Kedide kuduz çok çok nadir görülüyor. Basit bir enfeksiyondur muhtemelen. O elinizi fazla kullanmayın geçene kadar. Bir de bir eczanede temizletip sardırın istersenizToplu cevap olsun yaklaşık bir ay önce firma sağlık taraması için tetanoz aşısı oldum. Kedinin sağlık karnesi bende tüm aşıları düzenli tam. Kuduzdan değil de başka ne olabilir diye kafama taktım. Saat 12.30 dan beri aynı yani şişlik ne indi ne daha fazla şişti.
Mikrop kapmıştır.Toplu cevap olsun yaklaşık bir ay önce firma sağlık taraması için tetanoz aşısı oldum. Kedinin sağlık karnesi bende tüm aşıları düzenli tam. Kuduzdan değil de başka ne olabilir diye kafama taktım. Saat 12.30 dan beri aynı yani şişlik ne indi ne daha fazla şişti.
Kedimle oynarken tırnağı, tırnakla parmakların birleştiği noktaya girdi.şişti, kızardı ve uzun süre çok acıdı. Ben de sabun ve suyla yıkadım, kendi kedim olduğu için kuduz açısına gerek görmedim, belki de yanlış yaptım. Bir kaç günde de geçmeyince tavsiye ile kına yaktım o parmağıma. İltihap olduğunu düşünüyorum. Bir kaç gün sonra da acısı geçti. Sonuçta bir zedelenme var. Deriniz hassas da olabilir. Teramisin gibi kremler de sürebilirsiniz.ben ikisini de yapmıştımToplu cevap olsun yaklaşık bir ay önce firma sağlık taraması için tetanoz aşısı oldum. Kedinin sağlık karnesi bende tüm aşıları düzenli tam. Kuduzdan değil de başka ne olabilir diye kafama taktım. Saat 12.30 dan beri aynı yani şişlik ne indi ne daha fazla şişti.
En yakin hastaneye gitmende fayda var sonucta hayvanin tırnaklarinda bakteri varMerhabalar,
Öncelikle internette bakındım ama çok net cevap bulamadığım için sizlere sorayım dedim.
Şirkette sahiplendiğimiz aşıları tam olan 1 yaşında ki kedimiz öğlen yemek verirken iki parmağımdan baya tırmaladı.Tırmaladığı parmaklarım kanadı, kızardı ve şişti.İki parmağım hala şiş ilk defa böyle bir durum yaşıyorum. Daha önce böyle birşey yaşayan var mı sebebi ne olabilir bir fikri olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim
Tetenoz olmanıza gerek yok çünkü metal kesik yok.Kedilerin aşısı tam ise birşey olmaz.Benim kedimde oynarken çiziyor ilk gün şişip kabarıyorToplu cevap olsun yaklaşık bir ay önce firma sağlık taraması için tetanoz aşısı oldum. Kedinin sağlık karnesi bende tüm aşıları düzenli tam. Kuduzdan değil de başka ne olabilir diye kafama taktım. Saat 12.30 dan beri aynı yani şişlik ne indi ne daha fazla şişti.
bildigim kadarı ile kedilerde kuduz oymuyorMerhabalar,
Öncelikle internette bakındım ama çok net cevap bulamadığım için sizlere sorayım dedim.
Şirkette sahiplendiğimiz aşıları tam olan 1 yaşında ki kedimiz öğlen yemek verirken iki parmağımdan baya tırmaladı.Tırmaladığı parmaklarım kanadı, kızardı ve şişti.İki parmağım hala şiş ilk defa böyle bir durum yaşıyorum. Daha önce böyle birşey yaşayan var mı sebebi ne olabilir bir fikri olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim
Cat scratch fever, kedi tırmalaması hastalığı diye bir durum var. Basit bir alerji olabilir tabii. Ben hiç yaşamadım, sağlık personeli de değilim ama bir doktora görünmeniz faydanıza olabilir.
Doğru söylüyorsunuz bağlaç eksikliğinden anlam karışıklığı olmuş. Ya da alerjik reaksiyon olabilir demek istemiştim aslında.Bende bunu yazacaktım, alerjik değil vücudun verdiği bir tepki olarak noldül olarak kabarıyor vücudun bazı kısımları ve birkaç günde geçiyor. Ama eğer tırmalanan yerde kızarıklık acı ve ateş bulunuyorsa iltihap kapmış olabilir, en azından antibiyotikli bir tedavi almakta yarar var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?