakından ilgilenince ilk defa böyle bir şey yaşadığım için sormak istedim herkese tekrardan teşekkür ederim...kedimizin adı zilli.. zilli hanım zilliliğini yapmış oldu

Son düzenleme:
Kedinin aşısı tamsa siz de tetanoz olduysanız hiç bir şey olmaz. Elinize baticon vs. Sürüp hızlı iyileşmesini sağlayın.

Doğru söylüyorsunuz bağlaç eksikliğinden anlam karışıklığı olmuş. Ya da alerjik reaksiyon olabilir demek istemiştim aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…