Kedi meselesi

Jelijon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2015
114
73
98
Kızlar acil soruyorum. Sitemizde bir yavru kedi var muhtemelen annesi reddetmiş. Sizce eve almalı mıyız. Şimdiye kadar hiç böyle bir hayvan beslemedim 2 çocuğum var biri 6 aylik. Eve kedi düşünüyordum fakat en azından küçük 2-3 yaşına gelince. Şu anda Kılı tüyü aşısı bakımı beni zorlar mı manevi olarak. Küçük çocuğu olup evinde hayvan besleyenler ya da fikri olanlar lütfen yardım.

Bir de yanlış anlaşılmasın kediyi ölüme terketmem en azından aşağıda güvenliğe emanet edip mama vs temin edebilirim

Yavru dediğin kaç aylık ya da yeni doğmuş mu?
Yeni doğmuşsa iki saatte bi tuvaletini yaptırabilir misin?
Ya da biberonla besleyebilir misin
Ayliksa yavru kediler için mamalar var alabilir misin ?
Kendine güveniyorsan yap bu işi arkadaşım
Yoksa hiç bulaşma bi veterinere götür bırak yahut şehrinde ki hayvan severlerle iletişime geç

Hic bir problem olmaz. Yaveubkedinin asisini yaptirdiktan sonra kuma alistirman 1 hafta surer sadece ve yas mama kediler icin yada biberonla gunun belli saatlerinde beslesen yeterli ve tabikide sevgi en onemlisi. Birlikte buyecekler

Çok tatlı ya Kedi köpeklere düşkünlüğüm yoktur ama her şeyin yavrusu ayrı bir masum ve tatlı oluyor. Ne yapılır bilemedim ama evde bakacaksınız güzelce bir temizleyin ve bütün aşılarını yaptırın mutlaka.

Hic bir problem olmaz. Yaveubkedinin asisini yaptirdiktan sonra kuma alistirman 1 hafta surer sadece ve yas mama kediler icin yada biberonla gunun belli saatlerinde beslesen yeterli ve tabikide sevgi en onemlisi. Birlikte buyecekler
Kuma nasıl alistirilir hiç bilmiyorum

Evet özellikle ilk etapta ne yapmalıyım bilmiyorum

çocuklarla kediler çok iyi anlaşır. aşılarını yaptırdıktan sonra sorun olmaz. kuma alıştırmak çok kolay. benim kedim de bize geldiğinde 2 aylıktı. kuru mamaya alıştı. şimdi evin sahibi o oldu. kıl , tüy dert etmeyin. Aşılı olduğu için (allerji yoksa) her hangi bir sorun olmuyor. çocuklarınıza çok iyi gelecek :)

Evet özellikle ilk etapta ne yapmalıyım bilmiyorum
ilk etapta veterinere götürüp bit, parazit var mı kontrol ettire bilirsiniz. geçen arkadaşım sokakta yavru kedi buldu Sokağa çıkma yasağı , bayram dönemiydi onu eve getirdi. bildiğimiz leğene normal kum koydu. kedi iç güdüsel gitti leğene tuvaletini yaptı

Evet tuvaletini ic gudusel olarak kuma gider yapar. Cok kucuk daha olur da disari yaparsa alip kuma koyarsaniz hemen alisir.
AMA bir kedi 15 yil, hatta daha fazla yasayabilir. Eve alistirdiktan sonra disari birakirsaniz buyuk olasilikla ölür. Bir kediye 15 yil bakabilmeyi gozunuz kesiyorsa eve alistirin.

Hayvan bakmak gercekten maddi, manevi ozveri ister. Yeri geliyor binlerce lira masraf yapmak durumunda kalabiliyoruz. Yeri geliyor sadece mama, kum masrafi.. Karar verirken bunlari goz onunde bulundurmalisiniz.

Kedi yavru oldugu icin bebeginize alisir herhangi bir sikinti olmaz. Ama bebek emeklemeye, yurumeye basladikca kediyi minciklamak isteyecektir. Biraz kollamaniz gerekir o surecte.

Tuy dokumu kediye gore degisir. Suan yavru daha tuy dokumu cok olmaz. Benim kedilerim - ankara kedisi- cilginca tuy dokuyor. Ozyuden ben belirli araliklarla kendim tiras ediyorum tuylerini. Bu sekilde minimuma iniyor tuy dokumu. Cok tuy dokerse makina alip kendiniz tiras edebilirsiniz.. Tuy sorununun da bir cozumu var yani.

Küçük cocuklariniz ve yavrunuz var mı alırsak nereden başlamalıyız ilk etapta ne yapmalıyız tahminim 2 aylık kadar yeni doğmuş degil
Bende kedi ve kucuk cocuklar var. Cocuklar kedilerden sonra geldi, kediler zaten evde dogdu anne-baba benimdi asilari tam olduktan sonra endise etmenize hic gerek yok, birlikte uyuyorlar bizimkiler, hicbir problemle karsilasmadik ne bebekliklerinde ne simdi (5 ve 3,5 yaslarindalar) ustelik alerji riskini dusurdugu icin de doktorumuz destekliyordu evde hayvanla buyumelerini. Biz cok mutluyuz yani

Küçük cocuklariniz ve yavrunuz var mı alırsak nereden başlamalıyız ilk etapta ne yapmalıyız tahminim 2 aylık kadar yeni doğmuş degil
Bir kismina cevap vermemisim sorunuzun Once bir veterinere goturup ic-dis parazit asilarini yaptirin, sonra yavru kediler icin olan bir mama alin, ustu acik bir kum kabi ve kum. Hepsi bu kadar

Kedinin kılı tüyü sorun olmaz da cocuklar rahat verir mi o var. Bir de ne kadarlık 1 aydan küçükse sütü sulandirip biberon ya da siringaya çekip verebilirsiniz. Veterinerden kedi sütü alirsaniz daha iyi olur. 1 ayliktan büyükse yavru kedi mamasi ve yoğurt gibi yumusak gidalar vermeniz gerek. Kedi sütünü de 1.5 aylik olana kadar devam ettirirsiniz.
2 aylik kadar varsa ic parazit hapı ve ense damlasi yapın. Kesinlikle o kadar kücük kediye parazit iğnesi yaptirmayin.

annesi terketmişse, siz sahiplenmeseniz bile geçici bi süre bakın bence. sahiplendirme sayfalarına yazın güzel bi yuvası olsun

ama tabi kendiniz sahiplenseniz çocuklarınızla birlikte büyürler ne güzel
benim de köpeğim var, bekarım ama, ne hamilelikte ne doğumdan sonra anneme bile vermem
mikrop kapar diye düşünüyorsanız tam aksine çocuklarınız bağışıklıkları güçlü bi şekilde büyüyecekler

İlgilenip cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Yalnız anlattiklarinizdan biraz gözüm korktu çünkü küçük bebeğim var ve onun ek gıdası beslenmesi evin temizliği vs beni çok yoruyor. Bir de yaklaşık 15-20 gün sonra ailemizin yanına tatile gideceğiz henüz eve yeni alışmış yavruyu kimseye birakamayiz yanımızda da goturemeyiz ama yarın yaş mama alıp dışarda beslemeye çalışacağım. Bilgilendirdiginiz için teşekkür ederim en azından daha sonra kedi sahibi olacagimizda bu soyledikleriniz çok faydalı olacak. Hepinize minnettarım

Manevi olarak zorlar mi demissiniz. Evet kesinlikle zorlar. Ama onun sevgisi her seye degiyor. Ayni cocuk gibi.... Ben çocukların kediyle köpekle büyümesi taraftariyim. Kesinlikle daha merhametli ve empati kurabilen kişiler olmalarına yardımcı oluyor. Ben hamileyim ve evimde kedim var, ben de evde kediyle büyümüşüm ve hep kendimi sansli sayiyorum. Fakaaat.... kedi oyuncak pelus hayvan degildir. Hastalanir veterinere götürürsünüz. Tüy döker, eskisinden daha çok elektrik süpürgesi çalıştırmanız gerekebilir. Bazen cani oyun istemez kendi dünyasına çekilir, çocuklar üstüne çok giderse kendini korumak için tirmik da atabilir. O da tıpkı bir cocuk gibi. Onun da kendine özgü bir karakteri var. Benim kedisi köpeği olup da bebeği olan hem ailemde hem cevremde çok insan var. Çevreden çok baski görülüyor malesef. Aman tüy döker gibilerinden. Gercekten sorumluluk üstlenecekseniz alın tabi. Sosyal medyada kedili bebekli çok güzel hesaplar var onları takip edin.

Hamile kalmadan önce sokakta daha birkaç günlüktü miayı bulduğumda 1 ay sonra hamile kaldım doğum yaptım halen selinimle miam evdeler çokta iyi anlaşıyorlar hatta mia annesi gibi yanından bir dakika bile ayrılmıyor o derece
İlk zamanlar aşıları olucak belki bu sizi biraz maddi yönden zorlayabilir

Arkadaşım büyük bir sorumluluk.
Kedilere aşık bir insanım benim de kedim var lakin zorluklarını da bilmelisiniz ki yarın bir gün perdenizi deldi tüy döküyor diye eve alışan bebeği sokağa geri bırakmak gibi bir davranışta bulunmayın.
İlk aşıları 500 tl tutar ortalama o da. Daha az olmaz. Yine takip eden aylarda aşıları devam eder.
Kedinin evlattan farkı yoktur o yüzden kaliteli bir mama almalısınız bu da açık alırsanız kilosu en az 60-70 tl kapalı alırsanız 150 tl civarıdır. Benim kedim ayda 2 kilo mama yer. Bir buçuk qyda 15 kg kum gider. Kum masrafı bi buçuk ayda 50 tl. Bunun yanı sıra tuvaleti mama kabı vitamini ödül maması oyuncakları maltı vs hepsi masraftır. Kuma alışma süresi benim kedimin 1 saat oldu. Ha muhabbet kuşu bakmaktan daha temizdir emin olun. Ama perdeleriniz koltuklarınız çizilir bitkileriniz karıştırılabilir bilin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…