İltihap kapmış belli ki, aşıları tam olabilir o yönde sıkıntı olmaz ama enfeksiyon için yine görünmeniz gerekiyor doktoraToplu cevap olsun yaklaşık bir ay önce firma sağlık taraması için tetanoz aşısı oldum. Kedinin sağlık karnesi bende tüm aşıları düzenli tam. Kuduzdan değil de başka ne olabilir diye kafama taktım. Saat 12.30 dan beri aynı yani şişlik ne indi ne daha fazla şişti.
bildiğiniz allerjiniz var mı? Ben de evde kedi besleyen biriyim mesela, allerji testinde hayvan tüyüne filan allerjim çıkmıştı. Öyle sizinki kadar derin bir tırmığa maruz kalmadım henüz çünkü sizinki kanamış filan da; ama çizdiği zamanlar oluyor mesela ya da sevgi ısırıkları yapabiliyor bazen ellerime bileklerime filan o zaman kaşıntı oluyor kızarıp hafif etrafı şişebiliyor ama aynı gün içinde yine iniyor. Aklıma bu olasılık geldi benim sizinki daha derinmiş o nedenle bence de kolonya vb. bir şeyle dezenfekte edin.Merhabalar,
Öncelikle internette bakındım ama çok net cevap bulamadığım için sizlere sorayım dedim.
Şirkette sahiplendiğimiz aşıları tam olan 1 yaşında ki kedimiz öğlen yemek verirken iki parmağımdan baya tırmaladı.Tırmaladığı parmaklarım kanadı, kızardı ve şişti.İki parmağım hala şiş ilk defa böyle bir durum yaşıyorum. Daha önce böyle birşey yaşayan var mı sebebi ne olabilir bir fikri olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim
Bu mesajı görmeden yazmıştım cevabımı, artık kesinlikle alerjik olduğunu düşünüyorum :) Endişe edilecek bir şey yok bence ama içiniz rahatlaması için gidin isterseniz yine de bir doktora ama fazlaca büyütebilirler konuyu.mikrop kapma olasılığı üzerinde ben de duruyorum inme olmazsa iş çıkışı hastaneye gideceğim. peki bu kedi adı zilli :) ilk geldiğinde kucağıma alıp sevdiğim de çok hapşırmıştım alerjim var diye düşünmüştüm uzaktan uzağa sevdim tırmalama sonrası şişlik kızarma alerjik olabilir mi peki bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
hastaneye çok zorda kalmadıkça gitmeyenlerdenim maalesef beklicem inmezse gidecem inşallah :)Bu mesajı görmeden yazmıştım cevabımı, artık kesinlikle alerjik olduğunu düşünüyorum :) Endişe edilecek bir şey yok bence ama içiniz rahatlaması için gidin isterseniz yine de bir doktora ama fazlaca büyütebilirler konuyu.
şöyle söyleyim iki parmağımı tırmaladı bir parmağımdan örnek verecek olursam çizik ufacık çizik öyle çok kanama olmadı en başta bende umursamadım sinek ısırır kabarır ya öyle oldu ama sonra işaret parmağım komple şişti balon gibi misali öyle de kaldı hala da öyle internetten bakındım pek bir şey öğrenemedim bilen vardır diye buraya yazdım sizce hala normal bir şey mi?Cok kanadiysa siser bu normal bisey. Derin yırtmıstır.
kedi lafını görünce herkes tetanoz kuduz diye copy paste cevap yazmış da olmaz öyle bir şey merak etmeyin.eğer biraz derin tırmaladıysa ondan olmuştur.(bir de kedi tırnağı düz değil eğimli bir tırnaktır ya içeriyi saplanır deşer resmen) .eğer herhangi bir kesikte/çizikte de dikkat ederseniz zaten o yara kısım şişer hücrelerin tamir çalışmasından dolayı.baticon , terramycin gibi kremler sürün daha çabuk geçer.benim kedim panter gibi olduğundan çok sık olur bu bana.Toplu cevap olsun yaklaşık bir ay önce firma sağlık taraması için tetanoz aşısı oldum. Kedinin sağlık karnesi bende tüm aşıları düzenli tam. Kuduzdan değil de başka ne olabilir diye kafama taktım. Saat 12.30 dan beri aynı yani şişlik ne indi ne daha fazla şişti.
canim doktora gitmelisin oglum da oynarken cizmisti kabardi ora igne yapiyorlarMerhabalar,
Öncelikle internette bakındım ama çok net cevap bulamadığım için sizlere sorayım dedim.
Şirkette sahiplendiğimiz aşıları tam olan 1 yaşında ki kedimiz öğlen yemek verirken iki parmağımdan baya tırmaladı.Tırmaladığı parmaklarım kanadı, kızardı ve şişti.İki parmağım hala şiş ilk defa böyle bir durum yaşıyorum. Daha önce böyle birşey yaşayan var mı sebebi ne olabilir bir fikri olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim
Allerjik bünyeliyseniz fazla tepki vermis sanki vucudunuz. Kızariklik agri kasinma vs. Var mi bilmiyorum ama iciniz rahat etmeyecekse doktora bir gorunun yine de. Ya da foto atin.şöyle söyleyim iki parmağımı tırmaladı bir parmağımdan örnek verecek olursam çizik ufacık çizik öyle çok kanama olmadı en başta bende umursamadım sinek ısırır kabarır ya öyle oldu ama sonra işaret parmağım komple şişti balon gibi misali öyle de kaldı hala da öyle internetten bakındım pek bir şey öğrenemedim bilen vardır diye buraya yazdım sizce hala normal bir şey mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?